"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Μαΐου 2013

Κυπριακή και Ελληνική άρχουσα τάξη – Δυτικές χώρες: «Δεν είναι η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε»

«Τότε με τα τανκς, τώρα με τα μπανκς»
 • Η πολιτική ακρότητα της περιόδου 2009-2013 που έστρωσε το χαλί στους ξένους – Οι ομοιότητες με την προπραξικοπηματική περίοδο 71-74.
 • Οι Δυτικές πλεκτάνες ενάντια στην Ανεξαρτησία και τον πλούτο της Κύπρου - Ο διαχρονικός ρόλος της Δεξιάς και των ΜΜΕ του οικονομικού κατεστημένου.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 17/5/2013 
 • Η Κύπρος μετατράπηκε σε «πειραματόζωο της Ευρώπης» από τους φίλους και συμμάχους της παραδέχονται τώρα, δήθεν αγανακτισμένοι, Αναστασιάδης και Κασουλίδης, γινόμενη ξανά, μετά το 1974, ένα παγκόσμιο μνημείο κοινωνικής αδικίας και άνισης μεταχείρισης έξω από κάθε λογική, στερούμενη μιας έστω και υποτυπώδους διεθνής αλληλεγγύης.
 • Τα κροκοδείλια δάκρυα της Κυπριακής Δεξιάς μόνο με την υποκρισία της αντίστοιχης ελληνικής συντηρητικής παράταξης μπορούν να συγκριθούν, όταν μετά την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, ο Κ. Καραμανλής αποφάσιζε διαμαρτυρόμενος την συμβολική αποχώρηση της χώρας του από το ΝΑΤΟ.
 • Στην εισβολή, ο λαός μας καλέστηκε να πληρώσει την προδοσία μιας χούφτας ελλήνων στρατιωτικών και των παραστρατιωτικών της ΕΟΚΑ Β’ που εκτέλεσαν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια διχοτόμησης. Τώρα, πληρώνει την ασυδοσία μιας χούφτας τραπεζιτών και τη στημένη, όπως όλα καταμαρτυρούν, υπερέκθεση στην Ελληνική οικονομία που παρέδωσε την υπόλοιπη Κύπρο στην οικονομική αποικιοκρατία των αγορών.   
Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ
 • ΔΝΤ και Γερμανία επέλεξαν την Κύπρο για να εφαρμόσουν τις νέες τους μεθόδους, εκμεταλλευόμενοι το εσωτερικό ρήγμα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και με αφορμή τα τραπεζιτικά προβλήματα ανακεφαλαιοποίησης.
 • Το παράδειγμα της Κύπρου χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο εκφοβισμού των λαών, αλλά η ωμή αλήθεια είναι πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα παραρτήματά της σε Κύπρο και Ελλάδα, άφησαν να εξελιχθεί η μαύρη τρύπα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο του κουρέματος καταθέσεων.
 • Κάτω από τη μύτη των άμεσα υπεύθυνων αρχών, Γερμανικές και Κυπριακές τράπεζες πουλούσαν και αγόραζαν το ελληνικό χρέος με αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτες προμήθειες, την ώρα που το πολιτικό προσωπικό και τα ΜΜΕ της άρχουσας τάξης στο εσωτερικό τις ενίσχυαν απλόχερα με στήριξη και συγκάλυψη, κάνοντας τις ομοιότητες με την τραγωδία του 1967-1974 ακόμα πιο ευδιάκριτες.
 • «Τότε με τα τανκς, τώρα με τα μπανκς» έγραψαν σε τοίχο στη Λεμεσό, και γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο κτήμα του λαού πως ο νέος δούρειος ίππος δεν ήταν αυτή τη φορά οι στρατιωτικές αλλά οι τραπεζιτικές δομές, που από το 2008 και την ένταξη στο κοινό νόμισμα υπάγονται απόλυτα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 • Το αντίστοιχο φαινόμενο της περασμένης δοκιμασίας, ήταν η επικυριαρχία της αμερικανοκινούμενης χούντας των Αθηνών πάνω στην Εθνική Φρουρά από το 1967, με το κυπριακό κατεστημένο να αντιδρά έντονα, όπως και πρόσφατα σε σχέση με τις τράπεζες και τον Α. Ορφανίδη, σε κάθε προσπάθεια εκ μέρους της Κυβέρνησης Μακαρίου για έλεγχο των διαδικασιών μέσα στις δομές του στρατού. 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΚΡΟΤΗΤΑ 2009-2013 ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
 • Η πολιτική ακρότητα που επικράτησε στο διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η παγίδευση της Κύπρου μέσω του Ελληνικού χρέους, παραπλάνησε την κοινή γνώμη και οδήγησε τη χώρα χειροπόδαρα στο «θυσιαστήριο του Ευρώ» μέσω της ανόδου της Δεξιάς στην εξουσία.
 • Υπήρχαν, σαφώς, καίρια συμφέροντα πίσω από την δαιμονοποίηση και την προσπάθεια για εξοστρακισμό της Αριστεράς, όπως ακριβώς και στην προπραξικοπηματική περίοδο ήταν ξεκάθαρη η στόχευση της υπονόμευσης του Μακαρίου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κοινωνία πάτησε την πεπονόφλουδα της προπαγάνδας που οργάνωσε το οικονομικό κατεστημένο σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές δομές, τους οίκους αξιολόγησης και το ΔΝΤ. Ο λαός οδηγήθηκε στον αυτοχειριασμό και η χώρα στην ομηρεία. 
 • Ήταν αναγκαίες οι μαζικές και συνειδητές δημοκρατικές αντιστάσεις για να αποφευχθούν αυτές οι εξελίξεις, τόσο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας, όσο και στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές. Την ίδια ώρα όμως, θα πρέπει να πιστωθεί και η κοινή γνώμη με το ελαφρυντικό μιας καταιγιστικής, βίαιης θα λέγαμε, διαδικασίας παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού, που προηγήθηκε της βίαιης σμίκρυνσης της οικονομίας του τόπου.
 • Αυτοί ήταν οι σχεδιασμοί, και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης έτσι ώστε να υποστηριχθούν σε επίπεδο κοινωνίας οι ξένες επεμβάσεις και τα διεθνή εγκλήματα των ισχυρών, είναι απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματικότητα και την τελική επιτυχία των επεκτατικών στόχων των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...