"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

26 Μαΐου 2013

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των εξοπλισμών και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Στο βάθος μίζες εκατομμυρίων... 
 • Η Τουρκία απειλεί, Ελλάδα και Κύπρος κάνουν παραγγελίες για να αναχαιτίσουν τους κινδύνους, και οι στρατιωτικές βιομηχανίες με τους διάφορους μεσάζοντες τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση για τις νέες πωλήσεις που προκαλεί η τούρκικη επιθετικότητα.
 • Σ’ αυτό το μοτίβο θέλει να επαναφέρει τον δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση Αναστασιάδη, προτάσσοντας την αναγκαιότητα αμυντικής θωράκισης και στρατιωτικών  συνεργασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ.
 • Το επαναλαμβανόμενο όμως σενάριο που θέλει την Τουρκία να προκαλεί με τις ενέργειές της την υπέρμετρη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε Κύπρο και Ελλάδα, δεν είναι φυσικά το τέλος του δρόμου.
 • Όπως αναδεικνύεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου που έρχεται ξανά στην επιφάνεια με την κλήτευση σε απολογία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Κληρίδη Ντίνου Μιχαηλίδη, μαζί με τους εμπόρους του πολέμου πλούτιζαν παράλληλα τα ταμεία διαφόρων υπεράκτιων εταιριών στην Κύπρο που λειτουργούσαν ως υποδοχείς και διανομείς δεκάδων εκατομμυρίων που δίνονταν ως προμήθειες .
 • Όσο και να μην θέλουν κάποιοι να θυμούνται, έχει ήδη καταγραφεί ιστορικά η πολιτική και επικοινωνιακή πλύση εγκεφάλου που ακολούθησε του τηλεοπτικά κατασκευασμένου επεισοδίου των Ιμίων προκειμένου να συναινέσει η κοινή γνώμη και να διεκπεραιωθούν στρατιωτικές δαπάνες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων, για να καταλήξουμε στο φιάσκο των S300 και τη δίκη Άκη Τσοχατζόπουλου, του «πνευματικού πατέρα» των εξοπλισμών που βρήκε στην Κύπρο αντάξιους συνεργάτες και «οραματιστές».
 • Κι όπως διαφαίνεται από τις κινήσεις ορισμένων, ούτε η μνήμη αλλά ούτε και τα τρεχάματα των πρώην «πυραυλικών» συνοδοιπόρων στα δικαστήρια, δεν είναι ικανά για να τους προβληματίσουν.
Σχήματα οξύμωρα: Σε συμμαχία με την Τουρκία, για να προστατευτούμε από την Άγκυρα!
 • Δικαίως αναρωτιέται ο κάθε έστω και ελάχιστα υποψιασμένος πολίτης, αν πραγματικά είναι εφικτό να υπερασπιστεί η Κύπρος τον εαυτό της από την επεκτατική τακτική της Τουρκίας, εντασσόμενη σε στρατιωτικές συμμαχίες και οργανισμούς που έχουν την ηγετική σφραγίδα της Άγκυρας ή προσπαθώντας να ανατρέψει τα στρατιωτικά ισοζύγια με «έξυπνους εξοπλισμούς», όπως την περίοδο 1997-99 με την φάρσα των S300.
 • Με ποια λογική θα συμβληθεί η Κύπρος με το ΝΑΤΟ, του οποίου την ιδιοκτησία στην περιοχή ισχυρίζεται πως κατέχει η Τουρκία, την στιγμή που η κυβερνητική πλευρά επικαλείται την επιθετικότητα της Άγκυρας και με ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει η νέα φάση συνομιλιών στο Κυπριακό όταν το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας νιώθει πως πρέπει να προστατεύσει τη χώρα στρατιωτικά από τους ουσιαστικούς συνομιλητές της;
 • Οξύμωρα τα σχήματα. Οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν την τούρκικη απειλή, που είναι όντως υπαρκτή, για να εντάξουν την χώρα σε μια συμμαχία στην οποία κεντρικό ρόλο παίζει η Τουρκία!
 • Γίνονται στην ουσία φορείς των ΝΑΤΟϊκών εκβιαστικών μονόδρομων, προκειμένου να ξαναμπεί ο λαός στην περιπέτεια των εξοπλισμών και να σπρωχτεί και η ελεύθερη Κύπρος στον ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
 • Η μισή δεν ήταν άλλωστε ποτέ αρκετή...

1 σχόλιο:

 1. Έτσι.... να προχωρά το πράμα...

  Ύψιστος συναγερμός στην ΑΟΖ (ΑΝΤ1), του Κυριάκου Πομηλορίδη.

  http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/05/27/ce-8ecistos-synagermos-sthn-aoz/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...