"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

29 Μαΐου 2013

Μισές αλήθειες...

Μα ότι ισχύει για τον Νικόλα, ισχύει τζιαι για μένα Μάριε μου...
Χαλόου! Είμαστε δίδυμοι;
 • «Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Μάριος Κάρογιαν στο εκτελεστικό του ΔΗΚΟ Δευτεριάτικα: Μέρος της συγκάλυψης και της οικονομικής ολιγαρχίας ο Νικόλας, γεγονός που αποδεικνύεται από την αφειδώλευτη στήριξη που έδινε ο εσωκομματικός του αντίπαλος στους τραπεζίτες και τον διοικητή τους.
 • Αλλά κάτι δεν κολλάει σ’ αυτή την υπόθεση, γιατί ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν ήταν μόνος όλη αυτή την περίοδο στη προσπάθεια δαιμονοποίησης του δημοσίου και της κυβέρνησης για να μείνουν στο απυρόβλητο τα μεγάλα τζάκια…
 • Ήταν πιασμένος χέρι-χέρι με τον σημερινό ηγέτη του συνεργαζόμενου με το ΔΗΚΟ Συναγερμού, και συντονισμένος σε πολλές περιπτώσεις με την πλειοψηφία της Βουλής και τα κανάλια.
 • Όργανα των κατεστημένων έχετε καταντήσει όλοι σας Μάριε, όλοι όσοι έχετε κάνει πλάτες στον Αναστασιάδη για να κατσικωθεί στο σβέρκο μας.
 • Κι ότι ισχύει για τον Παπαδόπουλο, ισχύει για όλους σας, για κάποιους λιγότερο, και για κάποιους άλλους περισσότερο.
Φωνάζει ο κλέφτης
 • Καλά κάνει ο κ. Χάσικος να προσέχει λίγο. Το οργίλο ύφος αφεντικού που θυμίζει ολίγον τι από Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νίκο Μιχαλολιάκο στα φόρτε τους, κρύβει πολλές ενοχές και λερωμένες φωλιές όπως θα του πουν και οι ψυχολόγοι.
 • Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης λέμε εμείς. Οι άρχοντες της διαπλοκής και της ρεμούλας ας κάνουν λίγο κράτει.
 • Ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυρά…
 • Ήδη ξεκίνησαν να ακούγονται κάποια «κατσιαρίσματα» στη δίκη του «μέντορα» Άκη, κι εκεί δεν θα τους φτάνει ούτε ο Ιορδάνης πόταμος για να ξεπλύνουν τις πομπές τους.
Γερμανική η λιτότητα, γερμανικοί και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί
 • Η βιομηχανία όπλων και οι στρατιωτικοί, καθώς φυσικά και οι πολιτικοί ηγέτες που θέλουν να παίξουν εξοπλιστικά παιχνίδια σε «στυλ Τσοχατζόπουλος», έχουν κοινό συμφέρον να υπερβάλλουν ως προς το μέγεθος και τη φύση των απειλών, κάτι που τελικά αποβαίνει εις βάρος του λαού που πληρώνει τον λογαριασμό.
 • Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται ισχυρές πιέσεις μέσα στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις περισσότερες άλλες χώρες της Ε.Ε., ώστε να μην προχωρήσουν οι προτεινόμενες περικοπές λόγω κρίσης στις εξοπλιστικές τους δαπάνες.
 • Το ΝΑΤΟ παίζει ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επιβολή μιας άλλης «πειθαρχίας», αυτή τη φορά υπέρ των εξόδων για εισαγωγές όπλων! Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ άλλωστε, έχει χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα για να τονίσει την ανάγκη υψηλών στρατιωτικών δαπανών και αποφυγής των οποιονδήποτε περικοπών.
 • Ειδικά η Γερμανία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ρητορικής υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας, την ίδια στιγμή βλέπουμε να προωθεί την εξαγωγή πανάκριβων συστημάτων όπως τα άρματα μάχης Leopard 2 και τα υποβρύχια Type 214 σε χώρες όπου υπόκεινται αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.
 • Τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία έχουν ξοδέψει αμύθητα ποσά για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, και θα ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως για πολλά ακόμα χρόνια για να τα συντηρήσουν.
 • Τα ίδια μπορεί να ισχύουν απόλυτα και για την Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα με αφορμή την δήθεν προστασία της ΑΟΖ της από την τούρκικη απειλή. 
 • Τα δείγματα γραφής από τους κυβερνώντες, στις πρώτες τους κιόλας εβδομάδες στα πράγματα, είναι ενδεικτικές για τις τάσεις που δημιουργούνται στο νησί σε σχέση με το ΝΑΤΟ και τους εξοπλισμούς.    
Στη ΓΝΩΜΗ 24/5/2013

4 σχόλια:

 1. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι να τα κάνει η Πορτογαλλία τα υποβρύχια. Το ίδιο και τον στρατό. Από ποιόν κινδυνεύει; Από την Ισπανία; Φοβάται εισβολή από την Ισπανία; Ή από τη Γαλλία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν για να προστατεύουν την ΑΟΖ της Μαδέιρα φαίνεται...

   Διαγραφή
  2. ... τζιαι η ελλάδα πόθθεν κινδυνεύει ας πούμεν, αν όχι κυρίως από τους συμμάχους της!

   Διαγραφή
 2. Αξίζει να δούμε τούντο βίντεο
  http://media.livenews.com.cy/DesktopModules/IST.MediaServices/LiveMediaPlayer.aspx?itemid=1548&autostart=0

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...