"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

31 Μαΐου 2013

Μόνο ένας δρόμος υπάρχει, έξω από το Ευρώ

Φτάνει με το παραμύθι
 • Ο Ανδρέας Θεοφάνους και η ομάδα του, έκαναν μια έρευνα στο κέντρο ερευνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καταλήγοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, εκτός αυτός της επιστροφής στο παλιό μας νόμισμα.
 • Δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης μέσα στο μνημόνιο έτσι όπως αυτό εξελίχθηκε μετά το καταστροφικό κούρεμα και αυτό δεν το λέει πια μόνο η μελέτη και η πρόταση του ΑΚΕΛ, αλλά και η ίδια η επιστήμη.
 • Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν όλοι όσοι βλέπουν τις πραγματικότητες χωρίς τα γυαλιά της ευρωλαγνείας και τις δυτικές ιδεοληψίες.
Υπερηφανεύονται αντί να απολογούνται
 • Ο Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Φαίδωνας Καλοζώης, ανέφερε στην Επιτροπή διερεύνησης μεταξύ άλλων πως «δεν έχει εντοπίσει άλλο κράτος που αποκλείστηκε από τις διεθνείς αγορές ενώ είχε αξιολογήσει από τους οίκους Α πλην», κι αυτό είναι όντως γεγονός.
 • Η Κύπρος αποκλείστηκε από τις αγορές όταν βρισκόταν ήδη σε αξιόχρεη κατηγορία, 24 ώρες μετά την υποβάθμιση κατά 3 μονάδες της Κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, στις 31 Μαΐου 2011.
 • Η υπερέκθεση των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό χρέος, άνοιξε το παράθυρο στους οίκους και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Δύσης που βρίσκεται πίσω τους, να επιτεθούν και να αλώσουν την κυπριακή οικονομία, περιμένοντας υπομονετικά την αλλαγή στο κυβερνητικό τιμόνι.
 • Υποτίμησαν την χώρα και κατέστρεψαν την οικονομία της αναίτια, αρπάζοντας τις αφορμές από τα μαλλιά.
 • Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» την οποία κάποιοι έκαναν σημαία, υπερηφανευόμενοι αντί να απολογούνται για την συμβολή τους στην υπόθεση της ένταξης στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Ούτε γάτα-ούτε ζημιά
 • Όταν ο σύντροφος Ιζέτ Ιζτζάν αποκάλυπτε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού πως «παίζει» έγγραφο συγκλίσεων που ετοίμασε και απέστειλε ήδη ο ΟΗΕ στους δύο ηγέτες, κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να προβάλουν τον ισχυρισμό ότι «μόλις το παρέλαβαν»… για να αποκαλυφθεί αργότερα ότι το είχαν στην διάθεσή τους εδώ και δύο εβδομάδες και να προστεθεί ακόμα ένα χοντρό ψέμα στην ήδη μακριά λίστα των 90 πρώτων ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.
 • Τσιμουδιά οι μάγκες.  Στο απυρόβλητο η κυβέρνηση από τους άλλοτε λαλίστατους πολιτικούς και δημοσιογράφους της «εθνικής παρατάξεως» στα θέματα του Κυπριακού …
 • Ο Πρόεδρος «ξέχασε» πως είχε στην κατοχή του επίσημο έγγραφο ή δεν θεώρησε σημαντικό να το αναφέρει ούτε καν στο Εθνικό Συμβούλιο, πόσο μάλλον στους συνεργαζόμενους κομματικούς ηγέτες που τον ανέδειξαν στην εξουσία και στους οποίους υποσχόταν συνδιαβούλευση επί 24ώρου βάσης!
 • Αυτός μας κυβερνάει κυρίες και κύριοι, ένας Πρόεδρος που κρατά σε πλήρη μυστικότητα πολυσέλιδα ντοκουμέντα του ΟΗΕ.
 • Και είναι φυσικό να αναλογιζόμαστε τις μέχρι πρόσφατα αντιδράσεις των ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, Ευρωκό και «Οικολόγων», όταν για μήνες μεταξύ του 2009 και του 2012 τρομοκρατούσαν την κοινωνία πως επέρχεται «νέο Μπούρκενστοκ» χωρίς να καταθέτουν κανένα απολύτως τεκμήριο, και πως δήθεν δεν υπήρχε ενημέρωση από τον Δημήτρη Χριστόφια, ενώ τώρα που αποδεδειγμένα βλέπουμε τους κυβερνώντες να κρατούν στο σκοτάδι την πολιτική ηγεσία, ούτε γάτα-ούτε ζημιά.
 • Δεν θέλει και πολύ για υποπτευθεί κανείς τον ρόλο όλων αυτών των «υπερπατριωτών»… 
Στη ΓΝΩΜΗ 24/5/2013

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/6/13, 12:43 π.μ.

  Σύντροφε, μια εισήγηση θέλω να κάμω. Να γίνει ένας εύκολα προσβάσιμος κατάλογος με τα ανομήματα του κυρίου Χρυσάνθου, με σύντομα σχόλια ημερομηνίες κλπ διότι θα είναι τόσα πολλά που θα τα ξεχάσουμε στο τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...