"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Μαΐου 2013

Λύση με το πιστόλι στον κρόταφο

Η Κύπρος στο στόμα του λύκου, μέσω Νίκου
 • Βιάζονται Αμερικανοί και Τούρκοι – Δεν υπολογίζει κανείς τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για καθυστέρηση της νέας διαδικασίας μέχρι το Φθινόπωρο.
 • Σε συμμαχία με την Τουρκία για να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί τη περιοχή.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη Γνώμη 3/5/2013
 • Τούρκοι και αγγλοαμερικανοί δεν το κρύβουν ότι βιάζονται για μια διευθέτηση στο Κυπριακό, όσο είναι «ζεστό το σίδερο» της γενικής κατάπτωσης στην οποία έχει περιπέσει ο λαός μετά τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ στις 15 και 25 Μαρτίου και την επικύρωση του μνημονίου από την Κυπριακή Βουλή, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν πως θα χρησιμοποιήσουν την κυβερνητική παράταξη στο μέγιστο βαθμό προκειμένου να επιτύχουν μια γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού, «πακέτο» με τη διαχείριση του φυσικού αερίου και σε συνάρτηση με τη νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή.
 • Παρά τις δημόσιες εκκλήσεις των κυβερνητικών κύκλων στην Κύπρο για έναρξη μιας νέας διαδικασίας μετά το Καλοκαίρι, γίνεται σαφές πως οι Δυτικοί θα εκμεταλλευτούν το γενικό μούδιασμα που επικρατεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς και την τυφλή εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλει η νέα Κυβέρνηση, για να βάλουν κάτω τις αδρές γραμμές λύσης του Κυπριακού, εκμαιεύοντας μια καταρχήν δέσμευση της ε/κ πλευράς πάνω σ’ αυτές.
 • Όπως ακριβώς δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των νέων κυβερνώντων στους ευρωπαίους «εταίρους» σε σχέση με το «ανόητο» κούρεμα καταθέσεων, έτσι ακριβώς θα υποτιμηθούν από τους «συμμάχους» τους και οι προσπάθειες καθυστέρησης για κάποιους μήνες της επερχόμενης διαδικασίας.
 • Δεν φαίνεται να τους υπολογίζει κανείς ανάμεσα σε όσους προσβλέπουν, ειδικά μετά την διακήρυξη του Προέδρου Αναστασιάδη για αίτηση ένταξης στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ αλλά και τη διατάραξη των σχέσεων με τη Ρωσία που ήρθε ως αποτέλεσμα των επιλογών τους στα ζητήματα της δανειακής σύμβασης.
ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
 • Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, θα βρεθεί στην Αμερικάνικη πρωτεύουσα στις 10 του Μάη για να συνομιλήσει με τον ομόλογό Τζον Κέρι, σε μια συνάντηση που όπως αναλύουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία διευθετήθηκε παρακάμπτοντας τη χρονοβόρα διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις έπαιρνε μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα, και μη λαμβάνοντας υπόψη την λογική απροθυμία του Νίκου Αναστασιάδη και του επιτελείου του να προχωρήσουν τάχιστα με το Κυπριακό πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην οικονομία, οργανώθηκε από τον ΟΗΕ και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
 • Αν στις δύο αυτές κινήσεις προστεθεί και η παραίνεση του Αμερικανού Πρέσβη προς τον Κύπρο Πρόεδρο, έτσι όπως καταγράφηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», για φρενάρισμα των αδειοδοτήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ που προγραμματίζονταν γι αυτό το Καλοκαίρι έτσι ώστε να εξευμενιστεί η Τουρκία, η εικόνα που σχηματίζεται είναι πως η χώρα οδηγείται σε νέους εκβιασμούς, αυτή τη φορά για το Κυπριακό.
 • Νταβούτογλου και Έρογλου με προκλητικές δηλώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν το κλίμα πιέσεων που στρέφεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, μιλώντας ξεκάθαρα πια για οριστική απόσχιση των κατεχομένων σε περίπτωση που η νέα ηγεσία δεν ανταποκριθεί άμεσα στο σκηνικό που έχει ήδη ετοιμαστεί.
 • Έχουν άλλωστε λόγους να πιστεύουν πως μια τέτοια κίνηση θα έβρισκε την κατανόηση και την αποδοχή πολλών χωρών, νιώθοντας πως οι ανακατατάξεις στην περιοχή αλλά και ευρύτερα τους εξυπηρετούν πλέον απόλυτα.  
ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ - Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ 
 • Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δεν θα μπορούσε να ήταν πιο αποκαλυπτικός και ξεκάθαρος την περασμένη Πέμπτη κατά την βραδινή εκπομπή λόγου του ΡΙΚ «Προεκτάσεις», όπου μίλησε για «πόλο που δημιουργείται στη περιοχή ενάντια στα Ιρανικά συμφέροντα και από τον οποίο δεν μπορεί να απουσιάζει η Κύπρος».
 • Στην πραγματικότητα, τόσο οι αλλαγές στα καθεστώτα της Λιβύης και της Αιγύπτου μέσα στο 11’ και το 12’, όσο και η αναμενόμενη πτώση του Άσσαντ στη γειτονική Συρία, εξυπηρετούν τον βαθύ στόχο των Δυτικών για αποδυνάμωση της Ιρανικής σφαίρας επιρροής σε πρώτο στάδιο, με το βλέμμα στραμμένο στα ανατολικά και ειδικά στις δύο υπερδυνάμεις, Ρωσία και Κίνα.
 • Ήδη, το Ισραήλ μετά και την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Τελ Αβίβ τον Μάρτιο, έχει μπει σε πρόγραμμα ταχείας εξομάλυνσης των σχέσεων του με την Τουρκία, ψάχνοντας πλέον τρόπους εμβάθυνσης της ενεργειακής και στρατιωτικής του συνεργασίας με την κατοχική δύναμη στην Κύπρο.
 • Ομοίως, Αίγυπτος και Λίβανος, όπως πιθανότατα το επόμενο διάστημα και η Συρία, βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την Τουρκία, βάζοντας, με διπλωματική αβρότητα σε πρώτο στάδιο, θέματα αμφισβήτησης των συμφωνιών της Κυπριακής ΑΟΖ, ευθυγραμμισμένες πλέον με τις πάγιες επιδιώξεις της Τούρκικης ηγεσίας.
 • Τα ισοζύγια, μετά και την «έξωση» των ρώσικων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και την προώθηση του ρόλου της Άγκυρας στη περιοχή ως ο τοποτηρητής των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, έχουν ανατραπεί ολοκληρωτικά.
 • Η οικονομική κρίση και η τροϊκανή επικυριαρχία που έχει επιβληθεί στην ελεύθερη Κύπρο, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της Τούρκικης επιρροής στην περιοχή μετά τις «επιτυχίες» των Δυτικών στο στρατιωτικό επίπεδο, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια διαδικασία λύσης του Κυπριακού με τους όρους του κατακτητή, και με παράλληλη συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές ως επιστέγασμα.
Ο ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ
 • Με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως ακριβώς μεθοδεύτηκε και η οικονομική υποδούλωση, και με δεδομένη την δουλική στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Ρώσικη Ομοσπονδία, οι σύμμαχοι και οι εταίροι της τοπικής άρχουσας τάξης που εκφράζεται από τη Συναγερμική Δεξιά και τους κατά καιρούς συνεργάτες της, θα επιδιώξουν να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες το πρόβλημα, ανοίγοντας τον δρόμο για λύση όλων των «εκκρεμοτήτων» στην περιοχή.
 •  Οι νέοι κυβερνώντες, ουσιαστικά σπρώχνουν τη χώρα κάτω από την στρατιωτική και επιχειρησιακή καθοδήγηση της Άγκυρας, όπως ακριβώς έχουν παραδώσει τα κλειδιά της οικονομικής διαχείρισης στους Τροϊκανούς, ισχυριζόμενοι πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται.
 • Ουσιαστικά, αναπαράγουν την ρητορική και την πολιτική της Γριβικής και Κληριδικής Δεξιάς της περιόδου 64-74, όπου προσπάθησαν με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα να επιβάλουν τις στρατηγικές βλέψεις των Δυτικών, «παραμερίζοντας» τον Μακάριο και τις δημοκρατικές δυνάμεις γύρω του.
 • Θέλουν να αποτελειώσουν την υπόθεση της πλήρους ΝΑΤΟποίησης και οριστικής διχοτόμησης του νησιού, ένα πρόγραμμα που μπήκε σε εφαρμογή από τη δεκαετία του 50’ και που υιοθετήθηκε από τη συντηρητική παράταξη και στις δύο κοινότητες οδηγώντας σε σταδιακή στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα και την εισβολή.           

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/5/13, 9:16 μ.μ.

  Ούτε εκβιασμός είναι ούτε τίποτα. Ο Ναίκαρος είναι μέρος του θιάσου, κομπάρσος φυσικά, αλλά μιλημένος και πιασμένος. Κάνει ότι δε θέλει αλλά η καρδούλα του από μέσα . . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο εκιασμός γίνεται στην Κύπρο, ο Αναστασιάδης ξέρει τι κάνει. Ότι έκανε η παράταξή του πάντα.

   Διαγραφή
 2. Μια και γίνεται αναφορά σε «πιστόλια στους κροτάφους», ας πάμε και σε κάτι σημερινό:

  Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατά την αναχώρηση του για το Λονδίνο δήλωσε ότι ενώ οι Βρυξέλλες έδωσαν διετή παράταση σε Γαλλία και Ισπανία για ικανοποίηση των κριτηρίων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, χωρίς οποιαδήποτε επιπρόσθετη απαίτηση, στην Κύπρο όχι μόνο δεν δόθηκε οποιαδήποτε προθεσμία, αλλά «έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Προέδρου Αναστασιάδη» και απαίτησαν τη λήψη καταστροφικών μέτρων… Μάνα μου ρε τζι’ εν κρίμα ο Αναστασιάδης!!! Επήεν γυμνός στο Far West [στους φίλους του] και τού «έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο»… Γκάφα ιδεολογική και μάλιστα ολκής η δήλωση ΣΟΥ, από τον σύντροφο Γενικό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, σαν να του διά κάλυψη πως τάχα εν ήξερε, τέλοσπάντων...

   Διαγραφή
 3. Συντακτική διόρθωση:
  «Γκάφα ιδεολογική και μάλιστα ολκής η δήλωση του συντρόφου Γενικού!!!»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντως, τζιαι για να ευλοήσουμε τα γένια μας, αν λάβουμε υπόψη πως το άρθρο εδώ γράφτηκε μία εβδομάδα πριν από τις νέες δηλώσεις Ράσμουσεν και Ρεν που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τη βιασύνη και τον εκβιασμό στο Κυπριακό από τους δυτικούς, μαλλον πέφτουμε μέσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...