"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

20 Μαΐου 2013

Ο Κόφι Ανάν και η Deutsche Bank: Ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ ξεσκεπάζει τις απάτες των καπιταλιστών ενάντια στα δημόσια συμφέροντα των λαών

Καρτέλ τραπεζιτών κάνει χαμηλές εκτιμήσεις του Δημόσιου πλούτου των χωρών 
με οικονομικά προβλήματα, για να θησαυρίζουν μεσάζοντες και επενδυτές.
  • Παγκόσμιο σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων που έχει να κάνει με την εκτίμηση της αξίας
    των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τη διάρκεια αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας, αναδεικνύεται με αφορμή της δημοσιοποίησης της «Εκθεσης Προόδου για την Αφρική», (Africa Progress Report), στην επιτροπή σύνταξης της οποίας προεδρεύει ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.
  • Από την έρευνα προκύπτει εμπλοκή μεγάλων τραπεζών της γερμανικής Deutsche Bank και της αμερικάνικης Morgan Stanley καθώς και διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Υπενθυμίζουμε πως η γερμανική τράπεζα βρίσκεται πίσω από το ξεφόρτωμα ελληνικών ομολόγων δημόσιου χρέους στις κυπριακές, ενώ ελέγχεται από τις γερμανικές αρχές για μια σειρά άλλων παράτυπων διαδικασιών.
  • Σύμφωνα με αντίγραφο της έκθεσης που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times, το Κονγκό έχει ζημιωθεί περί τα 1,4 δισ. Ευρώ.
  • Αναλυτές επισημαίνουν ότι η υπόθεση αυτή είναι μια μόνο παρωνυχίδα της τεράστιας υπόθεσης υποτιμητικής κερδοσκοπίας που παίζεται εις βάρος των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση και αναγκάζονται να πουλήσουν και να παραχωρήσουν εθνικό πλούτο και επιχειρήσεις προκειμένου να ανασάνουν.
  • Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν υποτιμημένα στοιχεία και δραστηριότητες με γνωματεύσεις και αποτιμήσεις της κυβέρνησης και μεγάλων τραπεζών που έδρασαν ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων. Στη συνεχεία σε μικρό χρονικό διάστημα τα πουλούσε σε υπερπολλαπλάσια αξία αποκομίζοντας κέρδη και επιτυγχάνοντας τεράστιες αποδώσεις κεφαλαίων που ξεπερνούν το 500%!
  • Υπόνοιες πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε στην Ελλάδα σε ότι αφορά ειδικότερα την περίπτωση του ΟΠΑΠ δίνουν και παίρνουν, όταν μάλιστα είναι γνωστό πως η ίδια τράπεζα που συμμετείχε στην αποτίμηση των κεντροαφρικάνικων χρυσοχοείων, η Deutsche Bank, «εργάστηκε» και στην αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΠΑΠ.
  • Θυμίζουμε εδώ πως το ένα τρίτο του οργανισμού αγοράστηκε έναντι 600 εκατομμυρίων την περασμένη εβδομάδα, όταν λογιστικοί έλεγχοι δείχνουν πως ανάλογο ποσό αποτελεί την κερδοφορία του ΟΠΑΠ ετησίως εδώ και μια δεκαετία. 
Στη ΓΝΩΜΗ 17/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...