"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

20 Ιουνίου 2013

Το κόμμα Κουτσού συντεταγμένα στη «Συμμαχία Πολιτών»: Νέοι Ορίζοντες Λιλλήκα

Τη διχοτόμηση ουκ ελάττω παραδώσω... 
 • Πόλος για αντιομοσπονδιακά και κρυπτοενωτικά στοιχεία το κόμμα που δημιούργησε ο πρώην ΥΠΕΞ.
 • Στον ίδιο πολιτικό χώρο βέρους αντιΑΚΕΛικούς και αμετανόητους γριβικούς τα πρώην στελέχη της Αριστεράς που ακολουθούν τον Γιώργο Λιλλήκα.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 7/6/2013
 • Ο αντιομοσπονδιακός πολιτικός χώρος της Δεξιάς, που παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν τα στελέχη και οι φίλοι του δεν παύει να αποτελεί έκφραση της ακραίας συντήρησης που βρίσκεται συντεταγμένη πλήρως με τα ταξικά ζητούμενα του οικονομικού κατεστημένου, έκανε τη πρώτη του επίσημη εμφάνιση μεταπολεμικά ως «Νέοι Ορίζοντες» και με ηγέτη τον Νίκο Κουτσού, αποσκιρτώντας από την παραδοσιακή γριβική παράταξη του ΔΗΣΥ στα μέσα της δεκαετίας του 90’.
 • Δέκα περίπου χρόνια αργότερα, με αφορμή το δημοψήφισμα του 2004 και τη δεύτερη «αποσυγκόλληση» από τον Συναγερμό σημαντικού αριθμού παραγόντων του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς με αιτίες που αφορούσαν τη μορφή λύσης του Κυπριακού, το κόμμα του Κουτσού βρέθηκε να ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα Δημήτρη Συλλούρη - Ρίκκου Ερωτοκρίτου, μια συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κόμματος το 2005 και παρουσιάζοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα στις Βουλευτικές ένα χρόνο αργότερα (5.75% και τρεις έδρες), γεγονός που ενεθάρρυνε ακόμα περισσότερο το απορριπτικό μέτωπο.
 • Παρόλα αυτά, στις νέες συνθήκες που επικράτησαν μέσα στην προεκλογική εκστρατεία και το δίπολο της συντήρησης Ν. Αναστασιάδη - Γ. Λιλλήκα, οι «συνεταίροι» στο ΕΥΡΩΚΟ βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα μέχρι τέλους,  με τη διάσπαση να είναι πια γεγονός μετά τη συντεταγμένη αποχώρηση της ομάδας Κουτσού, των «Νέων Οριζόντων» δηλαδή, από το κόμμα την περασμένη εβδομάδα.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ 
 • Στην ουσία, το ΕΥΡΩΚΟ έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη από το περασμένο καλοκαίρι, με τα κορυφαία στελέχη που προέρχονται από την τελευταία διάσπαση του ΔΗΣΥ να ακολουθούν τις επιλογές του Νίκου Αναστασιάδη, και τους υπόλοιπους, και μάλλον ισχυρότερους ποιοτικά και αριθμητικά, να συντάσσονται πλήρως με τον Γιώργο Λιλλήκα.
 • Ο απορριπτικός και αντιομοσπονδιακός λόγος που έχει επιστρατεύσει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και το εφεύρημα της «μη ιδεολογίας» που πλασάρει με την ανακοίνωση του δικού του πολιτικού χώρου για να μπορεί να καλύψει όσους θέλουν να κρύβουν τις πραγματικές θέσεις τους, ελκύουν σε μεγάλο βαθμό τη «συνιστώσα» Κουτσού που αποφασίζει πλέον να κινηθεί μεθοδικά προς τη νέα κομματική της στέγη, τη «Συμμαχία Πολιτών».
 • Η οργανωμένη έξοδος από το ΕΥΡΩΚΟ με κείμενο το οποίο προσυπογράφουν δεκάδες πρώην πλέον στελέχη του κόμματος, είναι ουσιαστικά το πρόκριμα για τη συντεταγμένη είσοδό τους στο επόμενο πολιτικό τρένο, αυτό που οδηγεί ο Γιώργος Λιλλήκας. Με αυτό τον τρόπο, σχεδόν αυτόματα, η ομάδα των «Νέων Οριζόντων» ενδέχεται να αποκτήσει τη δική της τάση μέσα στον νέο σχηματισμό και θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στην παραγωγή πολιτικού προγράμματος με πολύ καλές πιθανότητες.
 • Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σπρώξει το κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα δεξιότερα και «εθνικότερα», ανάγοντας το και πρακτικά στη νέα απορριπτική πολιτική πλατφόρμα που θα απειλήσει με τη σειρά της τόσο το ΔΗΚΟ, όσο και την ΕΔΕΚ, δεδομένων των συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην ζύμωση των τελευταίων προεδρικών εκλογών.
 • Τα στελέχη της ομάδας Κουτσού έχουν άλλωστε κομματική πείρα που πλησιάζει τις δύο δεκαετίες, υπάρχει οργανωτική δομή και έμπειρα στελέχη που έχουν δοκιμαστεί σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, κι αυτό δεν είναι αμελητέο γεγονός για το νέο κομματάρχη.
ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 • Η πιθανότατη εξέλιξη της προσχώρησης των «Νέων Οριζόντων» στο νέο κόμμα, θα αποκαλύψει παράλληλα και την «ιδεολογική γύμνια» των πρώην προβεβλημένων στελεχών της Αριστεράς, του Δώρου Χριστοδουλίδη, του Κυριάκου Τυρίμου και του Άγη Αγαπίου.
 • Οι τρεις πολιτικοί άνδρες φιλοδοξούν με τη σειρά τους να αποκτήσουν τη δική τους τάση μέσα στον σχηματισμό Λιλλήκα προβάλλοντας ένα αριστερό προφίλ, κάτι εξόφθαλμα ψευδεπίγραφο από τη στιγμή που θα βρεθούν στον ίδιο πολιτικό χώρο και τα ίδια ψηφοδέλτια με κόσμο που έχει να επιδείξει μια διαχρονική δράση ενάντια στο Λαϊκό Κίνημα αλλά και την ίδια την Δημοκρατία την ταραγμένη προπραξικοπηματική περίοδο.
 • Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Κουτσού έχασε πρόσφατα τη δίκη σε ελληνικό δικαστήριο στην οποία ζητούσε να αποκατασταθούν δημοσιεύματα που τον έφεραν να συμμετέχει σε ενέργειες ενάντια στη νομιμότητα το 74’, μια δίκη που χαρακτηρίστηκε από ιστορικούς ως η πρώτη και η μόνη δικαστική απόφαση που τεκμηριώνει ονομαστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας τη δράση συγκεκριμένων Κυπρίων κατά τη διάρκεια της μεγάλης προδοσίας. 
 • ΑντιΑΚΕΛικό και κρυπτοενωτικό χαρακτήρα δίνουν στη «συμμαχία» ήδη τα πρώην και νυν στελέχη της ακροδεξιάς φοιτητικής οργάνωσης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ που έχουν συντονίσει τα βήματά τους με τον Γιώργο Λιλλήκα εδώ και μήνες, εργαζόμενα για την ενδυνάμωση του απορριπτικού και εθνικιστικού μετώπου.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος20/6/13, 11:43 π.μ.

  "Νέοι Ορίζοντες"..."Νέες Δυνάμεις"...από ανανέωση άλλο τίποτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος20/6/13, 5:34 μ.μ.

  Είναι εντυπωσίακός ο τρόπος που πετάς τις δημοσιεύσεις κάθε που νιώθεις ότι το κόμμα απειλείτε. Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...