"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Ιουνίου 2013

Πρόκληση για τη δημοκρατία ο διορισμός Ρίκκου Ερωτοκρίτου

 • Αυτοπροσδιορίζεται στην Άκρα Δεξιά - «Έχει στο στομάχι» την Αριστερά και τις Δημοκρατικές δυνάμεις. 
 • Ακόμα μια πελατειακή δέσμευση Αναστασιάδη παίρνει τον δρόμο της - Δείχνουν την πόρτα και στον Γενικό Πέτρο Κληρίδη.
Στη ΓΝΩΜΗ 14/6/2013
 • Αυτό που υπήρξε σαν φήμη αρκετά πριν τον Φλεβάρη των εκλογών, ο επικείμενος διορισμός του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ως αντάλλαγμα για τη «μετάλλαξη» την οποία αναγκάστηκε να υποστεί, στηρίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη για την Προεδρία της Κυβέρνησης, τελικά επιβεβαιώθηκε.
 • Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν είναι «ένας ακόμα» πολιτευτής της Δεξιάς. Ανήκει, σύμφωνα με τα ίδια του τα λεγόμενα και την δική του την πολιτική διαδρομή, δεξιότερα ακόμα και από το ΕΥΡΩΚΟ. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Μάη του 2011, όταν απέτυχε να εκλεγεί στην επαρχία του, τη Λεμεσό, κατέθεσε πρόταση στο κόμμα του με την οποία εγκαλούσε το ΕΥΡΩΚΟ για τη «μετριοπαθή» του στάση και την ανάγκη του να αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντρώο», ζητώντας παράλληλα μια ακόμα Δεξιότερη πορεία που να το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα κόμματα του «ενδιάμεσου».
 • Όπως άλλωστε έχει ήδη καταγραφεί, ως νομικός, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχει εγγράψει στους σχετικούς καταλόγους το κόμμα του ΕΛΑΜ το 2008, ενώ ο ίδιος δεν έχει κανένα ενδοιασμό να δηλώνει περήφανος για τον ηγετικό του ρόλο στη φιλοΕΟΚΑΒήτικη μαθητιώσα νεολαία της πόλης στην προπραξικοπηματική περίοδο.
 • Στην πρόσφατη μάλιστα προεκλογική εκστρατεία, στην κορυφή των επιχειρημάτων που επιστράτευσε ο πρώην βουλευτής του Συναγερμού και του ΕΥΡΩΚΟ, ήταν ο αποκλεισμός της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, για να αποτρέψει τους ψηφοφόρους που ακολουθούν τον απορριπτικό και εθνικιστικό χώρο από τον Γιώργο Λιλλήκα, γιατί με πιθανή εκλογή του «θα έμενε το ΑΚΕΛ στην εξουσία από το παράθυρο».  
 • Σίγουρα, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή την τοποθέτηση στο κρίσιμο αυτό πόστο για τη λειτουργία του πολιτεύματος, ήταν κατά βάση ένα εκλογικό αντάλλαγμα έναντι των υπηρεσιών στην καμπάνια του Νίκου Αναστασιάδη. Τολμούμε όπως να πούμε, πως ο διορισμός αυτός κινείται παράλληλα στα όρια του πολιτικού εκφασισμού, λαμβάνοντας υπόψη την εθνικιστική, αντιΑΚΕΛική και αντιΜακαριακή στάση και δράση του κ. Ερωτοκρίτου.
 • Ξεκάθαρα πια, ο πολιτικός αυτός άνδρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντικειμενικά ως ο ιδανικότερος για να υπηρετήσει ένα θεσμό ο οποίος απαιτεί –αν μη τι άλλο- την ευρύτητα και την μετριοπάθεια του ανώτατου αξιωματούχου. Πως άραγε μπορεί να πείσει ο ισχυρός παράγοντας του αποσυντιθέμενου ΕΥΡΩΚΟ, πως θα υπηρετήσει το κοινό συμφέρον και τη δικαιοσύνη αμερόληπτα, με δεδομένη την εχθρική του τοποθέτηση απέναντι σε σημαντική μερίδα της κοινωνίας;
ΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Π. ΚΛΗΡΙΔΗ
 • Τόσο η τοποθέτηση του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και τώρα ο διορισμός του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, είναι εμφανές πως αποτελούν μέρος του σχεδίου άλωσης του Δικαστικού και Αστυνομικού σώματος από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. 
 • Τα οικονομικά συμφέροντα και η διαπλοκή μεταξύ τραπεζικών, πολιτικών και νομικών, καθώς και το βουνό από αγωγές των τραπεζών απέναντι σε κόσμο που αδυνατεί, αλλά και αντίστροφα, οι υποθέσεις εξαπατημένων πολιτών έναντι των τραπεζών, απαιτούν «συντονισμό» και συγκεκριμένη πολιτική «γραμμή», έτσι ώστε να διαφυλαχτεί το κατεστημένο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ερευνητική διαδικασία και τα πορίσματα για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό τον έλεγχο του Γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, και ο οποίος φαίνεται να μην χαίρει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Προεδρικού.
 • Οι τέσσερις μήνες που μεσολαβούν μέχρι την αφυπηρέτηση του Π. Κληρίδη θεωρούνται κρίσιμοι από τη Δεξιά για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που άπτονται των ημικρατικών, τη διερεύνηση των ευθυνών για τη τραπεζική χρεοκοπία και τις ανακατατάξεις στην Αστυνομική δύναμη  
 • Οι κυβερνώντες ουσιαστικά δείχνουν την πόρτα και στον Γ. Εισαγγελέα προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο της κατάστασης άμεσα, και από την αντίδραση του Π. Κληρίδη θα εξαχθούν ενδεχομένως ακόμα  περισσότερα συμπεράσματα για τις αντιστάσεις που μπορούν να προβληθούν από τους δημόσιους λειτουργούς απέναντι στις εμφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της κρατικής μηχανής.   

1 σχόλιο:

 1. Γατί άραγε οι αριστεροί φοβάστε τόσο πολύ: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται... ή μήπως έχετε λερωμένη την φωλιά σας (οικονομία, κυπριακό, μαρί)

  Αλλά όπως και να έχει ο Ερωτοκρίτου σε σχέση με τον Παπασάββα τζαι τον κάττο είναι κατα παρασάγκας καλύτερος και ικανότερος.

  Αλλά ας μην προτρέχουμε ο χρόνος θα δείξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...