"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Ιουνίου 2013

Αποκαλυπτήρια Λιλλήκα: Εγκολπώνεται την Ακροδεξιά και τους εθνικιστές

Μέτρα τα δάκτυλα σου Γιαννάκη...
  • Ο μηχανισμός των Νέων Οριζόντων-Κουτσού στην υπηρεσία της «Συμμαχίας» - Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της ΓΝΩΜΗΣ για δημιουργία νέου συντηρητικού σχήματος ενάντια στην Λύση και υπέρ του κεφαλαίου.
  • Συμμαχία Κουτσού-Λιλλήκα-Νικόλα από το 14’ – Άκυρο το αριστερό άλλοθι από τους αποστάτες του λαϊκού κινήματος.
  • Θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ΔΗΚΟ πριν προσχωρήσουν Ζαχαρίας Κουλίας, Γιώργος Κολοκασίδης και άλλοι – Κρύος ιδρώτας λούζει την ηγεσία της ΕΔΕΚ.
Στη ΓΝΩΜΗ 14/6/2013
  • Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία προεκλογικά, τουλάχιστον στους κύκλους της Αριστεράς, για την κύρια επιδίωξη του Γιώργου Λιλλήκα όταν αναλάμβανε από την Άνοιξη του 2012 την «ευθύνη» να ηγηθεί του λεγόμενου και ως «απορριπτικού μπλοκ». Ο πρώην βουλευτής των Νέων Δυνάμεων και Υπουργός με τα «χρώματα» του ΑΚΕΛ, χρησιμοποίησε τις προεδρικές εκλογές για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα συνεχίσει την γραμμή Δούντα στο Κυπριακό, την άρνηση δηλαδή της προοπτικής ενός δικοινοτικού ομόσπονδου κράτους, αναμένοντας σε βάθος χρόνου να αλλάξουν να ισοζύγια.
  • Η στάση που κράτησε ο Δημήτρης Συλλούρης και άλλα «φιλοσυναγερμικά» στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ τόσο πριν από τον πρώτο γύρο, αλλά κυρίως στον δεύτερο, διευκόλυνε αφάνταστα τον Γιώργο Λιλλήκα που είδε την «ομάδα Νίκου Κουτσού», τους παλιούς «Νέους Ορίζοντες», να οδηγούνται «με ηρεμία και πειθαρχία» στη Συμμαχία του.
  • Ανάλογα θα είναι τα φαινόμενα όταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, χάσει στην εσωκομματική μάχη του ΔΗΚΟ το στρατόπεδο Νικόλα Παπαδόπουλου. Σημαντικά πρώην στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος κρατιούνται με τα δόντια από τη Στράκκα προκειμένου να δοθεί πρώτα η μάχη στο συνέδριο του Δεκέμβρη, πριν πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ανεξάρτητου Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, που παρά την απόλυτη ταύτισή του με τον Γιώργο Λιλλήκα αλλά και τη δυνατότητα σύμπτυξης ομάδας με τον επίσης ανεξαρτητοποιημένο Νίκο Κουτσού, δεν προχωρεί ακόμα στην αυτονόητη και αναμενόμενη κίνηση προσχώρησής του στο νέο κόμμα της Δεξιάς.
Σε δύσκολη θέση η ΕΔΕΚ – Ακόμα πιο εκτεθειμένοι Δώρος-Τυρίμος-Αγαπίου
  • Η στήριξη του Γιώργου Λιλλήκα στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και η κοινή τους απόφαση για αποχή από τον δεύτερο γύρο, βάζει σε δύσκολα μονοπάτια την ηγεσία της ΕΔΕΚ που θα πρέπει τώρα να χτίσει άμυνες προκειμένου να μην υποστεί ροή ποσοστών προς τη «Συμμαχία Πολιτών». Ήδη, όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη έκδοση, τελεί υπό «σιωπηρή τιμωρία» ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος ως ο κύριος εκφραστής της επιλογής Λιλλήκα το περασμένο καλοκαίρι και ο παράγοντας οποίος αφαίρεσε από τον Γιαννάκη Ομήρου την ευκαιρία να πλασαριστεί ως «η τρίτη λύση».
  • Εκτεθειμένοι είναι την ίδια ώρα οι Δώρος Χριστοδουλίδης, Κυριάκος Τυρίμος και Άγης Αγαπίου που καλούνται τώρα να αποδείξουν πως βρίσκονται ακόμα συντεταγμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα, βρισκόμενοι στον ίδιο πολιτικό χώρο με τις βαθύτερες εθνικιστικές παραδόσεις. Το αριστερό άλλοθι που φιλοδοξούν να προσδώσουν στην «Συμμαχία Πολιτών», ακυρώνεται αυτόματα από το γεγονός της σύμπλευσής τους με πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται προσυπογράψουν το πόρισμα για την Κυπριακή τραγωδία του 74’ και επιμένουν στον συμψηφισμό των ευθυνών για όσα οδήγησαν σ’ αυτήν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...