"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Ιουνίου 2013

Ντάουνερ… κι ας κλαίω

Χμμ Χμμ... τι να σας παίξω τωρά;
 • Ακόμα μια παράσταση από τον Νίκο Αναστασιάδη. Μετά το δακρύβρεχτο δράμα εποχής «με προδώσαν οι ευρωπαίοι φίλοι μου», ακολουθεί η ανάλαφρη κωμωδία «τράβαμε κι ας κλαίω» και με συμπρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.
 • Δεν θέλουμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ή να υποτιμήσουμε τις μεθοδεύσεις του, αλλά είναι κάπως οξύμωρο να θέλουμε να τον ξεφορτωθούμε για τον Α ή Β λόγο, τη στιγμή που σαν κυβερνητική ηγεσία έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε τυφλά τις πολιτικές των Δυτικών σε όλα τα ζητήματα.
 • Δεν γίνεται δηλαδή από τη μια να βάζουμε μπρος στη διασύνδεση Κύπρου-ΝΑΤΟ και να προγραμματίζουμε την ένταξη της χώρας στον πόλο που δημιουργείται ενάντια στο ΙΡΑΝ, σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και από την άλλη να δυσανασχετούμε με τις μεθοδεύσεις των εντεταλμένων τους.  
 • Το είπαν καθαρά οι ανταποκριτές από τη Νέα Υόρκη: ο κ. Ντάουνερ είναι ο «εκλεκτός» των μεγάλων κι ισχυρών βορειοατλαντικών. Δεν το κουνάει ρούπι!
 • Να τα δουν αυτά όσοι θεωρούν πως με διάφορα ευρωΝΑΤΟϊκά «συνεταιριλίκια» θα βρουν την άκρη του νήματος. Άλλα γράφει η ιστορία, και γι αυτό ακριβώς παραχαράσσεται και διαστρεβλώνεται, για να επιτρέπεται η επανάληψή της.
Όλι Ρεν: Λόγω της έλλειψης επαρκούς εποπτείας…
 • Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΚΟ (ένα είναι το ΔΗΚΟ είπαμε), ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της  Αντιγόνης Παπαδοπούλου, υπέδειξε πως το μέγεθος των τραπεζικών προβλημάτων στην Κύπρο οφείλεται στις πρακτικές ανεπαρκούς διαχείρισης των κινδύνων εκ μέρους των τραπεζιτικών αρχών.
 • «Λόγω της έλλειψης επαρκούς εποπτείας, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες αφέθηκαν να συσσωρεύσουν τεράστια ανοίγματα» είπε συγκεκριμένα ο Επίτροπος, ρίχνοντας απόλυτα τις ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας για το μέγεθος του συσσωρευμένου προβλήματος και όχι σε δήθεν «δημοσιονομικά μέτρα» που έπρεπε να παρθούν νωρίτερα όπως επιμένουν από πρωίας μέχρι νυκτός τα παπαγαλάκια του οικονομικού κατεστημένου.
 • Αυτό που βολικά ξέχασε να αναφέρει ο ισχυρός άντρας της κομισιόν, είναι πως η Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα υπάγεται με τη σειρά της, από την ένταξη στην Ευρωζώνη το 2008, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της οποίας αντιπρόεδρος υπήρξε ο Αθανάσιος Ορφανίδης μέχρι τον Μάη του 2012
Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την ΝΑΤΟϊκή κάμηλο…
 • Δύο Ορθόδοξοι Μητροπολίτες απήχθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας από αντικαθεστωτικούς αντάρτες αλλά δεν είδαμε και καμιά ιδιαίτερη αντίδραση ή εκδήλωση συμπαράστασης από την αδελφή εκκλησία της Κύπρου, εκτός από κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις.
 • Οι άνθρωποι ευτυχώς ελευθερώθηκαν, αλλά από την έναρξη της αμερικανοκινούμενης «αραβικής άνοιξης», το χριστιανικό στοιχείο στις αραβικές χώρες ζει μέρες δοκιμασιών που προσομοιάζουν μ’ αυτές της αποκαλύψεως.
 • Οι «σούπερ» χριστιανοί ορθόδοξοι στη νήσο των αγίων δεν φαίνεται να συγκινούνται για τα βάσανα της αρχαιότερης εκκλησίας.
 • Έχουν άλλωστε από καιρό βάλει όλα τα αυγά τους στο καλάθι της Δύσης και υπέρ των επεμβάσεων ενάντια στους «κοσμικούς δικτάτορες» της παλιάς πλέον φρουράς, σε συμμαχία με την Αλ Κάιντα και την Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...