"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Ιουλίου 2013

22 μέρες Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης: Η «κομμούνα» στην ΕΡΤ στέλνει μηνύματα αντίστασης κι αγώνα

  • Από τη στιγμή που έπεσε το «μαύρο», όπως επικράτησε να αποκαλείται στην Ελλάδα το κλείσιμο της ΕΡΤ, το τηλεοπτικό πεδίο στον ελληνόφωνο πληθυσμό παγκόσμια έχει στην ουσία απελευθερωθεί, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά πως στα χέρια των εργαζόμενων που έχουν κοινά οράματα, ο κόσμος αναπνέει και ανθίζει ελεύθερα.
  • Δεν φτάνει μόνο η ταξική συνείδηση και η αυτοργάνωση. Χρειάζονται και οράματα, αυτά που έχουν να κάνουν με τη ποιότητα ζωής, την κοινωνική φροντίδα, την ανθρωπιά στο τέλος της ημέρας, τον πολιτισμό. Κοινά οράματα για άμεση δημοκρατία και συμμετοχή, για πρόοδο, ειρήνη και ευημερία παντού και πάντα.
  • Αυτή την ανθρωπιά, που μεταφράζεται σε καθήκον, αγώνα και αντίσταση, είναι που μοιράζονται από τις 11 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μαζί με όλη την Ελλάδα που υποφέρει από τη νεοφιλελεύθερη επίθεση, χαρίζοντας στα κινήματα του 21ου αιώνα μια σύγχρονη «κομμούνα», αυτή τη φορά τηλεοπτική και διαδικτυακή.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν. Ξέρουν καλύτερα από τα αφεντικά να οργανώνουν τη γραμμή παραγωγής για  οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία όταν πλέον επικρατήσει η συλλογικότητα, η βάση για την επαναστατική διαδικασία χειραφέτησης και απελευθέρωσης της εργατικής τάξης.
  • Η κινηματική, αληθινά επαναστατική ραδιοφωνία και τηλεόραση των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αυτή η ροή που καθηλώνει για 22 μέρες τώρα στους υπολογιστές τους πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων επί καθημερινής βάσης, πραγματώνει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη και ποιοτική ενημέρωση που επιζητούν οι πολίτες με δημοκρατικό κριτήριο και ευαισθησίες.
  • Άλλωστε, αν όπως λέγεται συχνά οι δικτατορίες του μέλλοντος θα επιβάλλονται μέσω της τεχνολογίας των επικοινωνιών και της πληροφόρησης, οι αντιστάσεις με τα ίδια όπλα ίσως και να είναι οι πιο επιβεβλημένες στις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...