"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Ιουλίου 2013

Αναστασιάδης-ΔΗΣΥ-Τρόικα: Γενική επίθεση κατά πάντων

 • Παραλύει η δημόσια υπηρεσία – Θέλει έξω το 1/3 των υπαλλήλων η Τρόικα
 • Κύμα αφυπηρετήσεων, δεν αναπληρώνεται κανείς! Διορισμοί μόνο για το Προεδρικό με σκανδαλωδώς αδιαφανείς διαδικασίες.
 • Σφαγή στον ιδιωτικό τομέα – Συνθήκες απόλυτης εκμετάλλευσης και μισθοί πείνας για τους «τυχερούς». 
 • Παραμερίζουν τη συνδικαλιστική οργάνωση με την «αγορά υπηρεσιών» - Κάνουν χώρο για εταιρίες-μεσάζοντες που θα «νοικιάζουν» εργαζόμενους.
Στη ΓΝΩΜΗ 21/6/2013
 • Στις 2.500 έχουν φτάσει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι πρόωρες αφυπηρετήσεις αυτή τη στιγμή στην κρατική μηχανή, με το φαινόμενο να αποκτά διαστάσεις «επιδημίας» στην Αστυνομία, την Εκπαίδευση και την Πυροσβεστική. Η πρόσφατη εκδίωξη των πρώτων διακόσιων από τις Κυπριακές Αερογραμμές, χωρίς καμιά αποζημίωση σε αντίθεση με τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει επιβεβαιώσει τους φόβους των εργαζόμενων στη Δημόσια υπηρεσία για ανάλογη μεταχείριση και των ιδίων στο απώτερο μέλλον, οδηγώντας τους στην εθελοντική αποχώρηση με την ελπίδα είσπραξης των σχετικών ταμείων «όσο είναι καιρός».
 • Συνδικαλιστικοί κύκλοι κάνουν μάλιστα λόγο για εσκεμμένη τακτική τρομοκράτησης των εργαζόμενων εκ μέρους της Κυβέρνησης και της Τρόικας, έτσι ώστε να τους οδηγήσουν στην έξοδο χωρίς να μπουν στη διαδικασία μαζικών απολύσεων. Υπενθυμίζεται πως στο μνημόνιο της 25ης Μαρτίου προβλέπεται πως οι δυόμισι αυτές χιλιάδες θέσεις στη δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να συμπληρωθούν με άλλες δύο χιλιάδες εθελούσιες αποχωρήσεις ή απολύσεις για να μειωθούν εργαζόμενοι στη δημόσια υπηρεσία από τις 16.500 στις 12.000, χωρίς φυσικά να αντικατασταθούν.
 • Στην εφημερίδα μας έχουν φτάσει δεκάδες μαρτυρίες εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται σε πολλά τμήματα, γεγονός που οδηγεί σε παράλυση των υπηρεσιών σε πολλές περιπτώσεις. Ανώτερες θέσεις μένουν κενές και οι υπάλληλοι που παραμένουν στην υπηρεσία καλούνται να τις αναπληρώσουν στη βάση του φιλότιμου και της έκτακτης ανάγκης, χωρίς να τους παρέχεται καμιά διαβεβαίωση για αναγνώριση της προσφοράς τους. Άλλωστε, καμιά υπόσχεση ή δέσμευση των Κυβερνώντων δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει πιστευτή πλέον από κανένα.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
 • Οι μόνοι που συνεχίσουν να διορίζονται, σε νέες θέσεις μάλιστα, είναι ο στενός κύκλος του Προέδρου Αναστασιάδη και της ηγεσίας του Συναγερμού, και μάλιστα μέσα στο Προεδρικό. Η πρόσφατη κατάθεση της σχετικής λίστας στην Βουλή, φορτώνει στις πλάτες των φορολογούμενων επιπλέον 250.000 Ευρώ ετησίως τη στιγμή που στις δημόσιες υπηρεσίες οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν κάθετες μειώσεις εισοδημάτων και να αναλάβουν διπλά σε πολλές περιπτώσεις καθήκοντα.
 • Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο αναπλήρωσης των αναγκών από ιδιωτικές «εταιρίες υπηρεσιών» που θα αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εργασιών που μέχρι τώρα έκανε η κρατική μηχανή. Οι εταιρίες αυτές θα στρατολογούν ανέργους με μισθούς πείνας και χωρίς σημαντικές εξασφαλίσεις για σύνταξη και ανεργιακό, για να χρησιμοποιούνται στη συνέχεια σε διάφορα «κοντράτα» με το Δημόσιο. Η πρακτική αυτή ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα κατά κόρον, ενώ στην Κύπρο αποτελεί βασική εργασιακή πολιτική στα δύο ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια.
ΣΦΑΓΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – «ΤΥΧΕΡΟΙ» ΜΕ 500 ΕΥΡΩ
 • Παράλληλα, στον ιδιωτικό τομέα συντελείται μια πρωτοφανής λεηλασία μισθών και ωφελημάτων για όσους «τυχερούς» παραμένουν με διαφοροποιημένες πλέον συμβάσεις και συμβόλαια στις εργασίες τους. Η ανεργία που έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά το καταστροφικό κούρεμα του μνημονίου Αναστασιάδη-Τρόικας, έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπόκεινται μειώσεις που φθάνουν και το 50% των προηγούμενων απολαβών τους.
 • Η κατάσταση είναι απελπιστική, με τους εργοδότες να χρησιμοποιούν την κρίση για να επιτεθούν απροκάλυπτα στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για τις οποίες η ΓΝΩΜΗ κατέχει «αποδείξεις και ονόματα», διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων αρνούνται θέσεις εργασίας σε εργαζόμενους που ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώ δίνουν ειδική σημασία στην κατάργηση όλων των συλλογικών συμφωνιών, αντικαθιστώντας τις με προσωπικά συμβόλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...