"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

11 Ιουλίου 2013

Το βαθύ χέρι των Αμερικάνων πίσω από το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Κάιρο

  • Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή – Μετά τη Λιβύη και τη Συρία, η Αίγυπτος στην δίνη ενός κατασκευασμένου εμφυλίου. 
  • Βασικός χρηματοδότης του Αιγυπτιακού στρατού οι ΗΠΑ – «Ανδρείκελο της παγκόσμιας τάξης» ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που προαλείφεται για να αναλάβει την εξουσία μετά την στρατιωτική επέμβαση.
Στη ΓΝΩΜΗ 5/7/2013
  • Η εκδίωξη ενός Προέδρου που ανακηρύχθηκε με ευρείες δημοκρατικές διαδικασίες για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην Αίγυπτο, βρίσκει τους «προστάτες της δημοκρατίας» Αμερικανούς και Ευρωπαίους να «σφυρίζουν αδιάφορα». 
  • Η λέξη «πραξικόπημα» απουσίαζε από τις πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αλλά και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Kι-Μουν, και οι λόγοι δεν είναι μόνο σημειολογικοί: Η αμερικανική νομοθεσία επιβάλλει παύση κάθε αποστολής βοήθειας σε χώρες που έχει γίνει πραξικόπημα, και αν η παρέμβαση στην Αίγυπτο αναγνωριζόταν ως τέτοια οι ΗΠΑ θα έπρεπε να σταματήσουν να στέλνουν χρηματική βοήθεια στο Κάιρο και η οποία φτάνει το 1,5 δισ. δολάρια ετησίως με κύριο αποδέκτη της τον στρατό της χώρας.
  • Ένα δεύτερο τεκμήριο που ενισχύει την υπόθεση για την έμμεση ανάμιξη των Δυτικών κύκλων για την εκπαραθύρωση του Μοχάμεντ Μόρσι, αποτελεί το γεγονός πως η πρώτη κυβέρνηση που έσπευσε να αναγνωρίσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση στην Αίγυπτο είναι το πιστό στις ΗΠΑ και τους ΝΑΤΟϊκούς καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.
  • Η αλήθεια είναι πως οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποίησαν το κίνημα των «αδελφών μουσουλμάνων» από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι και το οποίο θεωρείτο «τρομοκρατική οργάνωση» από τον δυτικό κόσμο έως πρόσφατα, ως μια μεταβατική κατάσταση που θα απορροφούσε την κοινωνική αντίδραση που προκαλούσε το αυταρχικό καθεστώς Μουμπάρακ, ενός καθεστώτος που απολάμβανε της αμέριστης συμπαράστασης των ΗΠΑ.
  • Η δράση του στρατού της χώρας τα τελευταία 24ωρα απέναντι στους οπαδούς του Μ. Μόρσι και εντέλει η σύλληψη και ο περιορισμός του έτσι ώστε να αναλάβουν την εξουσία οι στρατιωτικοί, είναι χαρακτηριστικά δείγματα του υπόγειου προγραμματισμού εκ μέρους των Αμερικανών αφού είναι ευρέως γνωστό πως οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις δεν κάνουν την παραμικρή ενέργεια χωρίς να διαβουλευθούν με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
  • Άλλωστε, ο στρατός ήταν που έγειρε την πλάστιγγα το 2011 ενάντια στην οικογενειοκρατία Μουμπάρακ ενώ για χρόνια αποτελούσε το βασικό όργανο καταστολής της λαϊκής αντίδρασης για να την στηρίζει, και τώρα είναι ξανά ο καταλύτης που οδηγεί σε αναστολή του συντάγματος της χώρας.
  • Τέλος, αναλογιζόμενοι ποιός πραγματικά είναι ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που βρίσκεται εκ μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας σε διαβούλευση και συμμαχία με τον στρατό περιμένοντας να αναλάβει την εξουσία μετά την στρατιωτική επέμβαση,  οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα για την ανάμιξη των Δυτικών στις εξελίξεις στην Αίγυπτο.
  • Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι θεωρείται από διπλωματικούς κύκλους ως «το ανδρείκελο της Παγκόσμιας Τάξης» και «οικόσιτος του ΟΗΕ» ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του πόλεμο στο Ιράκ ως ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, συντάσσοντας την έκθεση του ΟΗΕ για τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής που δήθεν διέθετε ο Σαντάμ Χουσέιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...