"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Ιουλίου 2013

Τελείωσαν με τους συγγενείς και πιάσαν τους κουμπάρους

 • Μετά του συμπεθέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, την αδελφότεχνη της πρώτης κυρίας και τα πεθερικά του Υπουργού Εσωτερικών, προκύπτει τώρα και περίπτωση κουμπαριάς στη λίστα εξυπηρετήσεων ημετέρων της νέας κυβέρνησης, αφού στενός φίλος και κουμπάρος Νίκου Αναστασιάδη φαίνεται να είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο νέος πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών.
 • Ο κ. Τόνυς ή Αντώνης Αντωνίου, δεν είναι φυσικά νέο πρόσωπο στην «πιάτσα». Έχει ασχοληθεί μαζί του τόσο η ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, όσο και η έρευνα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς πριν από 12 χρόνια, που στα πορίσματά τους έκαναν ξεκάθαρα λόγο για «παραπλάνηση των αρμόδιων αρχών» και «καταδολίευση του επενδυτικού κοινού» εκ μέρους της εταιρείας Interfund, της οποίας προέδρευε ο σημερινός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών.
 • Ο κουμπάρος του Νίκου Αναστασιάδη δεν βαρύνεται όμως μόνο με τα πορίσματα των ερευνητικών επιτροπών σε σχέση με το σκάνδαλο του ΧΑΚ, αλλά και με μια καταφανέστατη σύγκρουση συμφερόντων που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή.
 • Συγκεκριμένα, παρότι ο κ. Τόνυς Αντωνίου είναι αντιπρόεδρος του ΤΕΠΑΚ, εταιρία δικών του συμφερόντων φαίνεται να ενοικιάζει διαμερίσματα σε φοιτητές, μέσω της σχετικής υπηρεσίας του πανεπιστημίου, γεγονός που κατά τα φαινόμενα ο ίδιος απέκρυψε όταν διοριζόταν στο ΔΣ της ανώτατης σχολής.
 • Αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται πραγματικά να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Με αυτού του είδους τις σχέσεις και προσωπικότητες θα «εξυγιάνουν» τη δημόσια μηχανή η κυβερνώντες;
Φτηνό θέατρο η ερευνητική επιτροπή 
 • Η απροθυμία των δύο εκ των τριών μελών της Ερευνητικής Επιτροπής να εξετάσουν τις περιπτώσεις που μπορούν ήδη να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης βάσει του πορίσματος της έρευνας των Α&Μ που διατάχθηκε από την Κεντρική Τράπεζα, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την αίσθηση πως κάποιοι προσπαθούν με όλα τα μέσα να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη.
 • Η απαίτηση της τριμελούς επιτροπής να ολοκληρωθεί η δική της έκθεση και να εκδοθεί το πόρισμά της πριν ξεκινήσουν οι ποινικές ανακρίσεις, κάτι που την έφερε σε άμεση σύγκρουση με τη Γενική Εισαγγελία, είχε ακριβώς αυτή την ιδανική προοπτική για το οικονομικό κατεστημένο: το «θάψιμο» της αποκαλυπτικής έκθεσης των Alvares & Marsal, το κουκούλωμα των πραγματικών υπευθύνων της καταστροφής και το φόρτωμα της ενοχής για την κρίση στην προηγούμενη διακυβέρνηση, τον Δημήτρη Χριστόφια και την Αριστερά.
 • Τόσο οι αντιστάσεις του Πέτρου Κληρίδη στο ζήτημα των δικαιοδοσιών της επιτροπής, όσο και οι αστραπιαίες παραιτήσεις των δύο-τρίτων των μελών της πριν ακόμα ξεκινήσουν δουλειά, είχαν ήδη «τελειώσει» στη συνείδηση της κοινωνίας το έργο της «ομάδας Πική» πριν ακόμα οι ίδιοι αυτοαναιρεθούν με την άρνησή τους να περιλάβουν στην διερεύνηση τις υποθέσεις που ήδη στοιχειοθετούνται ποινικά.
 • Τώρα, απλά παρακολουθούμε το ρέκβιεμ σε μια φτηνή οπερέτα που κύριο καθήκον της είχε να αποπροσανατολίσει, βγάζοντας από την πίσω πόρτα και «καθαρούς» όσους καταγράφονται με το νι και με το σίγμα στο πόρισμα της ίδιας της Κεντρικής Τράπεζας. 
Πόστα στην Ακροδεξιά
 • Έκανε σε αρκετούς εδώ στην Κύπρο εντύπωση η τοποθέτηση του γνωστού ακροδεξιού πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο ελληνικό υπουργείο Υγείας, ειδικά σε μια περίοδο που προγραμματίζονται σαρωτικά κτυπήματα κατά των δημόσιων νοσοκομείων και γενικά του κράτους πρόνοιας.
 • Στην πραγματικότητα όμως, η κίνηση αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου ίσως και να είναι «ηπιότερη» από την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να διορίσει ως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα έναν αντίστοιχο με τον Α. Γεωργιάδη Κύπριο πολιτικό, τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.
 • Έναν άνθρωπο, που αποδεδειγμένα πλέον αλλάζει κομματικές ταμπέλες βάσει των προσωπικών του φιλοδοξιών και υπηρετεί για χρόνια ό,τι πιο αντιδραστικό έχει να παρουσιάσει αυτός ο τόπος.
Περί ερμαφρόδιτης παρατάξεως ο λόγος…
 • Εμείς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία για το τι θα επακολουθήσει την εκλογή Νίκου Αναστασιάδη, ούτε και για το τι μας περιμένει απ το Φθινόπωρο του 13’.
 • Άλλοι θα πρέπει να τα δουν, που μπροστά στον υποψήφιο της Μέρκελ και τον Σταύρο Μαλά, επέλεξαν να «νίψουν τας χείρας τους».
 • Είναι συνυπεύθυνοι, όχι μόνο γιατί έκαναν πλάτες στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που μας σαρώνει, αλλά και για το γεγονός ότι άφησαν τον αντιΑΚΕΛισμό τους να καθοδηγεί τις πολιτικές αποφάσεις τους εδώ και καιρό.
 • Η εκλογή Αναστασιάδη, όπως και η επικράτηση για μια δεκαετία του Γλαύκου Κληρίδη μεταξύ του 1993 και του 2003, πιστώνεται εκ των πραγμάτων και σ’ αυτούς που με διάφορα προσχήματα πουλούν τη δημοκρατία και τους εργαζόμενους για να μοιραστούν την εξουσία με τη Δεξιά ή και να αποδυναμώσουν το ΑΚΕΛ με όραμα να το αντικαταστήσουν.
 • Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσα τεχνάσματα και ιδεολογήματα κι αν μεταχειριστούν.
 • Και δεν τους «παίρνει» με τίποτα να φορτώνουν τις ευθύνες στην Αριστερά για την οπισθοδρόμηση. 
Στη ΓΝΩΜΗ 5-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...