"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

19 Ιουλίου 2013

Την ώρα που αποπροσανατολίζουν, διασύρουν και σπιλώνουν συνειδήσεις: Οδηγούν την Κύπρο σε δεύτερο μνημόνιο και το λαό στην ανέχεια

 • Κτυπούν την Αριστερά για να της απαγορεύσουν την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων στο λαό - Καλπάζει η ανεργία και η ύφεση μετά το κούρεμα.
 • Μόνη ελπίδα στην υιοθέτηση νέου σχεδιασμού με επίκεντρο το δημόσιο συμφέρον και τον απλό άνθρωπο – Σε αδιέξοδο μέσα στην Ευρωζώνη.
Στη ΓΝΩΜΗ, 12/7/2013 
 • Μετά τη βίαιη σμίκρυνση του τραπεζιτικού τομέα με τη συμφωνία Eurogroup-Αναστασιάδη και σε μια περίοδο όπου οι αναλύσεις φέρουν την κυπριακή οικονομία να μπαίνει σε μια πρωτόγνωρη ύφεση που ξεπερνά το 15%, με την ανεργία παράλληλα να φθάνει στο 20%, οι κυβερνώντες ασχολούνται επί καθημερινής βάσεως με κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όποιους τολμούν να αμφισβητήσουν τις επιλογές τους.  
 • Η νέα περιρρέουσα που δημιουργείται από το «συνεργείο Χάσικου» απέναντι στη CYTA, τον Στάθη Κιττή, την ΠΕΟ και γενικά το λαϊκό κίνημα σε σχέση με την αγορά τεμαχίου εκ μέρους του ταμείου συντάξεων των εργαζομένων του οργανισμού, έχει ξεκάθαρα στόχο να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη, να πλήξει την εικόνα των ημικρατικών και να απαγορεύσει στην Αριστερά και σε όσους αντιτίθενται γενικά στις ιδιωτικοποιήσεις, να εκφέρουν εναλλακτικές προτάσεις.
 • Η προσπάθεια του Στάθη Κιττή, μαζί με τους προέδρους της ΑΗΚ και της Αρχής Λιμένων, να παρουσιάσουν οικονομικές λύσεις που θα κρατούν τους κερδοφόρους ημικρατικούς στο παρόν καθεστώς που αποδεδειγμένα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο συμφέρον, τον έχει βάλει κατά τα φαινόμενα στο στόχαστρο των κύκλων που απεργάζονται το ξήλωμα και το ξεπούλημα του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
 • Το «κάστρο» της CYTA πρέπει να πέσει για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων, κι αυτή η στόχευση είναι ξεκάθαρα πια η αιτία της νέας καμπάνιας αποπροσανατολισμού και σπίλωσης. 
ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ Η ΤΡΟΪΚΑ – ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
 • Όλα συγκλίνουν στο γεγονός πως η Τρόικα δείχνει να επιθυμεί επιπρόσθετα δημοσιοοικονομικά μέτρα το φθινόπωρο στη βάση των αρνητικών οικονομικών δεδομένων, η πορεία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου κτυπά σε βράχους, ενώ για τέταρτο συνεχόμενο μήνα μετά την δήθεν «σωτήρια» απόφαση της 25ης Μαρτίου, εξακολουθεί να υπάρχει στην χώρα πιστωτική και χρηματοδοτική ασφυξία, την ώρα που παρατηρείται γεωμετρική αύξηση στα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • Ο φαύλος κύκλος ύφεσης και ανεργίας για τον οποίο προειδοποιούσε η Αριστερά σε περίπτωση που επιβάλλονταν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές που με αυτοθυσία πολλές φορές απέκρουε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι εδώ. Οι όροι του μνημονίου και η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης κάνουν κάτι περισσότερο από αδύνατη την έξοδο της χώρας από την κρίση, οδηγώντας την σε ένα μια ατέρμονη διαδικασία που θα προκαλεί ακόμα περισσότερα δεινά σε κάθε νέο «πογκρόμ» λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων που θα εφαρμόζεται.
 • Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των τραπεζιτικών κύκλων, όπως ενημερώνεται η ΓΝΩΜΗ από έγκυρες πηγές, 7 στα 10 επιχειρηματικά και οικογενειακά δάνεια θα οδηγηθούν, στη βάση των μνημονιακών όρων, σε καθεστώς μη εξυπηρετούμενων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ιδιοκατοίκηση και τα μεσαία καταστήματα. Παράλληλα, ίσως και περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες κατώτεροι και μεσαίοι τραπεζιτικοί υπάλληλοι οδηγούνται στην ανεργία, φορτωμένοι με δάνεια από τους ίδιους τους εργοδότες τους και σε μια αγορά εργασίας που είναι μάλλον κλειστή γι αυτούς, όπως και για μια σειρά άλλων επαγγελμάτων.  
 • Το Φθινόπωρο αναμένεται θερμό, και οι αντιστάσεις από την κοινωνία ίσως να είναι οι κρισιμότερες μεταπολεμικά. Οι συνθήκες δεν μπορούν να είναι πιο επιτακτικές: Είτε θα αναμένουμε αιθεροβατώντας να διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και των μνημονίων, ή θα χαράξουμε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πορεία με υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και νέο σχεδιασμό της οικονομίας με το δημόσιο συμφέρον στο επίκεντρο.
 • Η εμπειρία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία δεν αφήνει χώρο για μέσες λύσεις και φρούδες ελπίδες. 

1 σχόλιο:

 1. θέλουν να σύρουν έξω το ΔΝΤ που την τρόικα όχι για να έχει πολιτικήν αυτονομίαν η Ευρωπαϊκή Ένωση τζιαι να ασκεί πολιτικήν έναν σώμαν που διά λοαρκασμόν σε εκλελεγμένες αρχές αλλά επειδή το ΔΝΤ επαραδέχτην ότι η πολιτική που ακολουθήσαν απέτυχεν, ήταν εντελώς λάθος τζιαι έφερεν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα που τα επιθυμιτά. Θέλουν να λασκάρουν την λιτότηταν πέρκι τα σάσουν λλίον, αλλά μπορεί να χάσει η Μέρκελ το βασίλειον αν παραδεχτούν λάθος. Έτσι, τζιειαμαί θα την καταλιεί ο νότος ωςπου να ξημπλοκκάρουν την κατάστασην τα αυτοκρατορικά ανάκτορα στο Βερολίνο μετά το φθινόπωρον πον οι εκλογές τους. Τζιαι θα διατάσσουν στην Ελλάδαν, στην Ιταλίαν, στην Ισπανίαν, στην Πορτογαλλίαν που στενάζει πιο δυνατά που ούλλους που εγονάτισεν, στην Κύπρον, χωρίς να τους έχει δώκει ψήφον κανένας.

  Αυτή είναι η πολιτική ένωση της δεξιάς Ευρώπης. Όποιος έχει την πιο δυνάμενην τράπεζαν διατάσσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...