"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

25 Ιουλίου 2013

Το αληθινό πρόσωπο των κυβερνώντων: Οργιάζει η αναξιοκρατία και το κομματικό ρουσφέτι

 • Υπουργείο Παιδείας και Αστυνομία οι πρώτοι στόχοι – Αηδιασμένη παραιτείται η Ζήνα Πουλλή.
 • «Δεν καταλαβαίνουν τίποτα» Πινδάρου και κλαδικές ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ – Στα όρια της παρανομίας οι κινήσεις του Προεδρικού, έχουν θορυβήσει και τον Γενικό Εισαγγελέα.
 • Εν μέσω κρίσης, λιτότητας και περισυλλογής, δημιουργούν νέες θέσεις για βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών εκτινάσσοντας τις κρατικές δαπάνες.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 19/7/2013
 • Σε όργιο ευνοιοκρατίας και εξυπηρέτησης κομματικών φίλων και συγγενών έχουν επιδοθεί οι κυβερνώντες μετά την εγκατάσταση τους στα Υπουργεία και τον ίδιο τον λόφο του Προεδρικού, κάνοντας σκόνη και θρύψαλα, όπως αναμενόταν άλλωστε από τα υποψιασμένα τμήματα της κοινωνίας, τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη για αξιοκρατία και διακυβέρνηση χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις. 
 • Σε μια περίοδο που τα οικονομικά του κράτους ουσιαστικά παραπαίουν και που γίνονται σκληρές εξοικονομήσεις, την ώρα που αποκόπτονται δημόσια βοηθήματα από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και μειώνεται γενικότερα η κοινωνική πρόνοια, ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί του φορτώνουν το δημόσιο με τις αποφάσεις και τις επιλογές τους με επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.
 • Οι προσλήψεις συνεργατών στο Προεδρικό με αδιευκρίνιστα εν πολλοίς καθήκοντα και με υπερδιπλάσιο μισθολόγιο από αυτό που δαπανούσε το κράτος επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και οι «αγορές υπηρεσιών από ειδικούς συμβούλους» σε Υπουργεία «μπάζουν από παντού», αναγκάζοντας ακόμα και τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη υποδείξει τις νομικές και θεσμικές παρεκκλίσεις που έχουν προβεί οι κυβερνώντες στη σχετική συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στις αρχές της εβδομάδας.
 • Η βουλιμία, η κομματοκρατία και η εκδικητικότητα είναι πλέον πασίδηλες σε όλα τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες.Με τη συμπεριφορά τους, η Συναγερμική παράταξη και οι «εθισμένοι» στην εξουσία ΔΗΚΟϊκοί αξιωματούχοι, κάνουν σαφές πως δεν έχουν διάθεση για αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων σε συναινετικό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο.
 • Δίνουν την δικαιολογημένη εντύπωση πως κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται να διασώσουν τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας και πως προτεραιότητα δίνεται στην άλωση της κρατικής μηχανής, κάτι άλλωστε που εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθησαν τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων κομμάτων μετά την ειδική συνεδρία της Βουλής που εξέτασε τις έκδηλα αντισυνταγματικές κινήσεις του Υπουργικού. 
Νοσηρό κλίμα σε Αστυνομία-Υπουργείο Παιδείας
 • Στα «κάτω διαζώματα» της δημόσιας διοίκησης, εκτυλίσσεται ένα πραγματικό «πογκρόμ» αναξιοκρατίας και βολέματος που οδηγεί στην απόγνωση ακόμα και ανώτερους λειτουργούς που υποστήριξαν ανοικτά τον υποψήφιο της Δεξιάς στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.  
 • «Όπου έχει τοποθετηθεί Συναγερμικός Υπουργός αναλαμβάνει ο ίδιος, και όπου έχει διοριστεί ΔΗΚΟϊκός αναλαμβάνουν οι κλαδικές που ελέγχονται από την Πινδάρου και τον Κάρογιαν», αναφέρει στην εφημερίδα μας ανώτατο στέλεχος σε νευραλγικό πόστο της δημόσιας υπηρεσίας και που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
 • Η Αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε αναβρασμό, παρά τις «πυροσβεστικές» δηλώσεις των μεγαλόσχημων της δύναμης. Οι μετακινήσεις προσωπικού ξεπερνούν τις 400 σε διάστημα μόλις ενός μήνα, με το ΑΚΕΛ να καταγγέλλει πως σε κάποιες περιπτώσεις αστυνομικοί μετατέθηκαν τις τελευταίες μέρες δύο φορές με κριτήρια «πρωτίστως ευνοιοκρατικά για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι, αλλά και εκδικητικά σε βάρος μη ημέτερων», κάτι που ισχυροποιείται από μαρτυρίες αξιωματικών και μελών της δύναμης που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας και που επιβεβαιώνουν το «ράψιμο και το ξήλωμα» από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τις κλαδικές ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.
 • Παράλληλα, στην εκπαίδευση έχει επιβληθεί πλέον ένα νοσηρό κλίμα που έχει αηδιάσει και απελπίσει στην κυριολεξία τα στελέχη του Υπουργείου, οδηγώντας τα σε κάποιες περιπτώσεις να «φεύγουν πυροβολώντας».    
 • Η κα. Ζήνα Πουλλή, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από τη θέση της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 12 Ιουλίου, ήταν σαφής αλλά και αποκαλυπτική δηλώνοντας πως «υπάρχουν συνεργεία ή άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με το ρουσφέτι» και πως  «είναι αδιανόητο να υπάρχουν αποσπασμένοι χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά με υπερεξουσίες, που τους παραχωρούνται αυθαίρετα και αυθαίρετα τις χρησιμοποιούν», θέλοντας να στιγματίσει τα φαινόμενα που έχουν επανακάμψει στο Υπουργείο Παιδείας  μετά την εκλογή Νίκου Αναστασιάδη και την υπουργοποίηση του Κυριάκου Κενεβέζου.
 • Οι πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ κάνουν λόγο για «πέταμα των εκθέσεων και των προτάσεων των Επιθεωρητών και των Πρώτων Λειτουργών Εκπαίδευσης στον κάλαθο των αχρήστων», έτσι ώστε να προωθηθούν άτομα με καθαρά κομματικά κριτήρια στις αποσπασμένες και άλλες θέσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα με τις δηλώσεις της κ. Πουλλή. Μιας λειτουργού που ας σημειωθεί, δεν πρόσκειται στην Αριστερά αλλά αντίθετα, έχει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προκαλέσει με τις συντηρητικές θέσεις της, τις αντιδράσεις των δημοκρατικών εκπαιδευτικών ενώ βρισκόταν σε πολύμηνη διαμάχη με τον πρώην Υπουργό Αντρέα Δημητρίου.    

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος26/7/13, 6:19 μ.μ.

  Ναι, μιλήστε μας για αξιοκρατία σύντροφοι!
  Μιλήστε μας για ΜΗ βόλεμα ημετέρων την προηγούμενη πενταετία!
  Σα δε ντρέπεστε λέω γω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...