"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Ιουλίου 2013

Το κρυφτό του Ντίνου Μιχαηλίδη με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές και η ανυποληψία της ερευνητικής επιτροπής των Ιωνά-Αναστασιάδη

Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Κληρίδη/ΔΗΣΥ: Διασυνδεδεμένα γεγονότα οι εξοπλισμοί, 
το χρηματιστηριακό κραχ, το Βατοπέδι και οι μεταφορές εκατομμυρίων από υπεράκτιες εταιρίες.  
 • Δεν εμφανίστηκαν στην ανάκριση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου, και έχουν ως εκ τούτου να λαμβάνουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη, που παρότι αρχικά δήλωναν πανέτοιμοι να καταθέσουν στις ελληνικές δικαστικές αρχές, εντούτοις άλλαξαν γραμμή υπεράσπισης μη παρουσιαζόμενοι ενώπιων των Γαβριήλ Μάλλη και Γιάννη Σταυρόπουλο.
 • «Οι λόγοι που οι εντολείς μου δεν εμφανίστηκαν στην ανάκριση εξηγήθηκαν από εμένα διεξοδικά στους ανακριτές», δήλωσε μετά την πρώτη συνάντηση η δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ και μετέπειτα κομματάρχη (ΑΔΗΚ), γνωστή για το υψηλό της κασέ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.
 • Τον Λεμεσιανό πολιτευτή της κεντροδεξιάς που υπήρξε πρόσφατα από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αναστασιάδη, ενέπλεξε στην υπόθεση ο εξάδελφος και δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας. Σύμφωνα με την δική του μαρτυρία, ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε βαλίτσες με «μαύρο χρήμα» στον πρώην υπουργό ενώ σε λογαριασμό του γιου του Μιχάλη βρέθηκε κατάθεση το 2001 ύψους περίπου 10 εκατ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενα από τον έμπορο όπλων Αλ Σαγιαντ Φουάντ που είναι ήδη καταζητούμενος για την υπόθεση των ΤΟR M1, κάτι που ο πρώην Υπουργός αρνείται κατηγορηματικά.
 • Υπενθυμίζουμε ότι στα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις της, η εφημερίδα μας έχει παρουσιάσει μέσα στο 2012 τη διασύνδεση της Κυβέρνησης Κληρίδη της περιόδου 1998-2003 με τα εξοπλιστικά προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο και τη διαπλοκή γύρω από το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου και αργότερα της μονής Βατοπεδίου.
 • Εξοπλισμοί, προμήθειες και άλλες μεταφορές εκατομμυρίων από Ρωσία, κυπριακές τράπεζες, υπεράκτιες εταιρίες και νομικές φίρμες πίσω από αυτές, το ελληνικό και κυπριακό χρηματιστηριακό κραχ, κτηματικές επενδύσεις σε Ελλάδα και αποχαρακτηρισμοί δημόσιας γης προς όφελος μοναστηριών και μονών που αργότερα κατέληγαν σε υπουργούς, φαίνονται από τη ροή των τεκμηρίων που παρουσιάζονται να είναι διασυνδεδεμένα γεγονότα.   
Ας προστατεύσουν τουλάχιστον την υστεροφημία τους...
 • Σύσσωμη η αντιπολίτευση καλούσε τον Οκτώβριο του 2011 τον Πρόεδρο Χριστόφια να αποδεχτεί το πόρισμα της μονομελούς διερευνητικής επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου και το οποίο του απέδιδε συλλήβδην τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μαρί. Κανείς τους δεν ασχολήθηκε με το περιεχόμενο του πορίσματος, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, την τεκμηρίωση και το βάθος των αποτελεσμάτων της έρευνας γιατί πολύ απλά τους εξυπηρετούσε η πολιτική καταδίκη της περασμένης κυβέρνησης.
 • Η δίκη στο κακουργιοδικείο της Λάρνακας για το Μαρί, το πλήθος των μαρτύρων καθώς και η μεθοδολογία των ανακριτικών και δικαστικών αρχών, έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Πόλυ Πολυβίου και όσους πιάστηκαν από τα δικά του πορίσματα για να εκδιώξουν πρόωρα την Αριστερά από την εξουσία του τόπου. Ακόμα και το παράρτημα του οπλοτεχνουργού κ. Σιακαλλή στο πολυσέλιδο έγγραφο Πολυβίου, έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με το συμπέρασμα του «έγκριτου» νομικού, αφού καταγράφει ξεκάθαρα το γεγονός πως δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες ούτε από τους στρατιωτικούς, αλλά ούτε και από την πυροσβεστική το μοιραίο πρωινό της 11ης Ιουλίου 2011, ούτε φυσικά και νωρίτερα.  
 • Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο που η γη έχει «καταπιεί» τον κ. Πολυβίου αμέσως μετά την έκδοση του πορίσματος για το Μαρί. Κάποιοι τον οδήγησαν στο να «ξεγεννήσει» ένα πραγματικό τέρας, του οποίου την όψη δεν αντέχει ούτε κι ο ίδιος.
 • Τα ίδια προμηνύονται και για τα τρία μέλη της νέας ερευνητικής επιτροπής, αυτής που υποτίθεται ασχολείται, και πάλι καθ’ υπόδειξη των γνωστών κύκλων, με την απόδοση ευθυνών για την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου. Τα έργα και οι ημέρες τους στις αίθουσες του Υπουργείου Οικονομικών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την κατάληξη κι αυτής της διαδικασίας, αν και θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν από την δίχρονη πλέον «εξαφάνιση» του Πόλυ Πολυβίου.
 • Τα δύο παραιτηθέντα μέλη της επιτροπής, καθώς και το βασικό στέλεχος της ομάδας εμπειρογνωμόνων  που στηρίζει την έρευνα που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, έλαβαν προφανώς υπόψη την υστεροφημία τους όταν αποχωρούσαν από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα από την εξόφθαλμα «παραστρατημένη» διερεύνηση.
 • Μια υστεροφημία που μάλλον δεν ενδιαφέρει και πολύ τους Γιώργο Πική, Ανδρέα Κραμβή και Ηλιάνα Νικολάου που έχουν επιλέξει ξεκάθαρα να αφήσουν στο απυρόβλητο ακόμα κι αυτούς που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Στη ΓΝΩΜΗ 28/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...