"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Ιουλίου 2013

Οι νέες μορφές κινητοποιήσεων

Κατάληψη των χώρων εργασίας: Οι εργαζόμενοι περνούν τα δικά τους μηνύματα συνεχίζοντας την εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους με ακόμα περισσότερη αυτοθυσία και αποτελεσματικότητα.
  • Ας αναλογιστούμε ποια θα ήταν ακριβώς η πορεία των αγώνων μας σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες τουλάχιστον, αν οι εργαζόμενοι όλες τις προηγούμενες φορές επέλεγαν την τακτική που ακολουθούν τώρα οι απεργοί στην ΕΡΤ.
  • Φανταστείτε λοιπόν, αν οι εργαζόμενοι της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια, αντί να διακόπτουν τις εκπομπές τους, οργάνωναν σε ανοικτή ζώνη την πλούσια πληροφόρηση για τα δίκαια ολόκληρου του λαού, που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή μόνο από το ίντερνετ.
  • Ή ας σκεφτούμε πόση πραγματική διαφορά θα έκαναν για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί στις απεργίες τους, αν επέλεγαν να μείνουν μέσα στα σχολεία και τις τάξεις, οργανώνοντας αντιμνημονιακές και κοινωνικές δράσεις. 
  • Ο νέος φασισμός, όπως και ο παλιός, στοχεύει στην υποταγή της συνείδησης του λαού, θέλει να βάλει στη γωνιά τα πανανθρώπινα ιδανικά, να ποτίσει με μίσος την κοινωνία.
  • Ο πολιτισμός, η παιδεία και η αντικειμενική ενημέρωση βρίσκονται ακριβώς στο στόχαστρο του αυταρχισμού της ακροδεξιάς πλέον Ευρώπης, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην αποχαύνωση και την άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων και ειδικά της νεολαίας.
  • Αντίσταση με πολιτισμό μας λοιπόν, με αυτό-οργάνωση, με τις καταλήψεις δημόσιων χώρων και οργανισμών που απειλούνται.
  • Αλλά κυρίως αντίσταση με το νου, τη συλλογικότητα και τη μαζικότητα των κινημάτων μας στους χώρους εργασίας, συνεχίζοντας ακόμα με περισσότερη αυταπάρνηση την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι γίνονται αλληλέγγυοι στην πράξη, χωρίς να αφήνονται χαραμάδες για διάσπαση και αντιπαράθεση ενδοταξικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...