"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Ιουλίου 2013

Οικονομικά προτεκτοράτα Ελλάδα και Κύπρος: Τα «πειράματα» με τα κουρέματα και το κλείσιμο της ΕΡΤ

  • Τα δικαιώματα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τα πήρε η ΟΤΕ TV και τα δικαιώματα για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών ποδοσφαίρου ο ΑΝΤ1 καθώς η ΕΡΤ δεν λειτουργεί για να τα διεκδικήσει, κι αυτό μπορεί να εξηγεί πολλά για την πρεμούρα της κυβέρνησης Σαμαρά «να τελειώνει» μια και καλή με τα κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.
  • Την ίδια στιγμή και ενώ υπερψηφίστηκε στη Βουλή από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη «νέα» ελληνική τηλεόραση, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων δηλώνουν πως δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο τη συνέχιση του αγώνα τους για πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία απέναντι στο επικοινωνιακό καρτέλ που στήνεται.
  • Ο ωραίος αγώνας των εργαζόμενων της ΕΡΤ, που μεταδίδει στον ελληνόφωνο πληθυσμό όλης της γης μια πραγματικά ελεύθερη τηλεόραση και ενημέρωση για ένα μήνα τώρα μέσω διαδικτύου, δεν αφορά φυσικά μόνο τους ίδιους ή μόνο την Ελλάδα.
  • Όπως και στην περίπτωση των «κουρεμάτων», τόσο της ελληνικής περίπτωσης που αφορούσε το εθνικό χρέος, όσο και της κυπριακής που κατευθύνθηκε προς τις καταθέσεις, ο χώρος μας χρησιμοποιείται για «πειράματα» με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια.
  • Ο ίδιος ο φορέας των προγραμμάτων λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων στην Κύπρο, Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε άλλωστε για «πειραματόζωα», ενώ η αντίδραση της EBU, της ευρωπαϊκής ένωσης δημόσιων τηλεοράσεων, με την κίνησή της να αναμεταδίδει ο πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, δείχνει πως οι ανησυχίες πολλαπλασιάζονται ευρύτερα.
  • Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup που αφήνει διάπλατες τις πόρτες για κούρεμα καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δικαιώνει όσους σε Ισπανία, Πορτογαλία και άλλου, ένιωσαν να έρχεται η σειρά τους μετά το κυπριακό πείραμα.
  • Αυτό ισχύει, όπως όλα δείχνουν, και για τις δημόσιες τηλεοράσεις, ενώ το μαχαίρι του νεοφιλελεύθερου-οικονομικού φασισμού, προβλέπεται να φτάσει σύντομα μέχρι τη δημόσια παιδεία, την υγεία και άλλες ζωτικές υπηρεσίες όπως την παροχή νερού.
  • Ήδη, μέσα στον κυκεώνα παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού που ακολούθησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, πέρασαν νομοσχέδια που καταλύουν την δωρεάν εκπαίδευση σε μια σειρά από τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα, στέλνοντας τους φοιτητές σε ιδιωτικά ινστιτούτα, φυσικά επί πληρωμής.
Στη ΓΝΩΜΗ, 12/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...