"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Αυγούστου 2013

Από πού να φυλαγόμαστε;

 • Τελικά, στους Γερμανούς ή στους «γερμανοτσολιάδες» ανήκει η πατρότητα της μεγαλοφυούς ιδέας;
 • Από την αλλοδαπή ή την ημεδαπή προερχόταν το κούρεμα με τη ψηλή που πήγαν να περάσουν νύχτα και κατέληξαν να κάνουν κι οι ίδιοι αποχή;
 • Οι μεν τα ρίχνουν στους δε και αντίστροφα. Δεν γίνεται, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το πινγκ-πονγκ…
 • Για μας το ίδιο κάνει, για να εξηγούμαστε. Γιατί ως γνωστό, είτε ξένο είναι το κεφάλαιο, είτε ντόπιο, το ένα και το αυτό.
 • Έτσι, για να ξέρουμε από πού να φυλαγόμαστε πρώτα, απ’ τους μέσα ή απ τους έξω;
 ΝΑΤΟϊκό το πρόγραμμα…
 • «Ελλάδα και Κύπρος προσπαθούν να συγκροτήσουν μηχανισμό αυτόματου συντονισμού μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, που θα αφορά σειρά θεμάτων, τόσο για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, μέχρι και τη συμμετοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» δηλώνει στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 • Πάλι καλά που παραδέχονται πως είναι ΝΑΤΟϊκό το πρόγραμμα οι θιασώτες του ευρωδυτικού μονόδρομου.
 • Γιατί κάποιοι ομοϊδεάτες τους στην Κύπρο παραμονές των προηγούμενων ευρωεκλογών του 2009 και των βουλευτικών του 2011, ιδιαίτερα στη συζήτηση του ψηφίσματος της Βουλής για ένταξη στον «Συνεταιρισμό», παραμύθιαζαν ασύστολα τον κόσμο πως πρόκειται για «ευρωπαϊκό πυλώνα ασφάλειας» και ούτε λίγο-ούτε πολύ για «δέσμευση» της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 • Ένα από τα πολλά ψέματα που σέρβιρε στην κοινωνία η ηγεσία της ΕΔΕΚ το περασμένο διάστημα, αποδεικνύοντας την ιδεολογική της συμπόρευση με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά.
Οι πρώτοι διδάξαντες
 • Η ελληνική κυβέρνηση από αυτό το μήνα μειώνει τον ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που η δική μας «κυβερνώσα» επέβαλε ήδη από το 2011, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα έσοδα του κράτους σε μια περίοδο που ο τουρισμός παρουσίαζε αυξημένα κέρδη!
 • Έμειναν πίσω οι ομογενείς. Οι ομογάλακτοι κι ομόχρωμοί τους εδώ στην Κύπρο, προηγούνται σαφώς, και χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Βρήκαν την ευκαιρία
 • «Η πρεσβεία στην Κούβα δεν έχει κανένα νόημα, είναι μάλλον μια ανωμαλία», αποφάνθηκε ο Αλέκος Κωνσταντινίδης της χασικοκουλερμικής «Αλήθειας» τις προάλλες. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση έβαλαν μπροστά το ξήλωμα των σχέσεων της Κύπρου με τις ανεξάρτητες χώρες οι Συναγερμικοί, όπως ακριβώς ξηλώνουν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα με την ίδια αφορμή.
 • Τα λεφτά τους αυτοί τα φυγάδευσαν προ του κουρέματος άλλωστε για να τα φέρουν πίσω φοροαπαλλαγμένα, τα ενοίκια τους δεν ρίχνουν, ούτε και τις τιμές τους κατεβάζουν…
 • Η κρίση γι αυτούς είναι ευκαιρία, μια μεγάλη ευκαιρία για να επιβάλουν όσα ονειρεύονταν για δεκαετίες.
Στη ΓΝΩΜΗ, 2/8/2013

2 σχόλια:

 1. Ζούμε τις εποχές του 60 και χειρότερα. Ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος βγαίνει στις τηλεοράσεις, που είναι όλες δικές τους, και αφοδεύει εναντίον της Αριστεράς χωρίς αιδώ.
  Και δώσ' του μνημόσυνα και πατριωτιλίκια και πόρτους με τα ολόχρυσα άμφια και με τους παρατρεχάμενους γύρω του.
  Τον έχουμε γραμμένο κι' αυτόν και τα άλλα φασισταριά. Ούτε τους φοβηθήκαμε ποτέ, ούτε και ποτέ θα τους φοβηθούμε. Δε θα αργήσει η ώρα που αυτά τα όρνεα θα βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους και θα θυμηθούν τη δύναμη της Αριστεράς πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά ζούμε, αυτές είναι οι κυπριακές πραγματικότητες, αυτό τους ενοχλεί: η Αριστερά. Και είναι φυσιολογικό αν με ρωτάς. Το αντίθετο θα έπρεπε να μας ανησυχεί.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...