"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

19 Αυγούστου 2013

Για να φοβηθεί το εργατικό κίνημα και να του επιβάλουν τη φτωχοποίηση και την υποτέλεια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο: Φωνάζουν οι κλέφτες!

ΑΚΕΛ: Το εμπόδιο που πρέπει να παραμεριστεί
  • Διαπλεκόμενοι Αναστασιάδης-Αβέρωφ-Ν. Παπαδόπουλος-Αρχιεπίσκοπος βυσσοδομούν κατά του ΑΚΕΛ για να κρύψουν την ανομία και τη νέα προδοσία της άρχουσας τάξης.
  • Η θεοποίηση του κέρδους και του καπιταλισμού οι πραγματικές αιτίες της κρίσης- Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι επικρίνουν την Αριστερά.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 15/8/2013
  • Η απληστία των τραπεζιτών, η εξήγηση που έδωσε ο Μιχάλης Σαρρής για τη καταστροφή του τραπεζιτικού συστήματος της χώρας, όπως και η ελλιπής εποπτεία εκ μέρους του Διοικητή της Κεντρικής, Αθανάσιου Ορφανίδη, που διαπιστώθηκε πλέον από όλους όσοι μέχρι τον Μάη του 2012 έβλεπαν τον ουρανό να πέφτει στα κεφάλια μας με την αντικατάστασή του, δεν αποτελούν την ολοκληρωμένη εικόνα για τις πραγματικές αιτίες της εμπλοκής της Κύπρου στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.  
  • Το επενδυτικό κεφάλαιο και οι «αρχιερείς» του καπιταλισμού, τα Golden Boys, που στην περίπτωση της Κύπρου ενίοτε παρουσιάζονται και με χρυσοποίκιλτα άμφια, δεν καταλαβαίνουν από κανόνες και όρια προκειμένου να κορέσουν τη δίψα τους για αυξανόμενα κέρδη, ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει να πατήσουν στην κυριολεξία επί πτωμάτων, να εξαπατήσουν τους πολίτες αλλά στην τελική και το ίδιο το κράτος.
ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ
  • Ο Αθανάσιος Ορφανίδης και το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, Αντρέας Ηλιάδης, ήταν σε άμεση επαφή και συνεννόηση όπως καταγράφεται στις ακροάσεις της Διερευνητικής Επιτροπής. Σε σημείο μάλιστα που να γίνονται δεκτές από τον πρώην Διοικητή προφορικές διαβεβαιώσεις του κ. Ηλιάδη, αντί γραπτές όπως ίσχυε για όλες τις υπόλοιπες τράπεζες, σε ότι αφορά την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα. Όταν δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα θέλησε να εξακριβώσει προς το τέλος του 2009 αν οι Κυπριακές τράπεζες είχαν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος, οι ηγεσίες των υπόλοιπων τραπεζών απάντησαν με γραπτή και υπογεγραμμένη δέσμευση, αλλά η Τράπεζα που αποδείχτηκε να εκτέθηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις άλλες παρασύροντας ουσιαστικά και την Κυπριακή οικονομία στα τάρταρα, έδινε προφορικές διαβεβαιώσεις που αποκαλύπτονται πλέον ως μια τεράστια απάτη έναντι του δημοσίου συμφέροντος.
  • Η απάτη αυτή έγινε με τις πλάτες της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας, και η ανοχή της στις προφορικές διαβεβαιώσεις είναι η επιβεβαίωση. Μεγάλο όμως ποσοστό ευθύνης βαραίνει και όσους εκθείαζαν το τραπεζιτικό σύστημα και τον Αθανάσιο Ορφανίδη. Είναι καταγεγραμμένο στην αρθρογραφία της περιόδου 2010-2012 το ποιοί και πώς υπερασπίστηκαν με πάθος τα «δίκαια» και τις «ικανότητες» των τραπεζιτών. Η σχέση του Νίκου Αναστασιάδη με την Τράπεζα Κύπρου είναι επίσης καταγραμμένη. Η επαγγελματική σχέση του Νικόλα Παπαδόπουλου με την Λαϊκή Τράπεζα, η διασύνδεση της Αρχιεπισκοπής με το τρίτο μεγαλύτερο τραπεζιτικό ίδρυμα και γενικά η διαπλοκή του νομικού και πολιτικού κόσμου με τις εργασίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, είναι μάλλον αυταπόδεικτα γεγονότα.
  • Η φύση του συστήματος της ελεύθερης αγοράς, η θεοποίηση του κέρδους έναντι των ανθρώπινων αξιών, είναι η γενεσιουργός αιτία των καπιταλιστικών κρίσεων. Τα αστικά αλλά και τα εκκλησιαστικά οικονομικά συμφέροντα που εκφράζονται από τη Δεξιά, βρίσκονται πίσω από την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και τη καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Γι αυτό και βυσσοδομούν ενάντια στην Αριστερά, θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. 
ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  • Τα τρία χρόνια με την Αριστερά στο απόσπασμα, οι δηλώσεις και τα υποβολιμαία δημοσιεύματα αυτό ακριβώς τον στόχο εξυπηρετούν. Οι εκτελεστές Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος, Χρυσόστομος Β’ και τα ΜΜΕ τους, μαζί με τους αποστάτες της Δημοκρατίας που κατέδωσαν το Λαϊκό Κίνημα, η «φρουρά» Λιλλήκα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ και η καιροσκοπική Κεντροδεξιά, επιδιώκουν να φορτώσουν στο ΑΚΕΛ και τη διακυβέρνηση Χριστόφια τις ανομίες και τις προδοσίες της άρχουσας τάξης, του οικονομικού και στρατιωτικού κατεστημένου για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή η καταλήστευση κράτους και λαού.
  • Η επιμονή της Διερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια της Κρίσης, όπως και των κατευθυνόμενων καναλιών και εφημερίδων για ένα διάστημα που εκτείνεται από το 2009 και φτάνει στις μέρες μας, να «δικάσουν» τον Δημήτρη Χριστόφια και την Αριστερά για παθογένειες της δικής του τάξης, ορθώνει το επιχείρημα ότι «όλοι είναι το ίδιο καταστροφικοί» και πάνω του κτίζει την αποστροφή μερίδας της κοινωνίας από το εργατικό κίνημα και ότι αυτό πρεσβεύει: Τον συνδικαλισμό, την διεκδίκηση, τα εργασιακά δίκαια, τη δημόσια επιχειρηματικότητα, το κράτος πρόνοιας.
  • Η Αριστερά, και συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ, είναι το εμπόδιο που πρέπει να πέσει προκειμένου να εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη γίνει αντιληπτά από τις πλατιές μάζες. Η δαιμονοποίηση του Λαϊκού Κινήματος είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η προδοσία και η καταστροφή του τόπου. Τα μεγάλα εγκλήματα ενάντια στον κυπριακό λαό, έγιναν με την Αριστερά στο απόσπασμα, και οι σημερινές συνθήκες το επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...