"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

4 Αυγούστου 2013

Δεν «έπιασε» η ευρωτρομοκρατία

 • Στις 18 Οκτωβρίου, το ΡΙΚ είχε παρουσιάζει μια προεκλογική δημοσκόπηση που περιέλαβε και τις εκτιμήσεις των ερωτηθέντων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τα αποτελέσματα εκείνα έπρεπε να θεωρηθούν κόλαφος για τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται με απαράμιλλο σθένος την ευρωπαϊκή προοπτική, αφού έδειξε σχεδόν ένα στους δύο να αμφισβητεί την ίδια της Ευρωπαϊκή ένωση και σχεδόν τέσσερις στους δέκα να προβληματίζονται με το κοινό νόμισμα.
 • Τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έρευνας του ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, όχι μόνο επιβεβαιώνει αυτές τις τάσεις ανάμεσα στη κυπριακή κοινωνία, αλλά τις ενισχύει, αφού τώρα το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών τοποθετήσεων για το Ευρώ, από 60-37 όπως το κατέγραφε η έρευνα του ΡΙΚ, μετατράπηκε σε 47-47 με βάση την έρευνα της ίδιας της ευρωπαϊκής επιτροπής.  
 • Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης εκ μέρους του ΑΚΕΛ «το γεγονός ότι η κυπριακή κοινωνία παρουσιάζεται διχασμένη για τη στήριξη στο ευρώ, αποδεικνύει πως παρά την προσπάθεια να απαξιωθεί η πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το μνημόνιο ακόμα και εάν αυτό θα σημαίνει έξοδο από το ευρώ, δεν έφερε τα ποθούμενα για κάποιους αποτελέσματα αφού ο Κύπριος πολίτης προβληματίζεται σοβαρά γύρω από αυτό το θέμα.»
 • Το ευρωβαρόμετρο παρουσίασε νούμερα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως κάθε άλλο παρά «εθνική σωτηρία» και «άνοιξη» δεν αποτέλεσε τελικά η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη, με το 67% των Κυπρίων προβλέπουν νέα επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας και το 59% πιστεύουν πως η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο.
 • Τραγικό για τον Νίκο Αναστασιάδη και τη συμπολίτευση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που καταγράφεται από την έρευνα να φτάνει με βία το 25%, περιοριζόμενη δηλαδή στον σκληρό πυρήνα του Δημοκρατικού Συναγερμού.  
Συσκότιση
 • Προεκλογικά, τα κανάλια και οι εφημερίδες της μαζικής εξαπάτησης έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τις 35.000 ανέργων, εκ των οποίων οι Κύπριοι δεν ξεπερνούσαν τις 20.000. Ο αριθμός τώρα ανέρχεται στις 80.000 και ανεβαίνει, με τους 9 στους 10 μάλιστα να είναι Κύπριοι, αλλά ως δια μαγείας όλα είναι πλέον ανθηρά!
 • Χάθηκαν από τις τηλεοράσεις τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι κάτοχοι αξιογράφων…
 • Τώρα, με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από την ευρωζώνη, με τις καταθέσεις των ανυποψίαστων να έχουν κάνει φτερά, την απειλή της χρεοκοπίας να είναι πλέον ορατή, τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τις φυλακές να υποδέχονται κόσμο για αστικά χρέη, δεν τρέχει μία για τα δελτία ειδήσεων.
 • Και πώς να τρέχει άλλωστε, αφού αυτοί που τα παρουσίαζαν μέχρι τις εκλογές, τώρα βρίσκονται μέσα στο προεδρικό για να τα συσκοτίζουν!
Θα θέλατε να αναιρέσετε κάτι κ. Νεοφύτου;
 • Σε συνέντευξή του στο stockwatch την άνοιξη του 2011, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έλεγε στην Ελευθερία Παϊζάνου πως «ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαράζει οικονομική πολιτική με τους συνδικαλιστές και αρνείται να πιεί ένα καφέ με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ξέρετε κατέχει παραπάνω από οικονομία ο Πάμπης Κυρίτσης από ότι ο Αθάνασιος Ορφανίδης…» και συμπλήρωνε πως «έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες στην Κύπρο. Δεν φώναξε μια ημέρα τον Ανδρέα Ηλιάδη ή το Μάκη Κεραυνό ή τον Παναγιώτη Κουννή να πιουν ένα καφέ να ανταλλάξουν απόψεις»!
 • Θα θέλαμε εδώ στη ΓΝΩΜΗ να ξέρουμε αν ο κ. Νεοφύτου επιμένει στις απόψεις που είχε το 2011 και στις αξιολογήσεις των κυρίων Ορφανίδη και Ηλιάδη ως «φάκτορες» της οικονομίας που θα έπρεπε να συμβουλεύεται ο πρώην Πρόεδρος, αντί τις συντεχνίες και τον «αδαή» Πάμπη Κυρίτση
Μυστήρια πράματα…
 • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη 70 έως 80 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012, σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Financial Times γερμανού οικονομολόγου.
 • Τώρα, γιατί μας έβαλαν εμάς να κουρευτούμε πρώτο νούμερο για ούτε 6 δις από τη στιγμή που αυτοί θησαυρίζουν στις πλάτες των λαών του ευρωπαϊκού νότου, παραμένει ένα μεγάλο «μυστήριο» που μόνο οι έγκυροι αναλυτές του ύψους ενός Αβερωφούλλη κι ενός Νικολάκη μπορούν να ξεδιαλύνουν… 
Στη ΓΝΩΜΗ, 26/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...