"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Αυγούστου 2013

Μόνο κατήφορος με την Τρόικα και τη Δεξιά

 • Ξεκίνησε το ξήλωμα του κράτους πρόνοιας – Ένας στους πέντε Κύπριους άνεργος σε μόλις πέντε μήνες διακυβέρνησης της Δεξιάς.
 • Καταργήθηκε η δωρεάν περίθαλψη – Δυσβάσταχτες χρεώσεις για τους συνταξιούχους.
 • Επιβάλλεται η συνειδητοποίηση του ατελείωτου κατήφορου με τις πολιτικές της λιτότητας και η πηγή προέλευσης των δεινών – Έξω από τα δεσμά της εσωτερικής και εξωτερικής Τρόικας.
Στη ΓΝΩΜΗ, 2/8/2013
 • Έντονη ήταν η αντίδραση των συνταξιούχων και των ληπτών δημοσίου βοηθήματος κατά την παρουσία τους την Πέμπτη 1η Αυγούστου στα Κρατικά Νοσηλευτήρια, ημέρα που μπήκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και με τα οποία καταργείται η πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώσουν τρία ευρώ για να επισκεφτούν γενικό παθολόγο και έξι ευρώ για να δουν κάποιο εξειδικευμένο γιατρό. Επιπλέον, πληρώνουν πλέον πενήντα σεντ για το κάθε συνταγογραφούμενο φάρμακο.
 • Το νέο μέτρο λιτότητας και περισυλλογής σε βάρος των συνταξιούχων προστίθεται στα προηγούμενα  και δημιουργούν μεγάλο πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο, αφού έχει ήδη μειωθεί με προηγούμενη απόφαση το όριο της φτώχειας με αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δικαιούνται την ειδική χορηγία από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ για άλλους 60 με 70.000 συνταξιούχους έχει μειωθεί σημαντικά το επίδομα.
 • Πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 17 Ιουνίου οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώνουν και για την διακίνηση τους με τα λεωφορεία, ενώ με βάση άλλη απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, θα πληρώνουν φορολογία κατοικίας ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Μόνη λύση η απεμπλοκή από τα μνημόνια και την Ευρωζώνη
 • Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία του κράτους, μπήκαμε πια σε μια νέα περίοδο εκμετάλλευσης του λαού και ληστρικών επιθέσεων στον δημόσιο πλούτο, γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τις αποικιοκρατίες και όχι τις ανεξάρτητες και κυρίαρχες Δημοκρατίες.
 • Έχουμε μπροστά μας μόνο κατήφορο για τα εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα. Το κλείσιμο αριθμού στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών, η φιλελευθεροποίηση των ωραρίων των καταστημάτων και η αναστολή της κυριακάτικης αργίας, σε συνδυασμό με την εκτόξευση της ανεργίας στο 18%, πέραν 75 χιλιάδες άτομα, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που διαμορφώνεται, πέντε μήνες μόνο μετά την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.
 • Η λύση βρίσκεται στην απαλλαγή από της εσωτερική και εξωτερική τρόικα, τα μνημόνια και τις μεθοδεύσεις τους, και την επιστροφή σε Κυπριακό νόμισμα. Και αυτή η πορεία απαιτεί πρώτα και πάνω απ όλα τη συνειδητοποίηση εκ μέρους της κοινωνίας, τόσο των δεινών που θα ακολουθήσουν, όσο και την πηγή τους.

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος9/8/13, 8:53 π.μ.

  Για πες μας αγαπητέ Στέλιο για την πενταετία που κυβέρνησε ο Δημήτρης Χριστόφιας και τη διακύμανση της ανεργίας...ρίξε μας λίγα νούμερα έτσι να στανιάρουμε!

  Το ΓΕΣΥ που μας έταζε τόσο ο Δημήτρης Χριστόφιας όσο και ο...Σταύρος Μαλάς μετέπειτα, προνοούσε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Γιατί εγώ αλλιώς τα ξέρω!

  Θύμησε με επίσης ποιός κάλεσε την Τρόϊκα στην Κύπρο γιατί ξεχνάω εύκολα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...