"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

9 Αυγούστου 2013

Ο Κυπριακός λαός έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα: Τα δικά του συμφέροντα και της πλουτοκρατίας υπερασπίζεται ο Αναστασιάδης

Professional... Δεν τίθεται θέμα... 
 • Με ιδιωτικά κίνητρα η οικονομική πολιτική Αναστασιάδη - Ήθελε να διασπείρει το κούρεμα σε όλους τους καταθέτες για να ελαχιστοποιήσει των άμεσων συνεργατών του.
 • Το γραφείο του Προέδρου βασικός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου – Τεκμηριώνεται η σχέση του με την τράπεζα και οι αμοιβές του. 
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 2/8/2013
 • Διίστανται οι ερμηνείες Κυβέρνησης και Γερμανών για την «πατρότητα» της ιδέας για κούρεμα και των ασφαλισμένων καταθέσεων, αυτών δηλαδή που δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ και που προτάθηκε στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου.  «Οι Γερμανοί ήθελαν δραματικό κούρεμα και οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Τη Δευτέρα και αφού συνειδητοποίησαν τι έκαναν, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν να προστατεύσουμε αν θέλουμε τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων», κατέθεσε ο Μιχάλης Σαρρής στην επιτροπή για την διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομική κρίση.
 • Η γερμανική πρεσβεία απαντά πως ότι ο ισχυρισμός ότι η Γερμανία άσκησε πίεση για τη συμμετοχή των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ είναι ένα μεγάλο ψέμα και πως «επρόκειτο για μια σαφή επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να περιοριστεί η επιβράδυνση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ». Τα ίδια δηλώνει κι ο Β. Σόιμπλε από τον Μάρτη.
 • Η πιθανότητα να ψεύδονται τόσο ασύστολα οι Γερμανοί για θέματα τα οποία καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια από τις υπηρεσίες τους και για τα οποία μπορούν να παρασχεθούν ντοκουμέντα αν χρειαστεί, μάλλον πρέπει να θεωρείται απίθανο. Οι ψεύτες, κατά τα φαινόμενα, βρίσκονται εδώ. Τα κυπριακά κεφαλαιουχικά συμφέροντα ήθελαν να διασώσουν το μεγαλύτερο μέρος των δικών τους καταθέσεων που βρίσκονταν στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες, φορτώνοντας τις αμαρτίες τους στα υπόλοιπα ιδρύματα και στο σύνολο των καταθετών, μικρών, μεσαίων και μεγάλων.
 • Ας μην κρύβονται λοιπόν πίσω από τα δάκτυλά τους οι κύριοι Αναστασιάδης και Σαρρής. Όταν μάλιστα προκύπτει η είδηση πως το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη φιγουράρει ανάμεσα στους μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου μετά την αναδιάρθρωση και με δεδομένη την ιστορία με την φυγάδευση εκατομμυρίων από συγγενικά του πρόσωπα, είναι κάπως δύσκολο να πιστέψει κανείς τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς από Κυπριακής πλευράς κατά πόσο ήξεραν για το κούρεμα ή το χειρότερο, αν οι ίδιοι πρότειναν ή όχι το κούρεμα και των εγγυημένων καταθέσεων.
 • Το καθολικό και σχεδόν οριζόντιο κούρεμα επέτασσαν τα συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου, υπήρχε δηλαδή το κίνητρο. Και το κίνητρο είναι βασική παράμετρος για την απόδοση δικαιοσύνης.
Συνεργάτης της Τράπεζας Κύπρου το γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και ΣΙΑ
 • Οι αποκαλύψεις του Κώστα Βεξεβάνη και του περιοδικού HOT DOC που έγιναν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, αναφορικά με την διασύνδεση και τις αμοιβές του Νίκου Αναστασιάδη από την Τράπεζα Κύπρου, ανάγκασαν τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξει έρευνα, με την υπόθεση να αναλαμβάνει ειδικός ανακριτής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ). Κανείς δεν ξέρει μέχρι που βρίσκεται η έρευνα αυτή τη στιγμή και ούτε έχει δοθεί καμιά συνέχεια από την εισαγγελία.
 • Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του περιοδικού, ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος, εμφανίζεται ως αποδέκτης χορηγιών το έτος 2008 από την Τρ. Κύπρου, οι οποίες ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και αφορούσαν γεύματα, έξοδα παραστάσεων και άλλες παρεμφερείς εκδηλώσεις που σημειωτέων, έχουν επιβεβαιωθεί από την διοίκηση της Τράπεζας. 
 • Τίθεται ακριβώς το ερώτημα, αν συναλλαγές τέτοιου είδους δημιουργούν ή όχι μια κατάσταση εξάρτησης ενός πολιτικού προσώπου με τα ιδιωτικά συμφέροντα και την αμεροληψία των πολιτικών του αποφάσεων.
 • Θα ήταν ποτέ δυνατό, με δεδομένη και τεκμηριωμένη πλέον την επαγγελματική και οικονομική του σχέση με την Τράπεζα Κύπρου, να πάρει αποφάσεις που θα έρχονταν σε σύγκρουση με τους μεγαλομέτοχους και μεγαλοκαταθέτες της συγκεκριμένης τράπεζας και για τους οποίους, σαν νομική φίρμα, προωθούσε επ’ αμοιβή τα συμφέροντα; Πόσο μάλλον ειδικά τώρα, που το γραφείο του, μετά το κούρεμα και την αναδιάρθρωση, βρίσκεται ανάμεσα στους κυριότερους ιδιοκτήτες της.  

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/8/13, 7:49 π.μ.

  stelios papalangi

  μα προφανώς δημιουργούν εξάρτηση. τζαι προφανώς εν συμφέροντα των ματσομένων που εξυπηρετά.
  όπως τζαι το "ταμείο αλλυλεγύης" του προηγούμενου άλλωστε εν εξάρτηση που δημιουργούσε... εξού τζαι οι άδειες που του έδωκεν για τη περιβαλλοντική καταστροφή της λίμνης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...τζιαι μεις καλώς σας ίβραμεν!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...