"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Σεπτεμβρίου 2013

Ανασύνταξη για απαλλαγή από τη Δεξιά, την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ

 • Να μην περάσει ο οικονομικός φασισμός. Όχι στη μονόπλευρη λιτότητα, δημόσια ανάπτυξη για το λαό, όχι στο ΝΑΤΟ, επιστροφή σε Κυπριακό νόμισμα. 
 • Οι φοροληστρικές επιδρομές της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, το ξεπούλημα του δημόσιου συμφέροντος και η εκμετάλλευση των εργαζόμενων, χρειάζονται απάντηση, στο δρόμο, στη δουλειά, στην κοινωνία.
 • Η στημένη και παράνομη επιτροπή Πική μνημείο παλινόρθωσης ακροδεξιών πρακτικών φίμωσης και διωγμού.  
 • Χειρότερα κι απ’ το 74’ - Τότε τουλάχιστον αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, τώρα οι θύτες δικάζουν και ενοχοποιούν τα θύματα, την εργατική τάξη και τους ηγέτες της.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 30/8/2013
 • Πολλοί συνηθίζουν να συγκρίνουν την περίοδο που διανύουμε με το 1974 και τα χρόνια που ακολούθησαν, με έμφαση στην οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τούρκικη εισβολή και κατοχή και τις συνθήκες που επικρατούν μετά τη νέα διπλή «εισβολή» που έχει υποστεί η Κύπρος από τις συμφωνίες Αναστασιάδη-Γιούρογρουπ.
 • Το 1974 όμως, η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε μετά το πραξικόπημα των οκτώ ημερών που άνοιξε τις πύλες στην Τουρκία και τη μεταβατική διακυβέρνηση Κληρίδη που κράτησε μέχρι την επάνοδο του Μακαρίου, πέντε σχεδόν μήνες μετά την προδοσία της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’. Το 2013, θα είμαστε σκληροί γιατί οι καιροί το απαιτούν, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την κατάσταση του πολιτεύματος.
 • Η πολιτική τακτική και οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής, της νυν διακυβέρνησης, της Γενικής Εισαγγελίας και του Κακουργιοδικείου Λάρνακας σχετικά με την οικονομία και την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί, όπως φυσικά και των Ερευνητικών Επιτροπών που ανέλαβαν να διερευνήσουν τόσο την τραγωδία στη ναυτική βάση όσο και την κατρακύλα του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος, δεν πείθουν για την ποιότητα δημοκρατικής ηθικής και ισονομίας που εκπορεύεται σήμερα μέσα από τις τρεις εξουσίες της Δημοκρατίας μας. Πόσο μάλλον από την τέταρτη εξουσία, όπως συχνά αποκαλούνται τα ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα από τα οικονομικά συμφέροντα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 • Φτάνουμε στο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καταθέτει σε μια επιτροπή η οποία αποτελεί μνημείο ετσιθελισμού και μεροληψίας, αλλά όπως διαφαίνεται από τις αναλύσεις τόσο του ΑΚΕΛ, όσο και του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, είναι παράνομη, αφού συστάθηκε από μια Κυβέρνηση της οποίας στελέχη καλούνται να καταθέσουν και βρίσκονται εν δυνάμει υπό κατηγορία, όπως απαίτησε άλλωστε ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την ορκωμοσία της, καλώντας την να μην εξαιρέσει ούτε και τον ίδιο.
 • Παρόλα αυτά, η παράνομη επιτροπή Πική απάλλαξε από τη διερεύνηση τόσο τον Πρόεδρο για τις υποθέσεις των εξ αγχιστείας συγγενών του και οι οποίες κατά τ’ άλλα θα διερευνούνταν «κατά προτεραιότητα», όσο και τα ανώτατα τραπεζιτικά στελέχη που κατονομάζονται στην έκθεση των Alvares & Marsal, «χαϊδεύοντας» γενικά το τραπεζιτικό σύστημα και τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Αθανάσιο Ορφανίδη και φροντίζοντας παράλληλα να φιμώσει παρανόμως τον Δημήτρη Χριστόφια, μη επιτρέποντας τη γραπτή κατάθεση της δικής του μαρτυρίας.
 • Το γεγονός ότι η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία απέφυγε να παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίας στην οποία απαγορεύτηκε η ανάγνωση της ανάλυσης από τον Δ. Χριστόφια, αλλά και η «σπουδή» της να καλέσει για κατάθεση τον Α. Ορφανίδη μετά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι θεσμοί και η ίδια η Δικαιοσύνη. 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ 
 • Έχουμε εισέλθει σαν κοινωνία, κατά μία άποψη, σε ακόμα πιο δεινή θέση από το 74’. Τότε, μετά την προδοσία και την καταστροφή, επικράτησαν σταδιακά συνθήκες πολιτικής και δημοκρατικής νομιμότητας, που μόνη παράλειψη και αδυναμία τους ήταν ίσως η μη δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της φασιστικής δράσης στο νησί.
 • Τώρα, οι θύτες, οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και του κατεστημένου, δικάζουν και ενοχοποιούν τα θύματα, την εργατική τάξη και τους ηγέτες της. Κι αυτό από μόνο του, υποδεικνύει πως οι πολιτικές συνθήκες του 2013 είναι ακόμα πιο οπισθοδρομικές και επικίνδυνες από αυτές που επικράτησαν τέσσερις δεκαετίες προηγούμενα και που οδήγησαν στην προσφυγιά και την ντε φάκτο διχοτόμηση.
 • Ας μην υπάρχουν λοιπόν αυταπάτες, αυτοί οι κυβερνώντες πρέπει να πέσουν. Ο λαός να ανασκουμπωθεί και να ανασυνταχτεί, να απαιτήσει σεβασμό και ισονομία πριν κλάψει ξανά επί ερειπίων.
 • Δεν είναι μόνο όσα κατάφεραν να επιβάλουν στους έξι πρώτους μήνες της διακυβέρνησής τους, πίσω έρχεται πόλεμος στη Συρία με εμπλοκή της Κύπρου στα ΝΑΤΟϊκά σενάρια, λύση του Κυπριακού με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως ακριβώς παραδέχτηκε ο Νίκος Αναστασιάδης ότι επισυνέβη στην οικονομία, σταδιακό πέρασμα του φυσικού και άλλου δημόσιου πλούτου στα χέρια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
 • Οι αγώνες του λαού δεν μπορούν να σιγήσουν, αν και αυτός είναι ο κύριος στόχος του νέου πολίτικου διωγμού που αντιμετωπίζει η Αριστερά. Οι φοροληστρικές επιδρομές της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, το επερχόμενο ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών, οι διαλυμένες σχέσεις εργασίας, τα νέα ωράρια και η εκμετάλλευση των εργαζόμενων που αποκτά εξωφρενικές διαστάσεις μετά τον Μάρτη, χρειάζονται απάντηση, στο δρόμο, στη δουλειά, στην κοινωνία.
 • Να μην περάσει ο οικονομικός φασισμός. Όχι στη μονόπλευρη λιτότητα, δημόσια ανάπτυξη για το λαό, όχι στο ΝΑΤΟ, επιστροφή σε Κυπριακό νόμισμα.  

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος2/9/13, 11:16 π.μ.

  Όταν ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας γιατί δεν εθέσατε ΠΟΤΕ θέμα εξόδου από την ευρωζώνη;

  Γιατί δεν εθέσατε ΠΟΤΕ θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

  Για ποιό λόγο γίνονταν συναντήσεις/συζητήσεις/συνομιλίες με ηγέτες και θεσμούς της ΕΕ από τη στιγμή που δεν τη θέλαμε(;)

  Όταν συζητούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και κατέληγε σε Μνημόνιο, γιατί δεν τέθηκε ΠΟΤΕ θέμα εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ;

  Γιατί προφανώς είναι πιο βολικό να κάνεις τέτοιες εισηγήσεις όντας αντιπολίτευση. Άλλωστε το ΑΚΕΛ περίμενε να φύγει από την εξουσία για να "καλέσει εμπειρογνώμονες και ειδικούς για να ετοιμάσουν ολοκληρωμένη μελέτη και σχέδιο απεγκλωβισμού από την Τρόϊκα". Όταν συζητούσε ο Χριστόφιας με την Τρόϊκα, ούτε εμπειρωγνώμονες χρειάζονταν, ούτε μελέτες, ούτε σχέδια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν είχεν τζι’ η στετέ μου ... καρύδια, είχεν να ήταν ... καρυδκιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/9/13, 3:14 μ.μ.

   Αν είχεν και ο τέως...καρύδια, ήταν να είμασταν σε καλύτερη μοίρα!

   Διαγραφή
  2. Το πιο βολικό τζιαι ανέξοδο αγαπητέ ανώνυμε, είναι η ατεκμηρίωτη κριτική αλλά κυρίως ο συμψηφισμός τζιαι η ισοπέδωση. Γιατί αν το μνημόνιο με κούρεμα-καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, τζιαι η κατ αρχήν συμφωνία Χριστόφια-Τρόικας που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (γιατί άραγε;) μπαίνουν στο ίδιο καλάθι, τότε μάλλον δεν γίνεται η σωστή ανάλυση.

   Η περασμένη κυβερνηση έκαμε προσπάθειες να μην χρειαστεί μνημόνιο, το πάλεψε με δανεισμό από τρίτους και άλλες κινήσεις, την ώρα που βαλλόταν από παντού γιατί καθυστερεί. Ακόμα και τώρα, η κριτική που της γίνεται είναι γιατί καθυστέρησε. Οπότε, δεν μπορούν να μπαίνουν όλα κατω που τούντην ισοπέδωση.

   Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να μελετήσεις το έγγραφο που κατέθεσε ο Χριστόφιας στην επιτροπή για να ενημερωθείς πιο σφαιρικά.

   Αυτό που μας οδήγησε σε αίτηση στον μηχανισμό, είναι το τεράστιο πρόβλημα που αποκαλύφθηκε στις τράπεζες, και ακομα και μετά από την αίτηση, γίνονταν συνεχώς προσπάθειες για εξεύρεση άλλων πηγών. Σίγουρα κι εκείνο ήταν επώδυνο και προοδευτικά ακόμα πιο επικίνδυνο, αλλά διασφάλιζε κάποια πράγματα όπως οι ημικρατικοί και κυρίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους δανειστές, με πόρτα εξοδου το αέριο.
   Τότε, είχε κάποιο νόημα να μη ζητήσει κάποιος την έξοδο από το ευρώ. Τώρα που μας κατέστρεψαν έτσι κι αλλιώς, υπάρχει διαφορά, όπως και να το κάνουμε.

   Και κάτι τελευταίο: καλά, που ήσουν τα τελευταία χρονια; έπερνε το ΑΚΕΛ τζιαι τον Χριστόφια να κάμουν καμιά ριζοσπαστική προταση; Δαμαί εν επερνουσαν "μικρά" ζητήματα όπως η φορολογία της ακίνητης κ.ο.κ.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/9/13, 9:20 μ.μ.

   Το τεράστιο πρόβλημα που "αποκαλύφθηκε" οξά το τεράστιο πρόβλημα που "εμεγενθύνθηκε" που τη Pimco, ούτως ώστε να μπορεί το ΑΚΕΛ να λαλεί "ορίστε, οι τράπεζες θέλουν παραπάνω που το κράτος";

   Γιατί εκαθυστέρησε τόσο πολλά το πολυπόθητο "νούμερο" που τη Pimco;

   Γιατί, ενώ εφέραμεν τζαι την Blackrock για να "επισπεύσει τα πράματα";

   Γιατί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από την Pimco είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ; Τη μεθοδολογία τζαι τες κατευθυντήριες γραμμές έδωκεν τες ο Πανίκος Δημητριάδης για να μεν ξεχνιόμαστε...

   Τζαι φυσικά ήταν πολλά εύκολο να λαλεί καθημερινά ο Στέφανος Στεφάνου "εμείς είμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε αλλά επεριμέναμεν το νούμερο της Pimco..."

   Διαγραφή
  4. Γιατί είδες εσύ φίλε μου τα νούμερα της Πίμκο πριν το κούρεμα; Αφού απαγορεύσαν οι γερμανοί τη δημοσίευσή τους πριν την κατάληξη του μνημονίου! Μιλούμε για απροκάλυπτη δικτατορία πλέον.
   Η μεθοδολογία ήταν συναπόφαση της τρόικας τζιαι της ΚΤ, τζιαι πάλε δεν τους εφκαλε τα 10+ δις που εθέλαν για να μας υποχρεώσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. Έφκαλε λλίον πριν τα 6 δις, όπως έλεγε σταθερά το ΑΚΕΛ ενώ οι υπόλοιποι επιστεύκαν της τρόικας που τους ελάλεν για 10...

   Τελικά εκουρέψαν πάνω που 10, για να γινει το θέλημάν τους.

   Μάθε καλλύττερα τα πραγματικά γεγονότα φίλε. Αν θέλεις φυσικά τζιαι δεν είσαι ικανοποιημενος με το να την βρίσκεις με το να τα βάζεις με την Αριστερά ακολουθώντας την πεπατημένη.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος3/9/13, 10:50 π.μ.

   Λλίον πριν τα 6 δις; Νομίζω εν άλλος που πρέπει να "μάθει καλλύττερα τα πραγματικά γεγονότα" φίλε.
   Το ΒΑΣΙΚΟ σενάριο της Pimco ήταν κοντά στα 7 δις.
   Τζαι εν νομίζω να υπάρχει κανένας που πιστεύκει ότι το Μνημόνιο (είτε τζίνο που εσυμφώνησε ο Χριστόφιας είτε το επόμενο) θα εβασίζετουν στο ΒΑΣΙΚΟ σενάριο τζαι όι στο ΑΚΡΑΙΟ έννεν;
   Το οποίο ακραίο ήταν στα 10.1 δις.

   http://www.capital.gr/news.asp?id=1722865

   Το τί "εμαειρεύτηκεν" στην όλη μελέτη της Pimco (με τις ευλογίες/παροτρύνσεις της ΚΤΚ και του -διορισθέντα που το Δημήτρη Χριστόφια- Πανίκου Δημητριάδη) κάμνετε το γαργάραν όμως. Ίσως γιατί βολεύκει την αντιπολίτευση σας

   Διαγραφή
 3. Πρωμιθεας2/9/13, 9:48 μ.μ.

  Πιο πάνω Ανώνυμε,

  Ένας άλλος εξυπνάκιας Ανώνυμος στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκε κι αυτός στην PIMCO – προφανώς να είσαι ο ίδιος! Εγώ πάντως θα ξαναυποβάλω το ερώτημα που του έβαλα: Μπορείς, σε παρακαλώ, ΕΣΥ που ξέρεις τα πολλά τζι’ ο νους ΣΟΥ κατεβάζει, να ΜΑΣ πεις ποια ήταν τα «Participating Institutions» για τα οποία ετοιμαζόταν η έκθεση της PIMCO;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/13, 10:43 π.μ.

   Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η ΚΤΚ προσέλαβε μια ξένη εταιρία για διαγνωστικό έλεγχο. Καθοδήγηση για τους όρους εντολής του ελέγχου θα δίνονταν από μια Συντονιστική Επιτροπή με μέλη από την Κεντρική, το Υπουργείο, άλλους Κύπριους και μέλη της τρόικα. Η Επιτροπή θα ελάμβανε αποφάσεις με συναίνεση (consensus). Καίριας σημασίας ήταν το ότι η ΚΤΚ θα είχε την προεδρία της Επιτροπής. Εφ’ όσον οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν με consensus και η ΚΤΚ είχε την προεδρία, αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι καμία απόφαση για την επιλογή και καθοδήγηση της εταιρίας που θα προσλάμβανε η ΚΤΚ για το διαγνωστικό έλεγχο δεν μπορούσε να ληφθεί αν η ΚΤΚ εξέφραζε έντονη διαφωνία.

   Έτσι η PIMCO, την οποία προσέλαβε η ΚΤΚ για τον έλεγχο, ακολουθώντας την καθοδήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής, υπό την προεδρία της ΚΤΚ, κατέληξε στα φουσκωμένα νούμερα στα οποία φαίνεται ότι στόχευε η ηγεσία της ΚΤΚ. Για να φουσκώσουν τα νούμερα τόσο πολύ, η μεθοδολογία ήταν απαραίτητο να διαφοροποιηθεί σε αρκετά σημεία από παρόμοιες αναλύσεις που είχαν γίνει σε άλλες χώρες προς το χειρότερο. Ένα παράδειγμα είναι αρκετό. Ο υπολογισμός της αξίας ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις για πολλά δάνεια είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες για τα αποτελέσματα. Πρώτα έγινε μια απομείωση με βάση προβλέψεις για μείωση τιμών των ακινήτων τα επόμενα λίγα χρόνια. Σε άλλες χώρες, αυτές οι μειωμένες τιμές χρησιμοποιήθηκαν για τους υπολογισμούς. Ίσως επειδή αυτό δεν μείωνε ικανοποιητικά την αξία των εξασφαλίσεων (και επομένως δεν φούσκωνε αρκετά τα νούμερα), στην περίπτωση της Κύπρου αφαιρέθηκε επιπλέον ακόμα 25% από αυτή την αξία, αυτόματα προσθέτοντας ακόμα 25% στις σχετικές «ανάγκες» κεφαλαίων. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι αν είναι κάποιος εξαναγκασμένος να προβεί σε αναγκαστική πώληση η τιμή θα είναι χαμηλότερη από την αξία. Μια δικαιολογία που είναι σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική.

   Διαγραφή
  2. Πρωμιθεας3/9/13, 9:40 μ.μ.

   Ρε Ανώνυμε [3/9/13 - 10:43 π.μ.],
   Κατ’ αρχάς γιατί εν πιαννεις ένα σταθερό nickname για να βρίσκουμε λοαρκασμόν;

   Τζιαι πάμε στην ουσία των περισπούδαστων τοποθετήσεων σου...
   1. Ως πρώτον, να σημειώσω ότι εν τζιαι λαλείς μας τζιαι τίποτε το νέο ή το σπουδαίο, άσε που παραποιείς και πράματα και καταστάσεις... Ας πούμεν στο τέλος του σχολίου σου λες «Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι αν είναι κάποιος εξαναγκασμένος να προβεί σε αναγκαστική πώληση η τιμή θα είναι χαμηλότερη από την αξία. Μια δικαιολογία που είναι σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική»... Θες να πεις ότι η διεθνής πρακτική λέει ότι σε περιπτώσεις αναγκαστικών πωλήσεων η ζητούμενη από την Τράπεζα αρχική τιμή πώλησης τού ακίνητου θα είναι ίση ή ψηλότερη της πραγματικής του αξίας;

   2. Πέραν του πιο πάνω, ανεξαρτήτως του ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου διορίζεται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (και όντως ο Δημητριάδης εν που τον Χριστοφκια που εδιορίστηκε), τούτος ο Διοικητής εν νεν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δίνει λοαρκασμον, μια και είμαστε στην Ευρωζώνη; Μπορούσε η ΚΤΚ να λειτουργάει διαφορετικά από την ΕΚΤ, ή/και να μην τη λάβει υπ’ όψη;

   3. Έγραψες ένα σχόλιο 300 περίπου λέξεων για να πεις βασικά μιλάς για «φουσκωμένα νούμερα στα οποία φαίνεται ότι στόχευε η ηγεσία της ΚΤΚ» και επειδή ο Διοικητής διορίστηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια άρα εκεί στόχευε το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας όπως υποβάλλεις στο σχόλιο σου με ημερ. 3/9/13 - 10:50 π.μ.… Για ποιο λόγο δεν μας λες. Να σου υπενθυμίσω όμως ότι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Σταύρος Μαλάς ήταν κάθετα εναντίον της υιοθέτησης του ακραίου σεναρίου.

   4. Το σχόλιο σου όμως είναι και αντιφατικό. Ενώ ασχολείσαι κύρια με τα «φουσκωμένα νούμερα χώνεις μέσα σ’ αυτές τις 300 λέξεις [και άντε να το βρεις] και το ότι στην Συντονιστική Επιτροπή υπήρχαν και μέλη της Τρόικας (τα οποία ήταν εκεί όχι απλώς για καφέ αλλά για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους) και επίσης ότι η Συντονιστική Επιτροπή καθοδηγούσε την PIMCO. Αποφάσισε τελικά ποιος είχε τον πρώτο λόγο, η ΚΤΚ ή η Συντονιστική; Ενδοκαπιταλιστικό παιχνίδι ήταν συμπαθέστατε Ανώνυμε και τώρα την πληρώνουμε εμείς!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...