"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

16 Σεπτεμβρίου 2013

Βουτιά στα βαθιά

 • Για να μπορούσε κάποιος να αποφύγει την πλύση εγκεφάλου της περασμένης περιόδου και η οποία γέννησε το κούρεμα και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ζούμε και θα ζήσουμε, ήθελε τσαγανό, ήθελε γνώση, ήθελε δύναμη.
 • Είναι η δύναμη που απορρέει από την ιστορία. Όποιος τη ξέρει, αυτός δηλαδή που τη διαβάζει ταξικά και διαλεκτικά, αντέχει. Οι οπαδοί και οι παγανιστές της πολιτικής, στην καλύτερη περίπτωση αποστασιοποιούνται ή νίπτουν τας χείρας τους σαν πόντιοι πιλάτοι. Στην χειρότερη καταντούν Στροβολιώτες.
 • Έχουν την εντύπωση κάποιοι τέτοιοι τύποι, πως υπερασπιζόμενοι από τη μεριά μας τον Δημήτρη Χριστόφια και τη διακυβέρνησή του, υπερασπιζόμαστε πρόσωπα, ή έστω το κόμμα.
 • Υπερασπιζόμαστε την αλήθεια κύριοι και το δημόσιο συμφέρον που είναι η πιο χρήσιμη συνεισφορά, ο καλύτερος αγώνας.
 • Η Αριστερά είναι στο απόσπασμα. Και μαζί της εκτελούνται ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους, τα εργασιακά δικαιώματα, η ανεξαρτησία της κάθε χώρας ξεχωριστά.
 • Αφιερώστε μισή συνεχόμενη ώρα στον σύντροφο Δημήτρη όσοι έχετε καταπιεί το δηλητήριο. Τόσα μερόνυχτα αφιερώσατε στους διώκτες του.  
 • Όσοι το έχετε φτύσει, όσοι δεν κάνατε τα χατίρια της πλουτοκρατίας και των «στενών επαφών»  αντέχοντας τον επανειλημμένο βιασμό της νοημοσύνης σας και του πολιτικού σας αισθητήριου, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Έχετε κάνει το δημοκρατικό σας καθήκον απέναντι στην κοινωνία που ζείτε αλλά και την ιστορία.

 • Οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους απέρριψαν την κατ’ αρχή συμφωνία του Δημήτρη Χριστόφια με την Τρόικα γιατί δεν περιείχε συμφωνία για ιδιωτικοποιήσεις και προνοούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ευρωπαϊκό χρήμα, περιμένοντας τη «δική» τους κυβέρνηση.
 • Η πρώην «κυβερνώσα» και νυν συμπολίτευση των ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ-Αρχιεπισκοπής, απέρριψε το νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία που κατέθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση γιατί είχε ψηλότερες χρεώσεις για τους μεγαλοϊδιοκτήτες και απάλλασσε τις λαϊκές οικογένειες, αναμένοντας να «έρθουν στα πράματα» για να φροντίσουν τα της τάξης τους. Μιλάμε για καραμπινάτες προδοσίες, για πισώπλατες μαχαιριές σε βάρος του λαού.
 • Όλα κρύβονται πίσω από τη δαιμονοποίηση του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Η κοινωνία βουλιάζει στην ανεργία και την ανέχεια από τις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης, και τα ΜΜΕ, οι αστοί και οι δηλητηριασμένοι οπαδοί συνεχίζουν ακόμα να αναμασούν την προπαγάνδα της περασμένης πενταετίας.
 • Είναι έτσι κι αλλιώς η μόνη τους διέξοδος προκειμένου να ενοχοποιήσουν αυτούς που προστάτευσαν το λαό, και να ηρωοποιήσουν αυτούς που τον κατατρέχουν.
 • Τα ξαναπεράσαμε σαν κίνημα, αλλά και σαν λαός ευρύτερα. Ο εθνικισμός, ο αντικομουνισμός και η στροφή προς τη Δύση, το ΝΑΤΟ και τους οικονομικούς οργανισμούς της, δεν εξυπηρετεί τον απλό άνθρωπο. Φέρνει το διχασμό και τη ξένη επέμβαση.
 • Ετοιμαστείτε για μια μεγάλη βουτιά στα βαθιά λοιπόν. Η ιστορία είναι καταδικασμένη να επαναλαμβάνεται για όσο οι λαοί δεν παίρνουν τα μαθήματά της.

2 σχόλια:

 1. Δείγμα δημοκρατικής φιλελεύθερης σκέψης:
  http://strovoliotis.wordpress.com/2013/09/16/%ce%b4%ce%ad%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%81%ce%ba/#comment-13752

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...