"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

20 Σεπτεμβρίου 2013

Με αφορμή τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: Τα ενωτικά μέτωπα απέναντι στο φασισμό

 «Ο κατακερματισμός του τόξου που βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και το ΝΑΤΟ, αποτελούν χαράς ευαγγέλια για τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, τους ευρωπαϊστές και τους νεοφασίστες». 
 • Δύο δεκαετίες μετά το «ξεπάστρεμα» της Σοβιετικής Ένωσης από τις δυνάμεις της οπισθοχώρησης,  η επικινδυνότητα του καπιταλισμού και του εκπορευόμενου εξ αυτού ιμπεριαλισμού είναι πια αυταπόδεικτη. Ναι, αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί, πρώτα και πάνω απ όλα μέσα στα κεφάλια μας. Αυτός ο «διαρκής αντίχριστος» όπως έγραφε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο νόμος του κέρδους.
 • Μακριά λοιπόν από μας η ρετσινιά του ρεφορμισμού. Αυτό το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται με τίποτα. Όσο διαρκεί, είναι ικανό να καταστρέφει ακόμα και τις πιο ιδανικές υπό τις περιστάσεις κοινωνίες πρόνοιας, ακόμα και τις πιο λειτουργικές και θεσμικά άρτιες αστικές δημοκρατίες. Ο τελικός στόχος πρέπει σίγουρα να είναι η αντικατάστασή του από ένα οικονομικό και εργασιακό σύστημα το οποίο θα φροντίζει για τον διαμοιρασμό των πόρων και των παραγωγικών δυνάμεων έτσι ώστε να φτάνουν παντού. Κι αυτό, μόνο η ταξική πάλη μπορεί να το επιχειρήσει και να το πραγματοποιήσει.
 • Όμως επιμένουμε: τι κάνουμε μέχρι τη στιγμή που θα καταφέρουμε να περάσουμε την αναγκαιότητα για ταξική συνειδητοποίηση και ενότητα; Η πλουτοκρατία έχει τα μέσα επικοινωνίας και παραγωγής σκέψης, οδηγεί τις μάζες στον αποπροσανατολισμό, την αποχή και τη διάσπαση, στον ατομισμό. Η εμπειρία της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια αλλά και η συνέχεια με τη συμμαχία της διαπλοκής Αναστασιάδη-Χρυσοστόμου Β’ στο τιμόνι του κράτους, είναι αποκαλυπτικές για την άνευ ορίων βουλιμία της αστικής τάξης και την επιθετικότητά της απέναντι στην Αριστερά, το συνδικαλισμό και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.
 • Ο πολιτικά συνειδητοποιημένος  κόσμος χρειάζεται και επιζητεί προστασία. Έχει ανάγκες, βλέπει το μέλλον του να στενεύει, αναζητεί άμεσες λύσεις και στέρεες ελπίδες. Ξέρει το παιχνίδι της πλουτοκρατίας, αντιλαμβάνεται εν μέρει την ανάγκη για σοσιαλιστική και διεθνιστική προοπτική, αλλά δεν μπορεί να περιμένει εσαεί μια «δευτέρα κομμουνιστική παρουσία» που στο κάτω-κάτω δεν είναι απόλυτα στο χέρι του, όντας εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνείς συγκυρίες, τα ρεύματα και τις εξελίξεις στον πόλεμο για τις ζώνες επιρροής.
 • Είναι αδύνατο ένας λαός από μόνος του να επιχειρήσει πραγματικά ριζοσπαστικές αλλαγές απέναντι στο σύστημα, πόσο μάλλον ένα μικρός λαός που ήδη βιώνει την καταστροφική δράση των ιμπεριαλιστών αλλά και της παράταξης που τους θεωρεί φίλους και σύμμαχους. 
 • Για να επιχειρηθεί μια συνολική σύγκρουση με τις καθεστωτικές δομές στην οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις μιας χώρας, προαπαιτούνται δίκτυα αλληλεγγύης μεταξύ δημοκρατικών κυβερνήσεων και κινημάτων παγκόσμια που αντιτίθενται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και επιζητούν άλλες λύσεις για ανάπτυξη και ευημερία. Κυρίως όμως, χρειάζεται εσωτερικά να αναπτυχθούν δημοκρατικές τάσεις και αντιλήψεις, να καταδικαστεί ο εθνικισμός, να συνειδητοποιηθεί ευρύτερα πως ο αντικομουνισμός, η ξενοφοβία και η ρατσιστική βία είναι κακά μαντάτα για το σύνολο των εργαζόμενων, τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και γενικά το δημόσιο συμφέρον.
 • Στις περσινές εκλογές στην Ελλάδα, το Κομμουνιστικό Κόμμα είδε τα ποσοστά του να μοιράζονται στη μέση μέσα στον ένα και μόνο μήνα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αναμετρήσεων του Μάη και του Ιούνη, κατευθυνόμενα κυρίως στον σχηματισμό που κινείται στα δεξιότερα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι λόγοι ήταν μάλλον προφανείς, αλλά πολλοί ακόμα δεν φαίνεται να έχουν πάρει τα μηνύματα που θέλουν την Αριστερά ενωμένη και νικηφόρα απέναντι στην επανάκαμψη της Ακροδεξιάς και του κυβερνητικού δοσιλογισμού στο «4ο Γερμανικό Ράιχ».
 • Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός του τόξου που βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και το ΝΑΤΟ, αποτελούν χαράς ευαγγέλια για τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, τους ευρωπαϊστές και τους νεοφασίστες.  Είναι καθήκον μας η παρουσίαση ενωτικών μετώπων απέναντι στη νεοαποικιακή λαίλαπα . Χρειαζόμαστε σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία αντιφασιστικές και αντιιμπεριαλιστικές αντιστάσεις, όχι τόσο κομμουνιστικές ως προς το άμεσο πρόγραμμα, όσο ΕΑΜικές ως προς το πνεύμα και τη συσπείρωση, παλλαϊκές και δημοκρατικές.
 • Μάλλον θα πρέπει όλοι οι διεθνιστές σε Κύπρο και Ελλάδα να βάλουν νερό στο κρασί τους. Μας δολοφονούν σύντροφοι, και θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους να αντιδράσουμε μαζικά και συντονισμένα, αν πραγματικά εννοούμε όσα λέμε και γράφουμε περί ταξικής ενότητας και δράσης κατά του φασισμού.

24 σχόλια:

 1. Στο ίδιο μήκος:
  "Η προχθεσινή δολοφονία αποδεικνύει ότι η βία των φασιστών κορυφώνεται. Τα ευχολόγια από το δημοκρατικό κόσμο για «απομόνωσή τους», για «απάντηση με πολιτικό τρόπο» κλπ, αποπροσανατολίζουν πιο πολύ, παρά δίνουν αποτελεσματική διέξοδο στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου. Η συνειδητοποίηση, κύρια από μέρους της Αριστεράς, ότι ο φασισμός είναι μεν φαινόμενο και απόρροια του παρακμασμένου καπιταλισμού, αλλά συγχρόνως είναι ο άμεσος, ο πιο επικίνδυνος εχθρός που απειλεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και την εξέλιξη, και άρα θα πρέπει να συντριβεί με αποφασιστικότητα και με ενωμένη δράση, θα είναι το πιο καθοριστικό βήμα. Η συμφωνία όλων των τμημάτων της Αριστεράς για την αναγκαιότητα αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες και θα πρέπει να εξελιχτεί σε μια δυναμική αντεπίθεση ενάντια στους φασίστες και με τον πολιτικό λόγο, αλλά και με τη δράση στο δρόμο".
  Anef_Oriwn

  http://aneforiwn.blogspot.com/2013/09/1542013.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κράτος και ακροδεξιό παρακράτος:

  Άγνωστοι ρίχνουν πέτρες και καλύπτονται πίσω από τα ΜΑΤ
  Βίντεο δείχνει ομάδες αγνώστων να πετάνε πέτρες εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση στην Αμφιάλη, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Το... εντυπωσιακό είναι ότι οι άγνωστοι που ρίχνουν τις πέτρες είναι δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν φαίνονται να ενοχλούνται ενώ κάποια στιγμή βρίσκουν και καταφύγιο πίσω τους.

  http://www.youtube.com/watch?v=fH9CLuJNmtE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φαίνεται πως καποιοι ή δεν θέλουν ή δεν μπορουν να κατανοήσουν το τί συμβαίνει.

  Σήμερα εκυκλοφορησε μια διαδικτυακη ψηφοφορία για ληψη ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μέτρων και απαγορευση της ΧΑ - ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ - δηλαδη με ανοιχτα παραθυρα για ποινικοποίηση των κομμουνιστικών συμβόλων/κομμάτων και οργανώσεων στην Ευρωπη, αλλα και άλλων ιστορικών "άκρων". Το κυκλοφόρησαν οργανικά μελη του ακελ, εγω το επιασα απο 3 γνωστα προσωπα.

  Το τίμημα της ενότητας - τη μια εναντια στη λαιλαπα του νεοφιλελευθερισμού, την άλλη στη λαιλαπα των μνημονίων και τώρα στο φασισμό - ήταν παντα το ίδιο : η διαγραφή του επαναστατικού κομμουνιστικου κινήματος από την γεωγραφικη και ιστορικη περιοχή της ευρώπης.

  Ελάτε να καμουμε αντιφασιστικο σοσιαλιστικό μέτωπο - όι παντα η ευκολη λυση να ειναι πως το ΚΚΕ οριστε εκαμε λαθος που δεν εγινε συγκυβερνηση. Να γινει συγκυβέρνηση για ποιό λόγο; Για να είναι ο προδότης με βουλα ή μηπως το ΚΚΕ εν τιποτε ο Τσίπρας που διαγραφει τα σφυροδρέπανα απο τις σημαιες για να καλοπιάνει την Λατση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μετα στελλει μας εισαγωμενες ψηφοφοριες να ψηφίζουμεν;

  Αυριο θα μπουκαρρίσκει η αστυνομία στο φεστιβαλ της εδον και στα ματς της Ομονοιας και θα κατεβάζει τα σύμβολα και τις σημαίες...αύριο ελπίζω να βρεις το θαρρος να πεις - πως στο σοσιαλισμό δεν παμε με απαγορευση των ιδεων του σοσιαλισμού για το καλό του αντι-φασιστικού αγώνα, ουτε παμε με το να εκχωρουμε μια ζωή τον δικο μας δρόμο στο κεφαλαιο και στο αστικο κρατος.

  Υπαρχει δρομος για την αριστερα, φτανει η αριστερα να κοψει το δεκανικι της διαχειρισης της κρατικής εξουσίας και να ασχοληθεί με την ουσία των θεματων. Να ασχοληθει με τη δημιουργία ενος δημοκρατικού - σοσιαλιστικού κινήματος με οράματα για τον τόπο, βημα βημα, αλλα χωρίς συνεχείς εκχωρήσεις στο αστικο κρατος. Να δυναμώσει στους δημους και στις γειτονιές και στους τοπους δουλειάς με όραμα για τον τόπο - οπως εκαμνεν παντα οσο ειχε καθαρό το μετωπο που απο τις συναναστροφες με τους κατα καιρούς Σιακόλες.

  Είναι δική σας η ευθυνη που εισαστεν μεσα. Αν προδώσετε λόγω της υποθεσης με την ΧΑ το κομμουνιστικο κινημα, ξερεις μονος σου τί πρεπει να ονομαζεστε και ειναι καθαροί αντι-κομμουνιστες.

  Λαλω σου τα δημοσίως γιατι ξερεις ακριβως τι παιζεται και τι θα παιχτει για να αναλαβετε τις ευθυνες σας απο μεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ή μηπως το ΚΚΕ εν τιποτε ο Τσίπρας που διαγραφει τα σφυροδρέπανα απο τις σημαιες για να καλοπιάνει την Λατση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο και αφου το εφοπλιστικό κεφάλαιο στείλει τα τσιράκια του της ΧΑ να καθαρίσουν τον Φυσσα, να μου φκαινουν τζαι γκραντε αντι-φασιστες τζαι να μας στελλουν τζαι εισαγωμενα ψηφίσματα!!

  έτσι επρεπε να το γραψω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοίτα, εγώ έχω παραιτηθεί από καιρό της προσπάθειας για μια συνεννόηση με τη διαδικτυακή σου περσόνα για δύο βασικούς λόγους:
  1) Χρησιμοποιείς συχνά επιχειρήματα, γεγονότα και πρόσωπα που μόνο εσύ γνωρίζεις συσχετίζοντας τα με το ΑΚΕΛ, με την κεντρική του επιτροπή, μέλη (οργάνικά μέλη...καινούριο φρούτο τούτο) κ.ο.κ. Προσωποποιείς τα πράματα, αφήνεις προσωπικές αιχμές κλπ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα. Τα έχουμε ξαναπεί, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Δεν υπάρχει ο χρόνος αλλά ούτε η διάθεση.
  2) Δεν σχολιάζεις αυτά που γράφονται αλλά άλλα που δεν γράφονται και θεωρείς ότι υπονοούνται.

  Γενικά, είναι η άποψή μου για το πως προχωρούμε, με διεθνιστικά, αντι-νεοφιλελεύθερα-αντιΝΑΤΟϊκά μέτωπα, κτίζοντας πλειοψηφίες που θα επιτρέψουν μια σταδιακή σοσιαλιστική οικοδόμηση.
  Είναι δικό σου θέμα να αποδείξεις πως με άλλη τακτική, με πρόταξη πχ μιας κομμουνιστικής γραμμής, άρνηση των δημοκρατικών μετώπων κλπ, θα προστατευτεί καλύτερα ο κόσμος αλλά και η κομμουνιστική προοπτική.

  Αν μπορέσεις να το στηρίξεις αυτό μέσα από δομημένες (και εκλαϊκευμένες) αναρτήσεις με αρχή, μέση και τέλος, να είσαι σίγουρη πως αν όχι εγώ, τουλάχιστον αρκετοί άλλοι με μαρξιστική οπτική θα το εκτιμήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1.Δεν ειχα προθεση να ξαναρχισω κουβεντα μεταξυ της δικης σου διαδικτυακης περσονας και της δικης μου Νεε. Αν θελεις διαδικτυακως να σου πω απο ποια ατομα πηρα αιτημα ρωτα τον Τριμικλινιωτη, τους αλλους δεν θα τους πω, γιατι ενω ειναι του ακελ δεν γνωριζομαστε προσωπικα - αρα καρφωνω - του Τριμ λαλω του τα τζαι κατ΄ιδιαν, δεν θεωρειται καρφωμαν.

   Ρωτα τον Τριμ - λοιπόν - τι κυκλοφορησε σημερα για ψηφιση - αν αυτο που κυκλοφορησε ειχε ορους που απεκλειε την απαγορευση αλλων "ακρων" κ.λ.π

   Ρωτησα και τα τρια ατομα - αν υπαρχει προθεση απο το ακελ να υπογραψει πανευρωπαικό ψηφισμα για απαγορευση των "ακρων" - εν τζαι εν τίποτε κρυφο εξαλλου, αν γινει θα το παρουμεν ειδηση. Δεν πηρα απαντηση. Ο ενας μαλιστα ειπεν με οχια που κατηγορω το κομμα. Οταν θα πασιν να του πιαν την σημαια του Τσε ξαναμιλούμε..

   2. Σχολίασα ΑΚΡΙΒΩΣ το θέμα της αναρτησης σου - ενωτικο μετωπο κατα του φασισμου - ναι - υπο ποιες προϋποθεσεις - αλλα φαινεται πως Νεε θα καταληξω πως δεν σε βοηθα η αντιληψη σου...

   δεν πειραζει υπαρχουν και χειροτερα - δαμε υπαρχουν ακελικοι που ειναι χριστιανοι-μαρξιστες-αντιφα αναρχικοί-κομμουνιστες και ακελικοί/σοσιαλδημοκρατες ταυτοχρονα.

   δηλαδη σαν να λεμε: μια σαλατα με μηλα, συκωτακια αρνισια, νουτέλα, συκοπιττα και σως αραπιατα.

   ατε, αφηνω το πανω σου το ματς των εντυπωσεων, να εισαι εσυ ο μαγκας που ειπεν την καλυτερη ατακα...αυτη για την διαδικτυακη περσονα λεω..

   Διαγραφή
  2. Νομίζω πως πρέπει να είσαι σε δίαιτα για να συναφέρνεις τόσο πολλά το φαΐ.
   Η αντίληψή μου εν μια μέση αντίληψη. Όντως δεν πιάννω πολλά ψηλές συχνότητες. Πρέπει να μου μιλάς αργά τζιαι καθαρά.

   Διαγραφή
  3. οχι απλα δεν θα σου ξαναμιλήσω Νεε μου. η επομενη φορα που θα σου ξαναμιλήσω θα ειναι οταν θα ερτω στη Λαρνακα με τον συντροφο που εξιτιμασες γιατι ελαλες κατι σοσιαλδημοκρατικες τσιοφτες και ο ανθρωπος αντεδρασεν τζαι λλιον ελειψεν να τον πεις δεκανικι του νεοφιλελευθερισμού, αναρχικο ασχετο, αντι-ακελικό - αναθθεμαν αν εσυ προχτες εγεννηθηκες μες το κομμα - τζαι θα σας γνωρίσω, να τα πειτε.

   ή μαλλον όι να σας γνωρίσω, να σας συστήσω γιατι ποιος ειναι ξερεις τον. το χαζιν ειναι οτι τον θαυμαζεις τζιόλας!!!

   αυτα. νομιζω οτι απλα κρατας μου πικριλλικιν για τουντη κουβεντα..εννε τιποτε...αμα δεν εσιει με λαδιν με ξυδιν το πλασμα βαλλει μονο πιπερι.

   Διαγραφή
  4. Οι ίδιες μέθοδοι λάσπης τζιαι ατεκμηρίωτων προσωπικών επιθέσεων...
   που δικαιώνουν την απόφασή μου να σου βάλω Χ.
   Ένα κατινιό είσαι. Όποιος εν σε ξέρει ακριβά σε γοράζει. Αννέν σύντροφος δικός σου τζιείνος που λαλείς τζιαι που πάλε μόνον εσύ ξέρεις, τζιαι εν σε επήρεν χαπάριν ως τωρά, πάει να πει πως έννεν με τούτος σόιν.

   Διαγραφή
 6. Disdaimona,

  Μια κουβέντα μόνο για το θέμα της τυχόν «απαγορευσης της ΧΑ»: Την απάντηση τη δίνεις ΕΣΥ η ίδια στο Blog ΣΟΥ [http://disdaimona.blogspot.ch/2013/09/blog-post_21.html] με την τοποθέτηση ΣΟΥ: «Υπέρ - εαν μιλάμε για μονομερή απαγορεύση της ΧΑ στην Ελλάδα χωρίς ουρές για “άλλα άκρα” ουτε στην Ελλάδα, ούτε αλλού»... Όλα τ’ άλλα που είπες εδώ, έχω την άποψη, πως ήταν παραπάνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανευ ευχαριστω για την προσπαθεια να παραστησεις τον Κοφι Αναν - :) εν ειχα προθεση να ξαναρχισω να σχολιαζω δαμε - απλα θεωρω πολλα τραγικο - να χτυπουν οι εφοπλιστες τον Φυσσα τζαι ο Νεος το χτιν τζαι το χτοσιεριν με το ΚΚΕ - ε τζαι λλιην αντροπην!!! Αν καποιος διατηρει αντιστασεις απεναντι στο εφοπλιστικο κεφαλαιο εν τα σωματεια του ΚΚΕ...φταιει το ΚΚΕ γιατι δεν δεξιωθηκεν την Λατση μαζι με τον Τσιπρα...

   τεσπα - ο φιλος νεος ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα καθηγητη που γραφει κειμενα αλλα στην πραγματικοτητα εν καταλαβει παραπανω που θκυο κουτσια...εν εξηγειται διαφορετικα το κολλημα αυτου του ανθρωπου στην συνθηματολογια που νομιζει πως ειναι πολιτική. Εκτος αν προκειται για περιπτωση ακελικου υπαλληλου, τζαι σορυ.

   εν θα επανελθω.

   Διαγραφή
  2. :-) είδες κύριε Κκόφι με τι έχουμεν να κάμουμεν;

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος21/9/13, 9:42 μ.μ.

  ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !! ΤΕΡΜΑ ΦΤΑΝΕΙ !!! ΤΟ ΕΛΑΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΧΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!! ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΧΕΡΚΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΨΗΦΙΣΑΝ !!! ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ?? ΤΖΙΝΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΕΕ ΤΖΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΚΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΚΕΛΛΕ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ .. ΣΤΗΝ ΠΙΣΣΑ ΤΖΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΓΛΑΣΗ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως να ξηλωθεί κάτι όπως τον φασισμό φίλε; Να ηττηθεί χρειάζεται, όχι να ξηλωθεί.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/9/13, 11:49 μ.μ.

   ΝΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ !!!!

   Διαγραφή
  3. Το αντίθετο πιστεύω. Δεν νικιέται ο φασισμός με διατάγματα. Πρέπει να συντριβεί από τους εργαζόμενους διαλεκτικά και πολιτικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά, οικογενειακά. Αν η κοινωνία έχει εκφασιστεί και πλειοψηφικά στηρίζει την Ακροδεξιά, με όποιο κουστούμι κι αν εμφανίζεται, πως θα το ξηλώσεις τούντο πράμα.
   Έχασες τζιαι παίζεις άμυνα.

   Δεν νομίζω, με την ποινικοποίηση του φασισμού ως χαρακτηριστικό μόνο της ΧΑ και του ΕΛΑΜ, να εξυπηρετούμε τίποτε εκτός από το να σκάβουμε τον λάκκο μας.
   Φασισμός εν πρώτα τζιαι κύρια ο εθνικισμός τζιαι η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Φκαίννουν εκτός νόμου τούτα σε ένα αστικό κράτος;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/13, 12:33 π.μ.

   ΝΕΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΖΑΙ ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΕΝΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΑ ΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΚΙΑ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΖΑΙ ΕΞΩ , ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΑΛΟΥΜΕ ΛΟΟΥΘΚΙΑ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝ ΜΕ ΤΟΥΤΑ ΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΠΟΥ ΗΒΡΑΝ ΤΖΑΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΟΥΤΟΙ!!

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος21/9/13, 9:46 μ.μ.

  ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΑΣ

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!

  http://www.protothema.gr/article/312743/mi-hasete-to-thema-tis-kuriakis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επισης θεωρώ πολλα τραγικο Ακελικος να διαφημίζει την φυλλαδα του Θεμου Αναστασιαδη, οταν σημερα ο τοπος εβουηξεν για το θρασος του φασιστα αυτου να βαλει ετσι πρωτοσελιδο τζαι κοσμος εζητουσεν να σταματησει να πουλιεται καν στα περιπτερα!!

   Σταθμοι εφκαλαν ανακοινωσεις πως απο αυριο αποκλειουν την εφημεριδα "Πρωτο Θεμα" απο τα ρεπορταζ τους.

   αλλα ειπαμεν: συκωτακια αρνισια, αντιφα, κομμουνισμος και βαλε μαστορα οτι αλλο θελεις μεσα...θελουμεν τζαι διαλεκτικα επιχειρηματα κατα τα λοιπα..

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/9/13, 11:41 μ.μ.

   ΔΙΣΔΑΙΜΟΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΚΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΖΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ . ΤΖΑΙ ΜΕΝ ΕΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ!!!! ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

   Αυτή Αυτή η φωτογραφία είναι διαφορετική. Πολύ διαφορετική. Είναι η κορύφωση του δράματος που ζει η ελληνική κοινωνία πολλούς μήνες τώρα. Είναι μια φωτογραφία-σταθμός γιατί θα αποτυπώσει οριστικά και αμετάκλητα στο συλλογικό υποσυνείδητο αυτό που πραγματικά συνέβη μια επώδυνη ιστορική περίοδο. Η φωτογραφία λέει την αλήθεια. Χωρίς αναλύσεις, χωρίς φτιασιδώματα. Είναι σοκαριστική και κυνική. Όπως η πραγματικότητα. Και ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους. Οι μέρες περνάνε, η ειδησεογραφία τρέχει. Σε λίγες μέρες-ίσως εβδομάδες- η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα είναι μια "σκληρή" ανάμνηση. Οι Χρυσαυγίτες θα ξανακάτσουν στα έδρανα του κοινοβουλίου και τα κόμματα θα συζητούν για την θεωρία των δύο άκρων. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θα ξανακάνει δηλώσεις και ο Φαήλος θα στέλνει χυδαία μηνύματα στο Twitter. Θα ξανάρθει επίσης η τρόικα. Και μεις όλοι θα συνεχίσουμε να ζούμε. Καλά, κακά θα συνεχίσουμε να ζούμε. Όλοι εκτός του Παύλου Φύσσα και της οικογένειας του. Αυτή λοιπόν η φωτογραφία δίνει μια μεγάλη ευκαιρία: Να είναι το σύμβολο του μέλλοντος. Να είναι η φωτογραφία που θα θυμίζει ότι η χώρα αυτή βασανίστηκε και "γλύτωσε" από το τέρας του φασισμού. Είναι μια φωτογραφία τέλος, που θα κρατήσει ζωντανή την μνήμη. Ας θυμηθούμε έναν άλλο νεκρό που η φωτογραφία του δημοσιεύθηκε σε όλες τις γωνιές της υφηλίου. Του Τσε Γκεβάρα. Μια αποκρουστική φωτογραφία με τον Τσε νεκρό και γύρω του- σαν τα κοράκια -οι εκτελεστές του. Ο Τσε πάνω σε ένα φορείο φαίνεται σαν να κοιμάται και οι άνθρωποι γύρω από το πτώμα μοιάζουν περισσότερο αποκρουστικοί από το νεκρό. Καμάρωναν για τη μεγάλη τους επιτυχία. Είχαν σκοτώσει τον Comandante αλλά δεν ήξεραν ότι ήταν ήδη αθάνατος.

   Διαγραφή
  3. Καλό το κείμενο. Η αντίδραση στην δημοσίευση από το "θέμα", έχει να κάνει ακριβώς ότι αυτό γίνεται για εμπορικούς σκοπούς από μια εφημερίδα που "έχτισε" τη ΧΑ.
   Η ίδια η φωτογραφία, μάλλον ως ένα εικόνισμα ενός αγίου της αριστεράς θα μπορούσε να εκληφθεί. Να δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα, τους Καβάζογλου-Μισιαούλη νεκρούς κι αγκαλιασμένους...

   Διαγραφή
  4. Φίλε μου ανωνυμε συγνωμη, αλλα το θεμα με το ΠΡΩΤΟ Θ(ΑΙ)ΜΑ όπως λεγεται πλεον εφτασεν απο την οικογενεια του Φυσσα ως καταγγελια στον Αρειο Παγο...αν καμω κεφι θα σου βαλω τζαι ενα γραμμα που του εστειλαν οι αντεξουσιαστες...εν γινεται εμεις να διαδιδουμεν τον φασιστα - το ενα δεν το ξερουμε, το αλλον αγνοουμεν το, εν ετσι που καταληγουμε μες τες εκκλησιες να καμνουμεν αντιφασισμο με τον Μπαροζο...

   http://www.efsyn.gr/?p=117840

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/13, 12:12 π.μ.

   ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
   http://2.bp.blogspot.com/-mD6QhbJoBWg/UXG7cJeJYiI/AAAAAAAABgg/z8FQ0a4RexI/s1600/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF.jpg

   ΤΖΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
   http://thehistoryofgreece.blogspot.com/2013/04/1912-1963.html

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/9/13, 12:23 π.μ.

   ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΔΙΣΔΑΙΜΟΝΑ ΕΝ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΚΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ, ΕΣΥ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΥΛΛΟΣ ΕΝ ΤΟΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΝΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΖΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ??

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...