"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: συμβόλαια θανάτου με παραγγελιοδότες τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους

 • Κερατσίνι-Πέραμα: Το λαϊκό κίνημα του Πειραιά στο στόχαστρο της Ακροδεξιάς για να περάσουν οι πολιτικές των εφοπλιστών και των βιομηχάνων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.
 • Η μητρική οργάνωση του ΕΛΑΜ, Χρυσή Αυγή, ομάδα κρούσης της πλουτοκρατίας απέναντι στην Αριστερά και την εργατική οργάνωση - Η Δεξιά δεν βλέπει το πρόβλημα γιατί είναι μέρος του προβλήματος.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 20/9/2013
 • Με την προχθεσινή δολοφονία στο Κερατσίνι του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, μέλους της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Πειραιά, καθώς και την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα τα μεσάνυχτα στις 12 του Σεπτέμβρη, «εγκαινιάστηκε» στην Ελλάδα με τον πιο φρικιαστικό τρόπο το νέο πογκρόμ στοχοποίησης και εκφοβισμού της Αριστεράς και των συνδικαλιστών, εκ μέρους των μπράβων της πλουτοκρατίας. 
 • Ο τριαντατετράχρονος Παύλος Φύσσας, μαχαιρώθηκε από φασίστες οι οποίοι επιτέθηκαν απρόκλητα σ’ αυτόν και σε συναγωνιστές του, υποκύπτοντας τελικά σε τραύματα από μαχαίρι. Ο δράστης ο οποίος συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ομολόγησε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή ενώ βρέθηκαν και τα κομματικά του έγγραφα. Σοβαρά τραυματισμένους είχαμε πέντε μέρες νωρίτερα και σε μια άλλη συνοικία του Πειραιά, το Πέραμα, από επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε κομμουνιστές που προέβαιναν σε αφισοκολλήσεις.
 • Όλα δείχνουν πως στόχος σε αυτή την περίπτωση ήταν ηγέτες σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που αντιτίθενται στα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλονται στον κλάδο. Τεκμήριο που ενισχύει την υπόθεση πως καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι νυκτερινές αιματηρές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, είναι οι δημόσιες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού μόλις τον περασμένο Αύγουστο, που σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, έκανε λόγο για «εξαφάνιση» του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από τους χώρους εργασίας προκειμένου τα «καράβια να ξαναέλθουν πίσω» από τους «δυσαρεστημένους» έλληνες εφοπλιστές.
 • Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο Γ. Λαγός αναφέρει χωρίς περιστροφές πως «η Ζώνη θα κινηθεί, και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ οι οποίοι καπηλεύονται την κατάσταση, θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα».
 • Οι επιθέσεις που εκτυλίχτηκαν και ο φόρος αίματος που πληρώνει για άλλη μια φορά το λαϊκό-εργατικό κίνημα Πειραιά, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις δημόσιες απειλές του φασίστα βουλευτή, μάλλον επιβεβαιώνουν το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή εκτελεί συμβόλαια τρομοκράτησης του λαού με παραγγελιοδότες τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους που θέλουν να πατάξουν τη συνδικαλιστική οργάνωση και τις διεκδικήσεις.
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΜ
 • Τη στιγμή που αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο του νεοφασιστικού κόμματος στην Ελλάδα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, δεν διαβλέπει ανάλογους κινδύνους στην Κύπρο. 
 • Σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων σχετικά με την αντιμετώπιση ακροδεξιών οργανώσεων με αφορμή την πρόθεση της Γαλλικής Κυβέρνησης να «προχωρήσει σε νομοθετική απαγόρευση της δράσης οργανώσεων που προωθούν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον άκρατο εθνικισμό και τη βία», ο Υπουργός, με γραπτό του σημείωμα στις 11/9, αποφαίνεται πως «δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο» ούτε και  οργανώσεις με τέτοια χαρακτηριστικά.
 • Προφανώς, διέλαθε της προσοχής του Ιωνά Νικολάου, καθώς και της Αστυνομίας την οποία επικαλείται στην αναφορά του, το γεγονός πως ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή αποκαλύπτουν αβίαστα τις οργανωτικές τους σχέσεις, γεγονός που άλλωστε επιβεβαιώθηκε με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής στις προεκλογικές εκδηλώσεις των κύπριων «εθνικιστών», όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται. Ούτε είδαν τις πορείες κατά των μεταναστών το 2011, τις συμπλοκές στις Φοινικούδες και την Φανερωμένη με δημοκράτες ακτιβιστές ή τον ξυλοδαρμό λαχειοπώλη στη Λήδρας γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί περαστικούς αλλοδαπούς που έγιναν στόχος των Ελαμιτών.
 • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης καθώς και σύσσωμη η ηγεσία της Κυπριακής Δεξιάς κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, αδυνατώντας να παραδεχτούν το πασιφανές, ότι δηλαδή το νεογριβικό κόμμα έχει αλώσει στην κυριολεξία τις κερκίδες των εθνικοφρόνων σωματείων και κατ επέκταση τη νεολαία της Δεξιάς και κτίζει πάνω στη νέα γενιά τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, όπως ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα.
 • Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Αρχιεπισκόπου δεν βλέπει το πρόβλημα, γιατί είναι μέρος του προβλήματος. Η Ακροδεξιά είναι η ιστορική φύτρα της αλλά και ο σύγχρονος συνοδοιπόρος της στα μνημόσυνα των Γρίβα και Σαμψών,  στον αντιΑΚΕΛισμό, την παραχάραξη της ιστορίας και την εκμετάλλευση των μεταναστών που με μαθηματική ακρίβεια ακολουθείται από επίθεση σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...