"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Οκτωβρίου 2013

Εφοπλιστές, άνθρωποι της νύκτας και αρχιερείς πίσω από το νεοναζισμό

  "Έστι ουν" ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή

 • Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το ελληνικό Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) να κατέχει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.
 • Εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου και διασύνδεση με ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις δείχνουν οι αποκαλύψεις στον ελληνικό τύπο.
 • Να ερευνηθούν και οι χρηματοδότες του ΕΛΑΜ, του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.
 • Στις κερκίδες, τα νυκτερινά κλαμπ και τα γυμναστήρια η στρατολόγηση, με αναπόφευκτη μεταφορά του φαινομένου στα σχολεία  – Διασύνδεση και με εκκλησιαστικούς κύκλους.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 27/9/2013
 • Το κουβάρι των οικονομικών σχέσεων της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένα οικονομικά και εκκλησιαστικά κέντρα, άρχισε πλέον να ξετυλίγεται στην Ελλάδα, με τις ειδήσεις τα τελευταία 24ωρα να κάνουν λόγο για χρηματοδότηση του νεοναζιστικού μορφώματος από επιχειρηματίες νυκτερινών κέντρων με εμπλοκή στο ποδόσφαιρο, εφοπλιστές αλλά και μητροπολίτες. Στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται επίσης αναφορά σε «φάκελο» για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με εκβιασμούς και συμβόλαια θανάτου.
 • Τις αποκαλύψεις φέρνει στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, που σύμφωνα με πληροφορίες που αναδημοσιεύει ο αθηναϊκός τύπος έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με στόχο να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.
 • Δεδομένης της σχέσης του ΕΛΑΜ με το ελληνικό φασιστικό κόμμα, παρόμοια έρευνα προς αποκάλυψη των οικονομικών πόρων του κυπριακού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής, επιβάλλεται να γίνει και στην Κύπρο. Όπως άλλωστε δήλωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», το κόμμα του «είναι η Χρυσή Αυγή Κύπρου» που τυγχάνει να έχει διαφορετική ονομασία από την μητρική οργάνωση λόγω της άρνησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών να αποδεχτεί την ίδρυση πολιτικού φορέα με την επωνυμία της ελληνικής νεοναζιστικής συμμορίας το 2008, επί υπουργίας Νεοκλή Συλικιώτη.
 • Όπως αποκάλυψε επίσης ο Χρίστος Χρίστου σε περσινή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο ίδιος «εκπαιδεύτηκε» για δώδεκα χρόνια στο πλάι των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής, επισπεύδοντας, με τις ευλογίες του «φύρερ» Νίκου Μιχαλολιάκου  τη μεταφορά της οργάνωσης στην Κύπρο, «όλως τυχαίως» τη χρονιά που εκλέχθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.    
 • Το στήσιμο γραφείων και τοπικών οργανώσεων σε κάθε πόλη εκ μέρους του ΕΛΑΜ, η «στρατολόγηση» με σχετική ευκολία ενός σημαντικού αριθμού στελεχών παγκύπρια αλλά κυρίως η αδιάλειπτη συμμετοχή του κόμματος σε εκλογικές διαδικασίες, ακόμα και τις Προεδρικές, μαρτυρούν μια σχετική οικονομική ευρωστία που δεν δικαιολογείται με τις όποιες συνδρομές μελών και φίλων, ιδίως νεαρών και πολλές φορές ανέργων, μαθητών ή φοιτητών. Ενδεικτικά, και ως αποκαλυπτικό μέτρο σύγκρισης, αξίζει να αναφερθεί η αδυναμία των «Οικολόγων», του ΕυρωΚό ή και της ΕΔΕΚ, να κατέλθουν με δικό τους υποψήφιο στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, με βασικό αποθαρρυντικό παράγοντα το οικονομικό κόστος της προεκλογικής εκστρατείας.
 • Γίνεται λοιπόν σαφές, πως το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο δέχεται από το 2008 σοβαρές οικονομικές ενέσεις, με πιθανότερο και μάλλον αυταπόδειχτο βασικό χρηματοδότη τη μητρική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, που με τη σειρά της, όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες που φέρεται να κατέχει το ΣΔΟΕ, ενισχύεται από επιχειρηματικούς, «νυχτερινούς» και εκκλησιαστικούς κύκλους στην Ελλάδα.
ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
 • Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που βγαίνουν στην δημοσιότητα στην Ελλάδα, υπάρχει οικονομική σχέση μεταξύ νυχτερινών κέντρων, ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων και συνδέσμων φιλάθλων με τη Χρυσή Αυγή. Η μέθοδος στρατολόγησης νεαρών στα γήπεδα φαίνεται να είναι μια «πετυχημένη» συνταγή που συνδυάζει το στοιχείο της νυχτερινής διασκέδασης αλλά και των γυμναστηρίων, αφού ηγετικά στελέχη των «λόχων» των νεοφασιστικών οργανώσεων δραστηριοποιούνται τόσο στις κερκίδες, όσο και ως «φρουροί ασφαλείας» σε κλαμπ, με απαραίτητο προσόν τη σωματική διάπλαση τύπου bodybuilding.
 • Η διασύνδεση του ΕΛΑΜ με το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι επίσης εμφανέστατη, μέσω των οργανωμένων φιλάθλων των μεγάλων εθνικοφρόνων σωματείων, του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα Λεμεσού, με αναπόφευκτη διάχυση του φαινομένου και στη μαθητιώσα νεολαία.  
 • Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της σχέσης, εκτός από τις ναζιστικές «επιδείξεις» στις κερκίδες των τριών συλλόγων, είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων της Ανόρθωσης, Θεόδουλος Αναστάση, φέρεται να είναι οργανικό μέλος του ΕΛΑΜ, δηλώνοντας μάλιστα δημοσίως αυτή του την ιδιότητα με αφορμή της πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ποζάροντας μάλιστα με τους Κασιδιάρη και Λαγό. Ενδεικτική της άλωσης του ΣΥ.ΦΙ. του ΑΠΟΕΛ από στελέχη του ΕΛΑΜ, ήταν και η «απαγόρευση εισόδου»  στο σωματείο για τον Νίκο Αναστασιάδη από τους οργανωμένους οπαδούς τον Απρίλη του 2011, όπου θα εκφωνούσε τον «πανηγυρικό» για την έναρξη της δράσης της ΕΟΚΑ.
 • Ταυτόσημα είναι και τα χαρακτηριστικά διασύνδεσης Χρυσής Αυγής και ΕΛΑΜ με εκκλησιαστικούς κύκλους σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τις γνωστές δηλώσεις περί «μορφωμένων παιδιών με καλές ιδέες», καθώς και ο Μητροπολίτης Κερύνειας με τη συμμετοχή του ως ομιλητής σε εκδήλωση του ΕΛΑΜ, δεν είναι οι μόνοι αρχιερείς που εγκρίνουν και προβάλλουν το νεοναζιστικό κίνημα της Κύπρου.
 • O Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός συμπαραστάτης του φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα, δήλωνε μόλις μια μέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με επιστολή του πως «εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ορισμένων τουλάχιστον μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η “γλυκειά ελπίδα” στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς τους οποίους διερχόμεθα»!
 • Με ξεκάθαρο αντικομμουνιστικό και χρυσαυγίτικο πνεύμα είναι και συχνές δηλώσεις του Μητροπολίτη Κόνιτσας, Αντρέα. Σε εκδήλωση ακροδεξιών στο Γράμμο τον Σεπτέμβρη του 2012, επιτιθέμενος κατά της Αριστεράς από το βήμα, έλεγε επί λέξει πως «μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε, μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια», δηλώσεις που δεν απέχουν και πολύ από αυτές του Χρυσοστόμου Β’ ο οποίος θα ψήφιζε «μαύρο παρά Αριστερό» και που γενικά θεωρεί τους κύπριους κομμουνιστές ως την κακοδαιμονία του τόπου με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...