"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

11 Οκτωβρίου 2013

Μετά το κράτος πρόνοιας… ξηλώνουν και το κράτος δικαίου!

Ο Πολύκαρπος ζει! Μετά την άδικη καταδίκη του Κώστα Παπακώστα
 άνοιξε η όρεξη
 του βαθέως κράτους της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
 • Έδωσε δείγματα γραφής ο νέος Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης: Στα μαλακά οι «εγκέφαλοι» Νίκος Λίλλης και Χαράλαμπος Λιοτατής, για να πληγεί το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του.
 • Επιβεβαίωση της αρθρογραφίας της ΓΝΩΜΗΣ: Η Αριστερά ξανά στο απόσπασμα για να περάσουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι αντεργατικές ατζέντες.
 • Πολιτική η δίωξη κατά του ΑΚΕΛ: Στημένες οι δίκες – κατασκευασμένα τα κατηγορητήρια.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ*
 • Η ΓΝΩΜΗ για μήνες τώρα ξετυλίγει το κουβάρι της πολιτικής δίωξης που υπόκειται το Λαϊκό Κίνημα μέσω της ηθικής και θεσμικής εξόντωσης των ηγετικών του στελεχών. Προειδοποιήσαμε τα μέλη και τους φίλους του ΑΚΕΛ για το πογκρόμ πολύμορφων επιθέσεων που ετοιμάζει το κατεστημένο της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς με στόχο το «γώνιασμα» του κόμματος και ζητούμενο την επιβολή των μεθοδεύσεων της ντόπιας πλουτοκρατίας και των Δυτικών χωρίς λαϊκές αντιστάσεις.
 • Μιλήσαμε για δίκες-παρωδία, γράψαμε για την Αριστερά που μπαίνει ξανά στο απόσπασμα προκειμένου να αφαιρεθεί από το δημόσιο συμφέρον και την ίδια τη Δημοκρατία το μοναδικό τους στήριγμα, το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού.
 • Πολλοί μας θεώρησαν υπερβολικούς, άλλοι πίστεψαν πως το βαθύ κράτος θα ξεθυμάνει με την αποχώρηση Δημήτρη Χριστόφια, την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη και την αστήρικτη καταδίκη του Κώστα Παπακώστα για την τραγωδία στο Μαρί. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: Για τους ίδιους λόγους που τέθηκε στο στόχαστρο του κατεστημένου ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η διακυβέρνησή του, η άρχουσα τάξη διαμέσου του ΔΗΣΥ και των ΜΜΕ της διαπλοκής συνεχίζει να θέλει την κεφαλή του ΑΚΕΛ επί πίνακι, και μάλιστα με εμφανώς επαυξημένες απαιτήσεις.
 • Τα κίνητρα είναι σαφή για όσους τολμούν να κοιτάξουν πίσω από τη στημένη δημοσιογραφία, την προπαγάνδα της πλουτοκρατίας και τις κατασκευασμένες «ερευνητικές επιτροπές» που διορίζουν οι διώκτες της Αριστεράς. Θέλουν να σπιλώσουν το Κίνημα, να το αποκόψουν από τις μάζες των υποστηρικτών του για να μπορούν απερίσπαστοι και ανεμπόδιστοι να ξηλώνουν το κράτος πρόνοιας, τη δημόσια επιχειρηματικότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το ΑΚΕΛ και τα ηγετικά του στελέχη είναι τα εμπόδια που πρέπει να παραμεριστούν για να επιβληθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι αντεργατικές ατζέντες.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ CYTA ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
 • Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της CYTA με τίμημα που δεν ξεπερνά ούτε το 50% της πραγματικής της αξίας καθώς και το μπάσιμο από την πίσω πόρτα ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου, είναι τα πραγματικά γεγονότα που συγκαλύπτονται πίσω από τη δίωξη του Στάθη Κιττή και των στελεχών του ΑΚΕΛ Λάρνακας.  
 • Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση των ανώτατων στελεχών της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπου Έλληνα και Σόλωνα Κασίνη, είναι ενδεικτικός της πορείας που έχουν πάρει τα πράγματα σε ότι αφορά τα ενεργειακά. Και ούτε είναι άσχετο φυσικά το γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA, σε συνεργασία με την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, κατέθεσαν προτάσεις για αντιμετώπιση των απαιτήσεων της Τρόικας που θα διέσωζαν τον δημόσιο χαρακτήρα των οργανισμών. Η Δεξιά και άρχουσα τάξη που εποφθαλμιά τον πλούτο του λαού εμφανίζονται πλέον ως οι τιμωροί και οι εκδικητές ενάντια σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών.
 • Δυστυχώς, ο νέος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δεν απέφυγε να ταυτιστεί από τις πρώτες του κιόλας μέρες μετά τον διορισμό του, με τις φανερές επιδιώξεις των Κυβερνώντων. Με ισχυρισμούς που περιέχονται σε μόνο μία κατάθεση αμφιβόλου ειλικρίνειας, τέθηκαν υπό κράτηση τα στελέχη του ΑΚΕΛ, Χρίστος Αλέκου και Βενιζέλος Ζαννέτος, τη στιγμή που οι δύο βασικοί οργανωτές της «επιχείρησης Δρομολαξιά», Νίκος Λίλλης και Χαράλαμπος Λιοτατής, λειτουργούν πλέον ως μάρτυρες κατηγορίας αντί ως βασικοί κατηγορούμενοι, εξυπηρετώντας τους στόχους του κατεστημένου.
 • Το έργο το έχουμε ξαναδεί την αμέσως προηγούμενη περίοδο με τον Συνταγματάρχη Γιώργο Γεωργιάδη, από καθ’ ύλην αρμόδιο επί των φορτίων στο Μαρί, να μετατρέπεται από τον προηγούμενο Γ. Εισαγγελέα σε κατήγορο για να «δώσει» τον Υπουργό του. Όπως και με τον Αθανάσιο Ορφανίδη, τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που επί των ημερών του έγινε η διάβρωση του οικονομικού συστήματος της χώρας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την επιτροπή Πική για να πληγεί η προηγούμενη διακυβέρνηση, μένοντας στην ουσία στο απυρόβλητο παρά τις φανερές του ευθύνες. Ευθύνες που τον ανάγκασαν μάλιστα να δηλώσει στον Πέτρο Κληρίδη πως δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στην Κύπρο προκειμένου να αποφύγει ποινικές διώξεις εκ μέρους ιδιωτών. 
*Στη ΓΝΩΜΗ, 4/10/2013

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/10/13, 1:49 π.μ.

  Ποιο κράτος πρόνοιας και ποιο κράτος δικαίου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όση πρόνοια κι όση δικαιοσύνη είχαμε φίλε/φίλη.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...