"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

16 Οκτωβρίου 2013

Αντίσταση στα «στημένα» του Συναγερμού και της άρχουσας τάξης

Σικέ παντού – Αλωνίζει η διαπλοκή και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης
 • Από το 2009 εξελίσσεται μια «αριστοτεχνική» πλύση εγκεφάλου του λαού με στόχο να του αφαιρέσουν το δίχτυ προστασίας που του παρείχε η διακυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ – Ξυπνούν πολλοί από την ύπνωση.
 • Κορυφή του παγόβουνου το «πόρισμα» της Ερευνητικής Επιτροπής Πική-Ιωνά για την Οικονομία και οι συλλήψεις στελεχών του ΑΚΕΛ Λάρνακας – Επανάληψη της στάσης Πολυβίου και της δίκης για το Μαρί.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 11/10/2013
 • Η ανισορροπία του πορίσματος της επιτροπής για την πορεία της Κυπριακής Οικονομίας, ξύπνησε αρκετούς από την αντιΑΚΕΛική ύπνωση στην οποία παραδόθηκαν την τελευταία τετραετία. Η τοποθέτηση για το πόρισμα Πική από τον Σταύρο Ζένιο, τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου που εργάστηκε υποστηρικτικά για το κομμάτι διερεύνησης των Τραπεζών, ήταν κατεδαφιστική για τη μέθοδο που ακολουθήθηκε και τα συμπεράσματα που τελικά καταγράφηκαν.
 • Η άποψη του πανεπιστημιακού περί «κωμωδίας της διερεύνησης», που ας σημειωθεί έχει σε αρκετές περιπτώσεις συγκρουστεί με την προηγούμενη Κυβέρνηση και την Αριστερά, έρχεται να προστεθεί και άλλες εκτιμήσεις, επίσης προερχόμενες από τον χώρο της Δεξιάς, όπως για παράδειγμα των Αλέκου Μαρκίδη και Χρίστου Πουργουρίδη. Και οι μαρτυρίες αυτές, από παράγοντες που κάθε άλλο παρά συντάσσονται με το Λαϊκό Κίνημα, αποτελούν τεκμήρια για τη συνεχιζόμενη εκτροπή των θεσμών με στόχο τη φίμωση του ΑΚΕΛ.
ΕΓΙΝΑΝ «ΘΕΣΜΟΣ» ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ
 • Είναι ξεκάθαρη πια η μονομέρεια, η ακρότητα ουσιαστικά με την οποία διαχειρίζεται τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα η άρχουσα τάξη, μέσω του ΔΗΣΥ, του Αρχιεπισκόπου και των συνεργατών τους, στη Δικαιοσύνη και αλλού. Ειδικά μετά την τοποθέτηση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στο πόστο του Βοηθού Εισαγγελέα τα φαινόμενα ετσιθελισμού και χειραγώγησης γίνονται πλέον ο κανόνας, με τη ποιότητα της Δημοκρατίας στην Κύπρο δικαίως να αμφισβητείται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
 • Μόνο ένα καθεστώς θα μπορούσε να επηρεάζει τόσο απροκάλυπτα τις θεσμικές διαδικασίες και τη Δικαιοσύνη, όπως έχει ξεκάθαρα διαφανεί τόσο στην περίπτωση της προφυλάκισης των στελεχών του ΑΚΕΛ Λάρνακας όσο και στο «πόρισμα» της επιτροπής Πική.
 • Μέχρι και ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ που συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις επιθέσεις ενάντια στον τέως πρόεδρο, με πρόσφατες δηλώσεις του μαρτυρεί μια «αριστοτεχνική» χρήση της δαιμονοποίησης Χριστόφια από την τότε αντιπολίτευση, για να συγκαλυφθούν τα πραγματικά εγκλήματα σε βάρος του λαού.
 • Ποτέ δεν είναι αργά φυσικά για να αφαιρεθούν τα πολλαπλά πέπλα αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης που επιβάλλονται στην κοινωνία από τα διαπλεκόμενα κόμματα και ΜΜΕ. Έστω κι αν αυτό προϋποθέτει πως θα γίνουν επίπονές αυτοκριτικές από τον κάθε ένα ξεχωριστά για τη στάση του σε άλλα κομβικά σημεία των τελευταίων χρόνων, και ειδικά στη περίπτωση της τραγωδίας στο Μαρί.
 • Γιατί, αυτό που συνέβηκε με την υπόθεση της ερευνητικής επιτροπής που έστησαν οι Ιωνάς-Αναστασιάδης, ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της επίσης κραυγαλέα ανεδαφικής έρευνας Πολυβίου. Και είχαμε επανάληψη του φαινομένου, αυτή τη φορά ως φάρσα, γιατί ακριβώς οι διάφοροι κοινωνικοί παράγοντες, όπως καληώρα οι κύριοι Ζένιος και Κολοκασίδης, συνέπλευσαν τότε με την περιρρέουσα δίνοντας κάλυψη στον εξόφθαλμο παραλογισμό.
ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ – ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ
 • Η σπουδή για απόδοση ευθυνών στον αρχηγό του κράτους για ένα στρατιωτικό ατύχημα, αφήνοντας επιμελώς στο απυρόβλητο της στρατιωτική ηγεσία και τους καθ’ ύλη υπεύθυνους, συνεχίστηκε και στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας το οποίο τελικά απέδωσε ευθύνες στον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Άμυνας και σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Όχι μόνο απαλλάσσοντας τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, αλλά χρησιμοποιώντας τον βασικό υπεύθυνο για την ασφάλεια των εμπορευματοκιβωτίων, συνταγματάρχη Γεωργιάδη, ως μάρτυρα κατηγορίας.
 • Και αυτό «πέρασε», τόσο στη κοινωνία, όσο και σε προσωπικότητες με άποψη στα νομικά και πολιτικά θέματα. Γι αυτό δεν πρέπει να ξενίζει η ευκολία με την οποία η άλλη στημένη διερεύνηση, αυτή για την υπόθεση Δρομολαξιάς, «διυλίει τον κώνωπα» και καταπίνει το πραγματικό έγκλημα, χρησιμοποιώντας τις μαρτυρίες των αρχιτεκτόνων της συγκεκριμένης κομπίνας, προκειμένου να πληγεί το ΑΚΕΛ.
 • Οι κυβερνώντες θεώρησαν πως μπορούν να συνεχίσουν επ’ άπειρον να πατούν πάνω στο χαλί της δαιμονοποίησης του ΑΚΕΛ και των στελεχών του. Παρατράβηξαν όμως το σκοινί,  και ενδεχομένως να το έκοψαν, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και χθεσινών συνοδοιπόρων τους στην αντιΑΚΕΛική υστερία.
 • Το ζήτημα φυσικά δεν είναι οι καλοδεχούμενες μεν, αλλά περιστασιακές εκλάμψεις επιστημονικότητας και ήθους από ορισμένους που έχουν τη δυνατότητα να εκφέρουν δημόσιο λόγο. Ο αγώνας είναι να συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη την ύπνωση, να φτύσει το δηλητήριο των ΜΜΕ, να δει κατάματα τις πραγματικότητες και να αντισταθεί στα στημένα.
 • Τέσσερα χρόνια ψέματα είναι ήδη πολλά. Καιρός να αναγνωριστούν από τις πλατιές μάζες και ορισμένες αλήθειες, έστω και τώρα, για τις βαριές ευθύνες των τραπεζιτών και των στρατιωτικών, αλλά και όσων πολιτικών φρόντισαν να τους συγκαλύπτουν, χρησιμοποιώντας της Αριστερά ως αποδιοπομπαίο τράγο. Τελικός στόχος της επίθεσης του κατεστημένου είναι άλλωστε ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι και το βιοτικό τους επίπεδο.

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/10/13, 12:17 μ.μ.

  "[...]το δίχτυ προστασίας που του παρείχε η διακυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ"

  Από προστασία άλλο τίποτε η διακυβέρνηση Χριστόφια!
  Πόσα σκάνδαλα πρέπει να αποκαλυφθούν ακόμα για να σταματήσετε τες αρλούμπες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κατω η χουντα του ακελ.ολοι στο κελι17/10/13, 4:41 μ.μ.

  Οι χιλιάδες ΑΚΕΛΙΚΟΙ επιχειρηματίες ανήκουν στην άρχουσα τάξη η στην εργατική τάξη?Ειδικά εκείνοι που γέμισαν την Κύπρο αλλοδαπούς και αυτοί που δεν τηρούν τα δηθεν εργατικα δικαιωματα που δηθεν αγωνιζεται για αυτα το ΑΚΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τους Πουργουριζη, Ζενιο, Κολοκασιδη και Μαρκιδη λοαρκαζεις τους μες σε τζινους που εξυπνησαν δηλαδη? Οι αστοι δεν ξυπνουν, οι αστοι ειναι υπουλοι. Ο ζενιος εσυμμετειχε σε ολη τη διαρκεια της κωμωδιας Πικη και αθυμηθηκε τωρα να αντιδρασει? Τουτος τζιαι η αλλη που εθυμωμενη με τον Χριστοφκια που εν την επαναδιορισε?

  Η τραγωδια ειναι οτι δεν ξυπνα κανενας. Ο κοσμος ειναι εντελως ηλιθιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/10/13, 9:17 π.μ.

  fuck akel & all leftists in cy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος21/10/13, 2:55 μ.μ.

  φοβασαι τον διαλογο,γιαυτο δεν απαντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/13, 4:07 μ.μ.

   φακ γιου ρε, που θελεις τζιε διαλογον ημιshi μου.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...