"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Οκτωβρίου 2013

Προϋπολογισμός πείνας με επίθεση στα λαϊκά στρώματα: Αποκαλύπτεται η απάτη Αναστασιάδη-Δεξιάς

 • Η Κύπρος βουλιάζει στην ανεργία και την ύφεση, πετσοκόβουν συντάξεις και επιδόματα, αλλά οι κυβερνώντες κάνουν χώρο και για άλλους ημέτερους στην κρατική μηχανή.
 • Ήθελαν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να βελτιώσουν δήθεν τις πρόνοιες για τις ευπαθείς ομάδες: Έβαλαν χέρι ακόμα και στις συντάξεις χηρείας και μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες κατά 126 εκατομμύρια ευρώ!
 • 5 σεντ το λίτρο πάνω τα καύσιμα από αυτούς που ζητούσαν ακόμα και αφαίρεση του ΦΠΑ από τη βενζίνη – Κινδυνεύουν Δήμοι και κοινότητες από τα νέα μέτρα.
 • Κανονική επιδρομή: Σφαγιασμός στα επιδόματα νυχτερινής βάρδιας και Σαββατοκύριακου.
 • Μόνη διέξοδος για το λαό η ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου – Καμιά ελπίδα μέσα στην Ευρωζώνη και τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλουν Τρόικα και Δεξιά.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 18/10/2013
 • Προεκλογικά, ο Νίκος Αναστασιάδης υποσχόταν στον Κυπριακό λαό ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο «για να βελτιώσει τις πρόνοιές του», ειδικά όσες αφορούσαν τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Κι αυτή, ήταν απ ότι διαφαίνεται η προμετωπίδα της κοροϊδίας και της απάτης εις βάρος της κοινωνίας. Αντί να υιοθετήσει την κατ’ αρχήν συμφωνία Χριστόφια-Τρόικας και να επιμένει για εφαρμογή της το ταχύτερο δυνατό και χωρίς επιπλέον όρους, ο Αναστασιάδης άνοιξε το παράθυρο της διαπραγμάτευσης, δήθεν για να πετύχει καλύτερους όρους για τις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, καταλήγοντας τελικά στο κούρεμα καταθέσεων που κατέστρεψε την οικονομία του τόπου.
 • Όχι μόνο  λοιπόν δεν προστάτευσαν τον απλό λαό, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μεταφέροντας αναλογικά τα βάρη στην πλούσια τάξη, αλλά ως πιστοί εντολοδόχοι της Τρόικας απλώνουν χέρι στις συντάξεις χηρείας με στόχο την εξοικονόμηση 8 εκ. ευρώ, επιβάλλουν εισφορά ύψους 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχων του δημόσιου τομέα, σχεδιάζουν αποκοπή ύψους 3% από τις απολαβές του προσωπικού και των συνταξιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ προτείνουν αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 5 σεντ το λίτρο και του ΦΠΑ κατά 1%.
 • Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση έκαναν σόου στα βενζινάδικα με τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, κλαυθμηρίζοντας τηλεοπτικώς για την ακρίβεια των καυσίμων, και αυτοί που ζητούσαν επιτακτικά την μείωση ή και ολοκληρωτική αφαίρεση του ΦΠΑ από τα καύσιμα. Οι ίδιοι που αρνούνταν να υπερψηφίσουν τις συγκαταβατικές και ισοζυγισμένες προτάσεις της περασμένης Κυβέρνησης για τη φορολόγηση της κτηματικής περιουσίας, για να έρθουν το περασμένο καλοκαίρι να επιβάλουν δυσβάσταχτα χαράτσια στην πρώτη κατοικία και τις μικρομεσαίες περιουσίες.
 • Είναι αυτοί, που μιλούσαν για ανάπτυξη και επενδύσεις ενώ τώρα παρουσιάζουν προϋπολογισμό με μηδενικά κονδύλια για ανάπτυξη. Η παράταξη που έσκιζε τα ιμάτιά της για την ανεργία ενώ τώρα προβλέπει «σταθεροποίησή» της στο 20% μέχρι το 2016.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ-ΒΟΛΕΜΑ – ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
 • Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, εκ μέρους της Τρόικας ουσιαστικά και χωρίς ίχνος κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου, προνοεί μεταξύ άλλων σφαγιαστικές πρόνοιες που αφορούν μείωση του εποχικού ωρομίσθιου προσωπικού κατά 25% με στόχο εξοικονόμηση 4,5 εκ. ευρώ, μείωση κατά 325 του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν τη χρονιά 2014 -2015 , μείωση κατά 13% του συνολικού κονδυλίου για κοινωνικές δαπάνες με στόχο τα 126,5 εκ. ευρώ και μείωση της χορηγίας για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 12% και τους ημικρατικούς κατά 19%. Πρόνοιες που ουσιαστικά θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα τόσο των Δήμων, όσο και της δημόσιας επιχειρηματικότητας.
 • Επιπλέον, οι Κυβερνώντες δίνουν συνέχεια στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με κουτσούρεμα της αποζημίωσης για εργασία την Κυριακή σε όσους κρατικούς υπαλλήλους εργάζονται σε σύστημα βάρδιας και του επιδόματος  για νυκτερινή εργασία.
 • Η κοροϊδία και η απάτη συνεχίζεται με κατάργηση 228 κενών μόνιμων θέσεων με δέσμευση για τη μη δημιουργία άλλων θέσεων και μη αναβάθμιση μισθολογικών κλιμάκων σε προσωπική βάση, τη στιγμή που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έχουν προσλάβει δεκάδες ημέτερους, το Προεδρικό «γέμισε» με επικοινωνιολόγους και άλλους παρατρεχάμενους και προγραμματίζονται ακόμα διορισμοί υφυπουργών που αναπόφευκτα με τη σειρά τους θα μπάσουν στο κρατικό μισθολόγιο επιπλέον γνωστούς και φίλους.
 • Η απάτη έχει πλέον αποκαλυφθεί. Ο λαός ξεγελάστηκε μέσω της δαιμονοποίησης της Αριστεράς, μπαίνοντας πλέον σε ένα τούνελ το οποίο δεν φαίνεται να έχει τέλος. Μόνος δρόμος η συνειδητοποίηση εκ μέρους των εργαζόμενων των αδιεξόδων της πολιτικής που εφαρμόζεται και η διάθεση για ανατροπή της. Υπάρχει ελπίδα, έξω από τις πολιτικές λιτότητας, της κατάργησης του κράτους πρόνοιας και του ξεπουλήματος της δημόσιας επιχειρηματικότητας. 

5 σχόλια:

 1. Ό στρατός ήβρεν τζιαι 200 000 € προϋπολογισμόν να κάμει μνημεία στο Μαρί. Που εξανακούστηκεν σε ευρωπαϊκόν κράτος, Να κάμνεις μνημεία για θύματα ετυχήματος. Αν εφκάλλαν τούτα τα λεφτά οι στρατιωτικοί τον τζιαιρόν που εκρατούσαν τζιόλας να κάμουν έναν στέγαστρον δεν ήταν να έχει ατύχημαν. Για τα μνημεία ήβραν τα. Αυτόν είναι το θέατρον του παραλόγου που θα παιχτεί την επόμενην δεκαετίαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, τζιαι ο ναυτικός όμιλος Αμμοχώστου κάμνει αγώνες ονομάζοντάς τους "Ιωαννίδια"...
   Τις προηγούμενες 200 χιλιάδες τες εκάμαν ΚΨΜ τζιαι εφωνάζαν ΟΛΕ που εκρούζαν τα μαυρογέριμα. Ύστερα που εσκοτώσαν τα κοπελλούθκια, έφταιεν ο Χριστόφιας...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος28/10/13, 7:53 π.μ.

  To "Ιωαννιδια" εν για να θυμουμαστε οτι εθελεν να φερει τζιαι ελικοπτερα και τους αδειουχους πισω για να τους σκοτωσει ουλλους με την αχαπαροσυνη του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τί περιμένεις από ένα κράτος που απώλεσε εδάφη ένεκα της δράσης του Γρίβα και διαθέτει λεωφόρους Γρίβα σε όλες τις πόλεις; Άτε και εις ανώτερα. Πάμε και για λεωφόρους Ιωαννίδη, γιατί όχι; Για τα άλλα θύματα έχει κάτι ή θα θυματοποιηθούν ακόμα μια φορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι αλήθειες και τα αυτονόητα είναι πλέον υπό διωγμό...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...