"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Οκτωβρίου 2013

Η τραγική επιβεβαίωση

Επιστροφή στο Μακαρθισμό και το Γιωρκατζισμό...
 • Στις 16 Σεπτεμβρίου έγραφα σ’ αυτό το μπλογκ ένα κείμενο με τίτλο «Βουτιά στα βαθιά». Ανέμενα, με τη μαθηματική και αλγοριθμική σκέψη που διαθέτει ένας πληροφορικάριος, μια ακόμα μεγάλη επίθεση της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς σε Κύπρο και Ελλάδα προκειμένου να κρυφτούν πίσω από πολιτικά θεάματα οι «αναγκαίες» επιλογές των νεοφιλελεύθερων καθεστώτων στις δύο χώρες. Επιλογές και κατευθύνσεις που οδηγούν αναπόφευκτα σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή, σε μια σύγχρονη μορφή κατοχής, στο τέλος κι αυτής ακόμα της λειψής αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της.
 • Την επόμενη μέρα είχαμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στον Πειραιά. Μια δολοφονία που επιταχύνει την εγκατάσταση της τραπεζιτικής δικτατορίας μέσω της θεωρίας των «δύο άκρων». Η Χρυσή Αυγή θα ενσωματωθεί στη Δεξιά, ο επόμενος στόχος των πολιτικών διώξεων θα είναι ενάντια στην Αριστερά. Στην Κύπρο, που προηγείται της Ελλάδας και δεν ακολουθεί όπως πολλοί νομίζουν, ήδη αυτό ξεκίνησε με τις ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες διώξεις στελεχών του ΑΚΕΛ στη βάση μαρτυριών που όζουν διαπλοκής και συναλλαγής. 
 • Έγραφα στις 16/9: «Όλα κρύβονται πίσω από τη δαιμονοποίηση του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Η κοινωνία βουλιάζει στην ανεργία και την ανέχεια από τις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης, και τα ΜΜΕ, οι αστοί και οι δηλητηριασμένοι οπαδοί συνεχίζουν ακόμα να αναμασούν την προπαγάνδα της περασμένης πενταετίας. Είναι έτσι κι αλλιώς η μόνη τους διέξοδος προκειμένου να ενοχοποιήσουν αυτούς που προστάτευσαν το λαό, και να ηρωοποιήσουν αυτούς που τον κατατρέχουν.
 • Τα ξαναπεράσαμε σαν κίνημα, αλλά και σαν λαός ευρύτερα. Ο εθνικισμός, ο αντικομουνισμός και η στροφή προς τη Δύση, το ΝΑΤΟ και τους οικονομικούς οργανισμούς της, δεν εξυπηρετεί τον απλό άνθρωπο. Φέρνει το διχασμό και τη ξένη επέμβαση. Ετοιμαστείτε για μια μεγάλη βουτιά στα βαθιά λοιπόν. Η ιστορία είναι καταδικασμένη να επαναλαμβάνεται για όσο οι λαοί δεν παίρνουν τα μαθήματά της».
 • Όταν εμείς θα συζητούμε για την υπόθεση της Δρομολαξιάς και τις «ευθύνες» Χριστόφια για την οικονομική κρίση, χιλιάδες θα ξεσπιτώνονται, ημικρατικοί θα ιδιωτικοποιούνται στο 1/3 της αξίας τους και θα καταλήγουν σε συγκεκριμένα κονσόρτιουμ, η ανεργία θα αφορά το κάθε σπίτι, η ύφεση θα σκαρφαλώνει στο 20% και το προδοτικό μνημόνιο του Μάρτη θα υπολείπεται μέχρι και 2 δις ετησίως για να υλοποιηθεί, λεφτά που θα πληρώσουν με μαθηματική ακρίβεια οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 • Και κυρίως, όταν εμείς συνεχίζουμε τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς, θα λύνεται το Κυπριακό πίσω απ τη πλάτη μας, με εγκατάλειψη και των τελευταίων επανενωτικών στοιχείων, σε διασύνδεση με το Φυσικό Αέριο και την ένταξη της Κύπρου στην πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
 • Είμαστε ήδη στα βαθιά. Οι αποφάσεις πάρθηκαν από τον δηλητηριασμένο λαό τον Φλεβάρη, είτε ευθέως, είτε διαμέσου της αποχής.
 • Μόνο σωσίβιο η σοσιαλιστική-διεθνιστική μας ιδεολογία. Μόνο οξυγόνο η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. 


2 σχόλια:

 1. Σαν τες "αυτοεκπληρούμενες προφητείες" έναν πράμαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τις εξυπνάδες δεν ξορκίζονται οι χούντες φίλε. Ούτε διασκεδάζεται η σύμπλευση μ' αυτές.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...