"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

21 Οκτωβρίου 2013

Η Δεξιά σε κυνήγι μαγισσών την ώρα που o λαός περνά στη φτώχια

Επιδρομή στο δημόσιο πλούτο, ανεργία, μετανάστευση, απώλεια περιουσιών και κοινωνική απελπισία κρύβονται πίσω από τον πόλεμο κατά της Αριστεράς.
 • Η περίπτωση της φορολόγησης της κτηματικής περιουσίας με το πρόσφατο νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση και που πέρασαν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και Συλλούρης, αποτελεί ένα από τα πλέον  χαρακτηριστικά φαινόμενα ετσιθελισμού της άρχουσας τάξης ενάντια στον απλό λαό. Καλούν τον μέσο οικογενειάρχη να πληρώσει αβάσταχτους φόρους, όταν την προηγούμενη περίοδο απέρριπταν νομοσχέδια που απάλλασσαν την πρώτη κατοικία και περιουσίες μέχρι τις 130.000 Ευρώ με σημερινές αξίες. Κι αυτή, η ξεκάθαρη πολιτική απάτη σε βάρος της κοινωνίας, περνά στο «ντούκου» και πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνει η άθλια συνομωσία κομμάτων, ΜΜΕ και οικονομικών συμφερόντων ενάντια στο ΑΚΕΛ.
 • Τα χαράτσια δεν περιορίζονται φυσικά στο φόρο κατοικίας που για πρώτη φορά επιβάλλεται στη λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο μάλιστα που ο κάθε ένας μετρά και τα κέρματα για να ισοζυγίσει τα έσοδα και τα έξοδα. Το τελευταίο τετράμηνο έχουν περάσει μέτρα που αποκόπτουν ή καταργούν ωφελήματα από συνταξιούχους και πολύτεκνες οικογένειες, επιβλήθηκε πολλαπλασιασμός των χρεώσεων στα νοσοκομεία και τις μεταφορές, ενώ οι μισθοί ακολουθούν μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση, αντιστρόφως ανάλογη με τα ποσοστά ανεργίας που κάνουν και νέο ρεκόρ κάθε μήνα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Αυτή τη φορά φυσικά, χωρίς την καταστροφολογία και τα μοιρολόγια των καναλιών και των διάφορων πολιτικών και οικονομολόγων στα πάνελ.
 • Τώρα, η ανεργία που σκαρφάλωσε στις 52 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και η ύφεση που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς το 20%, όταν επί διακυβέρνησης Χριστόφια παρατηρήθηκε ακόμα και ισχνή ανάπτυξη, δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Ούτε και αποτελεί ζήτημα για τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ή τα κόμματα το γεγονός πως το μνημόνιο φαίνεται να «πέφτει έξω» έως και 1.5 δις, ποσό που ασφαλώς θα φορτωθεί και πάλι στους μισθωτούς και ιδιαίτερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 • Προφανώς, εξυπηρετεί κάποιους τόσο η ανεργία, όσο και η ύφεση που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε εκποιήσεις περιουσιών, με πιθανότερη κατάληξη της οικογενειακής-λαϊκής περιουσίας στα χέρια του κεφαλαίου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως όλοι αυτοί που χωρίς υπερβολή έσχιζαν τα ρούχα τους την περίοδο 2009-2012 για την πορεία της οικονομίας, τώρα δεν βρίσκουν τους λόγους να ασχοληθούν με την πραγματική κοινωνική αποσύνθεση που καταλαμβάνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις.
 • Φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, ζευγάρια φτάνουν στην απόγνωση και το έγκλημα υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, η νεολαία βλέπει πια με δυσκολία το μέλλον της στη χώρα.  Κι όλα αυτά όταν η Υπουργός Εργασίας πανηγυρίζει για την αποτελεσματικότητα δήθεν του μέτρου φιλελευθεροποίησης των ωραρίων των καταστημάτων που δίνει τη χαριστική βολή στις μεσαίες επιχειρήσεις και για τις χίλιες τόσες προσλήψεις εποχιακών, των εργαζόμενων δηλαδή που έχασαν τη δουλειά τους το περασμένο διάστημα μετά και το κλείσιμο των υπεραγορών Ορφανίδη.
 • Η κοροϊδία έφτασε στο απροχώρητο και είναι άγνωστο για πόσο αυτή η τεράστια κοινωνική και εργασιακή υποχώρηση θα μπορεί να κρύβεται πίσω από τα σκηνικά που κατασκευάζει η άρχουσα τάξη ενάντια στο ΑΚΕΛ, πίσω από ελληνικές σημαίες, ψεύτικες δεσμεύσεις και αλλοίωση των πραγματικοτήτων.
 • Το σίγουρο είναι πως ο λαός περνά πλέον και επίσημα το κατώφλι της φτώχιας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό και την ίδια τη Δημοκρατία. 

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/10/13, 10:18 μ.μ.

  Κάτω με τους προβοκάτορες αρχιτέκτονες και λοιπούς λούμπεν! Ζήτω η πρόοδος! Ζήτω ο Δήμαρχος Λεμεσού! Ζήτω το ΑΚΕΛ!

  Για πάντα, ο Ακελικός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα περάσουμε φίλε μου, έννεν η πρώτη φορά. Τζιαι ειρωνίες θα δεχτούμε, τζιαι λάσπη. Εν μες το πρόγραμμα.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος22/10/13, 10:42 μ.μ.

  Αλόπως εσείς οι Ακελικοί εξηχάσατε ότι η πρόοδος με καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής ενεν προς το συμφέρον της εργατικής τάξης. Όξα άλλον ένα Μώλλ τζιαι δίχα ένα πάρκο με εκατό - θκιακόσιους εργάτες/τριες να πιάννουν 800 ευρώ το μήνα εν συμβατό με την κουμμουνιστική ηθική; Αλλά, νάμπου λαλούμεν πιον. Αφού εν έσιει κομουνιστικό κόμμα που αξίζει τ¨όνομα του που η βάση του τζιαι η ηγεσία του έν σας έσιει κράξει...εν κρίμα πάντως ρε ήνταλως εκαταφέρατε να ξευτιλίσετε τον κουμμουνισμό ακόμα τζιαι στο συμβολικό. Εργάτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω τι σε καίει πιο πολύ. Το γεγονός πως δεν συνάεστε ούτε για πιλόττα, ότι εκαταλάβετε τι μεγάλη αστοχία ήταν το λευκό τη δεύτερη κυριακή, ή και τα δύο...
   Άσε. Κομμουνιστές το παίζουν πολλοί και πολλές. Μέχρι και υποψήφιοι των ΕΔΗ το 2006 μας φιγουράρουν ως αναβιωτές του ΚΚΚ το 2013.
   Ότι κόψει του καθ ενού έννεν;
   Το κείμενο πάντως, η τακτική δηλαδή της Δεξιάς να σπιλώνει το ΑΚΕΛ για να περνά τις πολιτικές της, είναι εκεί.
   Σε πολλούς δεν συμφέρει να αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός. Και είναι αυτοί κυρίως που έχουν συμφέρον ταξικό και παραταξιακό απ αυτή την οπισθοχώρηση. Δεν συμφέρει φυσικά ούτε και σε σένα, γιατί καταρρέει με αυτή τη διαπίστωση όλο το οικοδόμημα που έφτιαξες στο κεφάλι σου και προσπαθείς να πλασάρεις.
   Ακόμα κι αυτή η λειψή και ελλειμματική αριστερή πολιτική του ΑΚΕΛ, ακόμα κι αυτός ο δεξιός ή ο δημοσιουπαλληλικός συνδικαλισμός, είναι στο απόσπασμα. Αυτό λέμε, και όχι ότι το ΑΚΕΛ είναι κομμουνιστικό κόμμα.
   Δεν είναι, δεν έχει κομμουνιστικό πρόγραμμα. Αν θέλετε, μπορείτε να κάμετε έννεν;

   Τζιαι να διασπάσετε το ΑΚΕΛ μπορείτε να προσπαθήσετε, τζιαι να πείσετε τον κόσμο της αριστεράς για άλλες κατευθύνσεις. Ο καθ ένας δικαιούτε να κάμει τον αγώνα του.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...