"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

3 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά έγραφε η ΓΝΩΜΗ στις 22/11: “Φαίνεται να γέρνει η πλάστιγγα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο – Πιο «συμβατός» με το αντιλαϊκό πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις”

 • “Αναλώσιμος ο Κάρογιαν: Τον προειδοποιεί η ΓΝΩΜΗ από την Άνοιξη του 2012: Θα χάσει «αυγά και πασχάλια». Έξοδος διαφυγής η θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν- Επαφίεται στη μεγαλοψυχία Αναστασιάδη - Του την έχει στημένη και ο Αρχιεπίσκοπος”.
 • Αυτά έγραφε στους τίτλους του το άρθρο μας στις 22 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας κάπως έτσι στο κυρίως κείμενο: “Η αρθρογραφία της ΓΝΩΜΗΣ για όλο το 2012 σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ, προειδοποιούσε τον Μάριο Κάρογιαν πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια, γυρίζοντας την πλάτη στο ΑΚΕΛ και προστρέχοντας στον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Μελετούσαμε το ενδεχόμενο να χάσει ο Μάριος στις εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις από τον Νικόλα, και να μείνει «με τα δυο χείλη καμένα», δεδομένου ότι έχασε πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας συνεργαζόμενος με τον Συναγερμό.
 • Κάποιοι στα πολιτικά καφενεία τον θέλουν Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που χάσει στη «μεγάλη μάχη» του ΔΗΚΟ, εκτιμώντας πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα φανεί γενναιόδωρος προς τον άνθρωπο που τον ανέβασε στην εξουσία. Εμείς πάλι δεν το έχουμε για σίγουρο πως θα ανταμειφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το άλλο σκέλος της «εθνικής σωτηρίας».
 • Αυτό που θα πρέπει να κάνει τον Κάρογιαν να ανησυχεί, είναι πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι πιο «συμβατός» με το αντιλαϊκό πρόγραμμα Αναστασιάδη-Τρόικας, υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων και «σιαμαίος» του προέδρου του Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 • Να μην ξεχνούμε τέλος, πως ο Αρχιεπίσκοπος, ο συγκυβερνήτης ουσιαστικά του Κράτους αυτή τη στιγμή, έχει από τον Ιούνη του 2011 προειδοποιήσει τον Μάριο Κάρογιαν πως «ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυρά» με αφορμή την «καρατόμηση» Κολοκασίδη και την διαγραφή Κουλία”.
Η επαλήθευση   
 • Όλα τα προηγούμενα βρίσκονταν σε κείμενο στη ΓΝΩΜΗ, δύο εβδομάδες πριν το «ξεγέννημα» της ΔΗΚΟϊκής κάλπης.
 • Όπως αναφέρει το άρθρο, εμείς προειδοποιήσαμε τον Μάριο Κάρογιαν, την ομάδα του και τον κόσμο του ΔΗΚΟ που δεν συνέπλεε με το στρατόπεδο Νικόλα-Κολοκασίδη-Κουλία-Αρχιεπισκόπου, πως η επιλογή τους το καλοκαίρι του 12’, όχι μόνο θα κατέστρεφε τους ίδιους σαν πολιτικές οντότητες, αλλά και το ίδιο το κόμμα.
 • Είχαμε προβλέψει πως ο Μάριος Κάρογιαν θα έχανε τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες στο ΔΗΚΟ, είτε εκλεγόταν ο Νίκος Αναστασιάδης, ή όχι. Νωρίς τον Σεπτέμβρη του 12’, στο άρθρο «Το κόλπο γκρόσο του Νικόλα», γράφαμε:
 • “ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΑΡΙΕ. Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής , θύμα της συναγερμικής πλεκτάνης τον Ιούνιο του 2011, είτε δεν διαβάζει τη ΓΝΩΜΗ, είτε δεν της δίνει την πρέπουσα σημασία, συνήθεια που ασφαλώς του συνιστούμε να αλλάξει…
 • Στις επόμενες εκδόσεις μας θα πληροφορείται συστηματικά, και αυτός αλλά και όσοι τον συνοδεύουν σ’ αυτό το ταξίδι του χαμού, για  την εξέλιξη του σεναρίου που θα οδηγήσει τελικά στην εκπαραθύρωσή τους από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, και ίσως ακόμα και τον τερματισμό της ίδιας της πολιτικής τους καριέρας.
 • Φυσικά, τώρα είναι πλέον κάπως αργά για να γυρίσει το ποτάμι πίσω. Εμείς προειδοποιήσαμε πλειστάκις πως η προσπάθεια του Μ. Κάρογιαν και της ομάδας που τον περιβάλλει να διασωθούν πολιτικά, μέσα από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στη Προεδρία της Δημοκρατίας, και μάλιστα από τη πρώτη Κυριακή όπως φαντάζονταν στις αρχές του εγχειρήματος, θα διαλύσει όσα προσεκτικά έχτιζαν τη τελευταία δεκαετία”.
Και η συνέχεια…
 • Οι πληροφορίες μας, όπως γράφτηκε στη ΓΝΩΜΗ από τον Νοέμβριο, είναι πως ο Μάριος Κάρογιαν προορίζεται ως αντικαταστάτης της Ανδρούλλας Βασιλείου στην Κομισιόν. Ο Νικόλας από την άλλη, φυσιολογικά θα επαναφέρει Κολοκασίδη και Κουλία.
 • Ο τελευταίος μάλιστα, με τη στάση του όλους τους προηγούμενους μήνες κατά τους οποίους δεν συζητούσε την περίπτωση να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της «Λιλληκικής συμμαχίας» μαζί με τον Νίκο Κουτσού, φανέρωνε την πίστη του σε απομάκρυνση του Κάρογιαν και επανάκαμψη των ακραίων (κατ εμάς) καταστάσεων στο ΔΗΚΟ.
 • Σε ότι αφορά τα οικονομικά, η άποψή μας είναι πως όντως, το ΔΗΚΟ υπό τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι σαφώς πιο «συμβατό» με το μνημονιακό πρόγραμμα.
 • Αλλά και στο Κυπριακό, θα εκπλήξουμε ίσως κάποιους με τον ισχυρισμό μας, οι αποστάσεις μεταξύ των σχολών «ΝΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ» και «ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ», δεν είναι τόσο μεγάλη όπως παρουσιάζεται.
 • Η σχιζοφρενής κυπριακή Δεξιά, το πολιτικό, κρατικό, οικονομικό και εκκλησιαστικό κατεστημένο δηλαδή, θέλει «κράτος ελληνικό, ας είναι και μισό».
 • Τόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος και γενικά οι διαχρονικοί αρνητές της πραγματικής επανένωσης και της συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους, θα αποδεχτούν οποιαδήποτε λύση επιβεβαιώνει τα τετελεσμένα της διαίρεσης και την κυρίαρχη ελληνοκεντρική ιδεολογία. Και αυτή η λύση θα είναι σίγουρα συνομοσπονδιακή και αναπόφευκτα διχοτομική.
 • Όταν για παράδειγμα δήλωνε σε ανύποπτο χρόνο ο Νίκος Αναστασιάδης ότι θα σκεφτόταν μια «διακοσμητική» εκ περιτροπής διευθέτηση στην εκπροσώπηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και όχι εκτελεστική και ουσιαστική, αυτό ακριβώς εννοούσε.
 • Οπότε, ας μην περιμένει κανείς πως το ΔΗΚΟ υπό του Νικόλα Παπαδόπουλου και οι λοιποί πατριδοκάπηλοι, θα αντισταθούν σε τέτοιου είδους λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...