"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Δεκεμβρίου 2013

Οι πραγματικότητες του ταξικού πολέμου

 • Ο σημαντικός διανοητής της εποχής μας, ο Νόαμ Τσόμσκυ, δηλώνει απερίφραστα και χωρίς ενδοιασμούς πως αυτό που λαμβάνει χώρα σήμερα στον κόσμο, είναι «η κορύφωση του ταξικού πολέμου εκ μέρους της ελίτ των επιχειρηματιών».
 • Από την άλλη μεριά, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος που συγκαταλέγεται στους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τα τελευταία χρόνια, ομολογεί κυνικά πως «αυτός είναι ένας ταξικός πόλεμος, και είναι η τάξη μας που νικά».
 • Αυτό είναι που μανιωδώς προσπαθούν διεθνείς οργανισμοί, αστικά κόμματα και ΜΜΕ να αποκρύψουν. Την επίθεση της οικονομικής ελίτ ενάντια στα εισοδήματα και τα εργασιακά κεκτημένα των μισθωτών παγκόσμια.
 • Όπως και να βαφτίσουν αυτό τον καθημερινό πόλεμο κατά της εργατικής τάξης, το αποτέλεσμα είναι να περνά ο πλούτος στα χέρια των λίγων και να φτωχοποιείται ο λαός.
 • Ο λαός, που κάποτε θα πρέπει να ξυπνήσει και να κοιτάξει επιτέλους τα δικά του συμφέροντα.
Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι με τη λιτότητα
 • Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Wealth-X και τη γνωστή Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που δημοσίευσε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η οικονομική ελίτ της Ελλάδας κατόρθωσε σε πείσμα της κρίσης να διπλασιάσει την περιουσία της!
 • Στην Ελλάδα λοιπόν που διανύει αισίως τον έκτο χρόνο ύφεσης, η έρευνα καταγράφει 505 πολίτες με χρηματική περιουσία που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο που παρουσιάζεται αυξημένο κατά 11% σε σχέση με τα στοιχεία προ κρίσης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα πάντα, οι πιο πλούσιοι Έλληνες κατόρθωσαν επίσης να αυξήσουν τη συνολική τους περιουσία κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.
 • Φυσικά, θα βρεθούν οι γνωστοί απολογητές του ληστρικού καπιταλιστικού συστήματος για να αποδώσουν τα υπερκέρδη της κρίσης στην «εξυπνάδα» των επιχειρηματιών. Η πικρή όμως αλήθεια είναι πως η ανιούσα στα κέρδη προκαλείται από τη μείωση των μισθών, την κάθετη πτώση των επενδύσεων και τη παράλληλη εκτόξευση της ανεργίας πάνω από το 27%.
 • Έτσι εξηγείται η βιασύνη μερικών-μερικών στην Κύπρο να μπούμε γρηγορότερα σε μνημόνια αλλά και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός τους κάθε φορά που κατεβαίνει για επιθεώρηση η Τρόικα…
Αστικές κουτοπονηριές
 • Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, συνεργάτης του βρετανού πρωθυπουργού, με «μανιφέστο» του που δημοσιεύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, προσδιόρισε ως αιτίες για τη σχολική αποτυχία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων τη γενετική τους προδιάθεση και την ανικανότητα των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία!
 • Πρότεινε δε, την επιβολή διδάκτρων, προφανώς για να μην ξοδεύονται τα κρατικά κονδύλια για «κρετίνους»!
 • Παρόμοιες σκέψεις για επιβολή διδάκτρων, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, εξέφρασε και ο «μαιτρ» του νεοφιλελευθερισμού στην Κύπρο, βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης.
 • Στη μνήμη έρχεται φυσικά και το αλήστου μνήμης «απόφθεγμα» του Ιωάννη Μάτση, πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ πριν τον φάει με τα κρεμμυδάκια ο «μεγάλος», που εξηγούσε το φαινόμενο του διορισμού δυσανάλογα μεγαλύτερου αριθμού Δεξιών στη δημόσια υπηρεσία, με το δήθεν γεγονός ότι είναι «πιο έξυπνοι και μορφωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...