"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

16 Ιανουαρίου 2014

Κύπρος 2013: Μια συνεχιζόμενη συνταγματική εκτροπή

 • Εκτός από την αδιαμφισβήτητα αντιδημοκρατική και ετσιθελική φύση των ευρωπαϊκών θεσμών και της Τρόικας που έχουν πλέον, μέσω της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, αναλάβει τα ηνία της παραγωγής οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας, οι εξελίξεις πιστοποιούν πως η Κύπρος βιώνει μια συνεχιζόμενη συνταγματική εκτροπή με αυτουργούς τους ίδιους τους Κυβερνώντες.
 • Οι κυβερνητικές πρακτικές συλλαμβάνονται σε καίριες φάσεις να βρίσκονται ξεκάθαρα εκτός των ορίων έστω κι αυτής της αστικοδημοκρατικής νομιμότητας, με κλασικό πλέον παράδειγμα την «Επιτροπή Πική», που σύμφωνα με δηλώσεις του Πέτρου Κληρίδη είχε παρανόμως ορισθεί από το Υπουργικό, ο Πρόεδρος του οποίου ελεγχόταν για το αντικείμενο της έρευνας.
 • Εκτός νομιμότητας ήταν και είναι η προστασία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη σε σχέση με τα εντάλματα που του έχουν εκδοθεί, καθώς και η μη απαγγελία κατηγοριών σε συγκεκριμένα ανώτατα τραπεζιτικά στελέχη παρά τα τεκμήρια που βοούν για τις ευθύνες και τις εγκληματικές αποφάσεις τους.  
 • Αντίθετα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου είναι και τα πολλά «καπέλα» που φορούν Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Χάσικος, Αβέρωφ και οι άλλοι «αστέρες» της συμπολίτευσης και της πρώην και νυν «κυβερνώσας Βουλής», που παρουσιάζονται ως πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, νομικοί σύμβουλοι ή μεγαλομέτοχοι τραπεζών, ανάλογα με την περίσταση.
 • Στα όρια του νόμου είναι η κάλυψη του ΕΛΑΜ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με δηλώσεις τους διασκεδάζουν τις ανησυχίες για ναζιστική δράση στην Κύπρο, όταν οι ενδείξεις για τη σχέση του με την Χρυσή Αυγή είναι αδιάσειστες. Αυτό φυσικά ισχύει και για την κωλυσιεργία της Γενικής Εισαγγελίας να εξετάσει τις μαρτυρίες του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου για υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προς το νεοφασιστικό κίνημα της Κύπρου.
 • Εκτός συντάγματος κρίθηκαν επίσης από τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη και οι διορισμοί «κομισάριων» στα Υπουργεία καθώς και η αναγγελθείσα απόφαση για δημιουργία υφυπουργείων. 
 • Έξω από κάθε έννοια νομιμότητας και ισονομίας ήταν φυσικά και η απόφαση Αναστασιάδη-Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων. Μια πράξη καθόλα παράνομη που εγκαινίασε μια περίοδο οικονομικής τρομοκρατίας για όλη την Ευρώπη.
 • Αντισυνταγματική τέλος, είναι και η απόφαση της Κυβέρνησης της Δεξιάς για ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών που η λειτουργία τους άπτεται ζητημάτων ασφάλειας και που η σημασία τους και ο ρόλος τους ορίζονται ξεκάθαρα από το νομοθέτη ως αναπόσπαστα μέρη της κρατικής οντότητας. Δεν μπορούν δηλαδή, βάσει της νομοθεσίας, να αποξενωθούν από την Πολιτεία.  
ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 • Ψηλά γράμματα όλες αυτές οι εκτροπές για την «εθνική σωτηρία» που ανέβηκε στις πλάτες του λαού με όχημα τη δαιμονοποίηση Χριστόφια και Αριστεράς. Και ούτε ψήλος στον κόρφο καμιάς εφημερίδας, κανενός καναλιού ή πρώην «αγανακτισμένου» πολιτικάντη. Το ΑΚΕΛ βρέθηκε στην αντιπολίτευση κι όλα τώρα «βαίνουν καλώς».
 • Διαστρεβλώνουν εξόφθαλμα το Σύνταγμα της χώρας και εφαρμόζουν τους νόμους κατά το δοκούν, εκμεταλλεύονται το θυμικό και το συναίσθημα του λαού και προβαίνουν σε μια ανελέητη πλύση εγκεφάλου, παράλληλα με την επιβολή μιας ολοκληρωτικής λογοκρισίας στα ΜΜΕ. Αυτά, δεν είναι γνωρίσματα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος και μιας ευνομούμενης πολιτείας.
 • Θέλησαν, επί του πρακτέου, να αφαιρέσουν την πολιτική υποστήριξη από τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν τις πολιτικές που παρακολουθούμε τώρα, σε συνεργασία, ξεκάθαρα πια, με τα ξένα κέντρα.
 • Τα βοηθήματα ονομάστηκαν «τσιεκκούθκια», οι κοινωνικές πολιτικές «ιδεολογικές αγκυλώσεις», η αμφισβήτηση του Ευρωνατοϊκού μονόδρομου ως «νοσταλγία του παρελθόντος». Έβαλαν την Αριστερά στη γωνιά, για να μπορούν απερίσπαστοι να ξηλώσουν τους κόπους μισού αιώνα Κυπριακής Δημοκρατίας, την κρατική μέριμνα, τον ισχυρό δημόσιο τομέα, την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας.
 • Δεν μπορεί άλλωστε να το τοποθετήσει πιο ξεκάθαρα ο Ευρωπαϊκός παράγοντας: Περίμεναν, σύμφωνα με δικές τους αποκαλύψεις, να αποχωρήσει ο Χριστόφιας για να κάνουν την Κύπρο πειραματόζωο.
 • Με τον Αναστασιάδη και τους συνεταίρους του άνοιξαν οι κερκόπορτες για ένα ακόμα βιασμό της Αφροδίτης. Κι αυτό, είναι ένα γεγονός που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...