"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Ιανουαρίου 2014

Η γιαλαντζί επανένωση και η χρεοκοπία των blog του ΝΑΙ

The... what?
 • «Οι θέσεις της Τουρκίας παρακωλύουν την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ύστερα από τον εορτασμό των Θεοφανείων στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.
 • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε όπως «επικρατήσει το δίκαιο, οι αρχές αλλά και η λογική τόσο στα έθνη όσο και στους ηγέτες, για να δημιουργηθούν οι προοπτικές ειρήνης».
 • Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ο Νίκος Αναστασιάδης προανάγγελλε ακόμα και την «εξάντληση της υπομονής και της καλής μας θέλησης» μετά από τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Νταβούτογλου.
 • Σημειώστε επίσης τη συχνή χρήση της λέξης «ειρήνη» και των παραγώγων της που θεωρώ πως λειτουργεί ως επικοινωνιακή κάλυψη για την εξοπλιστική φόρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση, εν μέσω λιτότητας...
 • Τον Αύγουστο του 2012, στο Συνέδριο των Αποδήμων, μας έλεγε άλλα ο νυν Πρόεδρος, (μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών που αξίζει να θυμηθούμε), τότε φυσικά ως υποψήφιος: 
 • «Δεν μπορεί να αποτελέσει για καμία Κυβέρνηση και για καμία πολιτική δύναμη άλλοθι η τουρκική αδιαλλαξία, είναι δεδομένη και σίγουρα οφείλεται η μη λύση στην τουρκική αδιαλλαξία, όμως εμείς τι πράξαμε για να την κάμψουμε;»
 • Αλήθεια, τι πράττει τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης για να καμφθεί η τούρκικη αδιαλλαξία, έτσι ώστε να μην αποτελεί άλλοθι;
 • Τίποτα φυσικά, τουλάχιστον στο προσκήνιο. Με την καταστροφική του απόφαση να αποσύρει τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ από το τραπέζι των συνομιλιών, έλυσε τα χέρια του Έρογλου και της Τουρκίας σε τέτοιο βαθμό, που η διεθνής κοινότητα μάλλον αναγνωρίζει αυτή τη στιγμή την καλή θέληση της τ/κης πλευράς και ψέγει την αδιαλλαξία της ε/κης.
 • Κείμενο για επανέναρξη των συνομιλιών στη σωστή τους βάση, υπήρχε. Αν συνεχίζαμε σαν πολιτική ηγεσία να το υιοθετούμε, το μπαλάκι θα βρισκόταν στην Τουρκία και την διοίκηση στα κατεχόμενα. Δεν έπρεπε με κανένα σκεπτικό, να αποσυρθούν τα βήματα που έγιναν την περίοδο 2008-2012. Μια περίοδο, που στο κάτω-κάτω, η ε/κη κοινότητα δεν κατηγορήθηκε από τον διεθνή παράγοντα για ασυνέπεια ή έλλειψη βούλησης. Για να δούμε λοιπόν τώρα…
 • Οι εθνικιστικοί κύκλοι στην ε/κη πλευρά (Αρχιεπισκοπή, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι ΕΛΑΜ), σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ, κατάφεραν  να εξυπηρετήσουν για άλλη μια φορά την τούρκικη πολιτική. Γράφτηκε δεκάδες φορές αλλά δεν βλάπτει η επανάληψη: «Το άγαλμα του ελληνοκύπριου εθνικιστή έπρεπε να κοσμεί από καιρό τις πλατείες της ‘Άγκυρας».  
 • Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που θα μπορούσαμε να αναμένουμε τώρα αν δεν γίνει δυνατό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, είναι μια ισοζυγισμένη επίρριψη ευθυνών για το αδιέξοδο. Στη χειρότερη;
***
 • Το ιστολόγιο προειδοποιούσε τους επανενωτικούς φίλους που είχαν πρόθεση να ψηφίσουν Αναστασιάδη ή να απέχουν από τις εκλογές: «Η ισοπέδωση των τριών υποψηφίων ή το προμοτάρισμα Αναστασιάδη, δεν είναι επανενωτική επιλογή».
 • Στον εξάψαλμό μου ενάντια σε όσους είχαν πρόθεση να δοκιμάσουν τη τύχη τους με τον «κ. Δεσμεύομαι» (που τελικά είναι δεσμευμένος μόνο με ότι κρατάει την Κύπρο όμηρο του κατεστημένου), αντέδρασε τότε ο φίλος ο Woofis.
 • «Έπρεπεν να κόψει το λαιμόν του τζιαι να το λύσει. Τούτον έπρεπεν να κάμει» (ο Χριστόφιας εννοείται). Έτσι τοποθετήθηκε ο φίλτατος στον διάλογο που ακολούθησε την ανάρτηση.
 • Τώρα λοιπόν, ισχύουν τα ίδια; Να κόψει το λαιμό του ο Αναστασιάδης; Να προχωρήσει σε συνομιλίες χωρίς ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που να αφορά ουσιώδεις πτυχές του προβλήματος; Και τι έχει στο μυαλό του προκειμένου να αποδείξει την καλή θέληση της ε/κης πλευράς, τη δημιουργικότητα και την ευελιξία της;
 • Ο Αναστασιάδης φυσικά, δεν είναι ούτε «αχάπαρος», ούτε «άτολμος» και «ανίκανος», ούτε θα τουμπάρει τη λύση για να εξαντλήσει τη θητεία του. Οι συμπολιτευόμενοι, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την «εθνική πορεία» που θα πάρουν οι εξελίξεις!
 • Ο καλός μας Woofis, ο Στροβολιώτης με το πλούσιο υβρεολόγιο κατά Χριστόφια και άλλα ιστολόγια της ίδιας ή παρόμοιας γραμμής, δεν φαίνεται να ανησυχούν για την υπόθεση της επανένωσης. Σε άλλες εποχές, και με σαφώς πιο ενθαρρυντικές εξελίξεις (τουλάχιστον ήμασταν σε συνομιλίες), έφερναν την καταστροφή.
 • Ούτε φυσικά και τα υπόλοιπα επανενωτικά μπλογκς που μποϋκόταραν τον Μαλά, από θέση «αριστερής αντιπολίτευσης», φαίνεται να έχουν διάθεση να αποκαλύψουν τον ρόλο του Αναστασιάδη και των εθνικιστών στο θάψιμο της Διζωνικής. Ποιος έχει τώρα διάθεση να ξεγυμνωθεί χειμωνιάτικα, παραδεχόμενος την χρεοκοπία της πολιτικής του ανάλυσης; Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει, αν με ρωτάτε, από τις 15 του Μάρτη 2013...
 • Εμείς απλά να επαναλάβουμε όσα γράφαμε σχεδόν ένα χρόνο πριν, στην ανάρτηση με τίτλο «Η Επανένωση έχει υποψήφιο»:
 • «Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει αναγάγει τις αρχές λύσης του Κυπριακού σε μείζον ζήτημα της προεκλογικής του, συγκρουόμενος καθημερινά με το απορριπτικό στρατόπεδο και αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της τακτικής ειδικότερα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα έπρεπε να τύχει της στήριξης των γνήσιων επανενωτικών».
 • Γιατί, τελικά, ναι. Υπήρξε η γνήσια επανένωση και η γιαλαντζί. Ή τελοσπάντων, αυτή που δεν μπορεί να περάσει το φράκτη του αντιΑΚΕΛισμού.

30 σχόλια:

 1. To χρυσάφιν τζιαι η πλατίνα δεν αγιώννουν. Ότι ξημαρισιάν τζιαι να τους σύρει ο άλλος πάνω τους, μόλις περάσει λλίος τζιαιρός η ξημαρισιά φεύκει, η ουσία μένει. Περίμενε ακόμα λλίον τζιαι θα έσιεις ακόμα πιο πολλά να πεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να περιμένω, αν τζιαι η η κουφή εφάνηκε, εννά θωρώ τη κωλοσυρμαθκιάν της;

   Διαγραφή
 2. Φίλε Νέε,

  Τότε, ο Woofis την κουβέντα «Έπρεπεν να κόψει το λαιμόν του τζιαι να το λύσει. Τούτον έπρεπεν να κάμει» [ο Χριστόφκιας] εν ΕΜΕΝΑ που την είπεν! Τωρά όμως, εκλειοστόμιασεν, [όπως τζιαι κάποιοι άλλοι του ούτω καλούμενου φιλελεύθερου μπλοκ]! Τζιαι περιορίζεται να φτιάχνει [στο Blog του –link: http://woofisarfkai.blogspot.com/2014/01/blog-post.html] κυβερνήσεις από bloggers στις οποίες να συμμετέχουν και νεοφιλελεύθεροι τζι’ Αριστεροί τζιαι Κομμουνιστές! Πώς εν τα ταιρκάσει [σαν Πρόεδρος] εν ι-ξέρω!
  Και είναι γεγονός ότι για τις δηλώσεις Νίκαρου περί αδιαλλαξίας της Τουρκίας εν λαλούν ΤΙΠΟΤΙΣ! Εν της παπαθκιάς τα ξύλα τωρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, δεν τρέχει μία. Εξυπνήσαν σε άλλον πλανήτη ύστερα που τον Φλεβάρη.

   Να σημειώσω κάτι σημαντικό για την εικόνα-χάρτη που έβαλα στην ανάρτηση, Η εικόνα είναι από την ιστοσελίδα της ενωμένης Αριστεράς -ΒΠΑ στο ε/κοινοβούλιο τζιαι αφορά την ενημέρωση που τους έκαμε ο Άντρος τον Νιόβρη για το Κυπριακό. (http://www.guengl.eu/news/article/events/the-cyprus-problem-at-the-crossroads-of-developments)
   Το ιδιαίτερο με την εικόνα είναι που παρουσιάζει το Κυπριακό ως πρόβλημα κατοχής τζιαι στρατικοποίησης/νατοποίησης της Κύπρου. Εν μπορεί να βρεθεί παρόμοια ανάλυση στις άλλες πολιτικές ομάδες της Ευρώπης τζιαι τούτο είναι αποτέλεσμα, εκτός από την διαλεκτική των εργατικών και κομμουνιστικών κινημάτων, τζιαι της δράσης του ΑΚΕΛ.

   Ούτε στην Κύπρο δεν έχουμε τόσο καλές αναπαραστάσεις της κατοχής γιατί κάποιοι προφανώς, δεν θέλουν να φαίνεται η σχέση Τουρκίας-ΝΑΤΟ, φιλονατοϊκοί γαρ, οι πασh ανένδοτοι τζιαι "ουκ ελάττω" τρομάρα τους....

   Διαγραφή
 3. Δέστε και το φοβερό βίντεο που έχω στο πλάι:
  https://www.youtube.com/watch?v=Mz9epIC8pSw#t=149

  Δεστε τους αλήτες που δε ντράπηκαν με θεό με ανθρώπους. Να της πάρουν τον σταυρό...
  Δέστε την απόγνωση, αλλά τζιαι την αξιοπρέπεια. Το θάρρος όταν δεν έχεις πλέον να χάσεις τίποτα.
  Αλλά τζιαι τον καθεστωτικό φασισμό με τα ογλάνια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/1/14, 6:45 π.μ.

  Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι γράφουν απλή προπαγάνδα, όπως εσύ, είναι πως ««αχάπαρος», «άτολμος» και «ανίκανος»» ήταν και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης ο προηγούμενος πρόεδρος, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως το ΑΚΕΛ δεν τόλμησε να τον προτείνει ξανά, και επίσης από το γεγονός πως άφησε πίσω του ένα διαλυμένο ΑΚΕΛ. Για βοήθεια σου να αναφερθώ λίγο στις συγκρούσεις του με τον Κίκη και τον Πανίκο – αν θυμάσαι…

  Δεν αναφέρομαι σε άλλα αντικειμενικά κριτήρια, γιατί δεν είσαι σε θέση να τα αντιληφθείς. Τα επίθετα αυτά δεν είναι υβρεολόγιο, είναι αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας όπως εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε η προεδρία του. Και αχάπαροι, άτολμοι και ανίκανοι πολιτικοί υπάρχουν παντού στον κόσμο, αριστεροί και δεξιοί φυσικά. Προφανώς όμως στην Κύπρο όλοι οι αριστεροί είναι μη αχάπαροι, μη άτολμοι και μη ανίκανοι…

  Αν ο νέος πρόεδρος παρουσιάσει τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε θα εισπράξει τα ίδια επίθετα, άνκαι είναι πιθανό πως αν δεν τα καταφέρει δεν θα οφείλεται στις ίδιες ιδιότητες. Δυστυχώς ξεκίνησε από απείρως χαμηλότερο σημείο και στο Κυπριακό και στην οικονομία. 10 χρόνια εγκληματικών επιλογών του ΑΚΕΛ στο κυπριακό, και πέντε χρόνια ανεκδιήγητης οικονομικής διαχείρισης έριξαν την αφετηρία χαμηλότερα από ποτέ.

  Αυτό φυσικά *δεν* αποτελεί δικαιολογία, ο πρόεδρος *οφείλει* να πετύχει, και όσον αφορά έμενα και κριτική του κάνω και πίστωση χρόνου του δίνω.

  Όπως ακριβώς έδινα και στον τέως. Για δυο ολόκληρα χρόνια, εμείς που δεν είμαστε προπαγανδιστές δεν ενδιαφερόμαστε για την κομματική προσήλωση του αρχηγού, μας ενδιαφέρει να πετύχει, δεν αναφωνούμε «αποδόμηση από την πρώτη στιγμή» πριν καν να εκλεγεί!!! (Μνημείο απόλυτης πολιτικής ανευθυνότητας που σου προσάπτω.)

  Για επιβεβαίωση της πολιτικά υπεύθυνης δικής μου στάσης σου υπενθυμίζω ας πούμε αυτό:

  http://strovoliotis.wordpress.com/2009/08/25/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τι είναι υπεύθυνο ή ανεύθυνο, άσε να το κρίνουν άλλοι. Η μη περίοδος χάριτος στον Αναστασιάδη έχει δικαιωθεί σαν θέση από τις εξελίξεις και ιδιαίτερα το κούρεμα μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών που μπήκαν σε εφαρμογή από τη πρώτη στιγμή.
   Τι να περιμένουμε δηλαδή;
   Για την κριτική σου στην περασμένη κυβέρνηση φυσικά, δε αναμένω μετατοπίσεις. Είναι μια λάθος ανάλυση που μας έριξε σε βράχους.
   Όσο προπαγανδιστής είμαι εγώ (ειλικρινά δε αντιλαμβάνομαι πως ερμηνεύεις τον όρο) είσαι και εσύ αγαπητέ φίλε. Ως ένας εκ των προτεινόντων τον σημερινό κυβ. εκπρόσωπο στις περασμένες βουλευτικές, δεν νομίζω να διατηρείς τα όποια ανεξάρτητα χαρακτηριστικά.

   Διαγραφή
 5. "Τώρα λοιπόν, ισχύουν τα ίδια; Να κόψει το λαιμό του ο Αναστασιάδης;"

  Μα τι εύκολες ερωτήσεις... Φυσικά ναι. Να τον κόψει!!! Τωρά τζιόλις. Τζιαι φυσικά ανησυχώ. Επέρασεν ένας χρόνος χαζίριν. Τζιαι φυσικά θα κάμω αυτοκριτικήν για την αποτυχίαν της επιλογής μου. Όταν θεωρήσω ότι όντως έshιει επέλθει η εν λόγω αποτυχία. Οϊ εκ προϊμίου.

  "Σε άλλες εποχές, και με σαφώς πιο ενθαρρυντικές εξελίξεις (τουλάχιστον ήμασταν σε συνομιλίες), έφερναν την καταστροφή."

  Ώστε "εφέρναμεν την καταστροφήν", διότι βάλλεις μας ούλλους πακκέττον. Για να δούμεν τι ελαλούσαμεν τότε:


  http://woofisarfkai.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html

  "Γι'αυτό σας παρακαλώ, του χρόνου τον Μάιο που θα έρτουν τα δημοψηφίσματα, αν είσαστε στο παρά τσακ να ψηφίσετε "όϊ" (ήντα πράμαν;;;;), σκεφτείτε τζιαι τον καημένον τον Γούφην που θέλει επιτέλους να πιει τες μπυρούες του στα γενέθλια του χωρίς να ακούει σειρήνες τζιαι πένθιμα εμβατήρια ούλλη μέρα τζι'ούλλη νύχτα!

  Pretty, pretty pleeeeeeeease!!! Ψηφίστε "ναι", αν μη τι άλλον για μέναν!! Θέκιου!!"

  http://woofisarfkai.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html

  "Έτσι λοιπόν, όταν του χρόνου με το καλό φέρει ο Συντρόφιας δημοψηφίσματα, ως την ώραν που θα φκει η κάλπη για το "ναι" ή "οϊ" εγώ θα είμαι αισιόδοξος! Μέχρι αηδίας....."


  http://woofisarfkai.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

  "Αισιόδοξος είμαι τζιαι για την πρόβλεψην μου: τη λύσην του κυπριακού το 2012. Το τελευταίον δεκαήμερον του Γεννάρη θα δείξει αν μπορώ να ελπίζω ή αν θα γίνω πρόωρα "κουβανός" (ορολογία των στοιχηματιών)."

  http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/12/blog-post_31.html

  "Κατά τα άλλα, η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται τζιαι η διακυβέρνηση της αριστεράς (η πρώτη στην ιστορίαν του τόπου) κοντεύκει στην ολοκλήρωσην της (εκτός τζιαι αν κάμει καμμιάν σιόκκινγκ έκπληξην ο Μαλάς, αν τζιαι υπάρχει θέμαν αν είναι ορίτζιναλ "αριστερός"). Όπως είπα τζιαι παλαιότερα, δεν κρίνω οτιδήποτε πριν φτάσει στην περάτωσην του τζιαι πριν ακούσω ανασκοπήσεις/ αναδρομές αντικειμενικές τζιαι υποκειμενικές."

  Scripta manent αγαπητέ Στέλιο. Εν χρειάζουμαι τα πιστοποιητικά επανενωτικής διαγωγής σου. Διότι όπως λαλεί τζιαι ο "μέλλων υπουργός γεωργίας":

  "To χρυσάφιν τζιαι η πλατίνα δεν αγιώννουν. Ότι ξημαρισιάν τζιαι να τους σύρει ο άλλος πάνω τους, μόλις περάσει λλίος τζιαιρός η ξημαρισιά φεύκει, η ουσία μένει."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, δεν σε βάζω στο ίδιο σακκούλλι φίλε Γούφη, και χαίρομαι που αντιδράς να μπαίνεις στην ίδια κατηγορία με τον Στροβολιώτη. Αυτό που ήθελα να υποδείξω με το "κόψιμο του λαιμού" κλπ είναι ότι όντως μπορεί να υπάρχουν φάσεις που οι συνθήκες δεν ευνοούν την πρόοδο στο θέμα της λύσης.

   Από εσένα περιμένω, ναι, να πεις κάποιες αλήθειες κάποτε.

   Διαγραφή
 6. Φίλε Νέε, για να συμπληρωθεί η ανάρτηση, θα πρέπει να διερωτηθούμε πόσο διαφορετικό θα ήταν σήμερα το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, με όλες τις σχετικές του παραμέτρους, αν πρόεδρος ήταν ο Μαλάς.

  Επειδή κάπως επαναλαμβάνεται το σενάριο περί καταστροφικής επιλογής κάποιων από μας, να απέχουμε τον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ίσως ειναι καλά να υπενθυμίσουμε πως παραδοσιακά τα στρώματα της λεγόμενης αριστεράς και ευρύτερης αριστεράς, ενώ είναι σταθεροί ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ κατά τις βουλευτικές ή δημαρχιακές εκλογές, στις προεδρικές και λόγω του εκλογικού συστήματος και λόγο της διαχρονικής πολιτικής του κόμματος περί συνεργασιών στις προεδρικές εκλογές ( κάτι που αποτελει καθαρή πολιτική επιλογή και όχι πανάκεια για οποιοδήποτε κόμμα της αριστεράς και που δεν εξυπηρετεί αυτονόητα το κάλο του τόπου ή του κόμματος ) κάποιες φορές απέχουν.

  Αυτό έχει παρατηρηθεί και επαναλαληφθεί τόσο στην εκλογή του Τάσσου, όσο και στις εκλογες όπου υποψήφιος ήταν ο Ιακώβου αλλά και στις τελευταίες εκλογες.

  Η επιλογή μας στις προεδρικές - άσχετα αν στις βουλευτικές ψηφιζουμε πάντα ακελ - τίθεται υπό το πρίσμα άλλων κριτηρίων, ίσως κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους.

  Αυτή την φορά στην ατζέντα δεν ήταν πρώτο το κυπριακό ήταν η οικονομία, και η διαφωνία κάποιων με τις οικονομικές προτάσεις Μαλά, τις οποίες μπορεί κάποιοι να μην ήθελαν να "γορασουν".

  Δεν χρειάζεται ουτε να απολυτοποιούμεν ούτε να πολτοποιουμε τις επιλογές του εκλογικού σώματος των αριστερών, εξάλλου δεν ειναι η πρώτη φορά που η αριστερά έχει διαφωνίες ειτε για τον υποψήφιο πρόεδρο είτε για αλλα σοβαρά ζητήματα.

  Ευχαριστώ και καλή χρονιά, νομίζω εν ετυχε να πούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή χρονιά Dis και με γεια το νέο ύφος και η διάθεση! Έτσι μπορούμε να συζητούμε μάλλον.

   Δεν μίλησα για καταστροφικές επιλογές. Μίλησα για επιλογές που έχουν αποδειχθεί στην πράξη πως ...δεν ήταν επιλογές... και προέρχονταν από μια λανθασμένη πολιτική ανάλυση, κατά τη γνώμη μου φυσικά, και με τεκμήρια τόσο το κούρεμα, όσο τις ιδιωτικοποιήσεις, τη γενικότερη επίθεση κατά των λαϊκών στρωμάτων, την απόσυρση των κοινών ανακοινωθέντων με Ταλάτ κ.ο.κ. που ακολούθησαν την εκλογή Αναστασιάδη.

   Για το Κυπριακό, αν ο Μαλάς εκλεγόταν, η τεράστια διαφορά θα ήταν ότι δεν θα αποσύρονταν από την ε/κη πλευρά οι μετατοπίσεις-συγκλίσεις που έγιναν το περασμένο διάστημα, οπότε, λογικά, θα παιζόταν κάπως διαφορετικό παιχνίδι. Τώρα πια, φανερά, η ομοσπονδία φεύγει σιγά-σιγά από το προσκήνιο. Επαναλαμβάνεται δηλαδή το σενάριο του θαψίματος των ιδεών Γκάλι με όλα τα συνεπακόλουθα.

   Και τότε, το 93, θα μπορούσε κάποιος να προσάψει αποτυχία στην εκτίμηση των δεδομένων εκ μέρους όσων για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν στήριξαν τις επιλογές του ΑΚΕΛ, και τώρα νομίζω.

   Στις περασμένες εκλογές, δεν ήταν τις προτάσεις Μαλά που καλούμασταν να γοράσουμε σαν αριστερά, αλλά αυτές του Αναστασιάδη. Η ψήφος στον Μαλά ήταν μια δημοκρατική αντίσταση, όχι η λύση. Και εφόσον τίθενται υποθετικά κάποια πράγματα, λες και δεν είδαμε τι πάθαμε, θα τολμήσω να πω πως οι ευρωπαίοι δεν θα προχωρούσαν με το κούρεμα καταθέσεων με μια κυβέρνηση που δεν ήταν του χεριού τους. Εδώ είμασταν και είδαμε πως αντιμετώπισε τις πιέσεις για μήνες ολόκληρους η περασμένη κυβέρνηση, και πως μας τούμπαρε σε 15 μέρες ένας πρόεδρος που εκλέγηκε δια της αποχής!

   Αν και τώρα, συνεχίζουμε να κρατούμε ίσες αποστάσεις από όσα έδειξε το ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση, με τους 11 μήνες Αναστασιαδικής εμπειρίας, τότε μάλλον είναι αδύνατο να μπούμε ξανά σε τροχιά συνεννόησης.

   Και τι θα πει "αυτή τη φορά στην ατζέντα ήταν η οικονομία και όχι το κυπριακό"; Σαν πολιτικά όντα και επανενωτικοί, εμείς δεν έχουμε τα δικά μας κριτήρια τζιαι περιμένουμε να τα καθορίσει η "ατζέντα";

   Ακόμα όμως και με την οικονομία τζιαι την δημόσια διοίκηση να παίζει τον πρώτο λόγο, κατ απαίτηση φυσικά του κατεστημένου, υπήρχαν σημαντικοί λόγοι να δηλωθεί η αντίθεση σ αυτό που ξέραμε πως θα ακολουθήσει.

   Αν Χάσικος, Κενεβέζος, Ιωνάς, Βίκτωρας κλπ κλπ θεωρούνται "μια από τα ίδια" με τις κυβερνήσεις που στήριξε ή θα στήριζε το ΑΚΕΛ, τότε μάλλον κάπου έχουμε χάσει το μέτρο dis.

   Τούτη εν η άποψη μου.

   Διαγραφή
  2. Η άποψη είναι σεβαστή.

   Από την άλλη εγώ θεωρώ λάθος την πολιτική ανάλυση, που έχει αναγάγει τους 200 ψηφους - δεν ήταν παραπάνω - της δηλωμένης αποχής εκ μέρους μιας ομάδας ανθρώπων που ενδιαφέρονται και δηλώνουν δημόσια συνήθως τις ανησυχίες τους, σε καποιο μείζον ζήτημα ή σε ένα ζήτημα που εκαθόρισεν είτε τις εκλογές αυτές καθαυτές, είτε την πορεία του κυπριακού κ.λ.π.

   Μπορεί να με απατά η μνήμη μου, αλλά νομίζω η διαφορά στην εκλογική μάχη ήταν γύρω στις 12 χιλιάδες ψήφους. Ο Μαλάς δεν θα εκλεγόταν για άλλους και διάφορους λόγους, οπόταν αν κρίνω από το αποτελέσμα, η αφορμή έστω με την αποχή 200 ανθρώπων, να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε καποια ερωτήματα, που από ότι εμάθαμε στην τελική θα συζητηθούν και στο επικείμενο προγραμματικό συνέδριο ( η πολιτική των συμμαχιών ) δεν έβλαψεν κανένα.

   Δεν ξέρω αν το σχόλιο του Ασέρα για την ουδετερότητα αφορα το ίδιο ζήτημα, αλλα η συγκεκριμμένη αποχή, που δεν ήταν παρα η εκμετάλλευση μιας εκλογικής διαδικασίας για να ανοίξουν καποια ζητήματα και τίποτα παραπάνω, δεν αφορά καμιαν ουδετερότητα, αντίθετα, αφορα μια καθαρή και μάλλον ακίνδυνη πρόθεση που οπωσδήποτε δεν έβλαψεν και κανένα.

   Συμφωνω πως με την εκλογή του Νίκου η περιρρέουσα για το κυπριακό άλλαξε χωρίς βέβαια να αλλάξει και τίποτε στην ουσία, αλλα εξακολουθώ να πιστεύω πως η εκλογή του Μαλά θα ηταν εντέλει ενα δωρο άδωρο, γιατι μπορει να εσώζαμεν το ένα θέμα αλλά θα ήταν διάτρητα και ζημιογόνα ένα σωρό άλλο ζητήματα...

   Επίσης κανένας δεν εδήλωσε οποτεδήποτε πως η εκλογή του Νίκου θα ήταν χωρίς κόστος. Απλά κάποιοι ενδιαφέρθηκαν γενικότερα για το κόστος που θα επλήρωνεν έτσι τζαι αλλιώς ο τόπος στη σημερινή συγκυρία υπό την ηγεμονία της Ε.Ε χωρίς να ωραιοποιούν τις εκλογες αυτες καθαυτές.

   Φυσικά το μέλλον θα δείξει ποιόν ήταν εντελει το σωστό και ποιό ήταν το λάθος.

   Διαγραφή
  3. Επιτρέψτε μου μια σύντομη παρέμβαση στον ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ Disdaimonaς και Νέου:
   Κατά τη δική ΜΟΥ άποψη το ζήτημα ΔΕΝ είναι ποσοτικό. Δεν έχει και τόση σημασία αν οι ψήφοι «της δηλωμένης αποχής εκ μέρους μιας ομάδας ανθρώπων», ήταν 200 ή 2000, ή το ότι ΔΕΝ είναι αυτοί οι ψήφοι που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Το ουσιαστικό είναι ότι η πολιτική ανάλυση της ομάδας αυτής [και δεν λέω ότι το έκαμναν οργανωμένα ή συγκροτημένα] ενίσχυαν τις γενικότερες προσεγγίσεις για αποχή, οι οποίες [προσεγγίσεις] στην πλειονότητα τους ήταν απολιτικές [Και δεν αναφέρομε στις προσεγγίσεις της ίδιας της Disdaimonaς και άλλων εξ αριστερών φίλων]... Κοντολογίς ενίσχυαν την τάση για αποχή και για εξίσωση ΟΛΩΝ μεταξύ τους [«όλοι είναι οι ίδιοι»], χωρίς αυτό να τεκμηριώνεται από την πλειοψηφία του κόσμου] και χωρίς αυτός ο κόσμος να είναι σε θέση να προτείνει κάτι άλλο, πέραν από την άρνηση του...
   Κατά τ’ άλλα δεν θα διαφωνήσω με τη θέση της Disdaimonaς πως «... η εκλογή του Μαλά θα ηταν εντέλει ενα δωρο άδωρο, γιατι μπορει να εσώζαμεν το ένα θέμα αλλά θα ήταν διάτρητα και ζημιογόνα ένα σωρό άλλο ζητήματα...», όμως τη μάχη θα ‘πρεπε να τη δώσουμε. Άλλο να εκλεγόταν ο Αναστασιάδης με 60% [ας πούμεν] κι άλλο με 54%...

   Διαγραφή
  4. Ας το αφήσουμε στο μέλλον λοιπόν, τζ ας επιτραπεί τζιαι στον καθένα μας να έχει τη γνώμη του τζιαι να την υποστηρίζει.

   Η αποχή εξέλεξε τον Αναστασιάδη, η αποχή που εβασίστηκε στη θεωρία του "όλοι είναι το ίδιο" και της "τιμωρίας του ΑΚΕΛ". Εκλέγηκε με το 42% των εγγεγραμμένων.

   Το πως έφτασε κάποιος στους δύο πυλώνες της αποχής, εν άλλου παπά ευαγγέλιο, το θέμα είναι ότι έφτασε -κακώς έφτασε κατά τη γνώμη μου πάντα- τζιαι έδωσε την ευκαιρία στην μαύρη αντίδραση να πιάσει τον ταύρο που τα κέρατα.

   Και η μεγαλύτερη αποχή, ήταν από την ευρύτερη κεντροαριστερά.

   Αν ήταν δώρο-άδωρο η εκλογή Μαλά, το συζητώ. Αν υπήρχε στην κοινωνία κλίμα υπέρ του τζιαι εδιαφοροποιήτουν κάπως η κατάσταση στα ΜΜΕ, ίσως να είσιε τις δυνάμεις να κάμει άλλες επιλογές. Το ίδιο ίσχυε τζιαι επί Χριστόφια. Το ίδιο ίσχυε τζιαι το 2004. Αν υπήρχαν οι δυνατότητες στην κοινωνία, θα ήταν διαφορετικά τα πράματα.

   Εν υπάρχουν, οκ, είμαστεν εγκλωβισμένοι, πάρακάτω; Τι θα πει δώρον-άδωρον; Ούτε καταλαβαίνω τι εννοείς με το "Απλά κάποιοι ενδιαφέρθηκαν γενικότερα για το κόστος που θα επλήρωνεν έτσι τζαι αλλιώς ο τόπος στη σημερινή συγκυρία υπό την ηγεμονία της Ε.Ε χωρίς να ωραιοποιούν τις εκλογες αυτες καθαυτές."

   Ήθελες πρόταση εξόδου από την ΕΕ και την ευρωζώνη εκ μέρους του Μαλά;

   Δηλώνεις ότι ψηφίζεις ΑΚΕΛ στις βουλευτικές αλλά διαφοροποιάς τη στάση σου στις προεδρικές αν καταλαβαίνω. Με το δικό μου το μυαλό, έτσι όπως προσωπικά βιώννω την πολιτική, μάλλον εν αντίθετα που έπρεπε να ενεργείς.

   Να φτιάχνεις άλλα σχήματα στις βουλευτικές ή να βάλλεις κάτω άλλες προταιρεότητες, αφού δεν σε ικανοποιά η πολιτική πρόταση του ΑΚΕΛ, τζιαι να διευρύνεις την λαϊκή συμμαχία στες προεδρικές.

   Έτσι κτίζεις μέτωπα τζιαι εμπιστοσύνη μεταξύ των τάσεων μέσα τζιαι έξω που το κόμμα. Στις προεδρικές, νομίζω δηλαδή, εν παραταξιακό το ζήτημα, τζιαι στις βουλευτικές ιδεολογικό τζιαι πολιτικό.

   Αν δεν υπάρχουν οι πολιτικές τζιαι κοινωνικές συμμαχίες για μια πραγματικά προοδευτική πορεία, τι να κάμει ο πρόεδρος;

   Η εξουσία βρίσκεται τζιαι στη Βουλή, τζιαι στα ΜΜΕ, στους δικαστές, στο στρατό. Τζιαι όπως έδειξε η ζωή, τούτες οι εξουσίες εφανήκαν πιο δυνατές που τον Πρόεδρο διαχρονικά.

   Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι με ένα βουλευτή πάνω ή κάτω, με ή χωρίς τον πρόεδρο, μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση του κυπριακού συστήματος σε μια θητεία.

   Χρειάζονται συνταγματικές αλλαγές, αλλαγές νοοτροπίας και προσανατολισμού. Τζιαι μέσα τζιαι έξω που το κόμμα. Τι θα κάμνουμε για όσο δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για ριζοσπαστισμό;

   Να τον αναπτύξουμε. Πως, με ήττες της αριστεράς; Της όποιας αριστεράς που έστω προσπαθεί να αρθρώσει ένα διαφορετικό λόγο.

   Έχουμε δηλαδή, dis, μια μεγάλη απόκλιση δαμαί. Τζιαι εν η βάση τζιαι της διαφωνίας μας σε ότι αφορά την πολιτική στάση που κρατά το ΚΚΕ απέναντι στες πολιτικές συμμαχίες τζιαι γενικά.

   Δεν τα βρίσκουμε σε τούντο σημείο. Έχω ισχυρές αμφιβολίες για τις δυνατότητες τούτου του είδους πολιτικού αγώνα.

   Διαγραφή
  5. Το Κυπριακό και οι εξελίξεις - που αφορούν το κύριο μέρος της ανάρτησης - είναι κάτι που μας απασχόλησε έντονα πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές, από το 2011 ως τις αρχές του 2012.

   Σε αυτό το ιστολόγιο θυμούμαι καναμε και καποιες συζητήσεις για το ποιός θα ετοιμάζει τα μοχίτο της παρηορκάς για το ¨κλείσιμο" του κυπριακού, γιατί υπήρχε και η αποψη πως ειμαστε στο παρά ένα λεπτό της λύσης...

   Και τότε ειχαμεν αλλην εντύπωση για το θέμα, καποιοι απο εμας εθεωρήσαν παρα πολλα υποπτο το τότε φλερτ του Νικου με κομμάτι της άλλης κοινότητας και τον ΟΗΕ, καποιοι εθεωρησαν πως μάλλον ο Νίκος προκρίνεται ως πιο επιθυμητός Πρόεδρος και εκτός Κύπρου και ανησυχήσαμε...ήταν τότε που καποιοι απο μας αρχισαν να λεν για πρωτη φορα πως θα το σκεφτούν δευτερη φορά για να ξαναπουν Ναι υπό τις ενδείξεις, πολλά πριν τις Προεδρικές...απλά για να φρεσκάρουμεν τα γεγονότα..δεν επεριμέναμεν τις εκλογες για να κρινουμε το πού πάμε με το Κυπριακό...

   Για το θέμα Μαλας - αριστερά - διευρυνση ερωτημάτων κ.λ.π...

   Από μακρυα αν το δω, σε μια χώρα που καθημερινά γίνεται και πιο σκοταδιστική με ταχύτητες ντε-τε, σε λλίον θα λαλεις π.χ πως είσαι άθεος και θα σε λιθοβολούν για ύβρι ή θα λαλείς για αλλαγή συστήματος και θα σε θεωρούν σχεδον "φασίστα", δεν γίνεται κανένα μερος της κοινωνίας να μην μιλά, να μην ανοίγει κανένα διάλογο, να μην αφήνει ερωτήματα, έστω και αν το κόστος είναι η διαφωνία.

   Από μακρυά αν το δω, δεν γίνεται να ζούμε όλα αυτά που ζούμε και κανένας να μην προαγει την αμφιβολία σε αυτόν τον τόπο, είναι ζήτημα να σώσουμε έστω στο ελάχιστο μια κουλτούρα σκέψης και διαλόγου..

   Η Κύπρος δεν κινδυνευει από τα ερωτήματα των αριστερών, ούτε από τις διαφωνίες των αριστερών..μακάρι να ήταν έτσι...είμαστε σε πολλά χειρότερη κατάσταση και για τοπικούς και για διεθνείς λόγους...

   Απέναντι στον σύγχρονο σκοτασισμό, οι αριστεροί εχουν την υποχρέωση να κρατήσουν ψηλά τα δικά τους ερωτήματα...και να μεν λεμε πως τα ερωτήματα ειναι παρακαιρα ή άσχετα ή επικίνδυνα...το μονο επικίνδυνο ειναι ο σκοταδισμός που ζουμε σημερα.

   Για το ζήτημα ναι ή όχι στην πολιτική συνεργασιών σήμερα, τα ειπαμε πολλες φορες.

   Εγώ λεω ναι, για τοπικά ή επιμέρους ζητήματα αλλά λέω όχι στο κυβερνητικό επίπεδο για παρα πολλούς λόγους που δεν μας παιρνει να ξαναπούμε σε ένα σχόλιο..

   Οπως και να έχει, η αποψη που λεει όχι στις κυβερνητικές συμμαχιες πλέον, ειναι μια κατεξοχήν αριστερή αποψη, δεν ειναι αιρετική αποψη και πρεπει να μεινει ανοιχτή προς συζήτηση έτσι και αλλιώς...ειναι εδώ και 200 χρόνια ανοιχτή εξάλλου, εν θα την κλείσουμεν εμείς σήμερα...:)

   Και δεν θα την κλείσουμε γιατι υπο τις περιστάσεις μπορεί να ειναι η ώρα να υιοθετηθεί αυτή η πολιτική. Αν δεν αναλυθεί, αν δεν υπαρξει προβληματισμός εξαλλου δεν θα μαθουμε..

   Διαγραφή
  6. Δηλώσεις του Άντρου σήμερα, μετά την συνεδρία της Κ.Ε

   Επί τάπητος στο προγραμματικό συνέδριο θα τεθεί και το θέμα των συνεργασιών. Εάν δηλαδή το ΑΚΕΛ, θα πρέπει, όπως διερωτήθηκε από το βήμα ο κος Κυπριανού, να εγκαταλείψει την πολιτική των συνεργασιών.

   Όπως δήλωσε ο κ. Κυπριανού, «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτές οι συνεργασίες θα πάνε μόνο μέχρι ενός σημείου. Και σίγουρα σε αυτές θα υπάρχουν πισωγυρίσματα… Η ζωή απέδειξε ότι μέχρι ενός σημείου, όταν η συνεργασία συζητά βασικές αρχές και πλαίσιο λύσης του Κυπριακού υπάρχει ομογνωμία. Τα δύσκολα αρχίζουν μετά. Όταν αρχίζει η διαπραγματευτική διαδικασία. Γι΄αυτό χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία σε ένα πιο συγκεκριμένο περίγραμμα θέσεων.»


   Διαγραφή
  7. Σίγουρα dis, δεν θα το λύσουμε σήμερα το ζήτημα. Μου αρκεί να αντιμετωπίζεται η κάθε οπτική με σεβασμό τζιαι να μεν πέφτουμε εύκολα στον πειρασμό να τις χαρακτηρίζουμε τζιαι να τις απαξιούμε.

   Στην τοποθέτησή μου έκαμα λόγο για τρόπους που θεωρώ πολιτικά σωστούς να μπαίνουν κάτω τα πολιτικά ζητήματα για να κρατιέται τζιαι σαν προοπτική η ενότητα μιας προοδευτικής συμμαχίας.

   Η αλήθεια εν κάπου στην μέση σε σχέση με τις κυβερνητικές τζιαι γεννικά τις πολιτικές συμμαχίες. Θα σε πάρουν ως κάποιο σημείο μεν, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο έχεις ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας μαζί σου, τζιαι είναι στο χέρι σου να περάσεις τα μηνύματα που θέλεις για όσο διαρκέσει τούντο πράμα.

   Το δεδομένο είναι πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη, τζιαι για τούντην αδυναμία δεν φταίει η αριστερά. Δαμαί εκάμαμεν αγώνα να μεν περάσει ο ρατσισμός τζιαι μάλλον εν τα εκαταφέραμε. Να περάσει η λύση σαν ιδέα τζιαι πάλε αποτύχαμε. Να μεν αυτομαστιγώνονται οι μισθωτοί κ.ο.κ.

   Οπότε, ας βάλουμε μετρήσιμους στόχους, όσες φορές χρειαστεί.

   Τζιαι το "συγκεκριμένο περίγραμμα θέσεων" που λέει ο Άντρος, τούτον ακριβώς θέλει να εξυπηρετήσει, ειδικά στο Κυπριακό που ο κάθε απορριπτικός μες τούτον τον γέριμο τον ενδιάμεσο, λαλεί ότι θέλει.

   Τζιαι εν τζιαι θέση του ιστολογίου πως δεν εμπιστεύεται σε κανένα θέμα την ΕΔΕΚ για παράδειγμα ή τον Λιλλήκα

   Οπότε δεν είμαι τζιαι απόλυτα υπέρ των συνεργασιών με κάθε κόστος. Το που μπαίνουν τα όρια είναι κάθε φορά το ζητούμενο, όχι αν θα γίνονται ή όχι συνεργασίες.

   Διαγραφή
  8. Η κοινωνία Νεε δεν θα είναι ποτέ έτοιμη για κανένα ζήτημα - είναι εντελώς ουτοπικό να νομίζουμε πως για μια μικρή ή μεγάλη αλλαγή μπορεί η κοινωνία να μεταμορφωθεί σε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό σώμα. Αυτό δεν έγινε ποτέ στην ιστορια της ανθρωπότητας, ούτε θα γίνει.

   Εν γι αυτό που εχρειάστηκεν η επεξεργασία των κοινωνικών ζητημάτων μέσα που τες επιστήμες εξάλλου, εν ήταν ποττέ αυτονόητα τζαι φυσικά εκπορευόμενες οι αλλαγές.

   Ο Λένιν ( άτε πάλε...) έκαμεν το κόμμα των μπολσεβίκων το 1903, ως το 1904 ήξερεν ποιός, που, πως, το 1905 έγινεν η πρώτη επανάσταση και σε 14 χρόνια η Οκτωβριανή...σαν το σενάριο επιστημονικής φαντασίας έννε;...14 χρόνια, όι 84 ούτε 94 ( ορίστε κάμνω τζαι κριτική του ΚΚΕ...:) )

   Να φύουμεν που τον αστισμόν, να ανοίξουμε τα ζητήματα, να ξεχάσουμεν την κλεισούρα της ιστορίας που γίνεται επί τόπου βηματισμός χωρίς εξέλιξη, ο κόσμος αλλάσσει, ο κόσμος πρέπει να αλλάξει...εν θα καρτερώ τον κάθε Κάρογιαν-Νικολάκη-Σωκράτη-Τόμμυ έννε;

   Όι για την επανάσταση αλλά για την τόλμη να βάλω τα ερωτήματα, όλα τα ερωτήματα...εν αντροπή, διότι εν πριν την γαλλική επανάσταση που ήδη "οι προοδευτικοί" ετολμήσαν να διερωτηθούν για όλα...θέλει τζαι τόλμη, βοηθά τζαι ο καιρός, τζαι οι συγκυρίες...

   μια κυβέρνηση, μια πενταετία, θκυο πενταετίες, εννε σημαίνουν τίποτε, ούτε καθορίζουν τίποτε αν υπάρχουν σαφείς στόχοι, σωστοί ελιγμοί, σωστές κρίσεις αλλά τζαι σωστα ρίσκα.

   Ο κόσμος θα αλλάξει αργά ή γρήγορα...πού ξέρουμε, μπορεί τελικά τζαι το κυπριακό να λυθεί με ένα τρόπο που σήμερα μας μακρινός...

   Ως τότε, εν υπάρχει τίποτε που ο άνθρωπος να ονειρευτηκε τζαι να μεν πραγματοποιείται...ότι μπορει να συλλάβει ο άνθρωπος εν ενα μερος μιας πραγματικότητας που είναι δυνατή...γι αυτό δεν υπάρχουν απαγορευμένα ερωτήματα, ούτε μπορούν να υπάρχουν απελπισμένες απαντήσεις...

   Τζαι το κυπριακό θα λυθεί, τζαι ο σοσιαλισμός θα ρτει. Το ζήτημα είναι να βάλουμε τζαι μεις το χεράκι μας...

   άτε ποση γλωσσα...:) τζαι πάλε...

   Διαγραφή
  9. Δεν διαφωνούμε, το ζήτημα είναι πως γίνονται πράξη όλα αυτά.
   Οι κοινωνίες είναι άλλοτε πιο έτοιμες από μια άλλη ιστορική συγκυρία. Ποτέ δεν ήταν απόλυτα έτοιμες ναι, αλλά σε κάποιες φάσεις εν πιο έτοιμες από ποτέ. Εκεί είναι που πρέπει να πιάσεις το τρένο μέχρι την άλλη στάση.

   Χωρίς αποδοχή στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα εν θα κάμεις ούτε βήμα, ούτε χωρίς διάσπαση της αντίδρασης ή διάχυση μες τες δομές.

   Όπως έγραφε τζι ο Ραφαηλίδης, εν πελλάρα το ερώτημα πιο έγινε πρώτα, το αυγό ή η κότα, Εννοείται πως το πιο απλό επροηγήθηκε του σύνθετου.

   Διαγραφή
 7. Χειρότερος προπαγανδιστής για μέναν είναι τζιείνος που φορεί φερετζιέ ουδετερότητας. Είτε εν άθρωπος, είτε εν εφιμερίδα, είτε εν ράδιον ή τηλεόραση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έπιασες το λόον που το στόμα μου ρε φίλε, γιατί έσιει που το πρωίν που το εθκιέβασα έκατσεν μου στο στομάσιην.
   Για προπαγανδιστήν, πρώτης τάξεως μάλιστα, με έσιει τζιαι η dis. Μου το έγραψε σε άλλη φάση.

   Δηλαδή, εμάς οι απόψεις μας εν προπαγάνδα. Των άλλων εν απόψεις.

   Εμείς έχουμε μηχανισμό μπροστά, πίσω μας, δεξιά μας τζιαι αριστερά μας. Οι άλλοι εν ανεξάρτητοι.

   Τζιαι μάλιστα άτομα που εν πολιτικά πρόσωπα, που εκατεβήκαν εκλογές, βουλευτικές τζιαι ευρωκοινοβουλευτικές. Που όπως έγραψα πιο πάνω επροτείναν βουλευτές στη διαδικασία που ορίζει το σύνταγμα, τζιαι τούτοι οι βουλευτές τωρά εν το Α τζιαι το Ω της κυβέρνησης.

   Τούτοι εν ανεξάρτητοι, εμείς είμαστεν προπαγανδιστές.

   Ας μείνουν μαύρα...


   Διαγραφή
  2. Προπαγανδιστές, για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, είμαστε όλοι. Το ζήτημα είναι τα κίνητρα.

   Ο Στροβολιώτης για παράδειγμα, που εν τόσο καλός φίλος του Στυλιανίδη, γιατί να μεν υποθέσουμε πως ασκεί την προπαγάνδα του (που είναι προπαγάνδα δεν το συζητώ) σε συνεννόηση ας πούμε με το επικοινωνιακό επιτελείο του Συναγερμού τζιαι της κυβέρνησης, έστω τζιαι από απόσταση τζιαι ως μέλος ενός ευρύτερου brainstorming;

   Ή, πως να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο Δρουσιώτης που εβρέθηκε από τον Πολίτη στο προεδρικό, έπαιζε το φκιολί τζιαι εχορεύκαν τα κοπέλια έσιει τέσσερα χρόνια τζιαι βάλε. Τούτα τα κοπέλια, που μας λαλούν εμάς προπαγανδιστές, εν ήταν τα παπαγαλάκια του; Τούτος εν έκαμνεν προπαγάνδα; Ήταν ανεξάρτητος ο Δρουσιώτης;

   Ο προσωπικός τζιαι πολιτικός φίλος του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου που έσιει γκουρού του τον Δρουσιώτη εν ανεξάρτητος, τζι ο άρθρογράφος της Γνώμης εν προπαγανδιστής.

   Κάποιοι δεν έχουν ούτε καν την ευγένεια να πιστώσουν τον άλλο με ακαιρεότητα τζιαι δική του σκέψη τζιαι ανάλυση. Έστω τζιαι υποκριτικά.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/14, 7:46 π.μ.

   Νέε, απλώς αυτό: :)

   Διαγραφή
 8. Θυμήθηκα κι ένα άλλο.... ότι ο Χριστόφιας δεν καλιεργούσε την προοπτική της λύσης στην κοινωνία! Δεν την ετοίμαζε για λύση! Ήταν υπό τον φόβο σύγκρουσης με το ΔΗΚΟ!!!

  Τώρα, κάτω που τον αρχιεπίσκοπο τζιαι τον Νικόλα, δεν τρέχει τίποτε. Ούτε όταν μας λέει πως έχει εξαντληθεί η υπομονή του. Δίνουμε πίστωση στον Αναστασιάδη τζιαι κυρίως... δεν κάνουμε προπαγάνδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φιλε νεε εγιω σου προτεινω σε ολα τα (σχετικα με το πιο πανω θεμα) αρθρα σου, διαδικτυακα ή τυπωμενα να παραθετεις την ακόλουθη φωτο:

  http://4.bp.blogspot.com/-b3CQZ7f6mAk/UnAAe2WDWnI/AAAAAAAABSE/VVHFoKuejTg/s1600/NIKOS+ARXIEPISKOPOS.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το Στροβολου στο background ειναι εντελως τυχαιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος12/1/14, 10:50 π.μ.

  Ο αναστασιάδης επίτηδες εμπλόκαρε το κυπριακό. Εν θέλει να το διαχειριστεί τούτη την πενταετία. Δεν έχει τα κκότσια.

  Η λύση (ή ένα νέο ενδιάμεσο στάτους κβο) όμως έρχεται σε ορίζοντα 5ετίας - 10 ετίας.

  Και μάλλον η δεξιά με τις κινήσεις που κάνει σήμερα, πάει για ένα νέο ενδιαμέσο στάτους κβο με το να αναγνωρίσει κάποια δικαιώματα (αερολιμένα, απευθέιας εμπόριο κτλ) στο ψευδοκράτος έναντι ανταλλαγμάτων (Αμμόχωστος, ένταξη στον συνεταιρισμό για την ειρήνη κτλ)...

  Που για πολλοστή φορά αυτό θα συνιστά προδοσία της ελληνοκυπριακής δεξιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι παρόμοιες οι εκτιμήσεις μας φίλε/φίλη...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...