"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Μαρτίου 2014

Στην αυλή του Αρταξέρξη

Κάρογιαν και συνεργάτες: πολιτικοί επαίτες χωρίς αντίκρισμα στη δημοκρατική κοινωνία
 • Σε είδα, Μάριε, στη γιορτή της δημοκρατίας, στο συλλαλητήριο ενότητας και αγώνα ενάντια στο νέο φασισμό, μέσα στο Προεδρικό τις κρίσιμες εκείνες μέρες του Ιούλη του 2011.
 • Σε χάρηκα. Εκεί στην καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και της εισβολής του 74’ που μποϋκόταραν οι πάντες, τασσόμενοι με την ακρότητα και τον φανατισμό. Μαζί με τον Κύκκου Νικηφόρο, σώσατε τη δημοκρατική τιμή και υπόληψη του Μακαριακού χώρου και της εκκλησίας. Δείξατε σθένος και φρόνημα.
 • Δύο μήνες περίπου πριν από την παρουσία σου στην ηρωική εκείνη νύχτα, σε «αποκαθήλωσαν» από την Προεδρία της Βουλής. Ξέρεις ποιοι, ξέρεις πως, ξέρεις και γιατί.
 • Έξω από το Προεδρικό, οι «αγανακτισμένοι» σου είχαν αφιερωμένο και πανό, Μάριε, αν θυμάσαι. Είχες την «τιμητική» σου, έγινες στόχος των στημένων και των αλλότριων, παίρνοντας δημοκρατικά παράσημα. Όπως αυτά που καρφιτσώσαμε στο πέτο σου όταν επέβαλλες στον «ενδιάμεσο» την αναφορά στη συμφωνημένη βάση λύσης.
 • Παράσημα όμως, που δεν ήθελες. Εσύ ήθελες άλλα, απ αυτά που δίνει ο Νίκος Αναστασιάδης και οι κύκλοι που τον υποστηρίζουν. Αυτοί που θα «έρχονταν στα πράματα».
 • Ούτε εσύ Μάριε, ούτε και οι άμεσοι συνεργάτες σου, αντέξατε στις πιέσεις. Πουλήσατε τους αγώνες  του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου και της κεντροαριστεράς για να αγοράσετε ελπίδες συμμετοχής στην εξουσία.
 • Σας προειδοποιήσαμε από νωρίς πως θα χάσετε και τ’ αυγά και τα καλάθια. Προβλέπαμε πως θα είστε εσείς οι χαμένοι είτε εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης ή όχι. Πως θα μείνετε επί ξύλου κρεμάμενοι, πολιτικοί επαίτες χωρίς αντίκρισμα στη δημοκρατική κοινωνία.
 • Η μοναδική διέξοδός σας ήταν η επιμονή στα κεντροαριστερά μέτωπα και τη λύση στη βάση της ΔΔΟ, σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.
 • Αναγνωρίζουμε πως η συμπόρευση με το ΑΚΕΛ, χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή της ΕΔΕΚ σ’ ένα ευρύτερο σχήμα, ήταν κάτι που δεν θα σας συγχωρούσε ποτέ η αστική κι επιχειρηματική τάξη.
 • Ας χάνατε λοιπόν από τότε το ΔΗΚΟ, παλεύοντας όμως για τα δίκια του λαού και τη νομιμότητα, και όχι αυτόν τον εξευτελισμό που σας επιφύλαξε το «καθεστώς». Ας πέφτατε μαχόμενοι. Το πολιτικό σας μέλλον θα ήταν εξασφαλισμένο εφ όρου ζωής, θα δικαιωνόσασταν από την ιστορία και τις εξελίξεις.
 • Επιλέξατε στρατόπεδο εν μέσω ακήρυκτου ταξικού πολέμου. Λυγίσατε Μάριε Κάρογιαν και συνεργάτες. Ο αγώνας έπρεπε να δοθεί τότε, το καλοκαίρι του 12’, για να περάσει η δημοκρατική συνεργασία και όχι η «εθνική σωτηρία» που κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, σε εθνική τραγωδία.
 • Τώρα, θα γίνεται με τη σειρά σας οι «εχθροί της ενότητας του ΔΗΚΟ», οι νεροκουβαλητές του Αναστασιάδη και της Δεξιάς, οι απολογητές ίσως αύριο, της ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου.
 • Ιδού τα έργα σας και οι αποφάσεις σας. Ιδού οι επιλογές και οι αντοχές σας.
 • Τώρα, στην αυλή του Αρταξέρξη που βρίσκεστε, λογικό είναι να αναμένετε την φιλευσπλαχνία του.
 • Ελπίζουμε μόνο, να μην λάβετε τη «στήριξη και την αλληλεγγύη» που απολαμβάνει τώρα ένας άλλος πρώην αξιωματούχος του ΔΗΚΟ και συνεργάτης της Συναγερμικής εξουσίας.
 • Επί καιρό πυραύλων φυσικά, και όχι φρεγάδων…  
Δημοσιεύθηκε στη Γνώμη, 14/3/2014

8 σχόλια:

 1. Ο Μάριος αυτοκτόνησε τη στιγμή που δειλίασε και δεν διέγραψε τον Νικολάκη, τότε που το πρόστυχο πριγκηπόπουλο έριχνε τη χολή του εναντίον της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ_ΔΗΚΟ_ΕΔΕΚ με πρόεδρο τον Χριστόφια. Εισήλθε δε στον κατάλογο των εξευτελισμένων ανθρωπαρίων τότε που ενέδωσε και απεδέχθη να αφοδεύσει εναντίον του Χριστόφια κατά τη συζήτηση στη βουλή μετά το Μαρί.
  Είναι άξιος της τύχης του. Παίρνει απ' αυτό το κράτος και απ' αυτό το λαό πολύ περισσότερα απ' όσα έδωσε, αν έδωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια απορία προς τον ιστολόγο

  Η εκδήλωση στο προοεδρικό το 2011 έγινε για να καταδικάσετε το πραξικόπημα ή για να στηρίξετε το Δημήτρη Χριστόφια. Αν είναι για το πρώτο που επίετε τότε γιατί δεν επίετε και φέτος στην ιδια εκδήλωση στον ίδιο χώρο με αλλο ομηλιτή. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ; Αν επίετε για το δευτερο είστε δύο φορές γελίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πήγαμε για να καταδικάσουμε και τα δύο (αμερικανοκινούμενα) φασιστικά πραξικοπήματα, και αυτό του 74, και αυτό πιου βρισκόταν σε εξέλιξη, και για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα.

   Να σε παρακαλέσω επίσης, αν θέλεις να συμμετέχεις σε ανταλλαγή απόψεων, να μην κάνεις χαρακτηρισμούς...
   Θρασύς μπορείς να είσαι, αναιδής όμως;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/14, 10:53 π.μ.

   Δεν απάντησες όμως στην ερώτηση του "Thrasys":

   Αν είναι για το πρώτο που επίετε τότε γιατί δεν επίετε και φέτος στην ιδια εκδήλωση στον ίδιο χώρο με αλλο ομηλιτή. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;

   Διαγραφή
  3. Φυσικά και άλλαξε φίλε, και δεν ήταν ίδια η εκδήλωση ούτε είχε το ίδιο περιεχόμενο.

   Διαγραφή
 3. Πρωμιθεας24/3/14, 1:25 μ.μ.

  Να απαντήσω εγώ μέχρι να βρει χρόνο να απαντήσει ο Νέος:
  Η φετινή εκδήλωση στο Προεδρικό ήταν υποκριτική, τοπ λιγότερο. Δεν μπορεί (είναι οξύμωρο και συνάμα τραγικό και γελοίο) αυτοί που άμεσα ή έμμεσα ήταν εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα ή είναι πολιτικοί επίγονοι κι απολογητές του πραξικοπήματος, να καταδικάζουν το πραξικόπημα!
  Πάντως ΕΜΕΙΣ το καταδικάσαμε και το 2013 με μαζικότατη εκδήλωση στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/3/14, 2:44 μ.μ.

   Είναι άραγε λιγότερο "οξύμωρο και συνάμα τραγικό και γελοίο", αυτοί που κάλεσαν την Τρόϊκα στην Κύπρο, αυτοί που ήρθαν σε συμφωνία μαζί τους για Μνημόνιο να το παίζουν τώρα "αντι-Τροϊκανοί"; Λέω εγώ τώρα...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...