"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

28 Μαρτίου 2014

Από τον Γρίβα στον Αναστασιάδη: Κολλημένοι στο «ανήκομεν στη Δύση»

Ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη
  • Θα περίμενε κάποιος πως με την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ρωσία και τον υπόλοιπο πρώην σοσιαλιστικό κόσμο, η Δεξιά ίσως θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις επιλογές των Δυτικών και να κτίσει σταδιακά πιο ισοβαρείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις. Τελικά, αποδεικνύεται να  οδηγείται από ιδεολογικές αγκυλώσεις και κολλήματα στο παρελθόν, παρά το γεγονός πως κατηγορεί άλλους γι αυτό.
  • Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός. Αγορές, βιομηχανίες και υποδομές αναπτύσσονται ραγδαία εκτός Δύσης, την ώρα που οι κυβερνώντες και οι συνεργάτες τους επιμένουν να συντονίζουν το βηματισμό τους με τον πιο αδίσταχτο και αιμοσταγή πόλο, το ΝΑΤΟ. Έστω κι αν αυτό τους φέρνει ενίοτε στην «άβολη θέση» να δουλεύουν μαζί με φασίστες, νεοναζί και τα τελευταία κατακάθια της κοινωνίας προκειμένου να βγάλουν «νοκ άουτ» την Αριστερά και τα λαϊκά αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Η πανούκλα που πέφτει στον κόσμο από τη συντονισμένη δράση Αμερικανών και Ευρωπαίων, προσομοιάζει με τις προπολεμικές συνθήκες της δεκαετίας του 1930.
  • Σαν ευρωπαίοι και «ανήκοντες εις την δύση», θα πρέπει να αποδεχτούμε σαν νόμιμη εξέλιξη τα πραξικοπήματα στην Αίγυπτο και την Ουκρανία γιατί απλά ευνοούνται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και αργότερα της ίδιας της Σερβίας, την καταστροφή της Λιβύης και της Συρίας, του Ιράκ και του Σουδάν προηγουμένως, την ποδηγέτηση του Αφγανιστάν, τις απανωτές «αναφλέξεις» στη Λατινική.
  • Θα πρέπει να πούμε «έτσι είναι ο κόσμος» ή να μουρμουρίσουμε σκυμμένοι για «το δίκιο του ισχυρού», την ίδια στιγμή που διεκδικούμε τάχα τη δικαίωση της μαρτυρικής μας νήσου…
«ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»
  • Στην Κυπριακή Δεξιά, κυκλοφορεί και πείθει ο αστικός μύθος πως «ο Μακάριος δεν έδωσε βάσεις στους Αμερικάνους, γι αυτό χάσαμε την Ένωση και μας κατέβηκαν οι Τούρκοι». Η κακοδαιμονία της Κύπρου, οφείλεται, σύμφωνα πάντα με την διαλεκτική που υποβάλλει διαχρονικά στον κυπριακό λαό η «εθνική παράταξη», στη «ρώσικη διαπλοκή» της νεαρής μας Δημοκρατίας. «Πράκτορες» αυτούς του «εθνικού εγκλήματος» που δυσαρεστούσε τους ΝΑΤΟϊκούς, ήταν αρχικά το ΑΚΕΛ και ακολούθως κι ο ίδιος ο Μακάριος.
  • Ο Γρίβας, στο ημερολόγιό του ήταν σαφής: Τα κτυπήματα κατά της Αριστεράς ήταν «σήμα» στους Αμερικανούς γα το είδος του «απελευθερωτικού» αγώνα που διεξαγόταν στην Κύπρο. Ήθελε να δώσει τα διαπιστευτήριά του και να ξεκαθαρίσει τη θέση και τη στάση του απέναντι στα «σπέρματα» της Οκτωβριανής.
  • Παλιά του τέχνη κόσκινο. Δεν είναι και ο πρώτος φασίστας ταγματασφαλίτης συνεργός των SS, που μπήκε στη δούλεψη των Δυτικών και έσβησε τα ναζιστικά χνάρια του με αίμα Αριστερών. Οι υπηρεσίες των ναζί ήταν και είναι άλλωστε, πάντα «χρήσιμες» μεταπολεμικά για το κατεστημένο. Με τους απόστρατους του Χίτλερ έκτισε την ηγεμονία της στην Λατινική, την Ελλάδα, την Κύπρο και αλλού, η Αμερική.
  • Κι τώρα πάλι, η Δεξιά του Αναστασιάδη στην ουσία μέμφεται την ισοζυγισμένη πολιτική που ακολούθησε πρόσφατα η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, για την κακοδαιμονία της χώρας. Την κατηγορεί για την διασάλευση των σχέσεων με τις ΗΠΑ λόγω του φορτίου που τελικά αποθηκεύτηκε στο Μαρί, για τα ρώσικα δάνεια και την άρνηση εφαρμογής αντιλαϊκών προγραμμάτων.
  • Το «κόλλημα» από τον Γρίβα στον Αναστασιάδη, είναι το ίδιο. Αγωνιούν από το 45’ που τέλειωσε ο προηγούμενος παγκόσμιος πόλεμος, να μετατρέψουν την Κύπρο σε ένα προτεκτοράτο του ιμπεριαλισμού με εξαφανισμένη από προσώπου γης την Αριστερά.  Ή έστω πολυκερματισμένη και συμβιβασμένη με την ιμπεριαλιστική και νεοφιλελεύθερη προοπτική που σχεδιάζουν για τη χώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...