"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

11 Απριλίου 2014

Μυρίζει έντονα μπαρούτι στην Ευρώπη - Ενεργό το ηφαίστειο

Άλλαξε ο Μανωλιός...
 • Το γεγονός πως στην Ουκρανία, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν αναθέσει σε νεοναζί καθάρματα, βαρόνους της νύχτας και σεσημασμένους πολιτικούς και οικονομικούς απατεώνες τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν είναι άσχετο με τη κατάσταση στα μέρη μας.
 • Τα ίδια συμβαίνουν στην ουσία και στην Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις των συνομιλιών του Παναγιώτη Μπαλτάκου, τέως πλέον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου του Σαμαρά, με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, έχουν πείσει και τους πιο δύσπιστους για την υπόγεια συνεννόηση Δεξιάς-Ακροδεξιάς.
 • Στην Κύπρο επίσης, μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορούν να δουν, τόσο την στήριξη που δέχτηκε το ΕΛΑΜ, παράρτημα της Χρυσής Αυγής, από το οικονομικό κατεστημένο και ειδικά την Αρχιεπισκοπή, όσο και την συγκάλυψη που του επιφυλάσσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.
 • Η άνοδος και η πολιτική ανέλιξη της Ακροδεξιάς σε κυβερνητικά πόστα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη της νέας τάξης να επιβάλει «δια πυρός και σιδήρου» την οικονομική και γεωπολιτική της στρατηγική.
 • Έχουμε φτάσει εδώ και κάποιους μήνες στο σημείο όπου «ό,τι δεν λύεται κόβεται» από το «διευθυντήριο». Κυβερνήσεις και λαοί που αντιστέκονται στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που επιβάλλεται από την «τραπεζοκρατία», τη σύγχρονη χούντα, έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν την αναβίωση του ναζισμού και την ποδηγέτηση του ΝΑΤΟ.
***
 • Στην Ουκρανία συμβαίνουν πολλά, όπως και γενικότερα σε όλα τα επίπεδα των συσχετισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τρέχει, παράλληλα με τον φασιστικό μιλιταρισμό που αναδεικνύεται, τις κοινωνικές αγωνιστικές συσπειρώσεις που παρουσιάζονται και τον επικοινωνιακό πόλεμο που καλύπτει αίτια και αιτιατά, ένας αμείλικτος οικονομικός πόλεμος με φόντο τα ενεργειακά και τη συναλλαγματική διελκυστίνδα.
 • Οι BRICS, o τρίτος καπιταλιστικός πόλος, αν θεωρήσουμε πως ΗΠΑ και ΕΕ αντιπροσωπεύουν τους άλλους δύο, φαίνεται να μπορεί να αντέξει το οικονομικό στρίμωγμα που έχει στόχο να αποδυναμώσει τη Ρωσία.
 • Τα 1.3 τρις αμερικάνικων ομολόγων στα χέρια των Κινέζων, η παγκόσμια οικονομία που έχει πάθει ασφυξία, ο αποπληθωρισμός που κτυπάει την πόρτα μας - αν δεν έχει ήδη εγκατασταθεί στο σαλόνι μας, καθώς και η έντονη μπόχα του ναζισμού που αναδύεται καθημερινά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα έτοιμο να συμπαρασύρει την υφήλιο σε νέες περιπέτειες.
 • Τη φύση των σημερινών κυβερνώντων σε Κύπρο και Ελλάδα την έχουμε αναλύσει σε πολλές περιπτώσεις. Χωρίς να υποτιμώ την αξία της αποκάλυψης του ρόλου και των ορίων αυτών των πολιτικών συμμοριών (μόνο έτσι άλλωστε μπορούν να διαπαιδαγωγηθούν οι εργαζόμενοι για τη φύση της αστικής τάξης αλλά και της αλά καρτ δημοκρατίας και ευαισθησίας τους), τείνω αυτή την περίοδο να μελετώ περισσότερο τη διεθνή κατάσταση και την ιστορική εξέλιξη πάνω στην οποία στηρίζεται ο νέος πόλεμος.       
 • Είναι φυσικά και τα δικά μας… Το περεταίρω ξεγύμνωμα του «βασιλιά» Νικόλαου του Β’ (ο πρώτος ήταν ο Σαμψών) και της κυρίας του, του αρχιεπιχειρηματία και συγκυβερνήτη (part time αρχιεπίσκοπου) και του ΔΗΚΟ (Α’ και Β’) που ούτε την πρώτη και μόνη κατοικία του λαού δεν θέλουν να υπερασπιστούν!
 • Αλλά, φαίνονται στ’ αλήθεια όλα αυτά, τόσο μικρά και τετριμμένα μπροστά στο ηφαίστειο που όλοι πια αναγνωρίζουν ως ενεργό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...