"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

14 Απριλίου 2014

Ένα σώμα Δεξιά και Ακροδεξιά σε συνθήκες κρίσης

 • Φιλελεύθεροι, ευρωπαϊστές και φασίστες συγκροτούν τον αντιδραστικό και αντεργατικό πόλο της νέας τάξης
 • Η ταξική πάλη και σοσιαλιστική προοπτική το αντίδοτο και το αντίβαρο στην αντιλαϊκή συμμαχία.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 11/4/2014
 • Υπάρχει, τελικά, ο διαχωρισμός Δεξιάς - Ακροδεξιάς ή οι δύο τάσεις της συντηρητικής ιδεολογίας είναι όψεις του ιδίου νομίσματος;
 • Πότε το σύστημα επιλέγει να χρησιμοποιήσει το αντιδραστικό ή το μετριοπαθές του πρόσωπο, και σε ποιες περιπτώσεις φιλελεύθεροι, κεντρώοι, σοσιαλδημοκράτες, εθνικιστές, μιλιταριστές, εκκλησιαστικοί κύκλοι άνθρωποι της νύχτας και της οικονομικής μαφίας αποφασίζουν να συμμαχήσουν για την «εθνική σωτηρία» ενάντια στην Αριστερά;
 • Οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Βενεζουέλα, δηλώνουν πως σαφώς υπάρχει διασύνδεση Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Πολλοί επίσης, μεταξύ των οποίων κι εμείς, δεν διστάζουν να ισχυριστούν το ίδιο για την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ειδικά μετά και τις αποκαλύψεις των συνεννοήσεων μεταξύ της Κυβέρνησης Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής στα κρυφά βίντεο Κασιδιάρη.
 • Η απενοχοποίηση του ΕΛΑΜ από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο και η προώθηση του από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο,  η εισαγγελική συγκάλυψη με τη περίφημη «άγνοια του νόμου», αλλά και το «ελευθέρας» που έχει το εθνικιστικό κίνημα του τόπου στις κερκίδες και τους συνδέσμους φιλάθλων των Σωματείων της Δεξιάς, επιτρέπουν στον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αμφιβάλλει κατά πόσον η σχέση της φιλελεύθερης παράταξης με τις φασιστικές ομάδες κρούσης έχει ποτέ τερματιστεί.
 • Αυτό, είναι άλλωστε κάτι που επιβεβαιώνεται σε κάθε μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα ή του Νίκου Σαμψών, και το είδαμε να βρίσκει κινηματική και πολιτική έκφραση έξω από το Προεδρικό το μαύρο εκείνο Καλοκαίρι του 2011. Όταν κοινός στόχος του «βαθέως ελληνοκυπριακού κράτους» ήταν η ανατροπή της Κυβέρνησης που στηριζόταν από την Αριστερά.
Διολισθαίνουν στα άκρα
 • Οι αστοί είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ανανεώσουν τη συμμαχία τους με την Άκρα Δεξιά, όταν νιώσουν πως το ιδιωτικό συμφέρον απειλείται από το συλλογικό. Και αυτό είναι ένα γεγονός που παρατηρείται πλέον συχνά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο  επίπεδο.
 • Οι αυταρχικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στη ζώνη του Ευρώ και ευρύτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, καθώς και η πολεμική διάθεση που επιδεικνύει το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας, είναι αρκετά για να περιγράψουν την ακροδεξιά διολίσθηση των αστικών δημοκρατιών.
 • Αστικός κοινοβουλευτισμός και φασισμός, είναι πολιτικά συστήματα που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και τον ιμπεριαλισμό, προστατεύοντας και ενισχύοντας την επιχειρηματική τάξη και το κατεστημένο. Μέσα από κοινοβούλια επικράτησαν Χίτλερ και Μεταξάς, με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα επιβάλλεται στις μέρες μας ο οικονομικός αυταρχισμός πάνω στους εργαζόμενους.
 • Ο φασισμός είναι η δεύτερη καλύτερη λύση για την αστική τάξη. «Όπου δεν πίπτει λόγος,  πίπτει ράβδος», έτσι σκέφτεται και δρα το «εθνικό» και εκκλησιαστικό κατεστημένο όταν θεωρεί πως πρέπει να αυξήσει τα κέρδη του και να αντέξει τον πολυεθνικό οικονομικό ανταγωνισμό.
 • Στην αντίπερα όχθη είμαστε εμείς, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα νοικοκυριά που μαστίζονται από την λιτότητα και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, οι μικροκαταστηματάρχες και οι βιοτέχνες, η νέα γενιά και τα παιδιά της εργατικής τάξης.
 • Ας μην έχουμε αυταπάτες. Μόνο με ταξική πάλη μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προστάτες της διαπλοκής. Μόνο με τη σοσιαλιστική προοπτική μπορεί να υποχωρήσει η συμμαχία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...