"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Απριλίου 2014

Η βιομηχανία λάσπης του «Πολίτη» ξανακτυπά

Κιτρινισμός, στημένα σκηνικά και αποπροσανατολισμός 
 • Αντιπερισπασμός: Βάζουν στο στόχαστρο το Λαϊκό Κίνημα  για να περάσουν τις εκποιήσεις περιουσιών και την κοινωνική αναλγησία με τις δυνάμεις της αντίστασης στη γωνιά.
 • Πρώτο το ΑΚΕΛ ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών της FOCUS – Αυθαίρετα τα συμπεράσματα της εφημερίδας «των μεγάλων συγκαλύψεων».
 • Θέλουν να ρίξουν στα μαλακά τα εμβάσματα μισού εκατομμυρίου κατ ευθείαν στους λογαριασμούς του ΔΗΣΥ  και τους στενούς συνεργάτες του Προεδρικού που φυγάδεψαν εκατομμύρια δημιουργώντας θόρυβο γύρω από το ΑΚΕΛ.
 • Προεκλογικές και πολιτικές οι σκοπιμότητες πίσω από το παραπλανητικό δημοσίευμα – Σπρώχνουν με στημένα σκηνικά το λαό στην αποχή και την απαξίωση.   
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 18/4/2014
 • Από τη μια μεριά, η εφημερίδα «Πολίτης», ένα μέσο που φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων της οικονομικής και πολιτικής κατρακύλας του τόπου, παρουσιάζει φωτοτυπία εμβάσματος κατ’ ευθείαν στους λογαριασμούς του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 • Από την άλλη, ο συντάκτης του κειμένου γράφει για εμβάσματα σε μια υπεράκτια εταιρία και ένα λογιστικό γραφείο, ισχυριζόμενος πως κατέληξαν τελικά στα ταμεία του ΑΚΕΛ, χωρίς όμως να προσκομίζει κανένα τεκμήριο ή έστω μια έλλογη διασύνδεση.
 • Ο Σωτήρης Παρούτης σκεπάζει τις αστήρικτες υποθέσεις του πίσω από τη δήθεν πληροφόρηση που κατέχει ο ίδιος και η εφημερίδα του σχετικά με το ανακριτικό έργο, και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο έχει αναλάβει να εκπονήσει τις οικονομικές καταστάσεις του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
 • Σε άλλες χώρες, αυτό το είδος δημοσιεύματος χαρακτηρίζεται ως κιτρινισμός και δημοσιογραφική αθλιότητα. Στην Κύπρο, γίνεται παντιέρα για τον κάθε απελπισμένο κομματάρχη που βρίσκει την ευκαιρία να βάλει κατά του «δικομματισμού» και το κάθε χρεοκοπημένο και εξαρτώμενο ΜΜΕ που προβάλλει πολιτικά θεάματα κατά παραγγελία.
 • Ο θόρυβος γύρω από το ΑΚΕΛ για το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων από τη FOCUS που φέρεται να έχει έμμεση σχέση με τον Αντρέα Βγενόπουλο, γίνεται ακριβώς για να πέσει στα μαλακά ένα αδιάσειστο τεκμήριο που έχει στα χέρια της η εφημερίδα σχετικά με τις δοσοληψίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, όταν Πρόεδρός του ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  Κυρίως όμως λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για τις 11.000 πράξεις εκροής δεκάδων συνολικά εκατομμυρίων πριν από το κούρεμα του περασμένου Μάρτη, ακόμα κι από πρόσωπα ή εταιρίες πολύ κοντά στο Προεδρικό.
 • Το ΑΚΕΛ, κάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, την εφημερίδα να παρουσιάσει τεκμήρια. Αν υπήρχαν φυσικά αυτά τα τεκμήρια, ο «Πολίτης» θα τα είχε εμφανίσει μαζί με τα υπόλοιπα, τις επιταγές δηλαδή στο όνομα του ΔΗΣΥ. Άλλωστε είναι το κόμμα που πρώτο ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών της FOCUS, ζητώντας διαλεύκανση της υπόθεσης.
 • Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόδρομος Προδρόμου έχει ήδη εμμέσως εξαγγείλει τα επόμενα βήματα του κόμματός του, όταν και αν αποδειχθεί πως η FOCUS έμβασε μισό εκατομμύριο Ευρώ κατ’ ευθείαν στα ταμεία του. «Θα δυσκολευτεί αλλά θα τα επιστρέψει» μας είπε με λίγα λόγια ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, προσποιούμενος πως δήθεν «κάποιοι τους είπαν πως ήταν εισφορές εφοπλιστών».
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
 • Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η εφημερίδα «Πολίτης» προβαίνει σε «αποκαλύψεις» που στην ουσία κάνουν ακριβώς το αντίθετο, παραπλανούν και  συγχύζουν την κοινή γνώμη, επιτρέποντας στους πραγματικούς ενόχους να αποφεύγουν τον έλεγχο και την τιμωρία. Ούτε είναι τυχαίο που οι συντάκτες της εφημερίδας ασχολούνται ΜΟΝΟ με τα θέματα της Marfin και το Βατοπέδι, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο την Τράπεζα Κύπρου που ευθύνεται τουλάχιστον ισάξια, αν όχι περισσότερο, για την οικονομική τρύπα με την πρώην Λαϊκή.
 • Υπάρχουν ανώτατα πρώην τραπεζιτικά στελέχη, κάποια από τα οποία μάλιστα λειτουργούσαν και με επιχειρηματικό καπέλο, που καταγράφονται ονομαστικά στην έκθεση της Alvares&Marsal καθώς σε άλλες ανακριτικές καταθέσεις από το 2012,και τα οποία υπέγραφαν μεταφορές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ως δάνεια ή επενδύσεις καρπωνόμενοι και τα σχετικά «μπόνους», αλλά η εφημερίδα καμώνεται πως ούτε τα έχει δει, ούτε και έχει ακούσει γι αυτά.
 • Έχουν δημοσιευθεί από τον περασμένο Απρίλη 6.000 ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων που προέβησαν σε εκροές εκατομμυρίων, ενώ η λίστα φαίνεται να διπλασιάζεται από την έρευνα της επιτροπής θεσμών της Βουλής. Δεν ιδρώνει όμως και ιδιαίτερα το αυτί των «λαγωνικών» της εφημερίδας.
ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 • Όπως και στην περίπτωση της επένδυσης του ταμείου των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά όπου και πάλι είχε εμπλακεί το ΑΚΕΛ και στελέχη του στην Λάρνακα, η «βιομηχανία λάσπης» επενδύει στο στραπατσάρισμα της εικόνας του κόμματος της Αριστεράς.
 • Ξέρουν, όπως έχει διδάξει κάποτε ο Γκέμπελς τους προπαγανδιστές των Ναζί, πως ακόμα κι αν λάμψει η αλήθεια, μέρος της ρετσινιάς θα ακολουθεί για πάντα τον στόχο της επίθεσης.
 • Το τράβηγμα από τα μαλλιά που επιχειρείται κάθε φορά που θεωρούν πως μπορούν να εμπλέξουν το ΑΚΕΛ σε ύποπτες οικονομικές υποθέσεις, έχει ως σταθερό ζητούμενο να στραφούν οι λαϊκές μάζες προς την αποπολιτικοποίηση και την αποχή, καταθέτοντας τα όπλα μπροστά σε κρίσιμες μάχες όπως αυτή που δίνεται αυτή τη στιγμή για το θέμα των εκποιήσεων και σε μικρή απόσταση από μια εκλογική διαδικασία.
 • Αναμφίβολα επίσης, τόσο οι «αποκαλύψεις» του Πολίτη την περασμένη Τρίτη, όσο και η προ δεκαπενθημέρου διαρροή με ύποπτο βουλευτή μικρού κόμματος που και πάλι στοχοποιούσε στελέχη του ΑΚΕΛ για να κρύψει τα μεγάλα και σημαντικά που απορρέουν από τις έρευνες, εξυπηρετούν ακριβώς την αγωνιώδη προσπάθεια πολλών εδώ στο νησί να κρατηθούν έξω από τη δημόσια σφαίρα συζήτησης οι ευθύνες επωνύμων και μεγαλόσχημων για την οικονομική κρίση.

2 σχόλια:

 1. Τα πράματα εν απλά.
  καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
  Τζαι είναι που τες περιπτώσεις που μπορείς να αποδείξεις την αθωότητα σου.

  Για να μεν κάμει ο πολίτης παραπάνω ζημιά
  1. φκάλεις τους λοαρκασμούς σου στη φόρα για τζίηνη τη περιόδο. Τζαι δείχνεις ότι τα έσοδα σου είναι μόνο από τον λαό - κόμμα του λαού γαρ.
  2. Τραβάς τζαι μιαν αγωγή του πολίτη τζαι πάει πάσα κακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στέλιο, το ζητούμενο για το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι τούτο, αλλά το γεγονός ότι γίνεται πρωτοσέλιδο και εν συνεχεία ο κακός χαμός, χωρίς να μπαίνουν κάτω κάποια τεκμήρια. Τι σόι δημοσιογραφία είναι τούτη; Χουντική κατά τη γνώμη μου.

   Που τη μια φωτοτυπίες εμβασμάτων στον ΔΗΣΥ τζιαι που την άλλη 1.5 εκ. στο ΑΚΕΛ "με δαιδαλώδη διαδρομή που αν θέλετε να την μάθετε πηέννετε μια βόλτα στη νομική υπηρεσία;"

   Αγωγή στον Πολίτη, με αυτή την επικοινωνιακή περιρρέουσα, αυτή την εισαγγελία και αυτό το δικαστικό σύστημα, νομίζεις πως θα επιτραπεί να κυλήσει ομάλα και συνταγματικά; Εσύ έχεις εμπιστοσύνη πλέον σε τούτους τους θεσμούς να δικάζουν σωστά και σ' αυτά τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν σωστά τα δεδομένα; Το Μαρί και η δικαστική έρευνα για την οικονομική κρίση δεν μας έμαθε τίποτε;

   Αν είχε στοιχεία η νομική υπηρεσία και ο Πολίτης, να είσαι 100% σίγουρος ότι θα έβγαιναν έξω εδώ και καιρό, με τρανούς τίτλους σε εφημερίδες και κανάλια. Τι, προστατεύουν το ΑΚΕΛ οξά λυπούντε το;

   Επίσης να πούμε πως ακόμα και να έχει πάρει λεφτά το ΑΚΕΛ, έστω "με δαιδαλώδη διαδρομή", δεν είναι παράνομο. Η παρανομία θα υπήρχε αν αποδειχθεί πως αυτά τα λεφτά λειτούργησαν ως μίζα για α' β' γ' λόγους. Τότε θα υπήρχε ζήτημα, αν και εφόσον αποδειχθεί φυσικά.

   Εδώ ούτε καν η σχέση Focus-Λαϊκής δεν μπορεί να τεκμηριωθεί.

   Πχ για τον ΔΗΣΥ που είναι εμφανής η μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό του από την Focus, υπάρχει θέμα παρανομίας; Εν ζήτημα πολιτικής ηθικής, προς το παρόν τουλάχιστον.

   Και αυτό είναι και το ζητούμενο για τον Πολίτη, να εξισωθούν, ηθικά, οι δύο μεγάλες παρατάξεις. Σ αυτό το όχημα άλλωστε καβάλλησε ο Αναστασιάδης για να γίνει πρόεδρος. Και σ αυτό το όχημα βάζουν καύσιμα με αυτά τα δημοσιεύματα.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...