"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Μαΐου 2014

Λίγα περισσότερα για τους αριστερούς και τους "αριστερούς"

 • Στην προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε, κατά τη γνώμη μου, την ουσία της καθεστωτικής υστερίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έγιναν κάποια τελευταία σχόλια από τον σύντροφο και συναγωνιστή «π» στα οποία αξίζει να ασχοληθώ με ένα νέο κείμενο, μιας και η έκταση του αντισχολιασμού μου προβλέπεται να είναι κάπως μεγάλη.
 • Ακούγονται σαν ξύλινες και κλισέ οι προσφωνήσεις μου στον «π» και ίσως να παραπέμπουν σε κομματικές καταστάσεις, αλλά εμείς οι δύο και οι φίλοι μας το ξέρουμε πολύ καλά πως είναι ουσιαστικές και πραγματικές, καθόλου τυπικές δηλαδή και ούτε κατά διάνοια θεσμικές.   
 • Άλλωστε, είναι πεποίθησή μου πως η συντροφικότητα φτιάχνεται με κοινούς αγώνες, με συγκλίσεις σε μια κοινή βάση αντίληψης, όχι σε σεχταρισμούς και μαξιμαλισμούς που στο τέλος διασπούν το ευρύτερο δημοκρατικό κίνημα.
 • Το τι είναι δημοκρατικό και τι όχι, φυσικά, αμφισβητείται από πολλούς. Ήταν κάποτε και μια «επιτροπή για αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο» με έτος ίδρυσης τον δεύτερο χρόνο της Προεδρίας Χριστόφια. Θα τα πούμε γι αυτήν αργότερα…
Για την υπεράσπιση της αλήθειας
 • Δημοκρατικό, είναι πρώτα και κύρια το αληθινό, για να παραφράσουμε τον «εθνικό ποιητή». Και αληθινό σε ότι αφορά τα αίτια της κρίσης και τις ευθύνες των Χριστόφια/ ΑΚΕΛ/ Αριστεράς για το σοκ που δέχεται η κυπριακή κοινωνία από τη περίοδο 2010-2011 μέχρι και σήμερα, δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κόμματα της συγκάλυψης.
 • Αυτό, έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται και να κατακτά όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις μέσα στην κοινή γνώμη.  Ο αγώνας του συντρόφου «π», της Γνώμης, της «Δέφτερης Ανάγνωσης» και γενικά όλων όσοι έστησαν πόδι στην επικοινωνιακή τρομοκρατία και το λιντσάρισμα της αντίθετης άποψης, δικαιώνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα.
 • Άσχετα αν κάποιοι συνεχίζουν να αναμασούν την καραμέλα των «ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια» σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος, ο κόσμος ξεκινά να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι τράπεζες και ειδικά οι δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές.
 • Φτιάξαμε το λοιπόν, από το 2010 και πιο σταθερά και πεισματικά, από το καλοκαίρι του 2011, τη δική μας «επιτροπή για αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο», νιώθοντας ή μάλλον βλέποντας, πως κάποιοι είχαν βαλθεί να την καταλύσουν.
 • Ενδεικτικό το σχόλιο του συντρόφου: “εν μπορει να ξηχαστει το 2011-13 χωρις να ειπωθει η αληθκεια..χωρις να τοποθετηθει στο πλαισιο της πιο υστερικης επιθεσης που εξαπολυθηκε εναντια στην αριστερα μετα το 1974 - για μικροκομματικες σκοπιμοτητες αλλα τζαι για να συγκαλυψουν καποιοι την κριση των τραπεζων..τζαι σε τζηνο το πλαισιο μερικοι τυποι που ταχα μου αγχωνουνται για την λυση, τζαι ηταν απολυτα ανετοι με τους νεοφασιστες τζηνες την μερες..οποτε τι να εμπιστευθεις; αν αυριο δηλαδη ειχαμε λυση ποιοι θα ηταν μπροστα να υπερασπιστουν τους τ/κ;”
 • Δεν μπορούμε λοιπόν να ξεχάσουμε  τη σύγχρονη καθεστωτική υστερία απέναντι στην Αριστερά, αν δεν ειπωθεί η αλήθεια.Και η αλήθεια είναι ότι το κυπριακό τραπεζιτικό σύστημα υπέστη μια λεηλασία δισεκατομμυρίων ενώ ξεφορτώθηκαν πάνω του και άλλα τόσα σε τοξικά χαρτοφυλάκια (ελληνικό χρέος, Εγνατία κλπ). Αυτά τα γεγονότα ήταν η αφορμή (βοήθα) και η αιτία για ξεχαρβάλωμα του συστήματος και πειθαναγκασμό της χώρας στις ντιρεκτίβες της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας.
 • Ποιός ευρωπαίος αξιωματούχος και εντεταλμένος των δανειστών μας, έμεινε που να μην μας το έχει πει ξεκάθαρα; Παρόλα αυτά, κάποιοι χολωμένοι ακόμα επιμένουν στο παραμύθι. Τόσο για εσωτερική κατανάλωση και στρίμωγμα της Αριστεράς, όσο και για ξεστρίμωγμα των υπευθύνων και όσων τους έκαναν πλάτες ή τους κρατούσαν τσίλιες.
Η περίπτωση του «αγανακτισμένου» Γιώργου Πήττα και το Christofias-Watch
 • Ο σύντροφος «π» στον σχολιασμό του στην προηγούμενη ανάρτηση, κάνει ιδιαίτερες αναφορές και επισημάνσεις για την περίπτωση του Γιώργου Πήττα που ακουμπούν, πιστεύω, επί τον τύπο των ήλων.
 • Δεν ξέρω αν γνωρίζουν οι φίλοι και ειδικά ο «π» που μιλά για «γυάλινα σπίτια», αλλά ο Γιώργος Πήττας την περίοδο που εκφραζόταν η υστερία κατά της Αριστεράς με στόχο τον Δημήτρη Χριστόφια και αφορμή το θανατικό στο Μαρί, δεν ήταν απλώς ένας από τους πολλούς μέσα στο πλήθος των «αγανακτισμένων».
 • Με τον γραπτό του λόγο, τις παραινέσεις του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ που εργαζόταν εκείνη την περίοδο, αλλά κυρίως με την «συντονιστική» του παρουσία έξω από το Προεδρικό, έδειχνε να θέλει να είναι κάτι περισσότερο. Ας αρνηθεί τη δράση του.
 • Τώρα, πως κατάφερε και πάλι να βρεθεί με εκπομπή μουσικού έστω περιεχομένου στον Άστρα 92.8, ένας θεός κι ένας Παυλίδης ξέρουν. Ίσως να είναι κι αυτό ένα «άνοιγμα» προς την «ευρύτερη αριστερά» ή τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», ποιός ξέρει…
 • Ο εκφωνητής των ηχητικών του ΟΧΙ το 2004, υπάλληλος της διαφημιστικής του Λιλλήκα γαρ μέχρι και πριν από 2-3 χρόνια, έχει βαθύτερη σχέση με την αντιΑΚΕΛική υστερία, και αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα γραπτά των στελεχών του Chtristofias-Watch, της γιαλαντζί «επιτροπής» που λέγαμε…
 • Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, εντόπισα αναφορές των «επιτροπάριων» που με ξεκάθαρο τρόπο αποκαλύπτουν πως βρίσκονταν σε επαφή με τον Γιώργο Πήττα στην αρχή της δράσης τους, και πως μετά ένιωσαν να τους προδίδει.
 • Έχουμε ας πούμε αυτό που γράφτηκε από την «επιτροπή» ως «απόφαση» για τη διαγραφή υβριστικού σχολίου εναντίον του κ. Πήττα: (σχόλιο στο http://christofias-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_05.html, 5 Δεκεμβρίου 2009 - 12:39 μ.μ., Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε…)
 • “Με το Γιώργο Πήττα διαφωνήσαμε έντονα και μας λύπησε ιδιαίτερα η στάση του προς εμάς (εκείνος ξέρει καλύτερα).  Όμως ο Γιώργος Πήττας, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με τον Κόκκινο Ιαβέρη (σημ. Μιχάλης Μιχαήλ) και τον Ηλικιακό Ρατσιστή (σημ. Anef_Oriwn). Και η φωνή του είναι αυτόνομη και αυθεντική, όσο κι αν πολλές φορές μας απογοητεύει. Το χυδαίο σχόλιο για το Γ. Πήττα διαγράφεται. Ντροπή!”
 • Μπράβο εκτίμηση!!! Πάμε και στο επόμενο που γράφτηκε σε ανάρτηση και όχι σε σχόλιο, στο blog που έπαιξε ένα ρόλο προπομπού της υστερίας που ακολούθησε:
 • “Δυστυχώς όμως, οι ακραίοι ψυχανώμαλοι bloggers, βρίσκουν ανταπόκριση σε καλόπιστα άτομα, όπως ο αριστερός (αλλά άτολμος) πατριώτης Γ. Πήττας, ο οποίος, προφανώς λόγω του ότι εργοδοτείται στον ASTRA και στον ΠΟΛΙΤΗ, δεν τολμά να διαχωρίσει τη θέση του από αρκετούς εξ’αυτών και προτιμά να στέκεται απέναντι από αυτούς που τόσο τον στήριξαν και τόσο τους στήριξε στο παρελθόν. Και δε μιλάμε μόνο για την Επιτροπή.
 • Αποκαλυπτικό έτσι; Αν επισκεφθείτε τον σύνδεσμο θα διαβάσετε κι άλλα πικάντικα της εποχής (http://christofias-watch.blogspot.com/2009/12/blogger-blogging.html), με αναφορές σε Λιλλήκα και Τάσσο Παπαδόπουλο.
 • Ο Γιώργος Πήττας λοιπόν, ήταν παρόν στο στήσιμο του Christofias-Watch, στήριξε και στηρίχθηκε από την «επιτροπή» και όχι μόνο. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εγώ βγάζω από αυτές τις αναφορές. Για το γεγονός ότι ήταν κοντά στην «επιτροπή» στα πρώτα της βήματα, είναι και εκτίμηση φίλου δημοσιογράφου που παρακολούθησε την όλη κατάσταση τότε. Ας το αρνηθεί κι αυτό ο κ. Πήττας.
Αντικειμενικότητα και βάθος αριστερής ανάλυσης...
 • Το εν λόγω blog, όπως έχω ήδη αναφέρει ακροθιγώς, δεν ήταν ένα απλό διαδικτυακό στέκι κακορίζικων, όπως αυτά που στήνει ο Στροβολιώτης και η παρέα του στο facebook και το γνωστό του ιστολόγιο. Ήταν ο πρόδρομος της αισχρότητας που ακολούθησε, το μέσο που έσπασε τα ταμπού σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς ενάντια σε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που άνοιξε τον δρόμο απενοχοποιώντας την ύβρη.
 • Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα κείμενα του Γιώργου Πήττα που αναφέρονται στη περίοδο Χριστόφια, αναπαράγουν αυτό το κλίμα, προσέξτε: (η έντονη μορφοποίηση ανήκει στον ίδιο, εδώ με υπογράμμιση http://cyprusnews.eu/george-pittas/950217--2013------1960---.html)
 • Ο κος Χριστόφιας απογοήτευσε. Στα μάτια πολλών πολιτών (και ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ) αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής, καθώς η στρατηγική του περί «Λύσης Κυπριακής Ιδιοκτησίας», μεταφράστηκε σε αμέτρητους καφέδες με τον κο Ταλάτ και διαπραγματεύσεις επιπέδου καφενείου με χτυπήματα στην πλάτη.
 • Η αποδόμηση του κου Χριστόφια, ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα και από την άφιξη της οικονομικής κρίσης στη μεγαλόνησο, αλλά και από την εξωφρενική διαχείριση της τραγωδίας στο Μαρί το 2011.Για να καταλήξει σήμερα να είναι δακτυλοδεικτούμενος ως ο χειρότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία.
 • Εμμονές, αδυναμία ανάγνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος, ρουσφέτια, κατασπατάληση των οικονομιών του κράτους σε διάφορα επιδόματα χωρίς στόχευση (βρέθηκαν πολίτες που τα επέστρεψαν διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν τα είχαν ανάγκη!!!!) διεθνή ρεζιλίκια με την επιμονή του να μιλά αγγλικά που δεν γνωρίζει (αμέτρητα ανέκδοτα δημιουργήθηκαν από τις φράσεις του) περιφρόνηση στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και στις συμβουλές κοντινών του πολιτικών προσώπων, απόλυτη ανυπαρξία στοιχειώδους οξυδέρκειας αναφορικά με τους κινδύνους μόλυνσης της οικονομίας από την διεθνή κρίση, του χάρισαν επίθετα όπως «Αχριστόφιας» και «Καταστρόφιας» ενώ έγινε η χαρά των σκιτσογράφων και των συγγραφέων σάτιρας”.
 • Αυτή την ανταπόκριση έστελνε στην Ελλάδα μέσω του TVXS ο κ. Πήττας μόλις στις αρχές του 2013. «Αμέτρητοι καφέδες, διαπραγματεύσεις επιπέδου καφενείου και χτυπήματα στην πλάτη» ήταν για τον δημοσιολόγο κ. Πήττα οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ που χαρακτηρίζονται, και δικαίως, από πολλούς, ως οι πληρέστερες όλων των εποχών σε ότι αφορά το Κυπριακό. Αλήθεια ή ψέμα λοιπόν. Ελλιπής ενημέρωση ή στοχευμένη προπαγάνδα;
 • «Κατασπατάληση των δημόσιων οικονομικών» και «απόλυτη ανυπαρξία στοιχειώδους οξυδέρκειας»… Τι λε ρε μεγάλε! Έχεις γίνει ήδη ρεζίλη των σκυλιών αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα…
Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;
 • Από πού να αρχίσει λοιπόν κάποιος και που να τελειώσει με αυτό τον τύπο που όντως, όπως παραστατικά γράφει ο σύντροφος «π» στα σχόλιά του, θυμίζει πρωτευουσιάνο κομπογιαννίτη που κατέβηκε στην επαρχία για να πουλήσει στους ιθαγενείς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
 • Προσωπικά, δεν έκρυψα από την πρώτη στιγμή την (αρνητική) έκπληξη και την απορία μου για την επανάληψη της συνεργασίας μεταξύ του ραδιοφωνικού μας σταθμού, του σταθμού της δημοκρατίας και της αλήθειας, με αυτό τον θλιβερό τύπο. Μετά το καλοκαίρι του 11’ τα πράγματα δεν είναι καθόλου τα ίδια, έχουν αποκαλυφτεί πολλά και πολλοί, και θα ανέμενε κάποιος πως η διεύθυνση του σταθμού θα κρατούσε έστω τα προσχήματα.
 • Αλλά φευ! Ο ίδιος ο διευθυντής του Άστρα χρησιμοποιεί τον Γιώργο Πήττα στη παρουσίαση του νέου του βιβλίου! Δηλώνει μάλιστα συγκινημένος στο Facebook για τις διθυραμβικές κριτικές του βιβλίου του στο TVXS από τον ίδιο… (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/tis-prosmonis-kai-tis-apognosis-toy-giorgoy-pitta)
 • Ρε παιδιά, συγχωρέστε με δηλαδή, αλλά ακριβώς επειδή δεν έχω καμία δέσμευση με τίποτα εκτός από τους κοινούς μου αγώνες με την Αριστερά και τους συμμάχους της, δεν υπόκειμαι σε κανένα έλεγχο και δεν έχω να χάσω και τίποτα (εκτός ίσως από μια κοκά-κόλα και μια τασιηνόπιττα) εγώ αυτό το λέω συναλλαγή και προδοσία των αγώνων μας όλη αυτή την περίοδο.
 • Τι λιμπιστήκαμε σ’ αυτόν τον άνθρωπο, που όταν γράφει για το ΑΚΕΛ βάζει το αριστερά σε εισαγωγικά; Έναν άνθρωπο που συμμετείχε έντονα και διακριτά σε αυτό που εμείς αντισταθήκαμε, που έριχνε (και ρίχνει) λάσπη σε όσα εμείς παλεύουμε να υπερασπιστούμε;
 • Οι θέσεις για το πρόσφατο προγραμματικό συνέδριο του ΑΚΕΛ, έκαναν λόγο για αυτούς που δεν δίστασαν να τσαλακώσουν τη δημόσια εικόνα τους απέναντι στην υστερία και τη δαιμονοποίηση που έχει υποστεί το κίνημα. Απέναντι σε ποιους δεν δίστασαν αυτοί οι φίλοι και σύντροφοι; Μήπως και ενάντια σε κάτι τύπους, σαν τον κ. Πήττα και τις παρέες του, που βάλθηκαν να μας αποτελειώσουν όταν πίστεψαν πως μας είχαν επιτέλους στη γωνιά;
 • Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, οι φελλοί επιπλέουν, κρύβουν τα ίχνη τους και συνεχίζουν να παρασιτούν εις βάρος της Αριστεράς.
 • Κάποιοι όμως δεν ξεχνούν, δεν χαρίζονται και δεν νιώθουν καμιά ανάγκη να διευρύνουν τις δημόσιες σχέσεις τους ή να κτίσουν καριέρα στο χώρο, γλείφοντας εκεί που έφτυναν και το αντίθετο... 

13 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/5/14, 10:10 μ.μ.

  Ενδιαφέρον στοιχεία, τουλάχιστον για όσους δεν παρακολουθούσαν την πορεία όλων αυτών. Πάντως πρέπει να ξεκαθαριστεί και η σχέση του κόμματος της Αριστεράς με τέτοια άτομα, δεν γίνεται να τους αγκαλιάζει και μετά να τους ξεμπροστιάζει και μετά ξανά το ίδιο. Να σταθεί στο ύψος του το κόμμα και ας χάσει και ψήφους βραχυπρόθεσμα, θα κερδίσει μακρυπρόθεσμα πολύ περισσότερα.

  Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/5/14, 9:11 π.μ.

  τα "στοιχεια" ειναι κοψε ραψε για να καμουν συγκεκριμενη εντυπωση,επισης οι εκπομπες του Πιττα ειναι απο τις καλυτερες αν οχι η καλυτερη σε Κυπρο και Ελλαδα επισης το 90% των αρθρων του στον Πολιτη το tvxs δεν το παρακολυθω εχουν αριστερη αντιρατσιστικη & αντιεθνικιστικη σφραγιδα. Εχει καποιες αντιφασεις αλλα εγω δεν καταδικαζω κανεναν για αυτο. Στην τελικη ποιοι καναμε τον Τάσσο προεδρο;;;; Ο Παυλιδης κι ο Πιττας μας φταινει τωρα; Πηγα στην παρουσιαση του βιβλιου του Παυλιδη στη Δερύνεια. Ηταν ολα τελεια και μας εμεινε αλησμονητη. Εχουμε πραγματικους αντιπαλους να χτυπησουμε και οχι καποιους με τους οποιους διαφωνουμε αλλα γενικα σε καιρια πολιτικα ζητηματα (Κυπριακο, Οικονομία, Κοινωνία) συμφωνουμε.

  Αντρεας Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο σίγουρος είσαι φίλε Αντρέα ότι συμφωνούμε σε καίρια πολιτικά ζητήματα; Και τι θα πει "αντιρατσιστική και αντεθνκιστική σφραγίδα" όταν στην πράξη είδαμε ότι είδαμε το 2011;
   'Όπως και να έχει, τα στοιχεία δεν είναι κατασκευασμένα. Και δεν θα γινόταν αυτή η ανάρτηση αν δεν υπήρχε η πρόκληση στην οποία αναφέρθηκα στην προηγούμενη. Μάλλον ο κ. Πήττας μας θεωρεί δηλαδή αντιπάλους του, εδώ και καιρό...

   Διαγραφή
  2. Οι απόψεις του κ. Πήττα για εμένα προσωπικά και τη Γνώμη:

   Η ζημιά που κάνουν στην Αριστερά αφενός ο εν λόγω επαγγελματίας ρυπαρογράφος και αφετέρου η φυλλάδα ευρύτερα πλην ελαχίστων συνεργατών της είναι τεράστια. Δυστυχώς η πολιτική κατάντησε σαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλοι καταδικάζουν τους χούλιγκανς αλλά όλοι, τους καλλιεργούν στο θερμοκήπιο και τους έχουν έτοιμους ως εργαλεία για την τόνωση του "φρονήματος".

   Διαγραφή
  3. Επίσης:

   ..."δεν θα συζητήσω εδώ για την αριστερά με όρους που θέτει η "Γνώμη". Στο πρόσφατο παρελθόν, είχα κάνει μία συγκριτική ανάρτηση με δύο εξώφυλλα: Ένα της "Γνώμης" και ένα της "Ένωσης". Αν σκέπαζες τα λογότυπα αμφοτέρων των ρυπαροφυλλάδων, δεν μπορούσες να καταλάβεις ποια είναι ποια."

   Είναι "ρυπαροφυλλάδα" η Γνώμη η οποία έχει δικαιωθεί 100% για όσα υποστήριζε από το 2010, και δεν είναι ο Πολίτης που έχει φλομώσει την Κύπρο στο ψέμα, την κατασκευή και την υστερία; Νισάφι.

   Οπότε, ποιοι φίλε Αντρέα χτυπούν είτε πραγματικούς είτε φανταστικούς αντιπάλους; Όλα αυτά γράφτηκαν μόλις πριν από κάποιες μέρες από τον κ. Πήττα. Δεν πρέπει να απαντηθούν ή θα πρέπει να κουκουλώσουμε τη δράση του κυρίου αυτού γιατί κάποιοι εθεωρήσαν σωστό να του ξαναδώσουν εκπομπή στον Άστρα;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/5/14, 10:47 π.μ.

   μενω με την άποψη μου φιλε ισως ξαναγραψω αργοτερα ειμαι γραφείο τώρα.

   Αντρεας Ε.

   Διαγραφή
 3. Νεε εν μου αρεσε το αρθρο σου. Εχω τζαι γω πολλους φιλους τζαι συντροφους κυρίως Ελληνες του ΚΚΕ που εν θελουν να θωρουν ζωγραφιστον τον Πηττα τζαι που τον λαλουν Γυρο Πιττα διοτι εν τον γοραζουν για τες θεσεις του ως "αριστερο". Ουτε εγω συμφωνω με τες αποψεις του Πηττα για την αριστερα, ξερει το τζαι ξερω το.

  Απο εκει και περα, ειναι εργαζομενος σε ενα ραδιοφωνικο σταθμο, τζαι φανταζομαι πληρωνεται ψιχουλα οπως ουλλοι οι εργαζομενοι πλεον στον οποιοδηποτε ραδιοφωνικο σταθμο. Πλεον η εργασια εγινεν οικονομικά "απασχοληση" ασχετα που τες θεσεις μας στην πολιτική.

  Το να φκαινεις ανοιχτα ενάντια σε εναν εργαζομενο που μπορει να εσιει αναγκη την δουλεια του, επειδη νοιωθεις την ανεση οτι εσυ εισαι πιστος ακελικος ενω τζεινος εν προδοτης ακελικος για μενα εννεν ηθικον!!

  Καμνει μουσικη εκπομπη, εν καμνει πολιτική εκπομπή ωστε να βαλλει ο οποιοσδηποτε θεμα.

  Τζαι εννε σωστο, αν ησιες μιαν προσωπικη κοντρα με τον Πιττα να χρησιμοποιεις το μπλογκ σου για να απαιτεις εμμεσα να αποληθει επειδη νοιωθεις την "δυναμη" οτι εσυ επροσφερες αφιλοκερδως στην Γνωμη. Μεγαλο λαθος για μενα το σημερινο ποστ, καθαρα που ηθικη εργατική αποψη.

  Δις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δις,

   Με το συμπάθκειον, αλλά και η δική ΣΟΥ παρέμβαση κινήθηκε στα ίδιο περίπου μοτίβο για το οποίο κατηγορείς τον Νέο, ότι έκαμε... Παρά την έντονη προσωπική χροιά που έχει το κείμενο του [ένεκα της «προσωπικής κόντρας» του Νέου με τον Πίττα - και δεν μπορούσε να ΜΗΝ έχει τέτοια χροιά] το ζήτημα [με την εργοδότηση απασχόληση του Πίττα στον “ΑΣΤΡΑ”] είναι βαθύτατα πολιτικό. Και δεν καταλαβαίνω πώς και ΔΕΝ το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Καμία εργατική διάσταση δεν έχει, όπως ΕΣΥ προσπαθείς να το παρουσιάσεις! Άσε που ΚΑΙ η Μουσική δεν έχει τις πολιτικές της διαστάσεις και πτυχές!

   Διαγραφή
  2. Την ίδια αντίδραση θα είχα προφανώς αν ο άνθρωπος έκανε την εκπομπή του και τζάμπα.
   Προχθές ήμουν στο αυτοκίνητο και άκουσα κάποια τραγούδια, είναι ωραίος μουσικά ο τύπος. Δεν μπαίνει τέτοιο θέμα. Και ούτε ο ίδιος το κάνει για χαρτζηλίκι, που για τέτοιο μάλλον είναι.

   Σίγουρα δίνει βάθος στον σταθμό. Αλλά, έτσι νιώθω, κι ας κριθώ, νιώθω προδομένος. Πολιτικά προδομένος.

   Να μου επιτρέψεις να σου πω αγαπητή πως λαλείς πελλάρες λοιπόν για την "ηθική εργατική άποψη". Έτσι φιλικά.
   Διαγραφή
  3. Στο πιο πάνω σχόλιο ΜΟΥ προς τη Disdaimona στη φράση «Άσε που ΚΑΙ η Μουσική δεν έχει τις πολιτικές της διαστάσεις και πτυχές!», υπάρχει συντακτικό λάθος. Το «δεν» ΔΕΝ χρειάζεται! [Πρόκυψε γιατί αρχικά την είχα γράψει ως ερώτημα και μετά την άλλαξα, αλλά το «δεν» παρέμεινε με αποτέλεσμα να μην γίνεται κατανοητό τι θέλω να πω. Αυτά τα λάθη προκαλούνται λόγω του ότι ΔΕΝ συνηθίζω να ξαναδιαβάζω τι έγραψα]... Το σωστό είναι: «Άσε που ΚΑΙ η Μουσική έχει τις πολιτικές της διαστάσεις και πτυχές!»

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/5/14, 10:23 π.μ.

   «Άσε που ΚΑΙ η Μουσική έχει τις πολιτικές της διαστάσεις και πτυχές!»

   Ακριβώς! Για αυτο ακουω παντα Κερυνειωτη Αντρη Δημηρτιου Σιεχερλη και Πιττα ο τελευταιος ειναι κανει σχολειο με τις εκπομπες του μουσικο-κοινωνικο τζαι ελπιζω να παρει περισσοτερες ώρες οπως παλια με τα νυχτερινα. Για τα αλλα δεν εχω τιποτα αλλο είπα τη γνωμη μου πριν. Ουτε με τον Παυλιδη κατάλαβα το ζητημα αυτα κι αν ειναι πελλαρες!!!!! για συναλλαγες!!!!!!!

   Αντρέας Ε.

   Διαγραφή
  5. Αντρέα Ε.,
   Πάμπο Φιλίππου, δεν ακούς;

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...