"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

25 Ιουνίου 2014

Για τον απροσδόκητο χαμό του Παναγιώτη Σωφρονίου

 • Για όσους κύπριους bloggers δεν έτυχε να το μάθουν, έφυγε από τη ζωή ένας πρώην συνδαιτυμόνας μας, ο Παναγιώτης Σωφρονίου, σε ηλικία μόλις 24 χρόνων.
 • Ο Παναγιώτης είχε παλαιότερα το μπλογκ «yiotis thoughts», και αργότερα το «Καθημερινή κριτική». 
 • Ανέπτυξε από τα εφηβικά του χρόνια μια έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στις Συναγερμικές οργανώσεις που την συνέχισε και στην Αθήνα, πρώτα ως ηγέτης της Πρωτοπορίας και μετά ως πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθήνας.
 • Ο Παναγιώτης ήταν φοιτητής της ιατρικής. Είχε έντονες νεοφιλελεύθερες θα έλεγα απόψεις, και του έχω εξασκήσει ευθεία κριτική σε ένα ζήτημα που προέκυψε στην ΕΦΕΚ Αθήνας και που αφορούσε ένα, κατά την γνώμη μου, τραμπουκισμό: την επαναφορά του πορτραίτου του Γρίβα στο οίκημα της οργάνωσης παρότι η γενική συνέλευση της ένωσης φοιτητών είχε αποφασίσει προηγουμένως το αντίθετο με δημοκρατικές διαδικασίες.
 • Σαν πρόεδρος της ΕΦΕΚ και εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, σε συνεργασία με τη ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, όχι μόνο απέτρεψε αυτή την ενέργεια, αλλά την υπερασπίστηκε. Σχετικά διαβάστε εδώ σε μια ανάρτησή μου του  Νοέμβρη του 2012 όπου ο εκλιπών συμμετείχε στον σχολιασμό.
 • Ο Παναγιώτης, αρκετά πριν από την έντονη διαφωνία μας, ζήτησε να με δει προσωπικά γιατί με εκτιμούσε.  Στοιχείο που αποδεικνύει αυτή την εκτίμηση είναι το γεγονός πως συμπεριελάμβανε μονίμως το δικό μου ιστολόγιο στις λίστες του.
 • Επικοινωνούσαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα πλαίσια μιας άτυπης συμμαχίας την περίοδο 2010-2011 με στόχο να υπερασπιστούμε την Επανένωση.
 • Δεν του έκανα τη χάρη! Θεώρησα πως δεν υπήρχε λόγος για δια ζώσης επαφή και γνωριμία μιας και διαισθανόμουν πως σε κάποια φάση θα συγκρουόμασταν για τα καλά, όπως και έγινε.
 • Όπως αντιλαμβάνεστε, λυπάμαι πολύ που δεν τον είδα έστω και μια φορά, ήταν κάτι που το ήθελε. Δεν μετανιώνω που τον ξεμπρόστιασα στη συγκεκριμένη φάση που ανέφερα προηγουμένως, αλλά σίγουρα αισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν εκπλήρωσα την επιθυμία του για μια ανθρώπινη επαφή, ένα καφέ ρε αδελφέ.
 • Ο Παναγιώτης σαν να ήθελε να τα κάνει όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν παντού, μέσα σε όλα, πρώτος για τις ιδέες του και  για την επιστήμη του.
 • Όπως τα έκανε όλα τόσο γρήγορα, έτσι και έφυγε.  Μπήκε σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 21 Ιουνίου και ξεψύχησε χτες. Διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.
 • Η τελευταία του ανάρτηση ήταν για τη γιορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, για την Αμμόχωστο και την Επιστροφή. Εδώ ένα ρεπορτάζ για τον απροσδόκητο χαμό του.
 • Καλό σου ταξίδι Παναγιώτη, και συγνώμη που δεν βρεθήκαμε. Θα τα πούμε στην άλλη διάσταση…


3 σχόλια:

 1. Φίλε Νέε,
  Βαθύτατα ανθρώπινες και συνάμα και πολιτικές οι σκέψεις ΣΟΥ...
  Να μεταφέρω κι εδώ ένα σύντομο σχόλιο που έγραψα για το ίδιο θέμα σήμερα το πρωί του Strovolioti:
  «Πάντοτε προκαλεί στενοχώρια και θλίψη ο χαμός ενός [κυρίως νέου] ανθρώπου παρά το γεγονός ότι τον είχαμε γνωρίσει μόνο διαδικτυακά και είχαμε [μαζί ΤΟΥ] εντελώς διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές προσεγγίσεις… [Σε κάποια φάση είχα εμπλακεί και σε κάποιες συζητήσεις μαζί του]…» --- Αυτό είχε γίνει, νομίζω, στο πρώτο blog του Σωφρονίου στο “yiotis thoughts”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως πληροφορήθηκα σήμερα, και ίσως να ευσταθεί, η μηνιγγίδα από την οποία προσβλήθηκε ο Παναγιώτης, προήλθε μάλλον από την πρακτική του εξάσκηση στο νοσοκομείο.

   Διαγραφή
 2. Αφήνετε τις ιδεούλες να χωρίζουν τους ανθρώπους. Δημιουργείτε ομαδούλες με φίλους τζιαι εχθρούς, καλούς τζιαι κακούς. Με στόχο τι; Αποτέλεσμα ποιο; Αθρωπιά μηδέν.
  Ευτυχώς που εκατάλαβες το λάθος σου τζιαι ελπίζω να σου εγίνηκε μάθημα.
  Καλή χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...