"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

Και τώρα το κτύπημα που θα μας αποτελειώσει: Η εχθρός Ρωσία!

Όχι στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους - Κύπρος ανεξάρτητη 
 • Ιδού τα αποτελέσματα των αγκυλώσεων και των ιδεοληψιών της Δεξιάς περί δυτικού και ΝΑΤΟϊκού μονόδρομου: Κλαψουρίζουμε στους Ρώσους διπλωμάτες για εξαίρεση από το εμπάργκο.
 • Η Κύπρος θα υποστεί ίσως το βαρύτερο πλήγμα ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ από την γενίκευση του οικονομικού πολέμου Δύσης-Ρωσίας.
 • Απεμπλοκή τώρα από τις φιλοΝΑΤΟϊκές και μνημονιακές εμμονές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για να σωθεί ο τόπος και ο λαός.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 15/8/2014
 • Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εμπλέξει για να καλά την Ευρώπη στη διελκυστίνδα τους με τη Ρωσία του Πούτιν, τη χώρα που θεωρεί, μάλλον σωστά, πως έχει την ικανότητα να επανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της πρώην Σοβιετικής επιρροής.
 • Οι Αμερικανοί βλέπουν στη νέα Ρωσία μια απειλή. Η συνεργασία της με την Κίνα και άλλες σημαντικές ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των δυτικών αγορών. Οι πόλεμοι που διεξάγονται υπό το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ σε περιοχές με στρατηγική και ενεργειακή αξία, έχουν ακριβώς ως κύριο στόχο τους να περιορίσουν την επιρροή του διδύμου Ρωσίας-Κίνας και των δικών τους στρατηγικών συμμαχιών.
 • Την ίδια στόχευση εξυπηρετούν οι οικονομικοί αλλά και οι πολιτικοί πόλεμοι που έχουμε για τα καλά συνηθίσει εδώ στην Κύπρο από το 2011. Οι επιθετικές κινήσεις των ΗΠΑ σε Κούβα, Βενεζουέλα, Αργεντινή και μια σειρά από λαούς της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν από τις αρχές του νέου αιώνα να οργανωθούν και ν’ απογαλακτιστούν από την επιρροή των γιάνκηδων, κρύβουν πίσω τους την αγωνία των αποικιοκρατών που βλέπουν τη ζώνη της οικονομικής και πολιτικής τους επιρροής να συρρικνώνεται επικίνδυνα.   
 • Κύπρος, Λιβύη, Συρία και Ουκρανία έχουν ακριβώς πέσει θύματα του ακήρυκτου πολέμου του ΝΑΤΟ ενάντια στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επιρροή της Ρωσίας. Το παιχνίδι όμως μπαίνει πια ξεκάθαρα σε μια νέα φάση που εμπλέκει «θέλοντας και μη» όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα κι αυτές που θεωρούν πως υπάρχουν λόγοι να εξαιρεθούν…
ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» 
 • Ο κλαυθμυρισμός των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου στη Ρωσία για τις επιπτώσεις του εμπάργκο προϊόντων απέναντι στις χώρες μέλη της Ε.Ε., έρχεται να επιβεβαιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της απόλυτης συμπόρευσης με τα ΝΑΤΟϊκά προγράμματα. Δεν μπορούν, Ελλάδα και Κύπρος, να αποδέχονται έτσι ωμά την φασιστική παλινόρθωση στην Ουκρανία και τη χρησιμοποίηση της χώρας ως πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης με το ρωσογενή πληθυσμό, και μετά να μυξοκλαίνε στους Ρώσους αξιωματούχους ζητώντας την εξαίρεση των αγροτικών τους προϊόντων.
 • Το χτύπημα κατά της οικονομίας της Κύπρου από ένα ενδεχόμενο πάγωμα των οικονομικών σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ, θα ήταν καίριο. Σε συνδυασμό με το μνημόνιο Αναστασιάδη-Eurogroup και τα νομοσχέδια του, θα μας μετατρέψει σε επαίτες και δούλους των δυτικών συμφερόντων. Θα μας πάρουν για ψίχουλα, γιατί τόσο θα αξίζουμε χωρίς το Ρώσικο και Κινέζικο οικονομικό πνεύμονα και την παράλληλη αφαίμαξη της κυπριακής οικονομίας μέσω της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.
 • Η Δεξιά, και μακάρι να μας διαψεύσει, βρίσκεται σε ένα κατήφορο, χωρίς φρένα και χωρίς αντιστάσεις. Οι κυβερνώντες έχουν βάλει όλα τα αυγά τους σε ένα καλάθι και είναι υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να υποστηρίξουν με σθένος τις επιλογές τους.
 • Θα μας παρουσιάσουν πιθανότατα, ως αντίδοτο στη νέα κρίση που θα προκύψει από την όξυνση των οικονομικών κυρώσεων, την αποτυχημένη συνταγή της προσήλωσης στους «συμμάχους μας» και τις «θυσίες που πρέπει να κάνουμε» για να γινόμαστε αποδεκτοί ως στόχος από τα κοράκια που μας πλασάρονται ως επενδυτές.
 • Λειτουργούν, στην ουσία, ως μεσάζοντες και διαμεσολαβητές, ταυτιζόμενοι πλήρως με την Τρόικα και τους Αμερικανούς, ακόμα και όταν οι άμεσες αρνητικές έως καταστροφικές συνέπειες είναι τόσο προφανείς. Κι αυτό είναι, αν τολμήσουμε να πούμε και κάποια πράγματα με το πραγματικό τους όνομα, αν μη τι άλλο, φανατισμός.      
ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
 • Ο ΝΑΤΟϊκός μονόδρομος πρέπει να αμφισβητηθεί. Η χώρα πρέπει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, να απέχει από διαδικασίες που αποκλείουν και αντιπαρατίθενται με τη Ρωσία ή και άλλες μεγάλες δυνάμεις.
 • Δεν είναι προς το συμφέρον του συνόλου του λαού μας μια τέτοια πολιτική. Μας απομονώνει από αγορές που αποδεικνύονται σωτήριες, αναταράσσοντας ενδεχόμενα και τις θετικές ισορροπίες στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενόψει των αξιολογήσεων της πορείας των συνομιλιών για το Κυπριακό.  
 • Αν κάποτε έκανε κάποιο νόημα για το δυτικό κόσμο η αντιπαράθεση με την κομουνιστική Ρωσία κι ευρύτερα με τις σοσιαλιστικές χώρες, στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης των ανατολικών υπερδυνάμεων, δεν τίθεται ασφαλώς τέτοιο ζήτημα. Θα περιμέναμε πως η κυπριακή Δεξιά θα έβλεπε μαζί με εμάς τους υπόλοιπους, το αυτονόητο: Πως όχι μόνο δεν θα έπρεπε να υποσκάπτονται, αλλά αντίθετα επείγει σήμερα να ενισχύονται οι οικονομικές αλλά και πολιτικές σχέσεις της Κύπρου με την Ανατολή. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο δυτικός καπιταλισμός αρχίζει να τρώει τα παιδιά του.
 • Τελικά, άλλοι είναι που έχουν τα «κολλήματα στο παρελθόν». Άλλοι είναι που θεωρούν το ΝΑΤΟ χρήσιμο στην ανθρωπότητα, μετά και από την ανατροπή του σοσιαλισμού, εκ των έσω, εδώ και 25 χρόνια. Και άλλοι είναι που φαντασιώνονται εχθρούς, επειδή το επιτάσσουν -πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει τώρα πια- τα δυτικά συμφέροντα.
 • Κρίνοντας από τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων δεκαπέντε ετών σε σχέση με τη Ρωσία, το τουριστικό και επενδυτικό ρεύμα, τη δραστηριοποίηση υπεράκτιων εταιριών και τις ρώσικες καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, μια ενδεχόμενη απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων για τη χώρα μας θα επιφέρει στην Κύπρο ένα πλήγμα που αναλογικά θα ήταν το βαρύτερο πανευρωπαϊκά.
 • Ας αναλογιστεί λοιπόν ο Νίκος Αναστασιάδης και οι προεδρικοί του σύμβουλοι, τις επιπτώσεις μιας Κύπρου χωρίς τη ρώσικη παρουσία. Ας φανταστεί η επιχειρηματική τάξη, οι ξενοδόχοι και οι μεγαλέμποροι, το νησί μας σε μια κατάσταση γενικευμένου εμπάργκο μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών.
 • Οι «εθνικόφρονες» έκλεισαν τα μάτια και δέθηκαν αυτοβούλως στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Παίρνουν, ξανά, τη χώρα και το λαό στο λαιμό τους. Επείγει όσο ποτέ η ανατροπή των μονοδρόμων της Δεξιάς. Η Κύπρος πρέπει να επανακτήσει την ουδετερότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα της. Είναι ζήτημα επιβίωσης.

3 σχόλια:

 1. Φίλε Νέε,

  Δες κι αυτό: http://strovoliotis.wordpress.com/2014/08/21/%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82/#comment-16725

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Όλοι οι φιλελεύθεροι που σήμερα υποστηρίζουν ενεργά το καθεστώς των ολιγαρχών και εθνικιστών έχουν για χρόνια συμμετάσχει στις επιθέσεις ενάντια στην αριστερά και υποστηρίξει το ξερίζωμα και την καταστροφή των κομμουνιστικών συμβόλων. Δεν διαφέρουν σε αυτό σε τίποτα από τους «φαιούς» Ουκρανούς εθνικιστές. Υποστήριξαν την αντικομμουνιστική ρητορική, την ακραία δαιμονοποίηση του σοβιετικού παρελθόντος. Και έχουν επίσης εισάγει στην εκπαίδευση και την ιστορική επιστήμη μέτρα για την εξάλειψη της ιστορίας του λαού, για να κρατήσουν το σοσιαλισμό μακριά από τη μάζα των πολιτών και των εργαζομένων – βοηθώντας έτσι στην επέκταση της επιρροής της δεξιάς."

   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17427:svetlana-neof-aristera&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

   Διαγραφή
  2. Ο Στροβολιώτης να πιει τα χάπια του...

   Είχαμε την άλλη τα περασμένα χρόνια να μας συναφέρνει κάθε τρεις τζιαι λλίον, τωρά ήβραμεν τον Στροβολιώτη...

   Αν θέλει αντιπαράθεση πάνω σε επιχειρήματα τζιαι χωρίς χαρακτηρισμούς ο "κυπραίος Τζήμερος", να κοπιάσει να πει τες αντιρρήσεις του σαν άντρας τζιαι όι να χώννεται πίσω που το μπλοκ του τζιαι να σύρνει στον αέρα. Εν τζιαι ανήθικη συν τοις άλλοις τούτη η τακτική.

   Εννά μπω στο μπλοκ του να σχολιάσω τον σχολιασμό που κάμνει για την ανάρτηση μου;

   Το να συνομιλεί κάποιος με τον Στροβολιώτη, εν το ίδιο με το να προσπαθεί να φκάλει άκρη με τον κάθε αστοιχείωτο φασίστα που έμεινε κολλημένος στον Γρίβα τζιαι την ένωση.

   Προσωπικά δεν βρίσκω τους λόγους να το κάμνω, όσο τζι αν με προκαλεί, τόσο εμένα, όσο τζιαι τη Σ.Ο. της Γνώμης.

   Αν του βαστά, να αφήσει τα σχόλιά του εδώ. Εκεί είναι ως μη γενόμενα.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...