"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάρχει διέξοδος: Ανεξαρτησία από τους Δυτικούς

 • Ανυπακοή κι αντίσταση - Έξω από τα μνημόνια – Τέρμα με το νεοφιλελευθερισμό και το πλιάτσικο
 • Όχι στην αντιπαλότητα με Ρωσία και Κίνα – Η νέα παγκόσμια αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS να μπει στο τραπέζι του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου.
 • Οι Δεξιές ηγεσίες των δημόσιων υπαλλήλων και ο ύπουλος ρόλος τους απέναντι στους εργαζόμενους – Για τρίτη φορά μποϋκοτάρουν τις μαζικές κινητοποιήσεις.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ  στη ΓΝΩΜΗ, 22/8/2014
 • Η ΠΑΣΥΔΥ δε θα συμμετάσχει στη κινητοποίηση της πλατφόρμας «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» για τις εκποιήσεις, όπως ακριβώς απείχε κι από τις προηγούμενες μαζικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος του τόπου το Δεκέμβρη του 13 και το Φλεβάρη του 14’.
 • Επί διακυβέρνησης Χριστόφια, η Γενική Συνέλευση της «εις και μόνης» ομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, έδειχνε ιδιαίτερα ευαίσθητη. Μέχρι και που απείλησε με μποϋκοτάζ των δημοτικών εκλογών του Δεκέμβρη του 11’, προληπτικά, στη βάση φημών περί «κρυφών μέτρων» που ετοίμαζε το υπουργείο οικονομικών!
 • Τα ίδια και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, που προχωρούσαν σε μονοήμερες απεργίες και στάσεις εργασίας με σχετική ευκολία μέχρι και το 13’.
 • Τώρα, μπροστά στη γενική εκποίηση κράτους και λαού, «κάνουν τις πάπιες» και διαχωρίζουν τη θέση τους από την αγωνία των υπόλοιπων μισθωτών αλλά και των γονέων, που μέσω της συνομοσπονδίας τους δηλώνουν σταθερά παρόν.
 ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ – ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ- ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
 • Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν αφορά τη συνδικαλιστική ηγεσία που βρίσκεται εκτός πλατφόρμας,  η υποθήκευση του μέλλοντος αυτού του τόπου. Πως ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ και οι ηγεσίες των «γαλάζιων» συντεχνιών στους ημικρατικούς,  δεν νιώθουν την καυτή ανάσα της τρόικας πίσω από το σβέρκο τους.
 • Η Δεξιά, ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δημοσιουπαλληλική κάστα που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζόμενων στην κρατική μηχανή, ίσως να θεωρεί ότι «την έχει σαλβάρει». Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, έκαναν τη βρώμικη δουλειά όλη την περασμένη περίοδο, συμμετέχοντας με ύπουλα κίνητρα στην αντιπολιτευτική υστερία της πενταετίας Χριστόφια, και τώρα «το ‘χουν ρίξει στην τρελή».
 • Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, και μέλος του ανωτάτου συμβουλίου του Συναγερμού, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν θα διδάσκεται ή όχι η ομοσπονδία στα σχολεία, από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που επικρέμεται απειλητικά πάνω απ τα κεφάλια των εκπαιδευτικών.
 • Ο άλλοτε λαλίστατος πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, στις μόνες περιπτώσεις που χρειάζεται πλέον να κάνει δηλώσεις, είναι για να απορρίψει τη συμμετοχή της οργάνωσης σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημονιακά νομοσχέδια.
 • Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι εγκλωβισμένοι και φιμωμένοι. Ασφυκτιούν πίσω από ηγεσίες που στηρίζουν την πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού-Τρόικας. Ηγεσίες και παρατάξεις που -αυτό βλέπουμε κι αυτό λέμε- βάζουν πιο πάνω από το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, το πολιτικό συμφέρον της «εθνικής παράταξης».
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • Οι κυβερνώντες παραδίδουν εργαζόμενους και δημόσιο συμφέρον στα χέρια των αρπακτικών, ξένων και ντόπιων. Η κοινωνία, πρέπει να βρει τρόπους να εκφράσει την αντίθεσή της στους επαναλαμβανόμενους εκβιασμούς για να σωθεί, δήθεν, η οικονομία τους τόπου.
 • Η «εθνική σωτηρία» αφορά τα κατεστημένα και μια χούφτα Κυπρίων που έχουν καταφέρει μετά την αναμπουμπούλα, να αποκτήσουν οικονομική και πολιτική δύναμη. Δεν αφορά τους πολλούς, τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, των ανέργων, των φοιτητών, των απόμαχων και των νέων που μπαίνουν με επίκτητο χρέος στη μάχη της ζωής.
 • Υπάρχει διέξοδος. Ο δρόμος της ανυπακοής και της αντίστασης, η έξοδος από τα σαγόνια της ευρωζώνης και των μηχανισμών της.
 • Υπάρχουν εναλλακτικές στρατηγικές που δεν μετατρέπουν την Κύπρο και το λαό της σε πειθήνια και άβουλα όργανα των Βρυξελλών, της πόλης όπου έχουν την έδρα τους, καθόλου τυχαία, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Η αναδυόμενη συμμαχία των BRICS με ηγέτιδες χώρες τη Ρωσία και την Κίνα, και η παγκόσμια αναπτυξιακή τράπεζα που έχουν εξαγγείλει ως αντίβαρο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρέπει να μπουν στο τραπέζι του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου.
 • Η παραμονή της Κύπρου στο Ευρώ και η υπαγωγή ολόκληρης της χώρας σε καθεστώς εκποίησης, παράλληλα με τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης Δύσης-Ρωσίας, θα πάρουν τη χώρα δεκαετίες πίσω.
 • Αυτοί δεν είναι σωτήρες, είναι ολετήρες. Δεν είναι εταίροι, αλλά αφεντικά. Και δεν είναι στρατηγικοί σύμμαχοι, αλλά υπερ-κυβερνήτες που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, υπό την κάλυψη των τοπικών εντολοδόχων τους.

14 σχόλια:

 1. Όμορφη και παράξενη πατρίδα
  ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα

  Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
  στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά
  κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται
  μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται

  Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά
  κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα
  μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς
  ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύρρανους

  Μες τους BRICs έχει δύο δικτατορίες. Αν ήσουν Ρώσσος ή Κινέζος θα έπρεπεν να είχες δηλώσει την ταυτότηταν σου σαν μπλόγκερ στην αστυνομίαν εάν έχεις πάνω που 3 000 επισκέψεις. Όταν επήεν ο Νεοκλής στην Κίναν τζιαι όταν ετηλεφώνησεν ο Χριστόφκιας του Πούτιν να του δώκουν 10 δις να γλυτώσει τα μνημόνια δεν του εδώκαν. Αυτοί που εδώκαν δάνειον στο κράτος με 2.5% τόκον για να αποφύγει την χρεωκοπίαν των τραπεζών εν οι Ευρωπαίοι. Δεν μπορείς να φέφκεις που μιαν αυταπάτην τζιαι να πααίννεις σε άλλην. Καμιά χώρα των BRICS δεν έχει την οικονομίαν της Κύπρο ακόμα τζιαι μετά την κρίση. Σε ΟΛΕΣ τες χώρες των BRICS, ακόμα τζιαι στην Βραζιλία του Λούλα, οι κοινωνικές ανισότητες είναι κατά πολύ σιειρόττερες που την Κύπρον της κρίσης. Ακόμα τζιαι στην "αριστερήν" Βραζιλίαν που μετατρέπει τον Αμαζόνιον σε χρήμαν, αυτοί που το τρώσιν εν μια φούχτα ολιγάρχες τζιαι όχι ο λαός. Στην Ρωσσία δεν διούν ούτε καν ψύχουλα στον λαόν διότι δεν πληρώνουν καν φόρους οι ολιγάρχες πρώην στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος.

  Καταλάβω την απογοήτευσην που την Ευρώπην, την πικρίαν για την έλλειψην αλληλεγγύης όπως θα την έθελες, τον θυμόν για την πολιτικήν της σκληρής λιτότητας τζιαι τες αδικίες που δημιουργεί, αλλά έσιεις την τύχην να είσαι ελεύθερος να την πολεμίσης, να διαδηλώσεις για να επιρεάσεις τους κυβερνώντες, να τους βρίσεις να φκάλεις το άχτιν σου, να προτίνεις πολιτικήν που άμα την ψηφίσουν 50% των ψηφοφόρων να φκάλεις κυβέρνησην.

  Οι δύο πόλοι τον τζιαιρόν που ο ένας ήταν σοσιαλιστικός εδίαν άλλην perspective. Τζιαι να μεν σου άρεσκεν η δικτατορία του υπαρκτού σολιαλισμού, εμπόρηες να πιστέφκεις ότι το να βελτιώσεις τον σοσιαλισμόν που είχεν βάσην την εξουσίαν του κράτους ήταν καλλύττερα που το να βελτιώσεις τον καπιταλισμόν που είχεν βάσην την εξουσίαν του κεφαλαίου. Τωρά προς τί; Ο κόσμος δεν είναι πλέον διπολικός διότι δεν έσιει σοσιαλιστικόν κίνημαν. Ο κόσμος είναι πολυπολικός τζιαι η κυβέρνηση της αριστεράς στην Κύπρον έγραψεν ιστορίαν για το πως μπορείς να επιβιώσεις χωρίς να πουλήσεις την ψυσιήν σου.

  Η Κύπρος αυτήν την στιγμήν είναι Ευρώπη, συμμετέχει με ίσα δικαιώματα τζιαι υποχρεώσεις με τα άλλα κράτη που την συνθέτουν, τζιαι όταν δεν σου αρέσκει το είναι σου προσπαθείς να το αλλάξεις όπως προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτόν σου άμαν δεν σου αρέσκει. Άλλος παράδεισος που την πραγματικότηταν της γης δεν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχάς φίλε Aceras, να παρατηρήσω ένα χαρακτηριστικό άλλων μπλόγκερς που το βλέπω στο σχόλιο σου: Το σχολιασμό αόρατου κειμένου!

   Πουθενά η ανάρτηση δεν υποστηρίζει αυτά που προσπαθείς να αντικρούσεις. Μιλά συγκεκριμένα για την ανάγκη να μπουν στο τραπέζι άλλες εναλλακτικές σε ότι αφορά την χρηματοδότηση. Τίποτε άλλο. Έχουμε ένα αναδυόμενο οικονομικό πόλο, μια νέα συμμαχία, η οποία έχει λεφτά και θα μπορούσε πιο δίκαια να συνεργαστεί με την Κύπρο για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης.

   Σε παραπέμπω και στο απαντητικό μου σχόλιο στον Γούφη.

   Το αν η ΕΕ και η Τρόικα με το «δάνειο» που έδωσε στην Κύπρο μας έσωσε από την χρεοκοπία ή αν η Κύπρος ισότιμα κλπ κλπ μπορεί να κάνει αυτό ή το άλλο και αν εμείς μπορούμε έτσι ή αλλιώς να ανατρέψουμε «από μέσα» την κατάσταση στην ΕΕ, τα αφήνω για άλλη φορά. Πολλά ιδεαλιστικά μου ακούγονται τζιαι σαν να μην έχουν τζιαι πολλή σχέση με τις πραγματικότητες αν κρίνουμε από μια σειρά από ζητήματα.

   Τολμώ επίσης να πως πω τα γραφόμενά σου θα μπορούσαν να αποτελέσουν τζιαι άλλοθι για τες φασιστικές ενέργειες τζιαι επιλογές ΕΕ και ΗΠΑ στην Ουκρανία και αλλού…

   Διαγραφή
  2. Εκτός κι αν Ευρώ και τρόικα σημαίνουν στη τελική "Ευρώπη" και "δυτικός πολιτισμός"...

   Διαγραφή
 2. Στο σιαίριν σου να προτείνεις πως να τον αλλάξεις αν το θέλεις αλλιώς, τζιαι μάστρον σ΄έχω σε δημοκρατικόν πολίτευμαν να πίσεις την πλειοψηφίαν να σε ακολουθήσει.

  Η δεξιά διακυβέρνηση του χρήματος με την μεγιστοποίησην του κέρδους για τους μεγάλους καπιταλίστες τζιαι ο σοσιαλφιλελευθερισμός σαν αντίβαρον της δεν είναι fatalité για την Ευρώπην. Θα είναι αν τα κινήματα δεν θωρούν πως θα αλλάξουν, πως θα ανατρέψουν τούτην την τάξην πραγμάτων, τζιαι αντίς για τούτον γυρεύκουν ανύπαρκτους παραδείσους με άλλους τυράνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος1/9/14, 11:43 μ.μ.

  Fytos
  Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην ανατολική Ευρώπη με τον Ρώσο Πρόεδρο να φέρεται ότι υποστήριξε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ζ.Μ.Μπαρόζο ότι αν το επιθυμούσε θα καταλάμβανε το Κίεβο.

  O ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο φέρεται να δήλωσε «εάν ήθελα, θα μπορούσα να πάρω το Κίεβο σε δεκαπέντε ημέρες». Ο διάλογος δημοσιοποιήθηκε από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica και επιβεβαιώθηκε από το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

  Όπως εξηγεί η Repubblica, ήταν μια ευθεία απειλή του Putin προς την Ευρώπη, σε σχέση με τις προθέσεις του, στην περίπτωση που η χώρα του υποστεί νέες κυρώσεις.

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!!! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΙΑΑΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ-ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΙΓΡΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην προ-προηγούμενη σου ανάρτηση είshιες πει: " Για να επιβιώσει ο λαός και να διατηρήσει αποφασιστική ισχύ πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει να επιστρέψει η χώρα στις πολιτικές των ίσων αποστάσεων από τους γεωπολιτικούς πόλους,...". Τωρά σαν να τζιαι αναιρείς το.
  Η "επιλογή πλευράς" αν αθθυμούμαι καλά σε μια συζήτηση στου Άνευ "επιβάλλεται". Του στυλ "είσαι μαζί μας ή εναντίον μας". Τζιαι όμως εν προφανές ότι υπάρχει τζιαι ο τρίτος δρόμος, της ουδετερότητας. Εμείς είμαστε υποτίθεται κράτος -μέλος της Ε.Ε. αλλά γλυκοθωρούμεν τζιαι τον Πούτιν τζιαι άλλους. Ζαττίν ποττέ μας εν εθκιαλέξαμεν πραγματικά με ποιους είμαστεν. Εν άδικον διότι μπορεί να μεν θέλουμεν κανέναν τους. Αλλά ως τα σήμερα ποδοπατούν μας οι ελέφαντες διότι είμαστεν μονίμως στο έδαφος τζιαι οϊ καβάλα στον έναν που τους θκιό. Ας ελπίζουμεν ότι κάποτε θα θκιαλέξουμεν το συμφέρον μας, όποιον εν τούτον.

  Για τον Fytos πιο πάνω: Fytos, έγλεπε τζιαι εννά γλυστρίσεις μέσα στες λαντούες που έκαμες για τον "ηγέτην"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γούφη, δεν το αναιρώ. Μιλώ απλά για την τράπεζα των BRICS σε σχέση με το ΔΝΤ και την Τρόικα. Γιατί να μη μπει στο τραπέζι;
   Για ανεξαρτησία και ίσες αποστάσεις, νομίζω, πρέπει να παλεύουμε όλοι, αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος2/9/14, 7:51 π.μ.

  Fytos
  ΡΕ WOOFY ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΈΚΑΜΕΣ ΤΑ ΠΟΥΡΚΟΥΡΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΖΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΑΣΣΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ . ΑΝ ΕΝ ΗΓΕΤΗΣ Η ΟΧΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ! ΠΑΡΑ ΤΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΛΙΑ ΤΖΑΙ ΚΑΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος2/9/14, 8:45 π.μ.

  Fytos
  Ο Μανουέλ Μπαρόζο σε τηλεφωνική συνομιλία με τον νεο προεδρο της Τουρκίας φαίρεται να του είπε οτι η Ευρωπαική Ενωση ξερει οτι η Κυπρος ανηκει στην Τουρκια και οτι εχει την υποστηρηξη της Κομισσιον στα σχεδια του...ο παπαγαλος ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στην αντιρωσικη προπαγανδα πρωτος και καλυτερος...πιο σχιζοφρενη λαο απο τον Κυπριακο και την ηγεσια του δεν υπαρχει...ενα και ενα κανει δυο...ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ????Η ΓΕΡΝΑΒΟΕΥΡΩΠΕΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η Η ΡΩΣΙΑ??? ΠΟΙΟΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ???? Η ΓΕΡΜΑΝΟΕΥΡΩΠΕΟΙ Η ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ...,ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΟΥΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ???? Η ΕΕ Η Η ΡΩΣΙΑ???? ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΛΑΒΟΚΥΠΡΑΙΟΙ... Η ΛΙΣΑΛΑΙΑ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙς ΥΠΟΔΟYΛΕΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΕΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...και, δυστυχως στον χορό της προπαγανδας του τεταρτου ραιχ και η Κυπρος...απολυτη σιωπη στο ΡΙΚ και στα αλλα ΜΜΕ για τα θυματα στις ρωσοφωνες περιοχες, οπου δεκαδες παιδια, γυναικες και ηλικιωμενοι δολοφονουνται απο τους βομβαρδισμους της ουκρανικης φασιστικης χουντας του Κιεβου, με τις ευλογιες της ιμπεριαλιστικης ΕΕ. απολυτη σιωπή για τις δεκάδες χιλιάδες των ρωσοφονων της ουκρανίας που καταφεύγουν στη Ρωσια για να γλυτώσουν την σφαγή...Απολυτη σιωπη για τις εκατοντάδες χιλιάδες των εγκλωβισμένων ρωσόφωνων στην Ουκρανια, που πεθαίνουν απο την πεινα, την ελήψη ποσιμου νερου ιατροφαρμακευτικής περιθαλψης..ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ...η υποκρισια των ΕΥΡΩπεων (και της κατεχομενης απο αυτη Κυπρου)σε ολο της το μεγαλιο..αυτα ειναι τα περιφημα ευρωπεικα ιδανικα και αξιες???? ΕΞΩ Η ΓΕΡΜΑΝΟφασιστικη ευρωπεικη ενωση απο την ουκρανια και την κυπρο....ζητω ο ρωσικος αδελφος λαος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. θα συμφωνήσω με τον ασερα.
  Ναι η ευρώπη είναι νεοφιλελευθερη , αλλά η αντίληψη ότι νεοφιλελευθερος μεσαίωνας της κίνας ή της ρωσίας εν καλύττερος δεν είναι παρά αυταπάτη.
  Συμφέροντα έχουν τζαι τζίηνοι τζαι αυτά ακολουθούν.
  Και το συκγλονιστικό είναι, ότι δεν βλέπεις κανένα αριστερό να τον απασχολεί η ζωή των εργατών , στες χώρες από τις οποίες αναζητούν ελπίδα...

  Η COSCO στον πειραιά έπρεπε είδη να μας άννοιεν τα μάθκια μας.
  Μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας ήταν να
  καταργηθούν τα 16ώρα !!!
  να καταβληθούν τα ωφηλώμενα !!!

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=439863

  Μπορεί να διά μιαν ισοροπία στο σύστημα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον απλά να διατάσουν και οι άλλοι να εκτελούν.
  Τούτο ναι.
  Αλλά για τον εργάτη τίποτε δεν άλλασει
  Ουτε με την αμερικανολαγνία ούτε με τη ρωσολαγνία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν κατάλαβα καλά εδώ συζητείται ποιοι καπιταλίστες είναι οι καλύτεροι;

  ****************************
  Steliε Papalangi,
  Με την ευρωπαιολαγνεία γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...