"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Σεπτεμβρίου 2014

Πίσω από την ανακοίνωση της Ρώσικης Πρεσβείας: Η αγανάκτηση της Μόσχας με τον Αναστασιάδη

Οι Ρώσοι διπλωμάτες αντιδρούν στο «Βιασμό της Ιστορίας»
που επιχείρησε ο προεδρικός 
σύμβουλος.
 • Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ο Πρόεδρος: Δεν τον εκφράζουν, δήθεν, οι απόψεις του Μακάριου Δρουσιώτη για το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων στην τραγωδία της Κύπρου.
 • ΔΗΣΥ-Δρουσιώτης-Εφημερίδα «Πολίτης»: Με συγκεκριμένη στρατηγική συνεργασία υπέρ των Αμερικάνικων και ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων. 
 • Σε διπλό γκρεμό με την κυβέρνηση της Δεξιάς: Οικονομική μνημονιακή εξαθλίωση και συμμετοχή στο μέτωπο κατά της Ρωσίας

Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 29/8/2014
 • Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι.  Οι κυβερνώντες μας, αφού φλόμωσαν στο ψέμα ολόκληρο τον κυπριακό λαό τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια, επιχειρούν άτσαλα να πιάσουν στο δούλεμα και τους Ρώσους. Λες και δεν τους ήξεραν...
 • Με αφορμή την επίσημη αντίδραση της Μόσχας μέσω της Πρεσβείας της στη Λευκωσία, για το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κύπρος 1974 - 1977. Η εισβολή και οι μεγάλες δυνάμεις. Η realpolitic των ΗΠΑ και το διπλό παιχνίδι της ΕΣΣΔ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγκάστηκε για ακόμα μια φορά να εξασκήσει το υποκριτικό του ταλέντο.
 • «Δεν τον δεσμεύουν»ισχυρίζεται ο μαιτρ στις δεσμεύσεις Πρόεδρός μας, «οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή». Να μην ανησυχεί η Ρωσία!
 • Κρύβεται για άλλη μια φορά πίσω από το δάκτυλό του και παραπλανά συνειδητά ο Πρόεδρος.  Ο Μακάριος Δρουσιώτης δεν είναι ο «οποιοσδήποτε ερευνητής». Είναι «ειδικός συνεργάτης» του, με αντικείμενο εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόσληψής του, την «εκπόνηση μελετών».
 • Οι «μελέτες» στις οποίες είναι «ειδικός» ο «συνεργάτης» του Προέδρου και για τις οποίες έχει επιλεχθεί πρώτος-πρώτος για να στελεχώσει το επιτελείο Αναστασιάδη, δεν έχουν ποτέ επίσημα αποκαλυφθεί, ως είθισται για όλες τις περιπτώσεις των συμβούλων που στριμώχνονται στο Προεδρικό επιβαρύνοντας με κάποιες έξτρα εκατοντάδες χιλιάδες το κατά τ’ άλλα τεράστιο κυβερνητικό μισθολόγιο. 
 • Παρόλα αυτά, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει: Η προϋπηρεσία του Δρουσιώτη στον «Πολίτη» που χαρακτηρίστηκε από την έντονη πολεμική ενάντια στο ΑΚΕΛ και τη Ρωσία, ήταν στην ουσία τα «προσόντα» που έπεισαν το Νίκο Αναστασιάδη για την επιλογή του.
 • Και οι Ρώσοι, κρίνοντας από τη διπλωματική τους ανακοίνωση, δε μασούν κουτόχορτο.    
ΔΗΣΥ-ΠΟΛΙΤΗΣ-ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
 • Ο Μακάριος Δρουσιώτης, στη δική του αντίδραση στην ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ρωσίας για το βιβλίο του, ως άλλοθι ισχυρίζεται πως το εν λόγω πόνημα ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο πριν τις εκλογές του Φλεβάρη του 2013 και την πρόσληψή του στη θέση του ειδικού συνεργάτη του Προέδρου.
 • Αν δεχτούμε αυτόν τον ισχυρισμό, που δεν έχουμε και κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε αν κρίνουμε από τον όγκο του βιβλίου, θα μπορούσαμε μάλλον να υποθέσουμε πως ένας βασικός λόγος για τον οποίο έχει επιλεχθεί από το Νίκο Αναστασιάδη είναι ακριβώς το γεγονός πως στο πρόσωπό του, «εθνικόφρονες» και Αμερικανοί, έχουν βρει τον ιστορικό που θα τους απενοχοποιήσει ανοίγοντας το δρόμο για αλλαγή της ανεξάρτητης πολιτικής της Κύπρου.
 • Είχε έτοιμη τη συνταγή, πριν καν τη χρειαστούν οι κυβερνώντες: το βιβλίο που θα ανατρέψει την «επικρατούσα» ιστορική άποψη και ειδικά το επίσημο Πόρισμα της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου, και θα «στρογγυλέψει» το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της CIA για να τα ρίξει ακολούθως όλα στους ώμους της Σοβιετικής Ένωσης, κατ’ επέκταση στον Μακάριο και το ΑΚΕΛ. 
 • Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν το νέο βιβλίο του ο Δρουσιώτης, για να αποκτήσει το «χρίσμα» του ιστορικού της γριβικής παράταξης.  Με τη δημοσιογραφική και ερευνητική του ιδιότητα από τις στήλες του Πολίτη τη τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, ο Δρουσιώτης έχει προσχωρήσει με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό στην επικοινωνιακή μηχανή του Συναγερμού, ιδιαίτερα του Νίκου Αναστασιάδη.
 • Μετά το 2006, κάτι απροσδιόριστο «μεταμόρφωσε» τον ίδιο από τον ιστορικό επικριτή και κατήγορο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ντόπιας φιλοδυτικής παράταξης, σε πρώτο βιολί της επαναφοράς των ιδεολογημάτων της Ακροδεξιάς και του εξωραϊσμού των Δυτικών. Η ολική αυτή μετάλλαξη του ιστορικού- ερευνητή, είναι ένα από τα βασικά κεφάλαια της μελέτης «Ο Βιασμός της Ιστορίας» που κυκλοφορεί μαζί με τη ΓΝΩΜΗ από την πρώτη Αυγούστου.
 • Ο Μακάριος Δρουσιώτης βρίσκεται στο πλάι του Προέδρου Αναστασιάδη για να του χαράζει την επικοινωνιακή τακτική αλλά κυρίως, του προετοιμάσει το ιδεολογικό και ιστορικό υπόβαθρο για τη προσχώρηση της Κύπρου στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Ο ίδιος, η πρώην εφημερίδα του και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, συνεργάζονται άψογα, εδώ και καιρό, προς αυτή την κατεύθυνση.
 • Το μαρτυρούν τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα, τα άρθρα και οι αναλύσεις, οι κομματικές τοποθετήσεις αλλά και αδιάψευστες διαρροές από το Wikileaks, που φέρουν τον μεν Αβέρωφ Νεοφύτου να αποτελεί τη «στενή επαφή» της Αμερικάνικης πρεσβείας και το Νίκο Αναστασιάδη να θεωρείται ως ο εκλεκτός των ΗΠΑ που προωθεί με πρόγραμμα τις πολιτικές τους.  
Η ΚΥΠΡΟΣ –ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ- ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
 • Οι Αμερικανοί σπρώχνουν την Ευρώπη σε πόλεμο κατά της Ρωσίας, είναι αυταπόδειχτο. Θέλουν και την Κύπρο σύμμαχο και συνένοχο σ’ αυτή τη δολιότητα η οποία δεν εκφράζει το λαό μας.
 • Η ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε μια σειρά από χώρες που εξασκούσαν ισορροπημένη εξωτερική πολιτική, αποτελεί μέρος της στρατηγικής περιορισμού της επιρροής της Ρωσία, της Κίνας και των συνεργαζόμενων χωρών στα πλαίσια των BRICS.
 • Αυτό τον χαρακτήρα έχουν και οι οικονομικές επιθέσεις απέναντι στην Αργεντινή πρόσφατα, την Κούβα και τη Βενεζουέλα διαχρονικά. Αυτό το στόχο, εκτιμούμε, είχε και πολεμική απέναντι στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Αριστεράς την περίοδο 2009-13.
 • Θέλουν να δημιουργήσουν ψηλό κόστος στην ανεξάρτητη πολιτική και την οικονομική συνεργασία με Ρωσία και Κίνα. Εξαναγκάζουν τους λαούς, με ντόπιους εντολοδόχους, στο δίλημμα «είτε μαζί μας ή εναντίον μας». Δαιμονοποιούν ηγέτες, τους καταδιώκουν και τους εξοστρακίζουν. Ενίοτε τους δολοφονούν, κυριολεκτικά ή πολιτικά.
 • Αυτούς επέλεξαν οι σημερινοί κυβερνώντες ως «στρατηγικούς συμμάχους», και αυτούς διάλεξαν τόσο οι ευρωπαίοι νεοφιλελεύθεροι μέσω Μέρκελ, όσο και οι αμερικανοί μέσω Μπάϊντεν. Όλοι μαζί υπερψηφίζουν την καταδίκη της Ρωσίας, μαζί καταστρώνουν σχέδια εξοπλισμών και «αμυντικής» θωράκισης, όπως αποκάλυπτε πριν μια μόλις εβδομάδα η «Σημερινή» (21/8, "Σάρκα και οστά στη συνεργασία με ΗΠΑ"), επικαλούμενη έγκυρες κυβερνητικές πηγές.
 • Ας αλλάξει τροπάρι λοιπόν η Κυβέρνηση. Μας καταστρέφει μέρα με τη μέρα, μας οδηγεί στο γκρεμό. Και είναι επικίνδυνοι, γιατί ακριβώς δεν αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο των πολιτικών τους αποφάσεων.
 • Βάζουν την Κύπρο και το λαό της σε μεγάλες περιπέτειες με την φανατική υιοθέτηση των νεοφιλελεύθερων και ιμπεριαλιστικών προγραμμάτων, και θα πρέπει να αμφισβητηθούν εφ’ όλης της ύλης από τα κόμματα και την κοινωνία.
 • Δε θα μπλέξουμε εμείς με το μέτωπο κατά της Ρωσίας και τα αρπακτικά των δυτικών αγορών, γιατί αυτά ξέρει κι αυτά κάνει η Δεξιά. Να φύγουν αφού δεν μπορούν να διατηρήσουν το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική συνοχή και τις διαχρονικές καλές σχέσεις της Κύπρου με φίλες χώρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...