"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

12 Μαΐου 2015

Λύση: Το παιχνίδι της ειλικρίνειας

Αριστερά, όπως κοιτάζουμε...
 • Ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο το Φλεβάρη του 2010, όταν η ΕΔΕΚ αποχωρούσε από το σχήμα της διακυβέρνησης Χριστόφια γιατί … φοβήθηκε μήπως οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έφερναν μια συμφωνία στο κυπριακό.
 • Πέντε και κάτι χρόνια μετά, τόσο ο «νεος ελληνοκυπριος», όσο η ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ, ο Λιλλήκας και οι λοιποί του λεγόμενου απορριπτικού χώρου, συνεχίζουμε κανονικά… σαν να μην μας έχει ακουμπήσει ο χρόνος!
 • Το blog με την επανένωση και το «κανεί πιον, θέλουμε λύση», κι αυτοί με το γνωστό τους ιδεολόγημα ενάντια στη διζωνική ομοσπονδία και για «επανατοποθέτηση του κυπριακού στη σωστή του βάση».
 • Τουλάχιστον, ο Σιζόπουλος, κι αυτή είναι η διαφορά από τα πέντε προηγούμενα χρόνια, κουράστηκε να παίζει με τις λέξεις ο άνθρωπος κι αποφάσισε να εκμυστηρευτεί τα μέχρι τώρα ανομολόγητα. Αυτά, που μόνο οι Συλλούρης, Ρίκκος και Κουτσού, στα πλαίσια του ΕΥΡΩΚΟ, είχαν διακηρύξει επίσημα: την αντίθεσή τους στην ομοσπονδιακή λύση.
 • Ενάντια στη ΔΔΟ είναι φυσικά και η ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, καθώς και το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ. Η πρώτη έχει ταυτιστεί στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές με την υποψηφιότητα Λιλλήκα ενώ αρκετά προβεβλημένα στελέχη της ανέλαβαν σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη προεκλογική καμπάνια.
 • Οι δεύτεροι βρίσκονται σε επικοινωνία με την αρχιεπισκοπή ενώ διατηρούν, μέσω των μνημοσυνών του Γρίβα, των εορτασμών για την ΕΟΚΑ και των εθνικιστικών ποδοσφαιρικών κερκίδων του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ, ανοικτούς διαύλους συνεννόησης με τη Συναγερμική παράταξη.  
 • Είναι αυτοί οι δίαυλοι που μπήκαν σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2011 με στόχο την εκδίωξη του Χριστόφια από το προεδρικό και που τους βλέπουμε να «παράγουν έργο» κάθε σαββατοκύριακο στα γήπεδα. Ο γριβισμός κι ο αντιακελισμός (ο κυπριακός αντικομουνισμός) άλλωστε, μπαίνουν πάντα πιο ψηλά από τις όποιες διαφορές μέσα στη Δεξιά.  
 • Όπως και να έχει, εμείς εναποθέτουμε ξανά τις ελπίδες μας στη νέα διαδικασία που ξεκινά. Θεωρώ πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά. Ποντάρουμε στον Ακκιτζί, και νιώθουμε να εκπροσωπούμαστε σ’ αυτές τις συνομιλίες απ αυτόν και όχι το «δικό μας».
 • Ο Μουσταφά, σε αντίθεση με τον ελληνοκύπριο ΝΑΤΟ-ευρωλάγνο μας πρόεδρο, πιστεύει στον ενδοκυπριακό διάλογο, τη λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους, την ανεξαρτησία και την αποστρατικοποίηση.
 • Και κάπως έτσι επαληθεύεται το «ρηθέν διά του προφήτου» Άντρου Κυπριανού, κάπου μέσα στο 12’ αν θυμάμαι καλά, πως εμείς προτιμούμε ένα Αριστερό τουρκοκύπριο πρόεδρο από ένα Δεξιό ελληνοκύπριο.
 • Εμπιστευόμαστε την τάξη και την κοσμοθεωρία μας, την Αριστερά, το διεθνισμό και τον αντιιμπεριαλισμό της τουρκοκυπριακής κοινότητας, περισσότερο από την πολιτικοοικονομική μαφία και τον σοβινισμό των ελληνοκυπρίων.
 • Αφού ξεκίνησε το παιχνίδι της ειλικρίνειας ο νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ας τον ακολουθήσουμε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...