"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

19 Ιουνίου 2015

Η μόνη δημοκρατική διέξοδος για το ΣΥΡΙΖΑ - 2

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη...
 • Εντάξει. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μια αριστερή κυβέρνηση. Είναι όμως η αριστερότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια φιλελεύθερη – «κεϋνσιανή» κυβέρνηση με αριστερή συμμετοχή, που στα μάτια της ευρωχούντας των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και των ντόπιων αστών φαντάζει κομμουνιστική.
 • Εμείς προειδοποιήσαμε από τις 31 Γενάρη τους συντρόφους της αριστερής πλατφόρμας που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα: «Το λάθος που δεν πρέπει να κάνει, είναι να θεωρεί πως το ακροδεξιό παρακράτος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα συμβιβαστούν με την ανάληψη των ανώτατων θεσμικών οργάνων από αριστερούς, παίζοντας τίμια το παιχνίδι της δημοκρατίας. Οι αγορές και οι δανειστές, τα παπαγαλάκια του μονόδρομου και οι οπαδοί της υποταγής, ξέρουν κι άλλα μονοπάτια».
 • Στο ίδιο σημείωμα παρατήρησα επίσης πως «ούτε και η ελάχιστη κεϋνσιανή μεταρρύθμιση στο νότο, δεν μπορεί να περάσει εύκολα από τους πιστωτές, τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και τους κολαούζους τους. Χρειάζεται να αμφισβητηθούν και να κτυπηθούν πολλά φαινόμενα και συμφέροντα -  η ίδια η τοποθέτηση της χώρας στο πολιτικό και στρατιωτικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η ακροδεξιά και οι τραπεζίτες, η διαφθορά και η διαπλοκή με το δημόσιο».      
 • Μια εβδομάδα μετά, στις 7/2, στην ανάρτησή μου με τίτλο «Η μόνη δημοκρατική διέξοδος για το ΣΥΡΙΖΑ» έκανα τις εξής τρεις επισημάνσεις:
Στα πλαίσια του κοινού νομίσματος και των ενωσιακών θεσμών, δεν μπορούν να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπές της οικονομικής πολιτικής. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα και αυτό θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.
Οι Γερμανοί δεν θα αποδεχθούν τους όρους της ελληνικής κυβέρνησης γιατί πολύ απλά θα δημιουργήσουν ένα κακό προηγούμενο που θα τεκμηριώνει τα αιτήματα όλων των υπόλοιπων. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, θα χρησιμοποιήσουν κάθε προσφερόμενη μέθοδο για να πειθαναγκάσουν τη χώρα σε συνέχιση της προηγούμενης κατάστασης. 
Η μόνη δημοκρατική διέξοδος για τη κυβέρνηση Τσίπρα και για κάθε κυβέρνηση που θέλει να στερεώσει τις αντιστάσεις της, είναι αναγκαστικά η μη αναγνώριση μεγάλου μέρους του χρέους, με παράλληλη στροφή για έκτακτη χρηματοδότηση και διεθνή στήριξη από τη Ρωσία, την Κίνα και χώρες της Λατινικής.
 • Νομίζω πως το ιστολόγιο έχει επιβεβαιωθεί πλήρως ως προς τις εκτιμήσεις και τις επισημάνσεις του και οι οποίες έγιναν πριν καλά-καλά εγκατασταθεί στο Μαξίμου ο νέος Πρωθυπουργός.
 • Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άρνηση του χρέους, την απεμπλοκή από το κοινό νόμισμα σε πρώτο στάδιο και το άνοιγμα σε άλλα οικονομικά κέντρα.
 • Φυσικά, το ζήτημα είναι η κοινωνική πλειοψηφία, η νεολαία, οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να θέλουν πραγματικά να ακολουθήσουν μια πορεία αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας.
 • Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Μια γνήσια και πηγαία δημοκρατική αντίσταση μπορεί να ανοίξει κι άλλες προοπτικές που σίγουρα δεν θα έρθουν ποτέ στο προσκήνιο με την τακτική που επέλεξε να ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το αυτοπαροπλισμένο και φοβικό ΚΚΕ. 

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος20/6/15, 11:20 μ.μ.

  σιαιρετούμεν, εγιώ είμαι πάλε. θυμάσαι με;
  καταρχήν να ξεκινήσουμεν για τις πονήματα σου περί ευρωχούντας. τζαι να τα πιάμεν έναν έναν, που την αρχήν. η τάχα μου πιο αριστερή κυβέρνηση αποτελείται που θκυό κόμματα, το συριζα, με βασικό κορμό το συνασπισμό τζαι τους ανεξάρτητους ψεκασμένους έλληνες. το πρώτον κόμμα, έσιει σε μεγάλο βαθμό τις αναφορές του σε δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς, με κοινόν παρονομαστή (μεταξύ άλλων) την απόρριψη βασικών αρχών του μαρξισμού λενινισμού τζαι την προσκόλληση τους στο όραμα της ενωμένης ευρώπης. δηλαδή για να σου τα κάμω κουτσιά καθαρισμένα τον αγαπημένο σου παναγιώτη λαφαζάνην εσύραν τον τζαι επήεν που το ΚΚΕ γιατί έθελε την εε (μεταξύ άλλων). τούτοι ούλλοι οι φίλοι σου εν ευρωχουνταίοι. εψηφίσαν το αρχιχουντικό κείμενο του μάαστριχτ. μαζί με ακροδεξιούς κλπ. εψηφίσαν το ούλλοι εκτός που το ΚΚΕ.

  που τζιαμαί τζαι τζει, τους ανελ ξέρουμεν τους, έναν ακροδεξιό κόμμα, εθνικιστικό δούλοι τζαι τζείνοι της εε τζαι του κεφαλαίου. κατά το λόον ήταν να γράψεις τζαι άρθρο για τον εθνικιστικόν οχετόν καμμένου στην ελδύκ, αλλά εκατάπιες τα αμάσητα για το καλό της ενότητας τζαι του αντιμερκελικού μετώπου. το μέτωπον ναν καλά εν εν;

  συμπέρασμα, όσον ευρωχουνταίοι ήταν οι πριν είναι τζαι οι νυν.

  πάρακατω, η λύση του κυπριακού, με τον κουμπάρο σου τον ακκιντζί που διαφημίζεις, εν μες την ευρωχούντα που να γινεί. τούτο φυσικά εν εν κάτι που εκατέβασα που του νου μου, εν κάτι που λέει ο ίδιος ο ακιντζί τζαι αποτελεί βασική θέση του ΑΚΕΛ τζαι ούλλων των υπολοίπων κομμάτων του ευερωμονόδρομου της κύπρου (είτε θέλουν δδο είτε όι). άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, το κόμμα σου (τζείνον που στηρίζεις τζαι ψηφίζεις) εν ευρωχουντικό κόμμα που συνεργάζεται με ευρωχουντικούς, κάμνοντας πολιτική στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωχούντας, εσύ στηρίζεις τούτην την ευρωχουντικήν πολιτικήν, άρα μήπως λέω είσαι τζαι εσύ ευρωχουντικός, που απλά δαμέ πουλά βερμπαλισμούς. βέβαια μπορείς να πεις ότι εν θέλεις λύση του κυπριακού με συνομιλίες τζαι την εε τζαι τον οηε στα πόθκια μας, ότι θέλεις να κάμουμεν κοινούς αγώνες που τα κάτω για να φύουμεν που την ευρωχούντα τζαι να το λύσουμεν μόνοι μας κλπ αλλά ξέρω, τούτα θέλουν αγώνες ενώ εντάξει με μια ψήφο τζαι λία άρθρα σε τζείνη τη συρραφή κειμένων (γιατί εφημερίδα εν ένει σίουρα), τη γνώμη, πάλε γίνεται.

  τζαι πάμεν στο αγαπημένο μου θέμαν. τον αφέντη πούτιν. διότι κανέναν άρθρο του αδιάβαστου (με αποδείξεις) καθηγητή από τη λάρνακα δεν δημοσιεύεται στο παρών ιστολόγιο, αν δεν αποδίδει τις δέουσες τιμές στον πρίγκιπα του νοβγκορότ, το μέγα πρίγκιπα του κιέβου, του βλαδιμίρ και της μόσχας, τον τσάρο πασών των ρωσιών και αυτοκράτορα της ρωσίας βλαδίμηρο πούτιν. τζαι καλά ρε αθκιάβαστε καθηγητή της σκάλας, έστω τζαι δώκει της ελλάδας δάνειον ο πούτιν, εν θα θέλει τα ριάλια του πίσω. ή πάμε πάρακατω, έστω τζαι ο δικέφαλος αετός της μόσχας (που τον εσφάξαν οι επαναστάτες το 17 για να τον αναστήσουν οι σοσιαλφασίστες σαν την αφεγκιά σου σιγά σιγά ως την αντεπανάσταση του 91) στείλει τα στρατά του (τζείνα τα στρατά που έχουν σε βάρος τους κατηγορίες για εγκλήματα στη τσετσενία) στην ελλάδα, γιατί τούτα τα στρατά εν καλύττερα που του νατο; μα προφανώς γιατί, όπως ο ίδιος παραδέχεσαι, το πρόβλημαν σου εν εν ο καπιταλισμός αλλά οι κυρίαρχοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της εε, που μας ψεκάζουν μπλα μπλα μπλα. οπόταν, όπως συνάγω που τα γραφτά σου, ίντα που να κάμουμεν την αντικαπιταλιστική πάλη, άμα δαμέ προέχει η αντιδυτική πάλη; τζαι για να το κάμουμεν πιο αστείον, εν να κάμεις αντιδυτική-αντιεε πάλη με επικεφαλής τον πούτιν, ένα καθεστώς στην κίνα που σίουρα ούτε φιλολαϊκόν ένει ούτε τίποτε, μιαν ινδία που η ακροδεξιά καλπάζει, μια νότιον αφρική που έσιει μια κυβέρνηση που συμμετέχουν τζαι κάτι αυτοαποκαλούμενοι κομμουνιστές που σφάζει εργάτες τζαι διάφορους άλλους τέθκοιους. απλά να σε ενημερώσω ρε δηλωμένε αντιδυτικέ, ότι αν θέλεις να κάμεις αυθεντικόν αντιδυτικισμό να πάεις σε σπηλιά να μεινίσκεις τζαι να τρώεις ρίζες, γιατί αν μεν ήταν η δύση, με τη “βιομηχανικήν επανάστασην” εν τζιαμαί που εν ήσουν ακόμα.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος20/6/15, 11:21 μ.μ.

  η εε έβαλε στόχο της να ανταγωνιστεί τις οικονομίες των μπρικς, δηλαδή με λία λόγια να μας κάμει να δουλεύκουμεν για έναν πιάτο ρύζι. τζαι εμείς αντιπαλεύκουμεν το τούτον (εμείς εν εννοώ το ΑΚΕΛ, τη γκούε τζαι την ΠΕΟ προφανώς). τζαι τι μας λαλείς, ότι η ελλάδα πρέπει να πάει να έσιει μεγαλύττερες οικονομικές σχέσεις, στα πλαίσια πάντα του καπιταλισμού, με τούτους. ξέρεις τι σημαίνει τούτον; πολύ απλά, εν να φτάσουμεν στους μισθούς κίνας, που ελάλεν ο Μάρξ, με ταχύτητα φωτός. φυσικά ίντα που έξερεν ο μαρξ, δαμέ εσύ πιάνεις γραμμή που το δημήτρη μπελαντή του ίσκρα. φυσικά, επειδή όπως εν γνωστόν ότι που τα σοσιαλφασισμό, που εκπροσωπείς, στον πούρο φασισμό είναι ένας πούτιν δρόμος, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις λέγοντας ότι εμείς είμαστεν αιλυναις τζαι είμαστε δαιμόνιοι τζαι εν θα μας γελάσουν οι ασιάτες.

  τα άλλα για το ευρώ κλπ εν θα τα απαντήσω. εντάξει, το ότι εν ηξέρεις μαρξ απόδειξαμεν το σε παλιές αναρτήσεις που εδιέγραφες. απλά να σε ενημερώσω, ότι τζείνος που αναγνωρίζει έστω τζαι ένα σεντ του δημόσιου χρέους (όπως ούλλοι πλην ΚΚΕ δηλαδή) έσιει τόση σχέση με τον μαρξισμόν όσην έσιεις τζαι εσύ.

  που τζιαμαί τζαι τζει, το ΚΚΕ εν τζιαμαί, καρφί στο μάτι σου. μόνον τζαι μόνον που σας τα χώνει, που φτύνει τους προσκυνημένους της γκούε, που φτύνει τους "ναούς της δημοκρατίας" σας τζαι τα συντάγματα, χαλάλιν οι διαφωνίες που έχω μαζί τους.

  πρόσφυγας

  ΥΓ ενοχλήθηκες, λέεις, που το επιθετικόν ύφος των τοποθετήσεων μου. η θέση τούτη θα ήταν σεβαστή, αν δεν επροέρχετουν που κάποιον που εν φανατικός των άρθρων τζαι των τοποθετήσρων του μπογιόπουλου που ως γνωστόν χαρακτηρίζονται που την επιθετικότητα τους. αν ήσουν τίμιος ήταν να πεις "αρέσκει μου ο μπογιόπουλος να τα χώνει ωρυόμενος στους δεξιούς, εν μου αρέσκει να μου τα χώνουν επιθετικά εμένα". τωρά βέβαια εν να μου πεις καρτερώ τιμιότητα που σοσιαλφασίστα ; φταίω τζαι εγιώ.

  ΥΓ2 το γιατί σε αποκαλώ αθκιάβαστο θυμάσαι το εν εν; επειδή έγραψες ότι ο συριζα εν εμπορούσε να εκλέξει πτδ χωρίς τους ανελ, ενώ εμπορούσε. Τότε μάλιστα σε είχα ρωτήσει πως αντιμετωπίζεις τους αθκιάβαστους μαθητές σου τζαι αντί να απάντησεις εδιάγραψες το σχόλιο μου. ξαναρωτώ δαμέ. γιατί έγραψες ότι χωρίς τους ανελ ο συριζα εν εμπορούσε να εκλέξει πρόεδρο; γιατί ο συριζα εν επρότεινεν καθαρόν αριστερό πρόεδρον τζαι να τον εκλέξει στην τρίτη ψηφοφρία μόνος του; πως πρέπει να αντιμετωπίζουμεν όσους γράφουν κάτι χωρίς να έχουν θκιαβάσει;

  ΥΓ3 αν ήσουν τίμιος (αχ τούτον το αν) ήταν να φκεις τζαι να πεις “τις θέσεις μου εκφράζεις τες το επαμ του καζάκη, στηρίζω επαμ τζαι επιχειρηματολογώ υπέρ του”. αντιλαμβάνεσαι ότι μόνον υποψίες για τις προθέσεις σου προκαλεί το γεγονός ότι έσιεις με κείμενα σου στο παρελθόν λίο πολλά απαιτήσει που το ΚΚΕ να έρτει στις θέσεις του γιατί τάχα μου δήθεν εν πούρες τριτοδιεθνιστικές δημητρωφικές. αν ο πολιτικός φορέας που σε εκφράζει εν αποδεδειγμένα το επαμ γιατί καλείς το ΚΚΕ να αλλάξει γραμμή; γιατί εν πάεις σε τζείνους που διακηρυγμένα εκφράζουν τις θέσεις σου; μα φυσικά γιατί ο στόχος του κάθε σοσιαλφασίσταν εν το ΚΚ. όμως εν θα σας περάσει, το 19ον συνέδριο του ΚΚΕ, έδειξε τη γραμμή, κόντρα σε λογικές συμβιβασμού που μας οδηγήσαν στον αφανισμό, κόντρα στον κυβερνητισμό, κόντρα σε λογικές πουτινοδουλισμού. Όσον πιο πολλά βάλλουν διάφοροι που το ίντερνετ εναντίον του ΚΚΕ (εσύ, ο εργατικός αγώνας, η ίσκρα κλπ) τόσο πιο πολλά δικαιώνεται η γραμμή του.

  ΥΓ4 η πενταετία χριστόφια ήταν τόσον άθλια τζαι αντιλαϊκή που στο τέλος εν να την αποκηρύξει τζαι ο ίδιος ο χριστόφιας τζαι εν να την υπερασπίζεις εσύ, μόνος σου, στο όνομα του αγώνα για κατακτήσεις στα πλαίσια του συστήματος.

  ΥΓ5 αλήθκεια, αν το ΚΚΕ εν ιδεολογικά παροπλισμένο, ποιος δεν εν παροπλισμένος; πλης πε μου ο εργατικός αγώνας να γελάσω λίον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόσφυγα,

   εκτός που τες αναφορές σου στο επάγγελμα τζιαι τον τόπο μου μεινίσκω τζιαι δουλεύκω (αλήθκεια, τι προσφέρουν τούτες οι πληροφορίες σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση; Ούλλοι έχουν ένα επάγγελμα τζιαι ένα τόπο), δεν βρίσκω κανένα λόγο να διαγράψω, τούτη τη φορά, τες σκέψεις σου.

   Πρέπει να δικιαβαστούν τζιαι να απαντηθούν. Εν ευπρόσδεκτοι τζι άλλοι φυσικά.

   Όμως, τα μαύρα, θα θελα να ξέρω ποια η ανάγκη, όπως έκαμες τζιαι του Anef στο reloaded, να κάμνεις τούντο ρουφκιανιλλίκκι με τα επαγγέλματα τζιαι τους τόπους.

   Οι πολιτικές σου θέσεις, αν αντέχεις να συζητάς χωρίς να κάμνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς (οι πολιτικοί όπως "σοσιαλφασίστας" επιτρέπονται) ή αν αντέχεις να σχολιάζεις επί του πραγματικού κειμένου (πχ δεν έγραψα για ιδεολογικό παροπλισμό αλλά για πολιτικό, μιλώ για τακτική κ στρατηγική σ αυτές τις συνθήκες)... θα σχολιαστούν.

   Όσο είναι πιθανό εγώ να είμαι σοσιαλφασίστας και ΕΠΑΜίτης, άλλο τόσο είναι πιθανό εσύ να είσαι αριστεριστής κ.ο.κ. Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τες θέσεις του άλλου με επιχειρήματα τζιαι διαλεκτική.   Διαγραφή
  2. Να προσθέσω ότι στην περίπτωση του Anef, αποκάλυψες τζιαι ονόματα (!) αναγκάζοντας το διαχειριστή του ιστολογίου, παρότι οι θέσεις σας είναι κοντινές αν όχι σχεδόν οι ίδιες, να διαγράψει το σχολιασμό σου.

   Ως εκ τούτου, έχουμε ένα διαδικαστικό δεδομένο και γεγονός εδώ πέρα, ότι ο σχολιασμός σου δεν είναι καθαρά πολιτικός και έντιμος ως προς το συνομιλητή και τους αναγνώστες.

   Αυτό φυσικά δεν θα με εμποδίσει να τοποθετηθώ σε όσα μου καταλογίζεις.

   Διαγραφή
 3. Πρόσφυγα,
  Να ξεκινήσω με το ότι συμπεραίνεις πως η πολιτική μου τοποθέτηση είναι ταυτόσημη με του Καζάκη-ΕΠΑΜ, την ίδια στιγμή που τη θεωρείς αναπαραγωγή των θέσεων της αριστερής πλατφόρμας, του εργατικού αγώνα, του Μπογιόπουλου και φυσικά του ΑΚΕΛ.

  Όλα αυτά τα βαφτίζεις «σοσιαλφασισμό» και καθάρισες (νομίζεις).

  Να θυμίσω πως ακόμα πιο εθνικιστικές και γενικά προβληματικές τοποθετήσεις από το ΕΠΑΜ έκανε εδώ και κάποιο διάστημα ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ΚΚΕ να προβεί σε τιμητική εκδήλωση προς τιμή του προ ολίγων εβδομάδων.

  Μια από τις βασικές μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές είναι πως οι κοινωνίες έχουν ταξικές διαστρωματώσεις και πως αυτές έχουν τις πολιτικές και κομματικές/ παραταξιακές τους προεκτάσεις.

  Εάν η πρωτοπορία του εργατικού κινήματος θέλει πραγματικά να βάλει λάδι στην ταξική φωτιά, θα πρέπει να βρίσκει τους τρόπους να συνοδοιπορεί μέχρι ενός σημείου με όμορες ταξικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορεί φυσικά να την εμποδίζει από το να θέτει κάθε φορά πιο προχωρημένα αιτήματα ή και να διαχωρίζει τη θέση της.

  Σ’ αυτό που διαφωνούμε είναι στην εκ προοιμίου αντίθεση σε συνεργασίες μ’ αυτές τις δυνάμεις, εάν έχουμε κάποια στρατηγική εννοείται. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει.

  Θα σε παρακαλούσα επίσης να μας υποδείξεις που είδες σ’ αυτό το ιστολόγιο να αποδίδονται «οι δέουσες τιμές στον πρίγκιπα Πούτιν».

  Όσο για το «αθκιάβαστος», αν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τον εξαγάγεις από τις γνώσεις μου για το ελληνικό σύνταγμα σε σχέση με την εκλογή ΠτΔ από τη Βουλή, θα τον αποδεχτώ.

  Με τη σειρά μου θα μπορούσα μάλλον σε χαρακτηρίσω «αχάπαρο» γιατί δεν εκατάφερες να πιάσεις το νόημα όσων υποτίθεται δκιαβάζεις, εν εκατάλαβες γρι δηλαδή που τον μαρξισμό, όπως ακριβώς το διατύπωσε ο Λένιν για τους αριστεριστές.

  Όσο αφορά το Μάαστριχτ και τη στάση του τότε ΣΥΝ ή ακόμα και του τωρινού απέναντι στην Ευρώπη, έχεις απόλυτο δίκιο.

  Αυτό φυσικά δεν πρέπει να μας εμποδίζει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή τες αντιθέσεις και τες ρήξεις μεταξύ των αστών και των μικροαστών, των μεγάλων καπιταλιστικών κέντρων και των διαχειριστών των αποικιών τους, της ακροδεξιάς με το κέντρο.

  Αν δεν το κάμνουμε τζιαι τούτο, είμαστε μόνο για τα μουσεία, αλλά ούτε καν ως δείγμα υπεροχής μιας άλλης εποχής, μα σαν δείγμα παρακμής τζιαι αποπροσανατολισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι πρωτινοί ελαλούσαν ότι “όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του”, ενώ οι πιο σύγχρονοι λένε ότι “ο δολοφόνος επιστρέφει (πάντα) στον τόπο του εγκλήματος”… Ομολογουμένως και τα δύο πάνε γάντι στον ρουφκιάνον (και χαφιεδόμουτρο) που υπογράφει με το ψευδώνυμο “πρόσφυγας”
  Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο καθίκι* είναι άντρας, ya γυναίκα, αλλά ΠΟΣΩΣ με απασχολεί! ΕΓΩ θα ΤΟΎ/ΤΉΣ μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνει και ταιριάζει στο επίπεδο και τις πρακτικές ΤΟΥ/ΤΗΣ. Κι αν δεν σεβόμουν το Blog ετούτο και τον διαχειριστή του, θα ήμουν ακόμα πιο επιθετικός και πιο βαρύς στις εκφράσεις ΜΟΥ. Στα καθίκια και στους χαφιέδες** ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαριζόμαστε και να ΤΟΥΣ συμπεριφερόμαστε με ευγένεια, ή/και να μπαίνουμε σε διάλογο μαζί ΤΟΥΣ! Απαξίωση ΤΟΥΣ ταιριάζει και τίποτ’ άλλο...
  Κι αφορμή για τις πιο πάνω έντονες τοποθετήσεις ΜΟΥ δεν αποτελούν οι επιθετικές και επικριτικές πολιτικές [τρομάρα τους!] θέσεις κι απόψεις, που ο ακατονόμαστος χαφιές ψευδονόματι “πρόσφυγας” κάνει πιο πάνω, αλλά η συνήθης πλέον πρακτική ΤΟΥ να αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία [ονόματα, τόπο διαμονής και επάγγελμα] προσώπων που γράφουν ανώνυμα ή με ψευδώνυμο στο διαδίκτυο...
  Αυτό ακριβώς έπραξε και μαζί ΜΟΥ [αναφορά έκανε πιο πάνω κι ο Νέος] αποκαλύπτοντας την ταυτότητα ΜΟΥ σ’ ένα αισχρό και έμπλεο χαφιεδισμού σχόλιο ΤΟΥ/ΤΗΣ στο blog Lenin Reloaded. Άξιος ο μισθός ΤΟΥ/ΤΗΣ!!! Ήταν μια καθαρά εμπαθέστατη ad hominem επίθεση σε βάρος ΜΟΥ από ένα άτομο που “επαγγέλλεται” [μέσα από τα όσα αραδιάζει πιο πάνω] τον γνήσιο κομμουνιστή, ή κομμουνίστρια και μάλιστα παρουσιάζεται [τρομάρα του δις!] και τον φίλο του ΚΚΕ, ένα κόμμα που τόσα υπέφερε από χαφιέδες και ρουφιάνους!!!
  Άτε ρε χαφιεδόμουτρο που θα (ΜΑΣ) δώσεις και μαθήματα εντιμότητας και δεοντολογίας! Λέει, λόγου χάριν, ο ρουφκιανό-πρόσφυγας στον Νέος: «αν ήσουν τίμιος (αχ τούτον το αν) ήταν να φκεις τζαι να πεις “τις θέσεις μου εκφράζεις τες το επαμ του καζάκη, στηρίζω επαμ τζαι επιχειρηματολογώ υπέρ του”»… Άτε ρε, άει σιχτίρ, χαφιεδόμαγκα της πορδής και του πληκτρολόγιου,!!! Πού ‘ν’ την δική ΣΟΥ την εντιμότητα, το αντριλίκι, ya γεναικάτον [αν είσαι γυναίκα]; Γιατί δεν βγήκες να δηλώσεις τ’ όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό ταυτότητας και το τηλέφωνο ΣΟΥ και μετά να προβείς σε αποκαλύψεις ταυτοτήτων άλλων προσώπων; Ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι είσαι [ya μια θρασύδειλη γυναικούλα], όπως εξ αλλού είναι ο κάθε χαφιές που κρύβεται στο σκοτάδι ή κάτω από μια κουκούλα [ή πίσω από ένα πληκτρολόγιο] για να κάνει τη δουλειά για την οποία ετάχθη!!!

  [Ακολουθεί η συνέχεια]...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. [Και η συνέχεια]...

  Φυσικά τεράστιες ευθύνες για τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου αισχρού σχολίου ΣΟΥ φέρει και ο επώνυμος διαχειριστής του Lenin Reloaded, ο οποίος μπαϊραντάσορας [και μετά από παρέμβαση ΜΟΥ] αφαίρεσε το σχόλιο του χαφιεδο-πρόσφυγα. Διερωτούμαι πώς ο κατά τ’ άλλα ευρυμαθής και κομμουνιστής(;) διαχειριστής του Lenin Reloaded, δεν διείδε το ρουφιανιλλίκκιν που περιείχε το συγκεκριμένο σχόλιο και τ’ άφησε να βγει στον αέρα, όταν μάλιστα υπάρχει στο blog ΤΟΥ και μετριασμό/έλεγχος των σχολίων... Εκτός πάλι κι αν υπήρχε σκοπιμότητα, ή/και (προ)συνεννόηση!!!

  Με τα όσα έμπλεα εμπάθειας, αντιπάθειας, έλλειψης διαλεκτικής σκέψης και πίκκας γράφει ο χαφιές ψευδονόματι “πρόσφυγας”, ΔΕΝ θα ασχοληθώ. Το ότι είναι ρουφκιάνος, σπιουνιος και χαφιές αναιρεί την εγκυρότητα και την όποια σοβαρότητα των όσων γράφει τζιαι λαλεί. Τούτο έλειπε να κάνουμε και διάλογο με ρουφκιάνους τζιαι πράκτορες! Πέραν τούτο ο χαφιεδισμός αποτελεί μια μορφή φασισμού, γι’ αυτό και το επίθετο «σοσιαλφασίστας», [που ο ίδιος κατά κόρον χρησιμοποιεί για τους άλλους] του παει μια χαρά! Προφανώς ΔΕΝ θα έχει καθρέφτη σπίτι ΤΟΥ για να τα πει του Εαυτού ΤΟΥ! Τού τα λέμε όμως ΕΜΕΙΣ, απ’ εδώ!

  Άστε που στα όσα λέει υπάρχουν και πολλά οξύμωρα κι αντιφατικά:
  1. Πρώτον και κύριο, γίνεται να είναι κομμουνιστής [τρομάρα του τρις!] και να δίδει από καθέδρας και μαθήματα περί κομμουνιστικής [λέμε τώρα!] τακτικής και να είναι και χαφιές; Να τη βράσω για κομμουνιστική ηθική!
  2. Δεύτερον, πώς γίνεται κάποιος να επιδιώκει το διάλογο και να βρίζει τον εν δυνάμει συνομιλητή ΤΟΥ; Μόνο οι φασίστες και οι επηρμένοι ψευτο-επαναστάτες που καβαλλήσαν το καλάμι το κάνουν αυτό... Και,
  3. Τρίτο, κάποιες τοποθετήσεις ΤΟΥ σε στυλ “πού σού νέφκω που πάεις”, αναδεικνύουν μια σύγχυση ΤΟΥ πάνω σε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα, εκτός κι αν το παίζει [για ξεκάθαρα προβοκατόρικους λόγους] κομμουνιστής... Κάπου, λόγου χάριν, τού ξέφυγε και εκθείασε τον καπιταλισμό: «απλά να σε ενημερώσω ρε δηλωμένε αντιδυτικέ, ότι αν θέλεις να κάμεις αυθεντικόν αντιδυτικισμό να πάεις σε σπηλιά να μεινίσκεις τζαι να τρώεις ρίζες, γιατί αν μεν ήταν η δύση, με τη “βιομηχανικήν επανάστασην” εν τζιαμαί που εν ήσουν ακόμα»... Ζήτω ο Καπιταλισμός, λοιπόν!!!

  Σπιούνε πρόσφυγα, συνέχισε να βράζεις στο ζουμί ΣΟΥ!

  ******
  Σημειώσεις:
  1. * - καθίκι: «άνθρωπος κακόβουλος και δόλιος, χωρίς αρχές» - κι έτσι είναι ΟΛΟΙ οι χαφιέδες!!!

  2. ** - χαφιές: «αυτός που παρακολουθεί κρυφά κάποιον και τον καταδίδει, ή δίνει πληροφορίες σε τρίτους γι’ αυτόν» - όπως ο “πρόσφυγας”, ένα πράμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το δυστύχημα είναι πως η νοοτροπία και η επιχειρηματολογία του «πρόσφυγα» είναι η κυρίαρχη ανάμεσα στους θιασώτες της συγκεκριμένης γραμμής.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...